TamaraJ
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Zato, ker je za shranjevanje izvornih celic potrebno odšteti 2k eur po otroku. Draga moja, hvala bogu da imata denar. Če bo vajin otrok zbolel bo seveda preživel, ker bosta dala shraniti izvorne celice. vsi ostali reveži pa ne, ker sta bila mama in ata tako neodgovorna, da nista imela tega usranega denarja še za to. Ti si malo obremenjena se mi zdi. Jaz pa sem eden izmed norcev, ki se bo prepustila poti življenja, kakršnakoli pač je in v tem uživala. In moji otroci bodo mogoče podlegli kaki hudi bolezni, ker idiotska mati ni shranila izvornih celic. Le kako je človeštvo preživelo do sedaj se sprašujem. Zato, ker je potrebno odšteti določeno vsoto na mesec za varčevanje, prostovoljno dodatno zdravstveno zavarovanje, prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje, varčevanje za otrokovo šolnino, zavarovanje za avto in dom, itd. Matr, pa mi smo res čarovniki. Za vse to varčujem s petino tvojih dohodkov. Zato, ker obstajajo fiksni mesečni stroški za vzdrževanje doma. Zato, ker je potrebno vsako leto registrirati ter vzdrževati dva avtomobila (ko otroci zrastejo pa še dva povrhu). Uauuu, kakšna super mama. jaz sem si svoj avtomobil vzdrževala sama, ne boš verjela. Zato, ker dobri anatomski vozički ne pridejo v pralnem prašku, temveč je za njih potrebno odšteti okoli 1k eur z lupinico vred. ne morem verjet, pa mi smo vsi preživeli v desetkrat podedovanih, neanatomskih, grdih starih vozičkih. Zato, ker kuhinja ne pade z neba, temveč je potrebno za njo odšteti nekaj tisoč evrov. Zato, ker kopalnica ni zastonj in je za opremo dveh kopalnic spet potrebno odšteti nekaj tisoč evrov. Lubica, tole je en sam luksuz. Nam gre kuharija kar dobro v cenejši kuhinji. Pa nismo se še zastrupili. Zato, ker plenice ne delijo z jutranjim časopisom, temveč je potrebno za njih odšteti precejšnjo vsoto na mesec. Hmmmm Zato, ker si morata starša kupovati vse stvari (od hrane, oblačil, obutve, kozmetike, itd), kar sta si kupovala preden sta se odločila za otroka. Zato, ker bodo otroci vedno otroci in bodo hočete ali nočete, zbadani s strani vrstnikov, če bodo nosili pulover, ki je že tretjič zašit na komolcu. Ti si res bolana in tebe bo ta materializem pokopal. Res ti želim, da prideš k sebi in dojameš bistvo obstoja. Da dojameš, da so v življenju pomembne druge stvari. Želim ti, da se sprostiš in zadihaš globje. In se umiriš. Včeraj sem napisala, zakaj bi država morala pomagati. In da nimajo vsi sreče, da so tako finančno obdarjeni kot si ti. In nehaj biti žaljiva do ljudi, ki ne živijo tako kot ti. Dejstvo je, da bi država MORALA ukrepat, da imajo mladi otroke. Ker se s tem zmanjša zdravstveno tveganje za mater in otroka. Ti ljudje bodo kasneje ustvarili nekaj več. Kot sveže doštudiran brez pomoči staršev pa imaš malo možnosti in traja leta, da (če sploh) dosežeš spodoben dohodek. Ma v nedogled bi lahko naštevala. Jaz si brez pomoči svojih in njegovih staršev, kljub sorazmerno dobremu dohodku, ne predstavljam kako bi spravila vse skozi in resnično občudujem vse, ki znajo preživeti s 500 eur na mesec. Le daj, le daj. Očitno so te dobro razvadili... Nikogar ne obsojam za nič, saj smo konec koncev vsi samo ljudje, vendar ne razumem pa, zakaj me napadate, če postavim vprašanje, ki je meni nedojemljivo. Ne razumeš...verjamem Namreč, če bi bil kje napisan recept kako preživeti s 500 eur na mesec, bi ga z veseljem prebrala in se morda tudi kaj naučila. Tako pa pač ne znam in porabim mesečno premosorazmerno s svojimi prihodki. Blagor tebi, ane?