|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
26.7.2006 22:13:12   
halena
ojla,mamice!

Ste se pa kar pošteno razpisale zadnjih nekaj dni!Od te vročine se nisem mogla niti za 15min vsest za to škatlo,ker me je kar oblivalo!

Dobrodošle vse nove mamice in vse lepe slikice vaših malčkov!user posted image Bom tut jaz kako gor prilepla čaz čas.Sem dala pa fotografije razvit preko rač. v LJ,kjer imajo fotko po 19sit.In sem tako izkoristila še stare dolgove od poroke..Razvila sem okrog 330 slik in cena je prbl 6.300sit.Slike mi bo dvignil brat,ker živi v LJ,sicer pa je dostava na dom(cena:800sit).

Meni se zdi pa da je zdaj življenje tako pestro,ko smo prebrodili tiste 3 mesece!!Je pa tudi to res,da je moj mož zdaj doma čez poletje,ker ima 'počitnice'-ja,še en iz prosvete..in je vse bolj polno!Ko pa mi postane dolgcajt,spokam Ajdo in vso kramo in se odpeljeve v PO k staršem,kjer si malo oddahnem,grem s kolegico okoli na sprehod,koga vidim,kako rečemo in spijemo in je prav krasno.Sem tut jaz iz male vasice,kjer ni nobenga dojenčka in nimam nekih prijateljev tukaj,ker sem na frišno priseljena..Iskreno povedano mi tudi paše tako,ker imam mir zase in za Ajdo pa za vse hišne opravke(saj veste kako je če si edina gospodinja v hišiuser posted image )Tukaj na vasi sploh ne grem na sprehod(edino do trgovine-pa še to grem raje na hitro z avtom),ker je cesta temu neprimerna saj nima ne pločnika,ne normalnih šoferjev pa še vožnja po asfaltu je bolj podobna oranju..user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 501
26.7.2006 22:36:36   
halena
...no in potem po pomoti pošljem sporočilo...

Ajdo imam na terasi,ki je velika in senčna,vendar je zdaj ta vročina predivja in jo imam v hiši,ki je lepo hladna.

Naši dnevi se začnejo ob 7h zjutraj.Če se mi še ne da vstat,Jo samo podojim in dam nazaj v posteljico,kjer prespi še do kake 9h ali 10h..Dojive se polno na vsake 2-3ure.Zvečer se kopamo pred spanjem vsak drugi dan.Spat gre točno ob 21h.Čez noč spi brez hranjenja.Zaspi brez problemov,ker je čez dan postala zelo aktivna,saj oponaša glasove na vse grlo,da se ji z možem tako nareživa do solz.Po vsakem dojenju je zelo zgovorna(1 uro),nakar postane utrujena in še za kako uro zaspi.

Tut naša obožuje ogledalo in punčko v njemuser posted image ,zdaj smo začeli 'leteti' in je še malo zmedena,ma potem poletimo proti ogledalu in je takoj nasmeh na obrazu.Rada si tlači v usta vse kar jim pride blizu.Ko je zaspana,si včasih potegne pleničko čez obraz.Včeraj smo se zavlekli na enem rojstnem dnevu.Ob 21h si je čez oči potegnila kapuco od trenirke in zaspala-je bila kot kak Kartuzijanecuser posted image user posted image

Kravic pa ne mara kaj preveč,zato smo začeli letet.V banjici pa je zelo navdušena,ko jo dava na trebuh.čudno..user posted image

Včeraj smo imeli 2.posvetovalnico.Veliki smo 60.5cm in težki 5620g.Z možem sva jo sicer doma izmerila(s šiviljskim metrom)64cm,ker tam je sploh ni nič nategnila..No-važno da je zdrava!user posted image Smo tut mi dobiliuser posted image in je samo za min zajokala.Reakcije ni bilo.user posted image

Menstruacijo imam že od vsega začetka,čeprav polno dojim..user posted image Ni pa več tako huda in dolga kot je bila poprej!!user posted image

Punce,mejte se pa brez zamere,če sem preveč naložilauser posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 502
27.7.2006 9:17:11   
flecker1
Sedaj bom dala slikico gor..
user posted image
Mi bomo imeli 10.8. drugo cepljenje, kak hitro mine... Potem bom pa začela dodajati gosto hrano, sprva bom dajala riževo kašico ali pa sadno...
Zunaj je hladneje, čeprav bo kasneje vroče jao. Melissa je bila včeraj doma tako tečna, ko pa smo šli ven je pa bila pridkana. Sicer je ne morem peljati ven, ker je vroooče za znoret, pa še senčke in klopce nimamo tu v okolici.. Imam pa sosedo ki ima mesec mlajšega user posted image  od moje, se kaj pogovarjamo, samo takrat ko srečamo zunaj. Sama sem se preselila sem pred 1 letom in pol, prej sem živela v MB. Tukaj nobenega ne poznam, samo taščo in moževe sorodnike. A nič kaj zato, čas hitro mine pri 2 ljubki hčerkici. user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 503
27.7.2006 10:44:30   
mojčika
user posted image

Hojla, a nista lepa moj ati, dedi, in naša MM.
mi smo uredili našo sobico in spali skupaj prvo noč, a naša MM ima zdaj pa res strašne finte, boga mi, celo noč od 1-ih naprej je pasla kravice in ni znala odložiti glave, pa čeprav je bila ful zaspana, a je kar v spanju dvignila glavo, ko je ugotovila, da je na bušiju user posted image , nisem vedela, ali naj se smejim ali naj ji eno čez rito dam, ko se je utrudila, se je pa sama nase jezila, ja vedno bolj samosvoja bo in že zdaj vidim, da bo imela neizmerno energije, nič več ni varno, prileze lih kamor je in morala bom zaščititi celo posteljico, ker nogice kar med laticami ven pogledajo. A ima katera zaščito okrog in okrog posteljice, mi imamo samo pol, za glavico, a bom mogla kupit drugo.
Še vedno je pasje vroče user posted image in smo ven le eno urico na dan, doma se mala fajn naspi, zato verjetno ponoči galami s temi kravicami, ali je pač to le trenutna finta, ker je zabavno, v vozičku spi manj trdno in manj časa.

Danes sva dobili čebriček user posted image , bomo sprobali popoldan in vam bom poročala, kako se obnese.

Zdaj grem malo pokukat user posted image , da ni kaka nogica kam ven zlezla.

bodite fajn user posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 504
27.7.2006 14:19:10   
*zvezdica*
Hoj!

Mojčika močno upam, da je s tvojim možekom vse vredu! Trenutno res nisi v zavidljivem položaju! Drži se, saj te trenutno oba tvoja sončka močno potrebujeta!

Livia dobrodošla med nami! Je res super takole malo poklepetat…se veselit in deliti žalost…punce jaz sem res ful vesela, da smo takole na kupu!

No, pri nas dan poteka približno takole: prvo jutranje hranjenje imamo okrog 6h…Marcel se običajno čisto zdrami in na mojo srečo možek takrat ravno vstane za v službo, tako da mu mali razgrajač tiste pol urice dela družbo.

Možek ga da v stolček in ga nese sabo v kopalnico…(mali se najbolj smeje, ko ga gleda pri britju in čiščenju zob J…), ga previje…potem pa ga prinese meni nazaj v posteljo…potem skupaj zaspiva še nekje do 8-9h.

Sledi previjanje, hranjenje..Če ostaneva v Kranju greva dopoldan na sprehod…čez dan se drživa bolj notri, potem greva pa ven spet okrog 7h…ko se malo shladi. Na srečo sva vsaj 5x na teden v Radovljici pri mojih starših, kjer trenutno izdelujemo stanovanje. Takrat se takoj ko se zbudiva odpraviva tja in sva tam cel dan…mi je res super ker sva lahko cel dan zunaj v senčki…pa še mami je čez poletje doma, tako da mi res ni dolgčas. Če bi bila pa ves čas priklenjena na telih 50 kvadratov in 30 stopinj….se mi pa najbrž že skisa! Drugače je Marcel kar priden otrok. Običajno spi 1x dopoldan in 1x popoldan od pol ure do 2 uri…kakor se mu zljubi.
Super mi je pa predvsem to, da se s puncami, ki sem jih spoznala na aerobiki za nosečnice dobimo vsak četrtek na kavi….he he zasedemo skoraj cel lokal…otroke imamo rojene v razmaku dobrega meseca, tako da so debate bolj »materinske«.

Kje so se zgubile nekatere punce??? Se mi zdi da jih ful manjka!!!

LP

Marcel in Zarja

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 505
27.7.2006 15:52:33   
mojčika
*zvezdica* hvala za skrb, počasi prihajamo k sebi, jaz najbolj, ker sem se že nekako navadila, da moram biti močna v takih situacijah in se navadno dokaj znajdem, možu je pa bolj težko, ker ga je izjemno strah biti sam, sploh v spanju, ker se ne zbudi sam od sebe user posted image , sicer sem poklicala zdravnico, a pravi, da mu ne morejo nič bolj pomagati kot jaz, saj je treba v dani situaciji regirat, da se stabilizira, potem pa se živi naprej. Sicer mu obljubljajo, da bo kandidiral za črpalko, nadomestni organ slinavke, seveda umeten, a je to tako drago, da dobijo samo otroci in nosečnice, moral bo imeti preklemano srečo, da bi jo dobil, ali pa bi stanje moralo biti le še slabše, kot je, a si tudi pomisliti ne upam na kaj takega, eh kaj bi vam jamrala, a malo me pa razbremeni, čeprav so naše čveke bolj o user posted image .

Moja dva sončka spita, jaz pa malo user posted image , da ju ne motim preveč, potem pa upam, da bomo šli malo ven, danes je ful sopara, že cel dan se pripravlja user posted image , a ni nič od tega. Bomo pa malo user posted image

lep dan, se še kaj zvečer oglasim pri vas user posted image

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 506
27.7.2006 16:29:28   
halena
Oooo,kake lepe punčke!!!

Mojčika,dej popazi na Jerneja in ga lepo pozdravi!Saj on ve,da ima krasno ženko,ki bo najboljše poskrbela zanj!

Zdaj se odpravljam na pogreb kolegice..user posted image Same grozne novice zadnji teden.Ne bom niti govorila,ker še sama ne dojemam..

Tukaj se je nevihtica lepo obrnila in je namočila sosednji breg!user posted image Krasno!Ohladilo je pa ravno tako.

Mi naše Ajde še ne dajemo v kake sedeče položaje.Meni je zdravnica rekla,da je dobro imet otroka sedaj še na ravni podlagi.user posted image V vozičku mi pa košara ne pride več v poštev,ker mala noče več spančkat noter.Verjetno jo že utesnjuje..in jo dam kar z lupinico v vozek.Potem pa tako zadovoljno gleda okoli in še raje v njej zaspančka.

Nič,lep dan vam želim,Mojčika vam pa obilo prijetnega čofotanja!!user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 507
27.7.2006 19:02:36   
flecker1
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=F8ADD8B32D45EFCD
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=67A962C40679C115
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=F18CD5DA15A13B1D
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=08BC8C84586109D5
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=7EB31EC2002789FD

Tu so linki pilates vaje od 1-6 cd. Pa obilo užitkov pri telovadbi, user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 508
27.7.2006 21:46:03   
maychika
ooooo, super!!!!

a se da dobiti še link za cd 2

user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 509
27.7.2006 22:03:50   
flecker1
Za cd 2 sem že dala link od prvič, je 20minutna vadba. user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 510
28.7.2006 12:08:06   
mojčika
Pozdravljene, danes ponoči, ko nisem spala zaradi vročine, sem malo razmišljala ob pogledu na mojo pikico ob sebi. Vsak dan berem, da so naši otroci razvajeni tako in drugače... in da se razvajanje začne že pri spanju pri mamici v postelji in podobno, da so otroci pridni le takrat, ko prespijo celo noč v svojih posteljicah... in še bi lahko naštevala. Pa sem se malo zamislila. Verjetno nas je mamic, ki vsaj enkrat na noč potolažimo naše malčke s hrano, čajčkom ali cartanjem precej več kot tistih, ki spijo celo noč. Jaz našo pikico sicer dam spat v njeno posteljico, a jo ponoči, ko je žejna, vzamem k sebi, saj tako zaspi prej in spi dlje časa. Pa ves čas poslušam, da to ni dobro, da bo potem pri meni spala celo večnost, da bo razvajena... Ene par dni nazaj sem eno mamo tako zabrusila, da učenje otroka za življenje, učenje morale in lepih vrlin nikakor ni povezano s tem, kje otroček spi, po mojem je treba otroka le kje drugje prijeti, če dela te in one traparije scartanosti. Sicer bo pa tako prišel še prehitro čas, ko nam bodo pobegnili ne samo iz postelje, ampak tudi od doma.
No da ne bom zabluzila drugam, mislila sem, a nismo ljudje samo še ena malo bolj ""razvita žival tega sveta, no a nimajo skorajda vse živali svoje mladičke ves čas ob sebi, edina možnost za preživetje je, da so kot klop pripeti k mamici dan in noč, tako lahko ugotovim, da nam ta razvitost prav malo škoduje. Nobena druga žival si ni umislila, tako "pametno" kot ljudje, da morajo njeni mladički spati v svoji posteljici in to še v drugi sobi... ja, a ni najbolj pomembno prav to, da sta mati in otroček čim bolj povezana, da sta eden drugemu namenjena že v sami prvobitnosti in namenu. In to vsekakor nima nobene veze s tem, kako bomo vzgojili svoje otročke, le čemu bi jih po špartansko vzgajali takoj, ko pridejo na ta svet in ko je že tako ali tako težko zaživeti. Seveda hvalabogu pa so tudi otročki, ki noč prespijo samostojno, a mislim, da je takih precej manj kot ostalih.

No malo za klepetat, ne zamerite, sicer sem temo odprla tudi na forumu starši čvekajo user posted image

Sicer pa sem dobila vaje za pilates, flecker1 res ti hvala, bo mo veselo telovadili user posted image

Noč smo danes prebili samo ob čajčku in spali do 8-ih, kar fajn, je niti nisem dvigovala, sem ji dala malo za posrkat, dudiko in smo spančkali naprej.

Včeraj sem rezala nektarine in sem ji dala en mali košček na jeziček, jej kako je plunla ven, smo se tako smejali, očitno še nismo pripravljeni user posted image

Lep dan in malo
user posted image vam želim

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 511
28.7.2006 12:28:45   
flecker1
hehe, jaz sem tudi včeraj moji dala nektarine, ko pa je tako poželjivo gledala ko sem pojedla. Sem jo ponudila, da je polizala in ji je luštalo, sem ji dala 5x polizat soka od nektarine, user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 512
28.7.2006 14:58:18   
Anonimen
Pozdravljene!

Mojčika, ravno o tej temi sem danes razmišljala. Naša user posted image  je zelo miren otrok, nezakompliciran in si za ta njen karakter prav v ničemer ne lastim zaslug. In ko me sprašujejo, kako naša spi ponoči in kako se obnaša podnevi, pa jim povem, mi vsi rečejo, da kako imamo PRIDNEGA  otroka. Vsakič znova me ta beseda pogreje. Zakaj? Ker izgleda tako, kot da sem jaz super mama, vse ostale, ki jim otroci več jokajo, manj spijo,... pa so slabe mame, ker jih ne znajo pripravit do tega, da bi bili "pridni". Halooo!!!!!! Eni otroci so taki, drugi drugačni, eni so bolj umirjeni, drugi bolj temeperamentni, eni so radi samostojni, drugi rabijo več telesnega stika, eni so zelo zvedavi, drugi spet manj, eni rabijo več spanja, drugi manj,..., ene mame imajo tako vzgojo in navade, druge drugačno. In če sem se sama odločila, da bo naša user posted image  že od rojstva spala v svoji posteljici, pa da jo bom dojila, pa da bo hodila spat ob devetih,... to še zdaleč ne pomeni, da druge mame, ki so se odločile drugače, delajo kaj narobe (ali pa obratno). Biti starš ni eksaktna znanost, vsak dan prinese kaj novega in se mi zdi skrajno brezvezno prikrito obtoževanje, ki prihaja z raznoraznih strani, če ne delaš tako, kot drugi. Mislim, da si mora vsaka mamica najti sebi primeren način sobivanja z otrokom, ker je vsaka mama in vsak otrok malo drugačen, vsak pa zase najbolje ve, kaj mu ustreza.
Mojčika, sem ti hotela že nekajkrat napisat: tvoji smeškoti so user posted image user posted image user posted image . Še posebej mi je všeč tale: user posted image . Le kaj bi brez računalnika?

Livia, upam, da sta z user posted image  varno prispeli domov. Mi je bil zelo prijeten sprehod. Se slišiva!

LP

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 513
28.7.2006 15:03:53   
livia
Živjo!
Midve z Ankico sva se danes dobili v Tivoliju in prav uživale. No, vsaj jaz sem. Mi je bo dolgih mesecih samote prav malo pasalo poklepetat, pa čeprav samo o naših malčkih. Tamali tudi zgleda ful paše to jutranje pohajkovanje, ker mi še sedaj skoz spi v avtosedežu.

Jaz sem hotela začet eno drugo temo in sicer kako se igrat z našimi sončki.
Berem, da se cartate, čebljate, pojete, telovadite. Pa naj vsaka malo bolj podrobno opiše kaj ji kak izraz pomeni.
Jaz se recimo z našo pogovarjam na glas, ji povem kaj delam, kaj sva videli, kaj bova še počeli.... Na previjalni jo kdaj požgečkam, a ne reagira. Drugače še telovadiva z rokicami gor dol, pa skup in narazen in z nogicami isto. Če žvižgam me ful bulji in se umiri. Slikanic še ne gledava, ker nima obstanka na enem mestu, se more dogajat. Morem hodit. Govori bolj malo, oziroma po ceplenju skoraj ne več. Vriska še ne. Obrača se tud ne, se pa prevali na bok. Prime ropotuljico, pa jo tlači v usta. Pa pod mostom se tud rada igra, a morem bit zraven. Z očijem letita, ali pa jo meče v zrak. Pa v ogledalu se gladava.
Včasih me zmanjka in res ne vem več kaj naj si zmislim. Kako pa ve preživljate čas z malčki? Mogoče bo slišati kot da sem slaba mama, ker nimam idej, a Neli mi še nič ne pokaže kaj ji je všeč in kaj ne, tako da včasih, ko je tečna ne vem več kaj naj.

Pa še en koristen link, če vas zanima kakšno bo vreme za 15 dni v naprej. Meni je ta link dala prijateljica, ki je biologinja in veliko na terenu in je odvisna od vremena in pravi, da kar drži. Preverite pa same. user posted image
http://wwwa.accuweather.com/WORLD-CITY-LIST2.ASP?region=

Mojčika in Flecker 1 - a nektarina je prva stvar, ki sta jo dale za poskusit? Jaz sem ji zadnjič dala malo lubenice, pa ji ni blo všeč. Ziza je ipak ziza. Kdaj boste kaj bolj resno začele z GH? Jaz verjetno sredi septembra. Baje takrat še enkrat pride patronažna, da ti malo pove kako začet.

Aja, a za respiratorček Narhinel ste že slišale? Super zadeva. Naši se je pred časom mašil nosek ponoči in se je zato zbujala, pa z tistim od Chiccota ni šlo kaj dosti ven, pa še jokala je. Ko sem pa v Trstu (pri nas se ga ne dobi) kupila tega, pa uživa, ko ji pucam nos. V bistvu ni treba mašit druge nosnice, pa ena dolga cevka je, ki si jo mama da v usta in v bistvu s svojim udihom sesaš ven. Meni je blo na začetku ful čudno, a deluje. Vsak večer pred spanjem ji ga spucam in vedno pride ven kak šmrkelj.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 514
28.7.2006 15:20:27   
Anonimen
Livia, tudi meni je pasalo klepetati, sem se šele na poti domov zavedla, kako paše malo družbe user posted image user posted image user posted image .

Glede igranja: moji je zelo všeč, če ji pojem pesmice (repertoar je sicer bolj skromen: Ti si moj sonček, Uspavanka za Evo (oz. v našem primeru za Kristino), Čin čin čin, Drežnice).  Ponavadi se umiri in me nepremično gleda.
Sedaj, ko jo vroče, jo slečem, dam na posteljo, potem pa pravim (to pesmico sem našla v knjižici, ki smo jo dobili v porodnišnici):

Pika, pika (na njen trebušček narišem oči)
pikica (narišem usta)
to bo lepa sličica (narišem obraz) 
dolga ušeska (narišem ušeska)
kratek vrat (narišev vrat)
in obrazek ves kosmat (ji dam na trebušček tri poljubčke).

Najprej me je gledala kot tele v nova vrata, sedaj pa ji je ta pesmica zelo všeč in se zraven vedno smeje.

Všeč ji je tudi, če se pačim, delam brrrrr ali pa ji kažem jezička.

Livia, pa nič se ne sekirat, si super mama, prav simpatični sta z Neli! user posted image user posted image user posted image

A pozna katera celo besedilo pesmice Pika, poka, pikapolonica? Jaz jo znam samo na pol.

LP

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 515
28.7.2006 18:34:45   
mojčika
Hvala Ankica, no tudi jaz mislim, da sitni dojenčki sploh ne obstajajo, samo eni rabijo malo več kot drugi... so pa seveda vsi naši pravi user posted image .

Livija kako se mi igramo, bi težko rekla, ker se naša MM niti noče veliko igrati z igrčkami, želi samo eno, da mama govori, govori, govori, poje... Skratka, kaj bi igračke, če je mama lepša in bolj zanimiva. rada jo žgečkam, valjava se po postelji, prijemam jo za razne dele telesa in ji povem, kaj to je, pokažem ji, da ima tudi nogice, pripovedujem ji zgodbice, odgovarjam s podobnim gruljenjem, kot ga spušča ona, greva se Biba leze, biba gre, kamor pride vse poje: noseka poje in ji dam poljubček na nosek... najraje od vsega pa ima sprehode, a žal v tej vročini ni ravno možno. Pojem ji pa največkrat tole, ne vem, se mi zdi, da ima najraje:
METULJČEK CEKINČEK

METULJČEK CEKINČEK,
TI POTEPINČEK,
KJE SI PA BIL?

PRI MAJCENI CVETKI,
DROBNI MARJETKI,
MEDEK SEM PIL.

POTEM KO ŽELOČEK,
POLN KOT SODČEK,
BIL JE NALIT.

SEM REKEL MARJETKI,
DROBCENI CVETKI,
ZDAJ SEM PA SIT. Ali pa pojeva Čebelico Majo iz risanke.

Pri nas se je fajn shladilo, zao sva danes kar nekaj časa prebili zunaj, sicer je pri nas festival poletje v Cerknem, bo polno user posted image , no a midve, se tega ne bova udeležili, pa nič za to...

Čebriček se je nama obnesel super, nasmešek na ustih je bil neizmeren user posted image , upam, da bo tako tudi ostalo.

Bodite lepo, Livija ti pa se nič obremenjevat, bo mesec okrog pa bosta že s papanjem imeli toliko dela, da boš kmalu še na družbo težko mislila, sicer pa bom tudi sama kaj prišla k svoji sestrici v LJ, pa se lahko zmenimo za en user posted image .
Ena user posted image samo zate.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 516
28.7.2006 21:08:09   
flecker1
Mi bomo user posted image začeli dat GH nekje sredi avgusta, prej bom prvo malo soka ponudila, potem pa počasi uvajala z GH.
Mi pa pojemo veliko pesmi, predvsem starejša hčerka, ki zelo ful rada poje. Pojemo: Če si srečen, Medved Godrnjavček, pa vse pesmi od Pedenjpeda, Ringa raja, Jaz pa grem na zeleno travco, Hruška Debeluška, Tika taka,....user posted image

Mi tudi včasih zjutraj vzamemo Melisso v našo posteljo, ker potem tako spi dlje, kot pa če je sama v posteljici. A se ne sekiram, če bi s tem razvadila, ker sem raje v njeni bližini, jo cartam,...Otroci hitro rastejo, in potem bo konec z razvajenostjo, ljubčkanja, cartanja,... In kaj potem, če jo razvajamo. Tud mene raztura, če tašča al mama reče, da je razvajena, ker jo nosim na rokah, je pač radovedna, in v ležalniku ji ne paše bit, naveliča se hitro, a ko nosim, je pa lahko cele ure mirna. Joj, sprobat moramo kengurujčka, da vidim kako se obnese, user posted image
Pa fajn bodite med vikendom.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 517
28.7.2006 21:10:54   
flecker1
Livia, nektarine sem imela takrat pri roki in jo ponudila poskusit, user posted image

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 518
28.7.2006 22:04:03   
maychika
Hojla!

Bolj na hitro (upam)

Meni se zdi, da ima vsak svoj način vzgoje, ki se mu zdi prav. Ne maram pa tistih, ki se otroku sploh ne posvečajo in se jim zdi (ali pa dajejo tak občutek), kot da jim je imeti otroka odveč. To ni fer do malčka, saj ni sam kriv, da so ga imeli. Kdor pa se otroku posveča, se z njim vsaj pol časa ukvarja in ga vzgaja po svojih najboljših močeh pa je krasen starš.

flecker...jaz bi te samo nekaj prosila. Meni je ful všeč pesem če si srečen, samo sem jo čisto pozabila. ta glavno znam, ne poznam pa več katere variante so (tleskni z roko dlan v dlan ipd...). A lajhko samo te variante napišeš,ker jaz bi tudi to mali pela. Sicer pa ji po večini pojem Mačka murija, Uspavanka za "Tio" in Brahmsovo uspavanko z izmisljenim besedilom. Ta ji je najbolj všeč, saj jo igra tudi njena najljubša igrača pikapolonica Biba.

Aja, ko smo že pri pikapolonicah...
Mislim da gre takole

pika poka
pika polonica
to sem jaz

suknjica rdeča
sedem črnih pik
res nisem velika
kot sosedov bik

(tole je dodal moj mož:
rada se zabavam
z vetrom poigravam)

pika poka
pika polonica
to sem jaz

No to je to...vsaj kolikor jaz vem

sicer pa se igramo tako, da se pogovarjamo in čebljamo. Isto spuščamo take glasove kot Tia, gledamo se v ogledalo (To ji je neznansko všeč in se fuuuul smeji), prdimo z jezičkom...to se včasih malo ustraši, ko prvič "prdnemo" pol se pa smeji na glas..., telovadimo, gremo se pika pika pikica, diči diči diča (urno na konjiča, na konjiča vranega, dobro osedlanega...to jo po kolenih poskakujem), potem se sklonim k njej in ji vodim rokice po svojem obrazu in pravim "mamica ima očke, ima noska, lička, ušesa, usta..." in ona grabi (samo previdno, ker lahko opraska) z atijem pa imata smučarske skoke...to je res smešno, ker se res počepne, da rokice nazaj in potem ati dela ššššššššššššŠŠŠŠŠŠŠŠš in skočita. Ful uživa res. Sicer je pa res se težko izmisliti kaj novega. Tudi otroci bi radi kaj novega odkrili... Bomo sproti videli.

user posted image   
user posted image  Aja, mi smo naši mali dali tudi že malo sadja za probat. Kaj moremo, če nas tako gleda ko jemo
user posted image , da ji moraš radovednost potešit. Lizala je že banano (khm, khm)
user posted image  in jabolko, ko sem ga ugriznila, sem ji dala polizat tisti sokec, ki se na jabolku nabere. In ji je ful všeč. Prav z nasmehom probava nove okuse. Po moje bo prava gurmanka. 
user posted image user posted image Res kaže zanimanje za hrano. Počakali bomo še do srede avgusta, potem pa na juriš... Katera je že vabila v Idrijo? Mojčika??? Mogoče pa bi se enkrat odpeljala tja .
user posted image Še nisem bila, ampak nimam takoooo zelooo daleč. Saj če je klima v avtu se še zdrži... Zaenkrat toliko...pridne bodite in vas berem v ponedeljek...gremo spet malo čofotat... LP, M.
user posted image  

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 519
28.7.2006 22:08:02   
maychika
Ja res sem bla hitra...in kratka

user posted image  
user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 520
29.7.2006 11:31:16   
mojčika
maychika user posted image se že veselimo, da se vidimo,

Sicer pa danes samo še to

ČAROVNIK GREGA: SKRINJICA ŽELJA KURJE KRAVJE MAČJI ROCK'N'ROLL - TRAD. TRAD.& G. SULEJMANOVIČ, I. POTOČNIK

ČE SI SREČEN, Z ROKAMA ZAPLOSKAJ SI,
ČE SI SREČEN, Z ROKAMA ZAPLOSKAJ SI,
ČE SI SREČEN, IN ČE SREČO RAD BI ŠE DELIL Z NEKOM
ČE SI SREČEN, Z ROKAMA ZAPLOSKAJ SI.

ČE SI SREČEN STOPI MAČKI KAR NA REP,
ČE SI SREČEN IN ČE SREČO...

ČE SI SREČEN, PRIMI KRAVO ZA ROGE,
ČE SI SREČEN, IN ČE SREČO ...

ČE SI SREČEN, KOKODAKAJ NA VES GLAS,

ČE SI SREČEN, KAKOR KAČA ZVIJAJ SE,
ČE SI SREČEN, IN ČE SREČO...

ČE SI SREČEN, ZDAJ PONOVI VSE OD PREJ,

ČE SI SREČEN, GLASNO VZKLIKNI ZDAJ HURA,
ČE SI SREČEN, IN ČE SREČO... user posted image

lep dan user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 521
30.7.2006 8:38:22   
mojčika
 user posted image aprilke kje ste, a se je malo shladilo, pa ste vse pobegnile user posted image user posted image ,

Hi hi, tudi mi smo le malo doma, bodite lepo   user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 522
30.7.2006 19:10:54   
2mak
Ojla, Aprilke! Super je tale tema kako se zabavamo s svojimi malčki. Jaz se z mojo hčerko veliko naglas pogovarjam - ji povem kaj delam, pa kaj smo prej delali in kaj nas še čaka, pa razlagam ji kok je lušna in pridna in vse, kar mi pač pade na pamet. Veliko ji tudi pojem (če poznate note vam predlagam knjigico Majhna sem bila - jaz sem ji celo že parkrat prepela in že ene dvakrat skor brez glasu ostala). Takrat je čisto začarana in je že nekajkrat zraven zaspala. Pa plišaste igračke (ki imajo večje oči) vzamem, malo spačim glas in zabava je tu! Z njimi se ful pogovarja. Všeč ji je tudi kadar ploskam in tleskam in migam s prsti in ji zraven govorim ali pojem. Pa z ropotuljicami jo zabavam in pred ogledalom. No, ravnokar je tata z njo in se Manca pogovarja z igračkami in jim razlaga, da je bila danes v hribih (uf, kok je bilo lepo v naravi!!!). Kadar kuham in pospravljam, jo dam na njen ležalnik, da me lahko opazuje, pa pod mostičkom uživa in miga 100/h. Nekaj znanih pesmic sva že priredila zanjo in je prav zabavno. No, včasih pa mojo ljubico pustim, da se kar sama zabava in če je pri volji, je tudi to čist ok. Aha, še to: zelooo ji je všeč kadar poslušamo glasbo in plešemo z njo. Predvsem instrumentalna glasba ji je ful všeč.

Smo pa že dva dni z dudo. Prej je sploh ni marala, sedaj si je pa skoraj rokice pojedla, pa ni bilo druge kot da sprejme dudo. Najprej nisem bila navdušena, da jo ima, a sedaj je dosti lažje zanjo (in za naju) in čeprav jo ima malo v ustih, si rokic ne tlači toliko v usta.

Ker mi ne uspe prebrati vsega, naj povem, da sem prebrala tisto razmišljanje o "pridnih" malčkih in "dobrih" mamah in se povsem strinjam, da smo si med sabo različni in to, da otrok spi, ne pomeni, da je priden (in obratno). Ker moja mala zadnje noči ne spi tako dobro kot je prej, pa je nimam zato za nič manj pridno. In da se strinjam tudi s tem, da ni greh, če otroka pocrkljamo v postelji, saj to ne bo večno. Nekje drugje je potrebno paziti, da otrok ni razvajen. Kdo je "priden" otrok pa se bo kmalu pokazalo, ko bo potrebno otroku bolj konkretno komunicirati z okolico (ob tem imam v mislih predvsem moto "živi in pusti živeti", če stvar povsem skrajšam in poenostavim). No, jaz verjamem, da so vsi naši malčki za zdaj še skarjno "pridni", pa naj ponoči spijo ali ne. In vse mame smo "dobre" mame, pa naj imamo za vsako stvar svoj sistem ali pa delamo po trenutnem navdihu.

Sploh pa smo vse aprilke najboljše, a ne? :)

Aha, še to: vaši otročki na slikah so pravi lepotci! Naše življenje je z njimi popolno, a ne?

Pozdravček in hvala za pilates linke!!!!!!!!!

2mak

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 523
30.7.2006 21:49:06   
halena
a bi lahko na hitro dobila info!!??

gre se za tiste kapljice proti krčkom iz koroške lekarne.Nujno bi rabila številko,ki je parkret že krožila tako po drugih kot tudi po naših straneh,pa se mi je res ne da iskat,ker je res nujno!

Najlepša hvala!

Vas bom kasneje kaj prebrala,ker trenutno ne utegnem..

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 524
30.7.2006 21:58:06   
mojčika
Halena jaz ti dam št. kapljic iz Tržiča, nam so res pomagale, za koroške pa ne vem, menda jih ne pošiljajo domov, če imam prav, iz Tržiča pa jih: 04/5924600

LP

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?