lemavrica
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Pa ti res ne dojemaš al kaj?? Tukaj smo palile na mino zaradi stavka, da sta se ''komaj'' odločila za otroka pri ''skromnih'' dohodkih 6000€. Zakaj?? Mu s tem denarjem ne moreta omogočit zlate zobne ščetke posute z briljantki??? Ta izjava je res bolana. Da, da. Seveda dojemam. Vendar dojemam v celoti. Zakaj se mi zdi 5k eur malo? Zato, ker je potrebno za načrtovane otroke zagotoviti dovolj velik dom. Zato, ker je za shranjevanje izvornih celic potrebno odšteti 2k eur po otroku. Zato, ker je potrebno odšteti določeno vsoto na mesec za varčevanje, prostovoljno dodatno zdravstveno zavarovanje, prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje, varčevanje za otrokovo šolnino, zavarovanje za avto in dom, itd. Zato, ker obstajajo fiksni mesečni stroški za vzdrževanje doma. Zato, ker je potrebno vsako leto registrirati ter vzdrževati dva avtomobila (ko otroci zrastejo pa še dva povrhu). Zato, ker dobri anatomski vozički ne pridejo v pralnem prašku, temveč je za njih potrebno odšteti okoli 1k eur z lupinico vred. Zato, ker kuhinja ne pade z neba, temveč je potrebno za njo odšteti nekaj tisoč evrov. Zato, ker kopalnica ni zastonj in je za opremo dveh kopalnic spet potrebno odšteti nekaj tisoč evrov. Zato, ker plenice ne delijo z jutranjim časopisom, temveč je potrebno za njih odšteti precejšnjo vsoto na mesec. Zato, ker si morata starša kupovati vse stvari (od hrane, oblačil, obutve, kozmetike, itd), kar sta si kupovala preden sta se odločila za otroka. Zato, ker bodo otroci vedno otroci in bodo hočete ali nočete, zbadani s strani vrstnikov, če bodo nosili pulover, ki je že tretjič zašit na komolcu. Ma v nedogled bi lahko naštevala. Jaz si brez pomoči svojih in njegovih staršev, kljub sorazmerno dobremu dohodku, ne predstavljam kako bi spravila vse skozi in resnično občudujem vse, ki znajo preživeti s 500 eur na mesec. Nikogar ne obsojam za nič, saj smo konec koncev vsi samo ljudje, vendar ne razumem pa, zakaj me napadate, če postavim vprašanje, ki je meni nedojemljivo. Namreč, če bi bil kje napisan recept kako preživeti s 500 eur na mesec, bi ga z veseljem prebrala in se morda tudi kaj naučila. Tako pa pač ne znam in porabim mesečno premosorazmerno s svojimi prihodki. To je mogoče vse res, ampak a otrok za normalno odraščanje in preživetje rabi 2 kopalnici??? In ne plenice ne pridejo astronomsko veliko na mesec.In zdej če nimam 5 ali 6k na mesec bo otrok hodil v 3x zašitem puloverju okoli. Ma dej no. Midva imava okoli 2k na mesec pa zmoreva registrirat 2 avtomobila, enega sva celo zamenjala za večjega ( brez kredita ), plačujeva obrok za stanovanje, futrava otroka z adaptiranim mlekom ( to je večji strošek kot plenice ) in še kaj bi ti lahko naštela. Pa sva samo "reveža" s povprečnim dohodkom. Malo se spusti na realna tla in boš mogoče ugotovila da najdražje cunje in vozički pač ne pomenijo vsega.
|