NRMM
|
Čeeer! No pa je še en dan za nami. Potepale sva se že od 7 zjutraj, ker je bilo fajn hladno in Maruša je prav uživala, da ni bilo potrebno biti doma. Sem jo pa danes težko nahranila, lačna je bila na vsaki 2 uri , očitno mora spravit vase vse za nazaj in upam, da je prejela zadostno količino čez dan, da ne bo potrebno vstajat ponoči in ji pripravljat flaške. Rija upam, da boste čimprej zdravi ali pa vsaj ugotovili kaj Tilu manjka. Si se pa razpisala res je, dobro da Maruša spi, ker če bi jutri tole brala, bi potrebovala varuško . Varstvo: zaenkrat bo pri mojih starših ozr.doma, ker meni grozi odpoved v zdajšnji službi. Smo se pa nekak menili, da bi bila do 2 let pri mojih ali pa v privat varstvu potem pa bi jo vpisala v vrtec. No sej, če katera pozna Lenart potem najbrž ve, da če je kdo od staršev brezposeln nima šans, da pride otrok v vrtec. D-vitamin: midve sva začele z Oleovitom pri 4 tednih in jo je napenjalo ful, tako da sem ji do 2 meseca dajala vitamine, sočasno pa lefaxin protii krčem. Ker se krči niso prenehali, sem prenehala z dajanjem kapljic in ponovno hotela uvest pri 4 mesecih, ampak se je zgodba ponovila , tako da ji teh kapljic ne dajem. Zaenkrat glavica raste ok, s tem se tudi mečave normalno zapirajo, kosti so vredu, torej ni velike potrebe po d vitaminu, je pa res, da jo imam kar veliko na sončku in temu primerno je tudi rjava (kdaj pa kdaj jo pozabim zjutraj namazat ). Jajčka: zaenkrat samo rumenjak in ni važno na kakšen način je pripravljen. Najraje ima trdo kuhanega zraven špinače, tudi jajčka na oko in kruh ji tekne. Ji dam pa 1 rumenjak na teden. Tekočina: vodo ji še vedno prekuhavam, če mi slučajno zmanjka kupljene, drugače pa imam Dano. Najrajši pa ima sadne instant čaje, same vode niti pod razno ne spije. Mogoče katera ve,kdaj jii lahko dam filter čaj (vanilija-jagoda, borovnica.......)? Tudi sokove mi noče pit ze od samega začetka . Kar se padcev tiče se to skoraj vsakemu zgodi. Sicer nam še ni padla od nikoder, se pa velikox vdari z glavo po postlci, tak da postlca kar zabobni. Sem ji poizkusila dat podlogo skoz okol ampak ji je bilo prevroče. Ne pa se sekirat zaradi tega, niste ne prve ne edine, ki se vam je to zgodilo, vse smo lahko pripravljene na kaj podobnega. Pa sem se spet razpisala, boste še rekle, da res ne znam drugega kot samo čvekat . Pri nas pa je novega to, da se je danes uspelo Maruši 2x vsest iz položaja na trebuščku, tako da lahko pričakujem nočno sedenje v postlci, ko se bo zbudila . Ko sva imeli posvetovalnico malo pred 7 meseci, je P rekel, da bi se morala počasi že postavljat na nogice, ker se pri njemu ni in ni hotela. In je rekel, da če se v treh tednih to ne bo zgodilo, naju bo napotil v RA. Sicer se je doma že uprla na nogice, če si jo prijel pod pazduho, v posvetovalnici pa niti pod razno in sva trenirali zdaj že 14 dni to vsak dan. Prav lepo že stoji, koleni ji ne klecajo več, je pa že začela prestavljat nogice, kot da bi že šla, za kar pa je krepko prehitro. Ja nič,moram končat, drugače bo prej jutro. Lepo bodite, uživajte v tem hladu in prejetno noč. Nočko JAN vse naj naj !