|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Delfinčki 2010
31.8.2010 8:10:34   
solis
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Delfinčki 2010
31.8.2010 10:00:41   
Ploha
user posted image user posted image

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.8.2010 10:24:45   
sasa36
user posted image user posted image user posted image

SUPER

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.8.2010 10:53:58   
Masha_M
Hudo simpatično!

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2010 11:32:07   
spacebaby
Juhu, že plavamo user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.8.2010 11:39:07   
Aisha86
...bilo je mrzlo avgustovsko dopoldne, ko so naši delfinčki odprli svoje učke in ustke...če bi lahko, bi nam rekli: HUURAA ZA NAŠE MAMICEE!! user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2010 11:43:51   
mayci
Kako lepo, smo že na temi dojenček!! user posted image user posted image

Pa zelo lep napis, solis! user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2010 12:06:50   
Aisha86
evo, takoj eno vprašanje...
mi smo prvič od kr je naš pišek doma se ponoči zbudili - spi namreč od 22-6h (vem ja, luksuz!)user posted image user posted image ... no, to noč smo pa prebedeli od 1h-2,30h ker so ga krčki dajali...za večerjo sm jedla paprike filane-je mogoče to krivo?? Zdj sm lačna, paprik je še za dve rundi...ma ni mi jasno kaj bi lahko blo v njih tacga kr bi ga napenjalo?

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2010 12:27:23   
limma
Super za delfinčke user posted image

Aisha, ne vem, če je filana paprika kriva za krčke.. pa super user posted image za spanje, to je pa res luksuz user posted image

tinky, da nadaljujem s prejšnjega čveka.. tudi jaz sem ves čas lačna.. te bio variante mene ne nasitijo. Danes mi tašča kuha puranove zrezke v omaki, jaz bom pa palačinke po tvojem receptu naredila za povrh user posted image

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2010 12:53:32   
kai1
ojla, mamice

Super za novo odprto temo na dojenčkihuser posted image user posted image user posted image

Mi smo se pa danes prvič kopali. Je bila Manca zeloooo pridna in je uživala v vodi. Potem je bila zelo utrujena. Sva se šr malo podojili in sedaj spi že 3h. Se je pa zredila od prejšnjega ponedeljka za 300g.user posted image
Ima pa občasno malo krčkov, prebavnih motenj.
Ugotovila, pa sem, da jo ne smem dajati spat zvečer pred 9h, saj se mi potem zbuja na 2h. Če jo dam kasneje se pa zbuja na 3-3,5h.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2010 12:54:46   
kai1
Aisha, ali je tebe kaj  napenjala ta paprika? Če te je, je možno da tudi otročička napenja.

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.8.2010 13:40:53   
žabica13
Super za temo tu user posted image  Juhej, smo že na dojenčku,kako je šlo hitro!

Joj, kak mraz je, Davida sem zvečer komaj previla ker se nama je v spalnici tako zahladilo (imava ful visok strop in se težko segreje). Ponoči je pa kar pri nama spal. Sem gga dala v njegovo posteljico spat in si šla še zobe umit in je bila tišina cel čas, kakor sem v spalnico spet stopila in se v posteljo ulegla je bila vklučena sirena 1. stopnje! Kakor da bi imel senzor kdaj sem nazaj in kdaj bo užgalo! Dokler ni mali pristal v najini postelji, potem je bilo v sekundi mir. In sem ugotovila da pri nama lepše spi, se je sicer na 3 ure zbujal, ampak potem takoj zaspal (smo tako spali do 8 zjutraj, moj me je zjutraj vprašal če se je sploh zbudil ponoči ker je bila tišina celo noč), če se pa matram v njegovo posteljico dat, rabi vsaj pol ure da zaspi nazaj. Sem kar malo v dilemi kaj narest, ne bi rada da je navajen le v najini postelji spat (potem se jaz ne naspim dobro, ker se bojim da ga kaj ne "pomečkam" v spanju), po drugi strani pa paše da ni nočnih siren.

Punce, kako imate v tem mrazu oblečene user posted image ?

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.8.2010 13:45:42   
dreamy.
user posted image user posted image za novo temo

Aisha ja luksuz da tkole spi celo nočuser posted image ..a so ble mogoče kej pekoče paprike..mogoče če je dodana kakšna ostra, pekoča paprika..mogoče je bil pa samo vreme, ker pr nas je včeraj bil cel dan pokonc..ne vem, nekaj smo bli vremenski..

Kai..pr bas mamo isto, sem ugotovila če zaspi že okol 9, se potem sigurno zbudi okol pol 12, pa pol ob 2/pol3, pa pol zjutri do 6..če gre pa tm nekje ob 10 pol 11 spat, pa spi brez problema do 3, pa pol zjutri do 7

lep dan vsem...

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.8.2010 13:47:47   
sky77
user posted image user posted image za delfinčke

aisha ponavadi se ti po papriki riga in če dojiš potem se to preko mleka prenese na malega.

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.8.2010 13:57:34   
Tinky
Za kosilo sem si naredila bučke s krompirjem, moška sta pa jedla pico. Maaaaaaaaaaaa, kako so se mi cedile sline. Pa še Teo me je spraševal zakaj ne jem pice in mi tlačil vilico v usta user posted image

Naša noč je bila spet porazna.
Včeraj je cel dan full malo spala in ker je bila tako utrujena ni in ni mogla zaspat. Ob 21 mi je nekako v naročju zaspala, ko sem jo položila v posteljico je že nekaj njurla, a je vendarle zaspala in to samo do 24, potem se je začela fešta do 3!!! Od 3 do 8 se je pa non stop premetavala in se zvijala.
Ma jaz res ne vem več kaj naj.
Lahko da so vse te moje teorije o hrani en sam larifari. Možno je tudi samo to, da je pač bolj "zahtevna" in da se bo z meseci to umirilo.
Mah, se bom posvetovala s pediatrinjo, pa bomo vidli.

Teo je končal uvajane v vrtcu, tako da jutri se začne zares! Sem full vesela, da mu je všeč in, da ni blo nekih hudih težav. Bravo moj miškolino user posted image user posted image

žabica13, mi imamo v hiši še vedno 25 stopinj, tako da je Maja oblečena isto kot prejšnje dni, za ven, ji bom pa dala kakšen bolj topel pajac.

solis, super napis user posted image user posted image

ploha, ku kuc, čakamo porodno zgodbo user posted image

limma, dej javi, kakšne so ble palačinke

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.8.2010 13:57:47   
solis
Dan mamice,
vidim, da že veselo klepetate na novi temi user posted image .
tole vam moram nujno povedat. Zadnje dni se mi je nekajkrat zdelo, da se mi je Ana že zavestno nasmehnila. Danes pa sem v to 100% prepričana. Ko jo ogovarjam me, nekaj časa posluša in gleda, potem pa se ji usta raztegnejo v tak angelski nasmešek, da se ga sploh ne da opisat.  Se čisto raznežim, ko jo gledam.user posted image
Žabica - jaz sem danes Ani prvič oblekla dvojne dolge rokave in ji čez žabice obula še copatke. Je imela dopoldan, kar mrzle rokice. Temperatura v stanovanju nam je čez noč padla iz 26 na 23 in se kar pozna.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.8.2010 13:59:38   
spacebaby
Ha, potem je bilo pa res včeraj nekaj na vremenu, David je bil včeraj pravi vragec! Če ga nisem imela v naročju je bil sam jok, čez dan sploh ni spal.
Drugače je pa kar naprej lačen, smo še vedno na 2-urnem režimu, ponoči mogoče kdaj na 3 ure. Vmes se je to malo nehalo, sedaj pa sva se vrnila na 2 uri. Imam pa čisto preveč mleka, ko začne sesati, tako teče, da se mu kar zaletava user posted image

Joj, jaz ga pa ne upam imeti v postelji, ker zadnje čase tako hudo zaspim, odkar mi spanca primanjkuje...
Drugače pa tudi David uživa pri kopanju, je prava žabica. Samo zadnjič je enkrat začel jokati, mu ni bilo všeč, ko sem mu glavico spirala.

Jutri imava pa prvi pregled! Komaj čakam, ker že dolgo ni bil stehtan!

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.8.2010 14:03:32   
žabica13
Pri nas pa je bilo zjutraj le 18 v stanovanju, kljub temu da sva včeraj čez dan imela zakurjeno. Zdaj spet kuriva, ker drugače rata takoj mraz (stara hiša, s starimi zidovi, in je poleti že tako bolj mraz notri kot zunaj. Me kar malo skrbi ta padec temperature, da se naš pišek ne bi prehladil. Ponoči pa bo treba imeti zgleda cel čas električni radiator v spalnici prižgan, drugače bo spet mraz (predvsem mene fajn zebe ko se dojiva, njega že fajn v dekico zavijem). Da mi je prav hudo da se poletje že poslavlja, kakor kaže user posted image

solis super za anin nasmešek, meni so že tisti nezavedni tako lepi, koliko se bom topila ko bodo zavestni!

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.8.2010 14:06:32   
solis
Ja včeraj je bilo zgleda res nekaj v zraku. Tudi Ana je  je čez dan malo spala in bila non stop v naročju. je bila pa na srečo noč mirna. Zaspala je ob oshih se prvič zbudila ob pol dveh in nato ob petih.

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.8.2010 14:55:22   
nimanorwen
oho solis, bravo za novo temouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a da ena še nš seznamček zravn? jest ne znam, itak mi pa šteka use na polno.

zdele Zoja "aja" po južnini, majhen jo čuva, jest pa čuvam njijuuser posted image mož kuha rižoto, tk da se na hitr javim. smo rahlo bolje. zvija jo še zmer ful, ampak ful manj joka in manj intenzivno. kdr vidm, da jo matra, jo mam kr v naročju in prou vidm, da je mirna, pol se pa spači, prdne, zajoka in pol se spet počas umiri.aja pa patronažna bi mogla pridt in je kr ni bluuser posted image in to je že tadrugič nrdila. kuk mi gre tu na jetra ej.  aja - spimo pa tko od pounoči do ene 4-5 in pol do  8-9. dons npr. smo spal od 1 do 6, kar je supeeeruser posted image
spacebaby - ja, kdr joka po 5 ur skp, jo midva okul nosva, da vsaj najino bližino čuti. sm kk bo pa pol, da jo prime ta hudo, moj bo u službo šu v čet ... pa ob 5 mora ustajat, kdr ma dop izmenouser posted image k umaknt se nima km, v dnevni mava premejhn kavč, da bi se naspau (ubistvu je celotna bajta premejhna ampak okuser posted image ).
mayci - bravo za izletuser posted image dobri ste ej. jest še sama nism nikamr še šla, kaj šele z user posted image ...gremo v ned na rodbinski familjarni piknik od mojga, me zanima, kk bo tu izpadl. upam, da ne bo napada zverinjenja dobila. pa še šoping? uh sm ti fovšuser posted image
tinky - a sta najini user posted image  kej v žlahti mogoče?user posted image ker zelo podobno funkcionirata. a si zihr, da je Maja na mlek alergična? k zdej si pa že tuk cajta na dieti, da bi mogl bit bul ane? pa še lačna. boga. vem kk je, ker to je story of my life, jest sm tut skus lačna skoruser posted image sm jest sm za 2 tebe skoruser posted image upam, da bo Maji hmal bolšuser posted image pa pazi nase, da ne boš fasala kej od izčrpanosti, tk k sm jest. se je pa moji user posted image  tut uček vneu in ga lepo zdravim s kamilcami in mlekom.
hermy1 - joj kako lepaaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image pa golažk je? mislim, rdeče laske ma? men je tu TUK LEPUuser posted image user posted image user posted image sm mou upala, da se bojo najini geni prou poklopil, da i mela golažka, sm se nisouser posted image
previjanje ponoči - previjem jo med 23-24 in pa pol šele zutrej, razn če zavoham vmes, da je full posrana.
oblačenje - dons jo mam v dveh dolgih rokavih, žabicah, rokavičkah in copatkih. rokavičke mora nujno met, ker ma ful ostre kremplčke, pa še rokce ji greje.
aisha86 - mrde so ga pa začimbe, k so v paprikah mou zmahale?k od paprike kot take, dvomim. kašno si pa omako zravn jedla? paradajzovo? k Zojo po paradajzu še bl matra kot sicer.
kai1 - super za spanje, redenje in kopanjeuser posted image  jest bi tut tkouser posted image
žabica13 - jest mam pa svojo user posted image  čez noč skus pr seb. in spiva obe k top. to pa zato, ker če je nemirna, da jo sm mou po betičci počohljam in je kul. sm jo že v p navadla, da laži zaspi, če ji požam od noska proti čelu glavico in ji full pašeuser posted image usaj neki, da jo pomiriuser posted image in jo u zibko dajem sm čez dan. pa še to ne zmer. bomo pol lepu počas prešli. k zdej se itak tuk zbuja, da se mi ne da ustajat ponoč skus. pa še tuk je mejhna, mi jo je full fajn met pr seb ponoč pa jo vohatuser posted image
kaj je z lumpo6?
pa full mislim na ledenko in njeno punčko ... upam, da je vse kul zdej...
joj kaj je user posted image Majhen faca. čim se tamala premakne, prec ušesa pokoncuser posted image  tedva mi bosta še dala vetra, že vidmuser posted image grem južnat, pol pa ajat. sm bla prej na vrtu 15 min, sm čist ponosna in zmatranauser posted image

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.8.2010 15:07:22   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: limma

Tinky, še to
so Maji kapljice pri vnetem učku pomagale?
Anika je imela že v P vneto oko, pa sem ji dajala moje mleko in enkrat so ji z bivacinom namazali. Zdaj ima pa spet čisto zalepljen uček... zjutraj ga sploh ne morem odpretuser posted image Tako, da mislim, da bom jutri poklicala našo P.

to sem pozabila na prejšnji temi komentirat user posted image

Kapljice pomagajo dokler jih dajem, takoj ko preneham se izcedek spet pojavi. Kot mi je okulistka rekla, se stanje z rastjo samo popravi, vendar lahko traja tudi do enega leta.
Tako nam ne preostane kot da večkrat dnevno čistim z gazico in fiziloško in 4 na dan masiram.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.8.2010 15:10:43   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: nimanorwen

jaz tudi full mislim na ledenko, upam da je vse ok!

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 22
31.8.2010 15:13:00   
Tinky

tinky - a sta najini user posted image  kej v žlahti mogoče?user posted image ker zelo podobno funkcionirata. a si zihr, da je Maja na mlek alergična? k zdej si pa že tuk cajta na dieti, da bi mogl bit bul ane? pa še lačna. boga. vem kk je, ker to je story of my life, jest sm tut skus lačna skoruser posted image sm jest sm za 2 tebe skoruser posted image upam, da bo Maji hmal bolšuser posted image pa pazi nase, da ne boš fasala kej od izčrpanosti, tk k sm jest. se je pa moji user posted image  tut uček vneu in ga lepo zdravim s kamilcami in mlekom.

sej čez 18 let bo boljše user posted image
meni je okulistka zabičala, da ne smem spirat učko s kamilico

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 23
31.8.2010 15:55:31   
ledenkaa
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky

jaz tudi full mislim na ledenko, upam da je vse ok!

Punce pozdravljene,

Hvala za vašo skrb in vse pozitivne misli. Sem vas komaj našla, pa upam, da ne bo narobe, ker se javljam tu, čeprav je naša punca rojena julija :)
Včeraj sva bili odpuščeni iz bolnice, prej pa že za vikend tudi doma na začasnem odpustu. Zaenkrat je stanje ok, sicer je malo prehitela z vsem skupaj ampak upam, da je to dober znak. V bistvu vam nisem povedala kakšna "okvara" se ji je zgodila, ker ste bile še večina vse pred porodom in vas nisem želela strašiti, ker po sebi sklepam, da vse slabo potem nase vlečem. Moja deklica je nekaj posebnega, ker so takšne okvare zelo redke, žal pa zelo hude - sečni mehur je imela na zunaj telesa. Takoj naslednji dan po porodu je bila operirana, da so ji mehurček prestavili tja kjer mora biti in povezali z vsemi "cevkami" da bi lahko normalno odvajala vodo. Zaenkrat kaže ok, dva katetra bi morala še imeti, vendar ju je očitno njeno telo že kar samo izločilo ... Kako bo naprej, bo pokazal čas in njen razvoj.
Za menoj je najtežji mesec v življenju, če sem iskrena se še vedno ne počutim čisto kot mama, še vedno sem v krču ampak počasi bomo lažje zadihali.
Potem je to za seboj potegnilo še par drugih težav, med drugim tudi neješčost in bruhanje. Če se bo še katera srečevala z bruhanjem zaradi preveč zraka, poskusite stekleničke Dr.Brown's. Ker naša je goltala in potem vse izbruhala. Sedaj sem pa našla te flaške je pa stanje kar dosti boljše in tudi bolj mirno je. Probajte, če še kakšno muči podoben problem.

Se še javim, lepo bodite

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.8.2010 18:34:36   
ursah
Zdravo,

sama se sicer prej nisem oglašala na forumu, sem vas pa brala, kadar sem le utegnila. Sedaj sem se odločila, da še kaj napišem, da si malo izmenjujemo izkušnje :).

Sva novopečena starša, popolnoma neizkušena, z 1 teden staro dojenčico. Včasih me je pošteno strah, kako bova vse sfolgala, še sploh, ker sva sama (ni babic in sorodnikov blizu).

Najina punčka je v bistvu zelo pridna (glede na moje izkušnje z dojenčki), se pa nam predvsem popoldne pojavlja nekaj težavic zadnje dni - tam od cca 16h, 17h dalje se ne glede na to koliko časa dojiva, ne umiri, ne zaspi, začne se kreganje na joški (noče se priklopit), zvijanje, brcanje, jok. Najprej sva mislila, da so kakšni krči, ker kupčke zelo slabo podirava, vendar sva ugotovila, da je v bistvu lačna - če ji dava moje iztisnjeno mleko ali dodatek, se potem umiri in zaspi. Spije polno merico, tudi do 90 ml, čeprav sva se prej dojili. Žal si ne uspem vedno iztisniti toliko mleka, da bi imeli za te krize, zato ji morava včasih dati dodatek, zaradi česar imam zelo slabo vest. Ali ima katera kakšno idejo, zakaj to? Morda še nimam dovolj mleka?

Ali ve samo dojite ali kombinirate tudi kaj z dodatki, če je treba? Kaj naredite, če je otrok lačen, kljub temu da dojite in dojite? Jaz omagam po 1,5-2 urah nenehnega dojenja, če ni sita, ji dava flaško.

Vidim tudi, da že poskušate uvajati ritem - kdaj naj gre spat itd. Kdaj ste s tem začele? Midva še nič ne delava na tem, zaenkrat se ji popolnoma prilagajava. Moram pa reči, da pogrešam najine večere in malo časa za naju - saj vem, da to pač pride zraven in da bo bolje, ampak vseeno... Spi pa najina mala približno tako: zbudi se nekje med 2-3 ponoči za dojenje, nato med 4h-6h, nato med 7h-9h, itd. - na cca 2-3 ure. Zvečer uspeva iti spat tam nekje ob polnoči.

Kje vaši srčki spijo čez dan? Midva jo dajeva spat kar v posteljico v spalnico, ker je tam najbolj mir (kljub temu se sliši nekaj hrupa, saj smo v stanovanju). Ali jih pustite spati, ali jih zbujate, da potem ponoči bolje spijo? Koliko so vaši dojenčki/so bili budni v prvih tednih, kaj vmes počnete z njimi? Najina se ali kaj upira ali pa zaspi v obdobju budnosti, žal ni tako da bi bila budna in mirna, da bi se nekaj ful cartali. Morda še ni navajena...?

Pa še kupčki: čisto sem že nesrečna zaradi njih, bojim se krčev, kupčki pa ne grejo in ne grejo. Če si jo dam na hrbet, je včasih celo mirna in ga podreva, ponavadi pa se temu položaju ful upira in dviguje glavico, česar baje ne sme. Enako je v položaju čez roko na trebuščku ali na kolenu. Ponavadi enostavno ni mirna in hoče kar nekam splezat ali začne jokat. Ponavadi pri tem omagam in se vdam, najkasneje ko začne jokat. Kako se vaši obnašajo med podiranjem kupčka?

Koliko imate kaj časa zase ali za partnerja?

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?