Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil mišljena? Če želiš imenovati novo obliko skupnosti, potem jo imenuj z novim imenom. Družina sta oče in mati. Otrok družino dopolnjuje. Je ne definira. Pravzaprav jo definira. Druzina je tudi mati in otrok, oce in otrok. Druzino definira otrok, sicer je to zakonska skupnost. Zato imate problem, ker družino identificirate samo preko otroka. Ampak če že uporabljate tradicionalno predstavo, da je del vsake družine otrok, potem bodite toliko pošteni in upoštevajte, da sestavlja tradicionalno predstavo družine tudi oče in mati. Torej za neko novo obliko skupnosti uporabljajte novo ime. To je definicija druzine, ki ni tradicionalna ampak veljavna sociloska definicija druzine. Demografska definicija druzine je stars/-a in izkljucno mladoletni otrok. Po demografski definiciji polnoletni otrok ne spada v druzino s svojimi starsi. Ce te zanima zakaj pa kako, literaturo v roke, pa se malo izobrazuj. Tudi kjer je sklenitev zakonske zveze mogoča, tudi kjer imajo v takšni skupnosti otroka je ta "družina" boren poskus posnemanja prave družine. Kvaliteto zivljenja, tudi druzinskega, ne odreja spol oseb, ki jo sestavljajo, temvec njihova osebnost. Tako, tradicionalna sestava druzine, ni noben garant kvalitete zivljenja. Poglej, še vedno daješ primer za odlagališče otrok. Ce malo bolj realno pogledas, kaj so domovi za zapuscene otroke? kdo otroak ne zeli ga tam odlozi. Pa kakor koli to zvenelo. Sem bil prepričan, da sem dovolj jasen. Ne moreš mi dati nobenega primera zaradi katerega bi izjema postala pravilo. Sklenitev zakonske zveze homoseksualnih partnerjev ne podpiram. Kaj ti tu ni jasno? Posvojitev otrok v takšni zvezi pa še toliko manj. Tvoja pravica, enako kot je moja pravica, da menim drugace. zakaj imas s tem toliko problemov? Ja nič. Iver pa bruno v očesu, pa to. Nisi se dobro ogledal. Ja. In vprašanja se tudi prepletajo. Ni samo eno ali drugo vprašanje. So med sabo povezana. Kot ti povlečeš osamljen primer iz Romunije tako obstaja osamljen primer dveh bratov. Ampak moje stališče ostane nespremenjeno, tvoje pa se spreminja glede na primer. Razumeš ta dvojna merila s katerimi meriš? In tvoje tehnofil. Tokrat ne bo vprasanje ampak kar zakljucek: ce je heteroseksualna poroka naravna, potem je po tvoji interpretaciji tudi incestna heteroseksualna poroka naravna. In ker jo ne podpiras, to pomeni, da nisi sposoben s svojo mislenostjo stati 100% za tistim kar zagovarjas. Skratka, dvojna merila. Za tebe obstaja samo ena barva - samo eno vprašanje. Spet paradoks. Ravno tisti, ki opozarja na raznobarvnost je najbolj barvno slep. Tudi drugo vprašanje - druga barva obstaja. In gleda se jih v povezavi, saj so medsebojno povezana. Gre za to, da se odpirajo nova vprašanja, ki tudi imajo posledice. To je pa res ze golo nakladanje. Izmikanje, izmikanje in samo izmikanje. Dobil si vprasanja za celo barvno paleto, a obnasas se kot daltonist, ki ostalim razlaga barve. V svoji zagreti želji vas posledice sploh ne zanimajo. Takrat boste rekli. uj, ja, zafrknjeno, želim ti veliko sreče . Ti mas pa res parapsiholoske sposobnosti. Kaj bi pa ti rekel nekomu, ki bi imel tezave v tako krasnem "naravnem" druzinskem okolju? To je naravno - in vse je reseno?