|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke
21.8.2006 15:34:25   
mtina
Hej!

Amazona jaz spim že ne vem koliko časa s povštrom med nogami. Mi paše tako, le da ko se moram prestavit na drugi bog, mora cela prtljaga zmano na drugo stran.

Psaša - obrobo lahko opereš; jaz ravno čakam več sončka in jo bom na 30 stopinj - kao občutljivo perilo. sem brala na nekem drugem forumu ali temi, da ženske dajejo to prat tudi kar z ostalo posteljnino.

Lucika - preden si prebrala tole sporočilo, si že opazila, da nisi edina z oteklimi nogami. Poleg vseh že omenjenih, tudi meni zatekajo.

Porod: včeraj sem gledala film Devet mesecev:novkoment. Kako sta "uživali" ob rojevanju. Mi sploh ni blo nič smešnega. user posted image

lp tina

Sonce!!!

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
21.8.2006 15:43:45   
beki24
živjouser posted image !

Jst sm pa danes že prav zmatrana!!! Sm mogla že navsezgodaj mami peljat k zobarju-me pokliče ob 6.15 in me vpraša če še spim-hmuser posted image user posted image user posted image  ne vem no- NEuser posted image  No sej ni bla taka panika, sm jo peljala pa iskat šla, pa potem ob 10ih sm mela še jst zobarja- istegauser posted image ! Pa je bila hvalabogu samo kontrola in sem bila v 2 minutah fertikuser posted image - sm mu rekla, da če bo zmeri tko pol pa še kdaj pridemuser posted image !
Potem smo kosilo kuhali, aja pa pred kosilom sm bla tolk lačna, da sm se nažrlauser posted image  in me zdej neki želodček matra, pa šeuser posted image  ima noge danes tam nekje zelo blizu!!!
Pol sm mogla it vodo dat v laboratorij in dela samo do 13.00 in jst sm bila tam ob 13.25user posted image  in sem mogla it potem drugam, pa samo molim, da bojo izvidi do jutri priromali do moje g., drugače bom že pred zajtrkom jutri kreganauser posted image user posted image !!

No potem sem šla še v trgovino, ker sm spraznila hladilnik in je zmanjkalo moje trenutno najbolj zaželjene hrane- jogurti in pudingiuser posted image , zdej naj bi pa še mal pospravla, pa se mi ne da!

Tudi mene še faks čaka, tako da se bomo lahko tudi potem po porodu bodrile!

Tako- jutri imam še zadnjiuser posted image  UZ, v sredo pa na CSD! Dela čez glavo dovolj!!!

Stvari zauser posted image  so že skoraj pripravljene, zibko mormo še spucat, pa voziček sestavit, največ dela pa bo še s sobo v kateri naj bi bil nekočuser posted image - ko bo mal večji!!! Je treba tapete s sten odstranit, pa prebelit, tapison zamenjat.... potem pa samo še na user posted image  počakamo!
Po eni strani se mi zdi da je še dovolj časa- ampak če nas pa kaj prehitiuser posted image

lpuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2027
21.8.2006 17:41:31   
moci
jaz sem prišla od zdravnice,  ki me je tako nadrla da sem celo pot domov cmerila kot user posted image . je bila ful jezna, ker sem šla k dežurni zdravnici in je najprej zato norela, kaj mislim da bodo nardil. če je toook hudo, da mi da lohk spreje sam ne garantira kaj bo potemuser posted image potem me je poslala v laboratorij in naj počakam izvide, pa sem rekla da ne morem ker moram na izpit. takrat se ji je pa odtrgal. kaj mislim, a je to počitek, pol se je delala norca iz faksa, če bomo vsi direktorji, pa da sem si to lepo življenje zakomplicirala - služba, šola pa otrok. da me mora mož živet (????? haloooo kje pa ta živi???!!!!!)user posted image no, potem so mi pa še vročino namerili. 37,2. po mojem od jeze. namesto na faks sem se šla domov cmerit, do četrka me je dala na bolniško, ampak jutri moram v laboratorij, v sredo k G. poleg tega imam jutri še 1 izpit in na tega grem. mi je pa res škoda truda, samo 3 točke mi manjkajo za pogoj za 3. letnik, a zdej naj pa kar vse stran vržem. veliko počivam, pijem, jem vitamine, inhaliram, otrok brca. bomo vidli kaj bo rekla G. eh, punce, tako sem jezna in razočarana user posted image
in če pomislim koliko dela me še čaka s pripravami na user posted image .
nujno se moram čimprej pozdravit, samo brez zdravil gre zlo počasi. zdravil pa ne mislim jemat, da ne škodujem user posted image

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
21.8.2006 19:41:23   
muki1
EJ, AMAZONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kaj to pomeni, pri nas v MS??????? Ti si prekmurka ali samo pod MS porodnišnico spadaš? Daj javi se, če si iz Prekmurja, se kaj na kavici dobive. To bi bilo res fajn, eno oktoberko spoznati v živo, ker ostale so vse tak daleč, razen Arabele, ki je iz MB, to je še koliko toliko blizu.
Kar se pa tiče lupinice, ta tvoja kolegica te je pa res malo zafrknila. Ampak sem ravno prej po oglasih na RR gledala za vozički, pa hitro kaj najdeš.
Drugače pa sem totalno pošizila, kar se tiče vozička. Sem se v Quinnya tak zaljubila, da zelo resno razmišljam, da bi ga kupila.
Pri Neži sva kupila nekega no name, kar tak. Pa je bil okej, samo zračnico je imel nonstop prazno. Pa sva ga peljala k enemu, ki kolesa servisira, pa je nekaj modroval, da je to ventil, pa da bo težko popravil..... pa še zdelan je precej, velik, okoren.... pa itak sva hotela spomladi kupiti malo boljši voziček marelo, zdaj bi se pa čez zimo nekak progurala z starim, ampak.... user posted image  user posted image  user posted image .
Pa, ko sem bila noseča z Nežo, sva ravno stanovanje urejala in sva bila brez ficka, zdaj bi se pa že nekak našlo za novi voziček, a mislite da pretiravam? Saj se tudi za udobje najinega user posted image  gre, mar ne? Ne vem, no, rada bi bila racionalna, nočem nekega preseriranja, ves čas sem mislila, da bo stari voziček še dober, ampak bolj ko gledam te nove, bolj bogi in zdelan se mi zdi moj stari. O funkcionalnosti pa itak ne bom izgubljala besed.
Tudi previjalne mizice nisem imela pri Neži. Samo previjalno podlogo na eni mizi iz Ikeje. ( odgovor Maxici )
Drugače pa danes sem si nakupila nekaj vložkov, pa vato za brisanje ritke. Do Műllerja nisem utegnila, sem nameravala en modrc vzeti, da sprobam, pa še blazinice bi si tam kupila za dojenje. Počasi se kopičijo stvari za novorojenčka in za poporodno nego.
Danes sem srečala znanko, ki je rodila tri tedne pred rokom. Če se mi kaj podobnega zgodi, sem kaj hitro med septemberkami, september pa trka na vrata in mene lovi panika. Joj, sem videla njeno novorojenko, sem se čisto raznežila. Kakšen drobižek, kot en metuljček. Moja Neža je bila proti njej kot ena gorila user posted image . Pa drugače si vedno mislim, joj, kak je še majhna.
Altati, če ti tak ugaja na morju kar pojdi, če ti seveda g. da zeleno luč. Po 37. tednu pa nikamor več. Takrat se namreč začne porodna doba, ki traja do 42. tedna. Ampak punce, jaz vam rečem, če bo to moje dete mene do 42 tedna matralo in ne bo hotelo ven, jaz si bom sama naredila carskega user posted image . Včasih si mislim, da s takim počutjem, pa še nekoliko večjim balonom kot je sedaj še dva meseca hodit naokrog, saj se sama sebi smilim.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

Neposredna povezava do sporočila: 2029
21.8.2006 19:58:56   
muki1
mojceca, maš pa prav fejst ginekologinjo user posted image .
Ah, saj ne.... pa prav ona se je nate spravila, ko bi lahko ja vedela, da smo user posted image  še bolj občutljive. Koza.
Ti se kar pomiri in vso srečo na izpitu.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
21.8.2006 20:08:46   
moci
ah muki1, ni bla ginekologinja, ona je fina. splošna je bla. še k šolski hodim. samo da se tole konča takoj menjam.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
21.8.2006 20:51:16   
lucika
mtina, nisem sprasevala, ce se kateri zatekajo noge; ampak to, če kateri zatekajo tako kot meni, da niti 2 stevilki vecje obutve ne spravim na sebe! tak se je culo, kot da brat ne znam:(

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
21.8.2006 20:57:30   
naja78
čer!

vidim da lepo klepetate.

banjico imava midva isto,le da sva se odločila da bo brez previjalne.imam jo že postavleno v spalnici,tako masivno,da lohk jaz gor sedem z 80kg.joooooooj prvič sem jih zapisala.user posted image user posted image user posted image
do danes sem od začetka pridelala 11kg.kar velik ne???!!!kaj pa kej ostale  kilami????pa obsegi trebuščka...........111cm .....pomoje vodim...........ampak mene je res sam trebuh.user posted image no...saj ni važno......
jaz tudi razmišljam  o EA,samo do nje je v LJ težko prit!!!!v Postojno pa nevem če bi šla,malo mi je daleč,nej me kej hitr prime.........no je še 2 meseca.

veste kaj me zanima:če boste ve to vse zdej oprale,...imate namen še 1x?????ker bo to stalo 1,5 meseca v omari??????ne vem jaz sem mislila prat 1 mesec prej.pa od lupince ne bom prala blaga,od vozička tud ne.saj daš itak 1 tetra čez....res pa je,...zdej razmišljam ene mate prej rok in zato že perete......

Neposredna povezava do sporočila: 2033
21.8.2006 21:20:35   
frrrr
js tut pridelala 11 kg... obseg trebuha pa je 98 cm.

drgač pa dans nabavla ležalnik za bebo v BC. zdej so samo še oblekce na vrsti user posted image in lahko dete priveka na svet... no, prej bi še materinsko šolo v septembru rada dala skoz.
za izpite se mi pa sploh ne da učit... pa sem imela namen vse 3 naredit... sem jih že iz junija prestavila na september... očitno bom še kakega v absolventa prestavila user posted image bomo že... držim pesti za vse, ki se spopadate s tem med nosečnostjo...

mejte se lepo!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
22.8.2006 5:49:52   
štorkljica
Kaj bi dala da bi lahko spalauser posted image user posted image user posted image  Že od tretje ure sem ouf. Pa da bi vsaj kaj na tv blo zanimivegauser posted image  Res nevem komu na čast plačujemo RTV naročninouser posted image  In pol pogledam sem gor in vidim da je še kar nekaj takih "vampirk" kot jaz! Dobro jutro vsem skupaj!!!!!!
Muki1 sem iz Prekmurja in kavica mora obvezno biti! user posted image user posted image user posted image user posted image   Prej sem mislila, da so tukaj punce bolj in centralne SLO. Daj mi kaj na mejl piši, upam da sem ga dala gor, če ne pa mi ti napiši svojega.
Mojceca kje za user posted image  pa živi tale tvoja zdravnica, kaj neve da smo že v 21. stoletjuuser posted image
Naja 78 ne se sekirat jaz sem jih pridelala 15KG!!!! In mam zdaj tudi 80kg. Hvala bogu da bo to šlo vse dol (enkrat upam!!!)user posted image user posted image
LP

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
22.8.2006 7:37:55   
A_A
Pozdravljene!

Pri meni nič kaj novega. Mali user posted image  brca v trebuh tako, da ko ležim na boku me prav prestavlja user posted image  sem in tja. Ne morš verjet!

Sem pa opazla, da sem postala kr malo neokretna s to svojo hruškico, pa tudi ko ležim me boli hrbtenica (ne križ, ampak višje gor pod lopaticami). No ja, izgleda da teža (+8,5 kg) naredi svoje na hrbtenici. Kaj hočmo user posted image

Vidim, da nekatere že nekaj razmišljate o načinu poroda. Jaz sploh ne vem, kako naj se odločim, al naj grem na EA, po eni strani me je strah bolečin in če bo porod zelo dolg, kako bom zdržala, po drugi strani se pa tolažim s tem, da pa ene pravijo, da porod sploh ni tak bav bav in da se da zdržat. Pol si pa mislim, kaj čem zdej paničarit nekaj že vnaprej, če sploh ne vem kako bo pri meni. Pol pa spet razmišljam, ja , sej pol bo pa res ful bolelo in mi bo žal, da nisem šla na EA.... sploh ne vem user posted image

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

Neposredna povezava do sporočila: 2036
22.8.2006 7:42:28   
Arabela
dobro jutro user posted image !

Obseg trebuha 106cm, kg pa +18... v zadnjih 2 tednih sem jih gor dobila 4kg... jem normalno, sem pa otekla ko žogica... noge so otekle za približno 1št. čevljev.... ampak zdaj ko je vročina popustila je boljše...

jaz sem že vsa oblačilca oprala prejšnji teden, pa so sedaj lepo zložena v predalu, prej sem jih imela po vrečkah.... sem zdaj bolj mirna.... pa tudi blago od vozičkov in lupinice sem oprala ročno in posušila na soncu, ker se drugače prav dolgo suši...,
Zdaj mi manjka le še postelja.... to bom vzela v Ikei kot sem že povedala... sem pa včeraj gledala malo cene jogijev in posteljnine in odejic...  pa to bo spet treba dati celo premoženje!!!!??? kakšne jogije imate ve?
pa ležalnik moram še izbrati....
tudi jaz imam ponoči teževe s spanjem... se zbudim, malce gledam tv, nato se zbudim o. 6ih zjutraj, okrog 8ih pa spet grem spat.... se tako vsaj naspim, sicer po obrokih, ampak gre....

Kar se tiče EA, pa sem se odločila, da gemo prvič po naravni poti.... bom poskušala prestati bolečino... nič kaj me ni strah, si pa želim da bi bilo že enkrat za mano..

< Sporočilo je popravil Arabela -- 22.8.2006 7:45:06 >

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

Neposredna povezava do sporočila: 2037
22.8.2006 8:50:15   
Maxica
Živjo, tudi pri nas ni kaj bistveno novega. user posted image  precej močno brca, sploh v službi, ko sedim za računalnikom, se kar precej preteguje.
S pranjem cunjic nameravam začeti čez kakšnih 14 dni, ko začnem z dopustom oz.porodniško. V nedeljo sem jih potegnila iz škatel in vrečk, kjer imam spravljene od Maxa, pa so vse še čisto lepe, dišeče in brezveze se mi zdi, da bi jih že zdaj dala prati, pa potem spet nazaj v vrečke, ker bi naredila prav isto, kot je že zdaj narejeno. Malo bomo še počakali, saj smo vendar oktoberke, mar neuser posted image ?! Oprala bom pa tudi (na 30) podlogo od lupinice in voziček, ne vem, kljub temu, da user posted image  leži potem še na plenički, se mi zdi, da je fajn, da se malo prepere in prelika vse skupaj.
Trebuh si moram zmeriti, ko bom doma, sporočim, kile pa tudi, vendar mislim, da sem tam tam kot prvič. Kr normalno. Bomo videli v petek, ko imam spet G. Tam mi vedno več pokaže kot domauser posted image . Verjetno zato, ker sem obuta in oblečena, doma dam pa čim več stran, sam da manj pokaže.user posted image
Muki, če se ti zdi, da je voziček vreden svojega denarja in da ga boš toliko rabila, da se ti nov nakup splača, zakaj pa ne?! Saj pa itak še ni nič rečeno, da ne boste imeli še kakšnega user posted image , pa ga boš še zanj porabilauser posted image . Jaz sem k sreči čisto zadovoljna s svojim PP Plikom in tudi čisto je še ohranjen, tako da me vozički ne dražijo več.
Mojceca, svoji zdravnici pa kr lepo povej, da te nima pravice nadirati. Si v občutljivem obdobju in se nima kaj dreti nate. Presneta kura, kva se gre?! Pa da ti še pametuje glede faksa in podobnega?! Joj, jaz bi kr kakšno sočno nazaj povedala.user posted image  Ne sekiraj se zaradi nje, saj vidiš, da ni vredno. Fajn porihtaj, pa bo! Srečno tudi na izpitu!
Glede EA pa jaz kar pikce dobim po celem telesu, če kje slišim ali preberem, da je kdo prav "pameten" o tem. Splošno znano je, da babice odsvetujejo EA, ker se s tem zmanjšuje njihova vloga pri samem porodu. Sama sem rodila z EA, tudi ginekolog mi je takrat tako svetoval, da zakaj bi ženske morale v 21.stoletju trpeti, če jim ni treba. In po porodu je rekel, da še sreča, da sem vzela EA, saj bi se kr precej namatrala, ker je bil otrok kar velik in težak. Pa še samega poroda me je bilo tako strah par mesecev prej, da spati nisem mogla. Ko sem se pa odločila za EA, sem z veseljem pričakovala dan D. In vesela sem, da imam v spominu prvi porod kot nekaj najbolj krasnega, kar se mi je zgodilo v življenju. Posledice seveda lahko so. Na to morajo in so dolžni opozoriti. Ampak to se zgodi v tako malo primerih, da na to ne moreš računati. Saj je tudi sam porod precejšen riziko, saj to veste. Mar zato ne boste šle rodit?!user posted image  Pa še to - že res, da so naše mame rojevale brez (moja je, btw, rekla, da če bi takrat obstajala EA, bi jo takoj vzela, ker se je obakrat, ko je rodila, tako slabo počutila in ni prišla k sebi celih 14 dni - pa je kr potrpežljiva), ampak naše (pra)babice so rojevale na njivi in doma, zakaj pa to potem več ne prakticiramouser posted image ?! In zakaj vzamejo(te) pri zobozdravniku protibolečinsko injekcijo že za navadno plombo, kjer res nič ne boli???
Uf, sem se malo morala skašljati, saj me to pa res tako podraži. Nikogar ne silim, naj rodi z EA, hvala Bogu, če želi roditi naravno, pač naj. Ampak ne mi dajat dezinformacij naokrog, tega pa res ne maram.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
22.8.2006 8:52:27   
tasha23
jutro, kot berem nas je veliko, ki komaj čakamo, da bomo lahko spet spale na trebuhu in obule vsaj 1 številko manjše čevlje. Občasno so mi čevlji 2 številke večji še vedno premajhniuser posted image user posted image user posted image
Drugače pa sem dokaj Ok, le utrujena sem ker dokaj slabo spim, saj naš user posted image  je očitno dnevno nočna ptica, saj ali brcamo ali se nam tako grdo kolca, da se cel trebušček premika.

Tudi jaz sem pridelala ok. 11kg in obseg trebuha je (tako kot pri naji78) 111 cm, kar pa mi je najbolj smešno, da me ljudje sprašujejo, če imam zdaj zdaj rok ali nosim dvojčke, nato pa me v istem dnevu srečajo znanci in pravijo: hej, ti se pa nisi nič zredila,kje pa skrivaš trebuhuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Saj to ni mogoče kaj vse slišimuser posted image
Komaj čakam na voziček - naj bi prišel nslednji ponedeljekuser posted image user posted image , košara, pa če gre vse po sreči bo končana ta vikend.

Oj punce, kaj tudi vas občasno full zaboli, ko se user posted image  preteguje ali kaj pa jaz vem kaj počenja v trebuhu??? Včasih me tako zvije, da bi najraje potočila kako solzo user posted image

Vam se še kaj javim kasneje, če ne bom se ve da zbrala dovolj moči za domača dela user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
22.8.2006 9:52:18   
naja78
haj mačke!
maxica::to z EA se popolnoma strinjam s tabo.glih tko sem v zdravstvu in marsikaj vidim,da ne govorim,kake posledice imajo lahko še kako nedolžne stvari,...ampak o tem res ni treba razmišljat,ker potem pr zobozdravniku ne bi noben uzel pritibolečinsko sredstvo(kaj smo mi vse dožveli,ko smo ga aplicirali babnici v jošek.......pardon -ampak oživljal smo jo........tako da jaz o tem ne premiljujem,...pa ne da ne bi mogla zdržat bolečin,ampak zakaj...če se lahk pomaga.......(se opravičujem,pač malo heca malo zares....)

tasha:me veseli da nisem sama z obsegom vampekauser posted image ,isto pravjo meni.......

spanje slabo,pa spet je vroče,za naju z user posted image preveč,bolijooooooooooooooooo noge,če me ne bi bi letala ko sneta skera,boli pa tudi mene 1 dan krič,druga 2 dni kolk,.........ampak seveda,...saj bomo kmalu rodili....

s cujncami bom še mal počakala,recimo ko urihtam vse na csd-ju,........

se vam še kaj oglasim,pol pa grem dat noge v luft,....

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
22.8.2006 9:53:14   
naja78
hja še to...po tanovem hodjo moje 2 kužike spat v zložen voziček.....user posted image user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
22.8.2006 9:57:46   
altati
ojla, madonca ste aktivne!
jaz sem pridelala +9, tako da sem zdaj na 64kg...pa se počutim kot slonček balonček...
vode imam pa ogromno v telesu, se vidi po stegnih, čeprav podplati so pa še vedno moji - št.36user posted image
midva z mojimuser posted image  jo danes ob 12h mahneva v Ikeo v graz-po previjalno, pa planice bom kupila, pa robčke, pa še kaj kar bom videla....najbrž ogromnouser posted image
potem pa kupim še nekje jogi in banco in smo konec!user posted image  pridi, čakamo te! samo počakaj da pridem iz morjauser posted image !
moje počutje pa je od petka, ko sem se vam izkašljala, 300% boljše (že trkam po glavi), vsa sem fit, živahna, skačem okrog, se sprehajam, nič mi ne fali...edino krči v spodnjem delu trebuha in križa (saj ne vem a so to lažni popadkiuser posted image user posted image user posted image ) so dokaj pogosti in močni...to je nekaj novega zame, v prejšnjih nosečnostih nisem poznala....
jaz bi se, če bi mi zdravje dopuščalo takoj odločila za EA porod, a sem žal prehud alergik, z nešteto alergijami na zdravila in ga ni anasteziologa, ki bi mi jo dal.....Žal!
tasha23-tudi mojuser posted image  zna biti hudo nasilenuser posted image . ne dovoli mi, da se nagibam naprej, npr. če sem v sedečem položaju, tako me brcne s svojimi kostmi, da mi gre kar na jok.prav paziti moram!
Maxica- kot sem že napisala. kar vzemi EA, prav imaš! jaz bi jo tudi....

Mejte se v tem prelepem ravno prav toplem sončnem dnevu!

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
22.8.2006 10:36:07   
psaša
Živjo punce.
Joj, kolk ste se razpisale. Jaz edino v službi lahko pišem na internet, no sej bi lahko tudi doma, pa je tako počasen (internet), da bom prej rodila kot kaj napisal in poslala.

Danes sem pa tako depresivna, sploh ne vem kaj mi je. Tko se čudno počutim, kot bi bila nekaj živčna, ne vem no. 
Jaz sem tudi full otečena, edino japanke - ene razvlečene lahko obujem. Groza. Ampak spim pa kot ubita. Hvala bogu, moram trikrat potrkat.
user posted image  tudi mene močno brca. Je tak fajn občutek, me kr malo pomiri ko se mi premika po trebuhu.  Bom kar malo to pogrešala, ko bom rodila. Obseg trebuha in kg? Ne vem se moram zmerit in stehtat.

Glede EA: jaz sem tudi vse živo že šlišala - negativne stvari, ampak jaz to kar preslišim. Pač sem se odločila za EA in konec. Saj grem jaz, ne oni. Pa moj user posted image  je tudi za, tako, da ne vem kaj pametujejo.

Punce lep dan in se beremo. Upam, da me mine slaba volja oz. depresija.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
22.8.2006 11:21:08   
beki24
Evo mene od ginekologinje!

Jst bom znorela, moja beba zgleda da sploh ne misli vn pridtuser posted image , vsakič mam izračune za mal kasnejši rok, res so vsi +- 15 dni ampak tistih +15 je pa že konec novembrauser posted image  No, pravi, da jeuser posted image user posted image , je pa mal bl suhcena 1633g( sem pa originalno kao 31t2d, no ginekologinja pravi da sm po merah med 30 in 31 tednom)mal zaostajava zuser posted image , sicer me je potolažla, da za punčke ni hudga če so mal bl suhe....ja pa na levem boku moram spat, da bouser posted image  dobila več hrane!!! Pa posteljico imam nizko ampak ni nič komentirala o sexu- a katera ve kaj to pomeni če imaš nizko posteljicouser posted image  Drugo pa vse ok!

Kilogrami +5,3. obseg 94 cm

Zadnja misel: upam da ne bom novemberka!!!user posted image

lp

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
22.8.2006 11:24:45   
altati
beki2i4, meni so v prejšnji nosečnosti vedno govorili kako user posted image -tudiuser posted image  zaostaja v velikosti, da je premajhna, prelahka, bla,bla,bla....pa je na svetuser posted image  pogledala 3 tedne prezgodaj...ne sekiraj se!
niso vsi enaki, ne morejo imeti vsi 4 kg!
ne boš novemberka, boš videla da ne!
naša si!

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
22.8.2006 11:26:58   
beki24
Altati hvala za spodbudo in tolažbo!user posted image

Sej vem da ne morejo biti vsi po standarduuser posted image user posted image , upam da bo porod zato kej lažji!!!

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
22.8.2006 11:35:55   
altati
to pa definitivno, porod JE LAŽJI!
moja mala je bila zunaj v pol ure, brez enega šiva! Naslednji dan sem bila kot ne bi rodila!user posted image

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
22.8.2006 11:41:23   
tasha23
ojla beki24, kaj te bom jaz potem prehitela user posted image , naš fantiček pa je kar velik, saj je po meritvah za skoraj 2 tedna večji kot je PDP. Me prav zanima kaj bo. Na koncu boš ti navadno rodila, naš junak pa bo veselo zamujaluser posted image . Brez skrbi, saj če je moji mami uspelo spravit na svet 62 cm dolgega in cca 4 kg težkega fantka v malo več kot pol ure in brez šivov, bo tudi nam uspelo brez večjih težav porodit naše 'male' junakeuser posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
22.8.2006 13:04:32   
lucika
jaz sem tudi danes od g. gleda moje noge in pravi, da me lahko da edino v bolnico, da drugo ne moremo nic. uf, me kar naenkrat ne motijo vec tak:)

nasa biba pa prehiteva. po danasnjem uz imam namerjenih celih 2290 gramov, danes pa zakljucujem sele 31. teden! kaj sele bo...

jaz imam se vedno prebliske glede ea. ce bo res kako konkretno dete tole, bi bilo verjetno kar fino uzet. po drugi strani pa mislim, da itak ne vem, kaj me caka... ceprav...mene je mama rodila, ko sem imela celih 860 gramov, pa so jo vseeno sivali. tak da velikost in teza verjetno ne vplivata tolk velik...

kile mi zdaj gredo gor po 2 na mesec; vam jih raje ne napisem, ceprav je slo gor samo 6 kg; v trebuhu pa verjetno vodim: 123cm. se malo pa v lift ne bom mogla.

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
22.8.2006 13:21:55   
Pikabu
Ojla.

Tudi jaz vas pridno berem, za pisanje sem pa malo bolj lena.

Vidim, da imamo kar podobne težave. Tudi mene ves čas nekaj špika, predvsem me zelo boli križ Na srečo pa nimam težav z zatekanjem. Tega tudi pri Emi nisem imela, upam, da se sedaj tudi izognem. pa kakšen dan mi je tudi tako čudno, kot je psaša napisala, da sem kar nekaj živčna. Mož me tolaži, da je samo luna kriva user posted image , kar je baje pri meni čisto možno. Tudi sladkor je rahlo višji, ni pa še panike. Komaj čakam pregled, da vidim, kje smo tako s sladkorjem kot z našim user posted image . Imam naslednji teden v torek in sredo oba pregleda.

Jaz sem v prvo rodila brez EA in načeloma imam namen tudi v drugo. Sama sem nagnjena k glavobolom, tako da me je malo strah, da bi se me to lotilo po porodu, tudi šivana sem bila v prvo, pa sem zelo dobro prenesla, mi ni bilo hudo, tiste, ki so pa rodile z EA so se pa zaradi tega kar veliko pritoževale. Vem, da sem na koncu prvega poroda rekla, da ne vem, kako bova še kakšnega imela, ker je bilo tako hudo, ampak se zdaj sploh ne spomnim, kako je bilo in kaj je bilo tako hudo. Sva se z možem pogovarjala, če bi vseeno vzela, je rekel, da bo zdaj itak vse hitreje, če se mi sploh splača. Mene je bilo v prvo najbolj strah, če sem sploh sposobna to spraviti skozi, pa je šlo in mislim, da bi tudi v drugo moralo. Sem bila pa že pri Emi vseeno na razgovoru za EA in tudi sedaj bom šla. Nikoli se ne ve, kaj me prime v zadnjem trenutku, če bo strah postal premočen, se bom vseeno odločila zanjo. Je pa res, da ti na tem predavanju pač morajo predstaviti tudi vse negativne posledice, ki so lahko prisotne in mene so te negativne stvari bolj prestrašile, zelo mi je begalo po glavi, kaj pa če se ravno pri meni to zgodi. Tudi ponoči sem imela pogosto sanje, da sem v invalidskem vozičku in držim otročka, zato se potem raje nisem odločila. Vem, da je vse pretiravanje, strinjam se z vsem, kar je Maxica napisala. Pomojem je najbolje poslušati svoje občutke.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?