Encijan
|
Še ena marčevka se javlja, PDP 11.3.2007. Prvi pregled je že za mano, srček je na UZ pridno utripal, zato upam, da bo vse OK. Imam za sabo že vse mogoče zgode in nezgode, zato sem malo odlašala z oglašanjem, prav tako pa zaradi preteklih izkušenj še zaenkrat nisva povedala nikomur, čeprav sva seveda zelo in jaz že občutim skoraj vse možne nosečniške težave, ampak jih nekako prenašam in se tolažim (čeprav ne vem, ali je res kaj na tem), da tokrat je pa vse tako kot mora biti, vključno s težavami. Precej mi je slabo, nič mi ne paše jesti, ampak zaradi slabosti vseeno kar naprej nekaj jem (in mi je potem ponavadi še bolj slabo), izostril se mi je vonj (cigarete in hlev zavoham na km), v ustih imam tak čuden okus, morda res kovinski, ne znam opisati. Popoldne je še slabše, precej počivam, tudi zaspim, zadnjih par dni sem bolj aktivna in sem zunaj na zraku, pa se mu zdi, da je kar bolje, bom videla če bo tudi naprej to delovalo. Res veliko se piše o nosečnosti in slabostih, zelo malo ali skoraj nič pa nisem našla o premagovanju teh težav, zato pač odkrivam sama. Vaše izkušnje so zato še toliko bolj dragocene. Skoraj vsa hrana, ki sem jo prej imela zelo rada, se mi je uprla, bučk in česna npr. še videti ne morem več, in mi je res problem najti, kar bi mi ustrezalo. Trenutno mi dišijo edino ribe, pa kake solate. Sem se vam morala nasmejati, ko imamo tako podobne težave, na majonezo in čokolešnik še nisem pomislila... Dopoldne sem tako kot Tejčica še večinoma na sadju (mislim, da se poznava od nekod, pa me prosim še ne izdat, bom počakala še na naslednji pregled, pa potem tudi tam oznanim veselo novico), potem pa probam vključit več beljakovin kot sem jih uživala doslej, sploh jogurt in sir, ki sem ju zelo redko jedla. Ja, pa dojke me matrajo že od vsega začetka, ne vem, morda je zadnji teden malo bolje, ali pa sem se vsega skupaj že navadila... Za prvič sem tako pretiravala, ne se bat, nisem taka čveka, sem hotela pač vse v enem sporočilu povedat... Čao, Encijan
|