|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
17.7.2006 22:26:39   
shooo
pozdravljene micke!
glede na to da vasi malcki papcajo kekske imam vpasanje. a so z glutenom? meni je pediater strogo zabical nobenega glutena!!! a ste probale in videle da ni nobene rakcije al kako?
neza je danes prvic z uzitkom jedla zelenjavo.posebna zgodba. dam kuhat juho.zelenjava: bucke, koleraba, korenje, + pisancek.nic soli. skuham juho in dam na stran par zlic same zelenjave za nezko ostalo pa zacinim z biotopovo mesanico zacimb. pretlacim, ji dam za probati, skepticna, ker ponavadi zelenjavo ven pljuva  a glej jo samo odpira usta. valljda da takoj vse zgine in potem jok!daj se!!! in sem pobrala iz ze zacinjene juhe se eno rundo ven. in potem se eno!!!  a je to zato ker je bilo masno on pisceta?al kaj? sploh ne vem ce je ok da ze je mascobe. no ja zadnjic je ze mahnila pol avokada samo vseeno. a naj jo z mascobo navlecem na zelenjavo?

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
17.7.2006 22:45:51   
mayflower
Punce: kdaj se lahko začne z glutenom? Ponekod sem prebrala po šestem mesecu, ponekod pa šele po enem letu starostiuser posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
17.7.2006 23:09:51   
Nyah*
OJLA!

Huh, je bil danes en naporen dan, nasa pikica je v celem dnevu spala dvakrat po 20 minut, ostalo pa po rokah, pa igra z njo, petje, ples,... huh sem zmatrana, mozek pa  v nocni, pa dopoldan spi,midve sva pa sameuser posted image user posted image . Cas, ko sva same doma, prezivljava podobno kot ve, kak dan lahko vec poleg nje naredim, je pridna in se sama igra, kak dan pa nic, kaj se more.

Punce, a imate ve kaj slabe vesti, ce dajete svojim user posted image  kupljene kasice? Jaz se ful sekiram, a kaj ko gredo le te po grlu, kar naredim doma ji ni vsec pa konec. Zadnjic mi je celo zelenjavno rizoto v kupcku ven bruhnila, jaz pa sem ze mislila, da ji je vsec, ko je jedla pa jedlauser posted image . Recimo hippov korencek pa zmaze v minuti! Ampak po teh kasicah je kar hitro lacna, cez kako uro se celo flaso mleka zmaze, tako da ne morem pricakovati, da bo zamenjala obrok za to?!? Razen, ce ji dam vec kot eno kasico ali kako?

Dopoldan ji ponudim sadje, popoldan zelenjavo, a ne gre in konecuser posted image . Potem pa berem, kako vi svojim ze cela kosila pripravljate, mi pa nic, groza.

Tako da, Mayflower, tudi midve sva zelo v zaostanku za ostalimi, a kaj, bomo ze enkrat tudi mi ostalo papcali ane. Nasa Naja se vedno je flaso 4krat na dan.

Danes sem ji skuhala hrusko, res zelo dobro zrelo in sladko, a se ji gabijo tiste pikice trde, koscki, ki ostanejo ipd. Kar na bruhanje jo sili!! Kako potem jim vi dajete meso in makarone in riz, kako to pripravite, ko pa ne morejo zveciti?

Mi smo zadnjic vsi imeli polne lase polente, je pljuvala povsod okoli sebe, frača malauser posted image .

Jaz ji dam vsak dan po en Fruchtzwerge, mislim, da to ze lahko jedo. Pa navadni 1,3 tekoci jogurt je tudi ze jedla, zmesanega z banano, je kar slo.

Hvala vam za ideje in podatke o stolckih, boma se razmislila, kaj in kako.

Jutri jo bom dala na puzzle, je dobila nove od mojih sodelavk, komaj cakam, da jo vidim, kako  bo, doslej je bila na deki na tleh, pa kar zadovoljna. Kaj pa ve, date kaj cez puzzle ali nic?

Puri, Alenka, upam, da ste ze ok! Mi smo bili danes brez vrocineuser posted image user posted image , upam, da bo sedaj dobro, ker gremo v soboto na morje! Mimogrede, potnega lista za Najo se nismo dobiliuser posted image user posted image !

Huh sem se razpisala, sorry, grem sedaj spat, ne vem, kaksna bo noc!

Papa

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
18.7.2006 7:27:10   
ajdaN
No punce a je mirna noč za vami?

Pri nas super. Malecki je spal od osmih do pol šestih, pomalcal pa spi še zdaj. Upam, da še en čas bo, da je malo miru pred njim in njegovim vriskanjem.

Ja Nemsis tudi pri nas laufa visoki C. In to ponavadi v kakšni štacuni. Potem se pa ljudje tako očitajoče obrnejo - češ kaj delaš z otrokom - ko pa pogledajo mulca v voziček se pa na vsa usta reži zravenuser posted image !

Drugače sva tudi midva precej sama. Zdaj čez poletje je boljše, ko je dragi več doma. Drugač pa okrog osmih vstane, se počasi napraviva pa pojeva, greva do naših na obisk, pa če ni prevroče mal z vozičkom ven. Vmes malo odspi. Greva domov, okrog enih ima kosilo, se še malo poigra, gre spat. Potem popoldne se pa zabavava. Okrog šestih greva spet malo na zrak, potem pa itak že siten rata in malo čez sedem se greva zrihtat za spanje. Moram rečt, da je naš mali ratal zelo NEnaporen. Prve tri mesce je nonstop visel na joški ali v naročju, potem je bilo pa vedno boljše. Zdaj ga dam na tla, pa se igra, tudi po 1h, 1.5h. No vmes ga hodim obračat ko user posted image  na ražnju - ker obvlada samo premet na trebuh, potem pa cvili, ker mu ni všečuser posted image .

JanjaE a vi pa že kar sedite? Super! Pri nas niti malo še ne kaže na to. Bo že, njegove kg človek težko nosi, kaj šele da bi sedel z njimiuser posted image .

Aja Ovčka vidm da sm eno tabelo zgrešila. Moj poklic - diplomirani sociolog-kadrovski manager. Cela čreva v glavnem!

Mayflower pri nas navadna skuta ne laufa. Dela zraven take frise kot da mu ne vem kaj dajem. Tudi če je zmešana s sadjem - ni šans da poje! A ko sem mu včeraj dala kupljeno od ljubljanskih mlekarn (borovnice), jo je zmazal v 5 minutkah. In to ne eno, ampak eno pa pol!

Tinkamiška sem si pogledala slikice. (Že včeraj) Ste prav luštni. Iza ima pa na vseh takeeeeeee velike začudene očke!

Glede glutena jaz ne vem. Prej so rekli do 6m, zdaj pravijo do 8m. Če se bom spomnila bom dans vprašala pediatrinjo. Jaz še kar nekako čakam. Ampak glede na to, da ga je 1x malo dobil z ovsenimi kosmiči pa ni bilo reakcije, po mojem ne bi bilo nič narobe. Včasih bi mu dala kakšne Plasmone pa sadje, pa se kar nekako ne morem odločit pa začet. Ampak če ni do zdaj bilo kakšnih alergij, verjetno ne bi bilo nič narobe.

Nyah ne se sekirat glede kupljenih kašic. Če vsaj te poje, ji pa te dajaj. Jaz mu jih dam sicer samo izjemoma - zadnjič ko sva šopingirala jo je dobil. Pa tudi zmazal ko ne vem kaj. Ampak zaenkrat mu je moje kuhanje še kar všeč, tako da mu kar kuham. Če ne bi hotel jest, bi mu pa tudi jaz kupljene dajala. Aja samo pri nas ni takoj lačen po njej. Zadnjič je ravno tako zdržal cca. 5h do naslednje malice. Je pa pojedel ta veliko - 190g.

No upam, da nisem nič pozabila. Lepo se imejte.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
18.7.2006 7:59:58   
rija
Mayflower: jaz mu gluten že kar dajem od šestega meseca.....

Shoo: oprosti, ampak tebe je tako težko brat, ker se tvoj post vedno skupaj drži. Nobenih velikih črk, nobenih odstavkov.....se komaj prebijem....
Pediatri so glede glutena zelo različnih menj: eni pravijo do šestega meseca nič, drugi do enega leta. Zdaj pa bodi pameten. Zanesi se na svoj občutek.

Nyah: ne imej slabe vesti, moj tudi noče nič doma pripravljenega sadja....samo "konzerve"...user posted image  edino kar je doma narejenega, je zelenjavno-mesna juhica...

Meso mu pa z vilico pretlačim, makarone pa dam v sekljalnik. Včasih pa kar po domače prežvečim user posted image  Včeraj recimo: je dobil v trgovini rezino piščančjih prsi in sva jih pojedla kar tam: mama žvečila, Til neskončno užival.

Pa sladoled: je včeraj kar trepetal, pa tulil, ko sem mu ga hotela vzetuser posted image

Pri nas še vlada grozljivo stanje s spanjem: včeraj katastrofa, zato sem se odločila, da ga to noč vzamem k sebi, da se vsaj malo naspim, sicer ni od mene nobenega haska.....in mali je res spal do pol osmih. Vmes se je ene trikrat prebudil na sekundo.....potem pa naprej. In danes sem kot nova......

Sedenje: naš mali ni sedel do pred treh dni, ker ga je voziček razvadil. Je imel pravo pozicijo, da je vse videl in se nič matral. Potem pa je bil pri moji mami, pri kateri imamo drug voziček, pa pridem ponj, pa vidim, da junak mali čisto sam sedi....Tako, da smo bili zdaj ene par dni v drugem vozičku, ki ne podpira lenobe in kar gre. Edino je user posted image  ker v tem ne more in ne more zaspati.

Glede morja pa se še nismo nič odločili.....še mencamo.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
18.7.2006 8:05:25   
AlenkaIST
KUPLJENE KAŠICE
Pri nas je bilo enako. Doma pripravljene zelenjave ni hitla jest, sploh korenja. Tiste kupljene, kjer je okus samo po korenju pa je kar dol goltala. Seveda sem ji pol to dajala. Pa sem se pri zdravniku mal pogovarjala in so rekli naj takoj neham. Da s tem ne bom naredila drugega kot pa otroka navadila na konzervirano hrano. Se pravi da se lahko kar takoj posloviš od svežih zadev. Naj bi bilo tako, da ko bo otrok lačen bo tudi jedel. Kar bo dobil tisto bo pa jedel.
Sem slišala za primer ko otrok pri enem letu ne je drugega kot Fruhzwerge. Zakaj? Ker je bil bolan pa ni hotel nič jest in so na koncu pogruntali da to pa. In tako je samo to user posted image  V glavnem je kar od nas odvisno kaj bodo naši angelčki jedli.

KRAVJE MLEKO
Sem se tudi jaz že spraševala koliko časa boste še kupovale prilagojeno mleko. Mi smo zdaj na dveh flašah dnevno (včeraj zvečer je šla skoraj cela v lijak). Sčasoma bom tudi zjutraj zamenjala pol pa še zvečer.
Do enega leta nikakor ne mislim čakat. Imam sosedo, sine je strar 7 mesecev in že vsaj kak mesec pije sveže mleko sosedovih kravc user posted image . Je bil pa na začetku problem ker mali ni maral okusa. Jo moram vprašat kako je pol prešaltala.
Ne vem, jaz kupim še kako škatlo ali pa dve. Upam!

user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa šibam, da se zrihtam in pripravim. Letiva s Saro na očesno kliniko na pregled. Upam da je vse v redu in da naju pošljejo domov.

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
18.7.2006 8:07:25   
renan
dobro jutro!

za nami je bolj nemirna noc. vladimir se je zbujal skoraj vsako uro ali dve in sem mu morala dudo not dajat. tinka, a je se vedno oni vpliv lune?

shooo, mascobo lahko dodas. sicer bo pa cez en teden 6 mescev stara in bo lahko tudi ze meso jedla.

mayflower, na seznamu, ki sem ga dobila v posvetovalnici pise, da se lahko zitarice z glutenom dajejo po 7. mesecu.

meni se je pa vceraj nekaj groznega zgodilo. sem prala zvecer na 40 skupaj z nekaj novimi oblacili za vladimira in so mi ene moje rdece lanene hlace barvo spustile.user posted image zdaj ima mali roza nogavicke, majice in jopica, ki je bila modra, je lila. ima katera kaj pojma, kako bi to ven spravila?

lep dan,
renan

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
18.7.2006 8:09:34   
rija
Renan, v Mullerju dobiš eno sol za razbarvanje. Vendar ne počni s temi cunjami ničesar.....če pa to ne bo pomagalo, pa varikina.....

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
18.7.2006 9:03:24   
Anonimen
Shoo, Mayflower sploh se ne sekirajta, ko bosta malčka pripravljena bosta že jedla. Lara tudi ni hotla nič jesti, pol je pa kar čez noč prešla na tri take obroke. Jaz naši dam kekse brez glutena, pa makarončke tudi. Dobiš jih pa v vsaki trgovini pri dietičnih izdelkih.

Gluten, meni je pediatrinja rekla da naj dam šele po 8. mesecu.

Kupljene kašice, naj bi jedli čim manj, lahko pa jih zmešaš z domačo hrano.

Fruchtzwerge in podobne zadeve, pa naj nebi dajali vsaj pred enim letom, ker vsebujejo ogromno aditivov. Boljše je če zmešaš navadni jogurt ali pa skuto in sadje.

Naja user posted image , pa želim ti da se do sobote čisto pozdraviš. Puri, Alenka kako je pa kaj z vajinima sončkoma.
user posted image

Tinkamiška, pri nas pa smo imeli glede mleka ravno obratno.  Mojo sestro je zvijalo po adaptiranem mleku, ko pa je pila kravjega je pa bilo vse ok.

Glede mleka sem se pa jaz tako odločila, da ji ga bom dala po 8. mesecu, najprej razrečenega in zmešanega s sadjem, da ne bo samo jogurt in skuto jedla. Ampak domačega ne kupljenega, bom hodila v sosednjo vas ga iskat.

Zdaj pa moram iti, alarm.

Vsem en lep sončen dan.
user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1234
18.7.2006 9:49:01   
puri
Oj!

Mi smo spet bolj slabo spaliuser posted image , zgleda da ga res vse boli po ustih, ker se tudi bolj težko dojiva. Mu pa mažem z Daktarin gelom in mogoče je danes za malenkost bolje, po ustnicah se mi zdi, da ima malo manj teh razjed. Upam, da bo šlo kmalu na bolje, ker gremo konec tedna na morje za 10 dni, ampak takrat je največkrat kaj narobe, sedaj je bilo še vsako leto. Lani sta mi na morju oba zbolela in potem smo letali okrog doktorjev. Upam, da letos ne bo tako, čeprav imam glede na to, da imam 3 otročke, kar veliko možnosti, da bo spet kaj.

Drugače smo pa mi že tudi zamenjali eno dojenje s sadnim obrokom, čeprav tamal ni kaj preveč navdušen. Vse ostale obroke se še vedno dojiva, ampak mu dajem kar pomalem vse za probat, da se malo navadi na okuse.

Pri glutenu jaz ne bom komplicirala, ker tudi pri prejšnjih dveh nisem, ampak zaenkrat itak še ne je skoraj nič takih stvari.

Tudi glede kravjega mleka je enako. Sem mu že zmiksala sadje z mlekom, pa tudi v pire krompir ga dam in druge take stvari. Za mlečne obroke ima sedaj še dojenje, ampak bom kmalu začela še kaj drugega (keksolino, gres,polenta,.....) in bom to delala kar s kravjim mlekom.
Sem šla pri taprvem v lekarno po Pikomil2, pa mi je rekla, da bi bilo vseeno, če bi mu kar razredčila navadno mleko, da so včasih vsi to pili, sedaj so pa nekaj našli, da lahko služijouser posted image
Ne vem, jaz sem potem kar z navadnim začela. Samo mislim, da je boljši tisti, ki se mora pred uporabo še prekuhat.

Po izobrazbi, sem pa jaz ekonomski tehnik, zaposlena sem pa doma, pri starših, ker imamo privat.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
18.7.2006 10:13:47   
Anonimen
Dan

Samo da se malce javim na hitro. Sem ravno od veterinarja, ker je naša user posted image  očitno nekaj bolana. Kar naprej bruha, ko kaj poje. Jo moram jutri še enkrat nazaj peljati.

No, mi smo pa kar v redu spali danes. Klavdija se je okrog pol sedmih šele prvič zbudila. Sem ji dala malo čaja, pa smo zadremale nazaj do pol osmih. Sem jo imela kar v moji postelji. In ta frčafela spi v moji postelji čisto na boku oz. skoraj že na bušiju. Ko pa jo vrže na bušija, se pa joka, ker ne zna nazaj.

Drugače pa imamo jutri posvetovalnico in cepljenje ob najhujši vročini, ob dveh popoldne.
Punce, a ste ve imele doma kaj pripravljeno za možne reakcije na cepljenje? In kaj ste imele? Kaj mi priporočate, da imam doma za primer reakcije na cepivo. Itak ji bomo takoj dali alkoholne obkladke na mesto vboda.

No, grem pogledat kaj dela naša muca. Če je slučajno že spet kaj bruhnila.

se beremo papa

Aja še to, ko bomo prišle na stran 55 bom spet objavila seznam oz. tabelo. Zato, če je še kje kaj narobe mi javite, da bom pravočasno popravila.

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 1236
18.7.2006 10:16:23   
pikica*
Ojla vsem skupaj!

Tega branja je že čisto preveč, zato kar odkrito priznam, da se niti ne bom trudilauser posted image . Na hitro sem malo prelistala in vidim, da teče debata o prehrani naših malčkov. No, mi Zoji dajemo za jest že praktično vse. To, kar jemo za kosilo, dobi tudi ona. Včeraj je npr. jedla rižoto. Nič več ne kompliciramo, ker vso hrano dobro prenaša in ji tudi zelo paše. Mleko dobi praktično samo še ponoči. No, pa zvečer, ko dobi riževo kašico z banano, ampak jo zmešam kar z navadnim mlekom. Zato res več ne delamo hrane posebej zanjo (razen izjemoma).

Ena je spraševala za plavalni obroč. Sedaj prodajajo Fredov obroč tudi v Pikapolonici. Cena: 5.700 sit. Če bo katero slučajno zanimalo.

Spanje je pri nas tako tako. Pridejo noči, ko se mala kar nekaj zbuja in jokca, tako da sva zjutraj oba čisto povožena, potem pa zopet pridejo noči, ko pridno spimo. Tako je danes Zoja spala od 20h pa do 5.30, pojedla in spala dalje do 8h. Prejšnjo noč pa je bila čista katastrofa.

Vidim, da teče debata tudi v zvezi z izobrazbo. Trenutno sem še univ. dipl.ekon., do konca poletja (ali pa vsaj do konca tega leta) pa računam, da zaključim magisterij in postanem mag. informacijsko upravljalskih ved. Recimo, da ratauser posted image

Zdaj si grem pa privoščit en kofetek, ker naša gospodična pančka.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
18.7.2006 10:33:07   
XXYY
Dobro jutro!

Tudi pri nas je bila zopet pestra noč. Včeraj je zaspala že ob pol sedmih. Potem se je zbudila ob pol enajstih in ne zaspat in skos je neki jokcala pa jamrala, pa duda ji je vedno ven padla. Pa še pravilno sem jo mogla skos obračat, ker je bila vedno postrani v pojstlci in se je zaletavala v "rešetke" - pa spet jok. PESTRO.

Sem pa opazila na dlesni, zraven prvega zobka, že eno pikico, ki močno upam, da bo kmalu prilezla ven. In zato je sedaj tudi pestro pri nas ponoči.

Mi tudi že papamo gluten. Najrajši ima makarončke in cmokije, a še bolj pa PIRE KROMPIR - kakor za nas narejen. Za zdaj trenutno ni imela nobenih problemov.

NEMSIS: če bo imela kakršno koli reakcijo (upam, da ne), imej doma CALPOL sirup, da znižaš T. (če jo bo imela) in proti bolečinam je Calpol, in kakšen alkohol ali fiziološko raztopino za obkladke ji dajat.

KRAVJE MLEKO oz. KUPLJENO: mi ji občasno že dajemo v pire krompir, ali pire z bučkami. Tako, da mislim, da ne bomo toliko komplicirali s tem. Za piti mleko kot obrok, ji pa bom vseeno dajala adaptirano mleko nekje do 8 mesca ali 10 - bomo videli.

Nč, grem še eno kavico zdaj že spiti, ko Lara spi za pol ure.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
18.7.2006 11:34:31   
meta22
živjo čveke!

najprej eno vprašanje: a lahko samo čez noč zamenjam adaptirano mleko ki ga naš val pije. pije namreč comformil, ki sem mu ga dala zaradi tega ker je bil zaprt. pa je absolutno predrago.-čez 4000 sit. zdaj bi pa rada na kero drugo prešaltala. verjetno na hipp, ker pravite da je tako poceni. a lahko samo tak zamenjam al treba to postopoma?

kupljene kašice: pri nas s tem ni problema, ker je vse. tisto kar jaz pripravim in tudi kupljene kašice. te dobi pa kadar gremo kam ven, pa ne morem kuhati.

fruchtzwerge+kekse pa mi že pridno papamo. smo jih probali pa ni bilo reakcije.

na kravje mleko pa bomo mi še počakali.

sama sem jaz večinoma časa. ma moj user posted image  tako službo, da ga večinoma ni doma. pa nama ni problema z valom. vedno kaj najdeva da nama ni dolgčas. edino včasih, ko je mali tečen, pa zeloooo pogrešam koga poleg sebe!

puri, ti sam maži, boš vidla,. naenkrat bojo ti mehurčki izginili. če praviš da ma že manj, je to znak da gre na bolje. pa maži mu še ko bo vse skupaj izginilo, ker je to zelo nadležna stvar. se lahko takoj ponovi!!! je pa vse skupaj zoprno, ne? tole mažo v usta tiščat!!!

grem gledat novih albumčkov!
lp
meta

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
18.7.2006 11:37:39   
meta22
iiiiiiiii, tinkamiška kake lepe učke ma iza!!!!

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
18.7.2006 11:38:07   
LE&TA
Mi še malo pokašljujemo , ma je že dosti boljše! včerej je spet dala kri in ni nič jokala, je pa izvid krasen.

Gluten, jst Tinkari dajem plasmon piškote ki so od 4. meseca dalje in imajo gluten, pa ni blo nobene reakcije!Poklic:user posted image  same učiteljce - učiteljica razrednega pouka

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
18.7.2006 11:40:04   
LE&TA
Kupljene kašice, ne imet slabe vesti če jim date, ker so skrbno pripravljene in nekateri pediatri jih ful hvalijo!! Včasih je to zelo hitro in enostavno če je otrok lačen. Jst ji sicer večinoma kuham sama, ma tud kako kupljeno poje!

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
18.7.2006 11:40:53   
Anonimen
meta22, pri nas je Comformil 3200 v DM. Tudi me ga kupujemo in pijemo. Smo pa sedajle probali Aptamil Comfort (Aptamil + Comformil), ki se dobi v Mullerju za 2300. Samo je pa 600 g pakiranje.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1243
18.7.2006 11:41:44   
lumpy
Dober dan user posted image  .
Pridne smo punce v čvekanju nima š kaj user posted image . Midva že spiva našo sladko dnevno spanje, zjutraj sva popila melko, sedaj pred spanjem sva pa pojedla sveže borovnice z keksi  - ne znam vam opisat kako je šlo to dol po grlu user posted image , nisem utegnila zajemat, pojedel je pribžno 150 ml kašice. Z akosilo bo pa imel danes pire krompir, pa osliča.

Čez noč smo spali normalno, sem se bala da bo kaj narobe, ker smo bili včeraj popoldne tako sitni, pa imel bi dudo, pa jo je ven metal, pa dlesni srbele, pa Calgel ni skoraj nič pomagal mogoče malo, pa vse v usta tiščal , pa ne igrat, pa ne ležeat, pa ne sedet, pa ne carkljat, pa ne.................... ko smo šli zvečer na sprehod se je malo umirilo. Milsim da so zobki, ampak še nikjer ni nič, ne bele pikice, nič... user posted image  ali je bilo kaj drugega. Danes smo boljše volje, ampak še ne čisto vredu, bomo videli kaj bo popldne, ko pride tisti čas ko včeraj.

Mayflower,
mi tudi verjetno ne bomo kmalu dajali kravjega mleka, tako prav za pit ali pa tudi ne vem kaj nas še prime, bomo videli sproti , čeprav ne vem v čem je fora skute in jogurte pa lahko? Tako pikico ga že uporabljamo ko pripravljamo pire krompir.
Skute s sadjem  smo mi najprej uporabljali od Lumpija ( vse okuse razen jagode) sedaj nam je pa bolj všeč skuta s sadjem od Ljubljanskih mlekarn, bolj okusna je, pa bolj fina. Poskusili pa smo že tudi Obsgarten od Danone, ker niso imeli ne Lumpija in ne LM. Najbolj všeč nam je od LM.

Tinkamiška,
jaz bi pogledala album prosim, kar na ZS mi pošlji geslo prosim.

Shoo,
te kekse , ki jih  mi jemo so z glutenom. Do 6. meseca smo se mi pazili, par dni prej smo šele začeli z glutenom, poskusiš najprej malo, pa potem spet malo in ko sem videla da ni kaj, ga sedaj uporabljamo, ne še pretirano, seveda delamo še stvari brez moke , kruha še ne jemo...gluten dobi v s keksi, makaroni...

Glede glutena so nam v materinski šoli rekli ne pred 6 mesecem, nikakor, pred enim letom pa za tiste, ki so alergije v družini ali bi otrok imel morebitne težave.

Nyah,
jaz osebno slabe vesti nimam ker jemo samo doma narejene kašice, šele ta vikend ko smo se potepali je pojedel prvo kupljeno kašico, prej jih ni maral.
Mislim pa da zaradi tega tudi ti ne rabiš imeti slabe vesti, pač ne mara doma narejenih kašic, mislim da bo prišel čas ko se bo tudi to obrnilo, če jesta same kupljene kašice, vsaj poskusi da poje kakšno juhico doma skuhano, da ni samo na kupljeni pripravljeni hrani ali pa poskusi malo pretentati user posted image  in kupljeno zmešaj z malo narejene kašice doma. user posted image

Nemsis,
mi ismo imeli nič kaj ekstra pripravljeno doma, saj itak ne moreš bog ve kaj,. Dajali smo obkladke alkoholne, pa kislo smetano smo imeli doma, drugače pa svečke proti vročini, drugega pa nič. Držimo pesti, da jo odneseta najbolje kar se da.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
18.7.2006 11:51:02   
lumpy
Tinkamiška,
sem videla da še nisi zaklenila albuma, sem ga šla pogledat.

Kakšna lepotička tvoja Iza, koliko lasekov, boga kako ji mora biti vroče. user posted image  Pa kakšni kolobarčki user posted image , to je pravo pri dojenčkih .

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
18.7.2006 12:07:26   
Ovnica78
Lepo pozdravljene vse skupaj!

Midva s Tinom sva prava zaspanca, sva vstala šele ob pol enajstih. Groza!!! Mi pa ful paše, ko zjutraj tako potegne, ker se ponoči še vedno kar naprej prebuja.
Zjutraj ob sedmih sem mu dala flašo in je zaspal nazaj. Malo prej sva pa malicala in sicer sem mu zmiksala eno banano, pol jabolka, pol naktarine in malo melone. Mu je bilo zelo všeč in je VSE pojedel.
Za kosilo mu bom pa danes naredila kar bučke s krompirjem. Pa sigurno ne bo tako jedel, kot je to sadno kašico.

Opazila sem debato o kupljenih kašicah. Tudi jaz mu jih večkrat dam, če sva kje na poti ali pa če že ne vem več kaj bi mu skupaj sčarala.  Zelenjavnih ne mara! Razen enkrat, ko sem mu kupila enkrat eno hippovo, ki je imela zraven piščančka, tisto je pa jedel. Sadne ima pa zelo rad, sploh tiste, ki imajo zraven skuto.

Renan tudi meni se je pred kratkim zgodilo, da sem si popolnoma novo roza srajco prebarvala, ker sem dala nekaj oranžnega zraven prati. Sem jo petem ena dva dni namakala v  vanishu in ga dodala še ko sem jo dala prat in je šlo vse dol.user posted image

Glede poklica, sem to kot nyah in LE&TA, profesorica razrednega pouka.

Tinkamiška sem si ogledala tvoj albumček. Iza je prava lepotička.user posted image

< Sporočilo je popravil Ovnica78 -- 18.7.2006 12:12:35 >

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
18.7.2006 12:15:32   
ajdaN
No punce midva sva že nazaj od zdravnika.

Mali ima 76cm pa 9.330g. Je pediatrinja nekaj paniko zganjala, ker je feeejst nad tisto povprečno krivuljo po velikosti, pa naju že hotela nekam pošiljat... Sm si samo ta svoje mislilauser posted image ! No pa je potem rekla, da bomo do naslednjič počakali. Itak da mu nič ne fali! Ampak je bolj panične sorte tale naša dr.

Cepljen je bil - malo je pojokcal, zdaj pa že 1h spi. Upam, da ne bo kakšne reakcije. Če bo spal nimam nič proti, kakšne vročine si pa ne želim. Drugač imam pa že ene 3 mesece doma Calpol pa svečke proti vročini - za vsaj skučaj.

Kravjega mleka pri nas še ne dobiva, pa ga tudi še en čas ne bo. Verjetno bomo kar do 1l na adaptiranem. Bom še videla kako in kaj.

No tako naš mali se je zbudil, tako da ga grem malo pozabavat.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
18.7.2006 12:19:39   
Anonimen
Mi pa že pančkamo prvo rundo. Ziher bo samo pol urce.

Smo pa danes jedle eno mlečno kašico s jabolkom in hruško od Hippa. Mi je celo pojedla - 190 g. Je bla tako dobra, da bi jo še mami. Sicer je bila kašica za lahko noč, ampak me smo jo kar dopoldne jedle.

Si grem zdej neki sladkega privoščit v miru dokler spi.

(odgovor članu ajdaN)
  Neposredna povezava do sporočila: 1248
18.7.2006 12:33:49   
tinkamiška
Evo, na hitro se jevljam, ker grem kuhat kosilo...

Samo pili pri pediatru(posvetovalnica). Iza je bila celpljena-brez jokca, zaenkrat je dobre volje, če bo dobila vročino, ali če jo bo bolelo ji bom dala Calpol.

Glede glutena:
nam je danes rekla pediatrinja, da okoli 7-8 meseca

Glede kupljenih kašic: ne se sekirat, če ne gre ne gre, boljše, da je kot, da je lačna. Slej ko prej bo začela jst, ko bo hrana začinjena in boljšega okusa. So pa nam danes spet zabičali, da naj ne miksamo hraneuser posted image ne vem kako bo to zgledalo, ko gre pa Izi ves čas na bruhluser posted image user posted image

Ja hvala vsem, ki hvalite mojo Izo, kr 2m od tal hodimuser posted image user posted image user posted image

Shooo,
kese brez glutena, jajc in mleka dobiš recimo v Biotopu(CE)

Iza se še vedno fejst zbuja ponoči in jokcauser posted image , čeprav se dojiva samo okoli 5ih, potem pa potegne do 7.30 s spanjem. Zdej je začela še čez dan jokat, ko jo nesem v postlo, pa prej tegas ni počelauser posted image Upam, da so to še vplivi luninega krajca.

Me pa zanima, kako ste se odločile med Maxi Cosi Tobi in Romer King TS???user posted image Jst se sploh ne moremuser posted image Naj mi katera pove kakšen argument prosimuser posted image

Aja, v Sloveniji se ukinja znamka Mothercare, ker je premali odjemalecuser posted image user posted image user posted image
V CE sem še našla nekaj malega cotk in sem jih danes kupila, v LJ in MB pa sploh ni več trgovin!! Kje v Avstriji prodajajo to znamko?

Zdej sem bla pa kregana, ker še nisem šla kosila kuhatuser posted image user posted image

Se še oglasim....

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
18.7.2006 12:53:22   
pikica*
Tinkamiška, mi smo kupili Roemerja King TS Plus Trendline. Za tega sva se odločila, ker sem malo po netu brskala in našla predvsem komentarje, da je Maxi Cosi bolj neudoben. No, meni se nobeden ne zdi pretirano udoben, ampak je menda Roemer vseeno malce boljši. Pa tudi po rezultatih testiranj je soliden. Itak je pa težko bit pameten.
Poglej ceno in ocene testov, potem pa še preveri blago. Pa pazi na kvaliteto materiala. Roemerjeva linija Classic line ima za moje pojme obupen material (tega prodajajo v Baby centru), na strani od Sončka pa imaš stolčke vseh treh linij, ki jih ponuja Roemer pri modelu King TS. Zato smo ga mi naročili kar tam. Zmontirali ga še nismo, ampak mislim, da se bo to zgodilo v kratkem, ker so naramnice pri lupinici (Maxi Cosi) že kar nekje na sredini hrbta - a ima še kdo tak problemuser posted image ?

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.