mojamura
|
Verjetno vam je že jasno, da je tema povezana z včerajšnjo oddajo Trenja, ki me je spodbudila k razmišljanju. Se pravi na eni strani imamo heterosexualno zvezo, z recimo dvema otrokoma. V čem bi ta zveza naj bila boljša od homosexualne zveze , recimo tudi z 2 otrokoma. moje mnenje je sledeče: dokler je prisotna ljubezen med partnerjema, pa naj je to homo ali hetero zveza, pa neko spoštovanje, skupni cilji, se mi zdi vsako tako partnerstvo ok in ja, zakaj ne bi imeli poleg tega še otroke. smo Slovenci že toliko odprtega duha, da bi to sprejeli? če bodo naši otroci hodili skupaj z otroci iz homo partnerstev v šolo, ali bomo znali otrokom na prav način razložiti za kaj se gre, da potem ne bi bili tisti otroci iz homo zvez žrtve posmeha in zafrkancij, za katere vemo, kako lahko ranijo otroško dušo. pa, da se ne bo katera spotaknila ob to, kako lahko ima gay-evski par otroka....punce, kjer je volja je tudi pot (en bi bil najbrž otrokov oče) Smiselno se mi pa tudi zdi, da bi tistemu homosexualnemu partnerju, ki ni biološki stariš otroka, dodelili enake pravice, kot biološkemu. jaz vem, da mene osebno take zveze ne motijo. čas je že, da razdremo tiste tradicionalne okvirje, v katere nas kalupira država in pokažemo vsaj malo tolerantnosti, razumevanja in spoštovanja tudi do drugače mislečih, drugače spolno usmerjenih, ljudi s posebnimi potrebami itd. Kakšno pa je vaše mnenje glede tega? (če tema sodi na drugi forum, jo mirne duše prestavite)