|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
26.8.2008 18:09:09   
jolie
ne bom več popravljala, ker me ven meče...user posted image user posted image user posted image

A nisem carica, k popravim tako, da sedaj vse skupaj zgleda kot pesmica user posted image user posted image ??

ohja...enostavno ni moj dan user posted image

(odgovor članu jolie)
Neposredna povezava do sporočila: 4151
26.8.2008 18:12:55   
jolly123
Jolie vidim, da sva na istem. meni tudi najprej ni rekla koliko je težak, pa sem jo kar vprašala. Njej se teža sicer niti ne zdi toliko pomembna kot to, da ima manjši obseg trebuha. In za to moram še na en dodatni UZ. Boš videla, 9.9. bova obe prišli srečni s pregleda ;)

Vianne nič ni omenili preklampsijo, ker naj bi bil urin v redu. za vsak slučaj moram pa spremljati pritisk in če bi preveč zatekala takoj na pregled. Mi je dala že napotnico za porodnišnico. Sem se kar malo grozno počutila, ko dobiš že pildek v roko gor pa piše napotnica za porod. Uf a smo že tam user posted image

(odgovor članu jolie)
Neposredna povezava do sporočila: 4152
26.8.2008 18:31:44   
jolie

jolie123...iz tvoje tipkovnice v božja ušesa user posted image  in verjemi, da bo naslednjič g. kar paf od tega kolk jo imam za vprašat. Meni piše, da je obseg trebuščka 254...karkoli naj bi to pomenilouser posted image mm??? user posted image  

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4153
26.8.2008 19:48:41   
*talcy*
ojla punce ... vidim da imamo kar probleme s to nosečnostjo tud jaz spadam na žalost h vam ....
jolly123 .... držim pesti zate da bo na naslednjem UZ vse ok ... dam ti prav da nekatere res ne moremo uživat nosečnosti ... mene celo nosečnost spremljajo problemi če ni en vrag je pa drug ... v ćetrtek mi bo delala UZ po dveh mesecih in se bojim kakih novic takih kot ti čeprav je moj trebuh ogrooooomen ..... imam namreč majnšo pregrado in baje lahko tud tisto zavira razvoj bebeta ....
ma punce bodimo pogumne in upajmo da se nam ne kaj zalomi zdaj ko smo skor na koncu user posted image  ..... jaz držim pesti za vsako posebej ....

jana_K tisto mlekce k ti teče z joškic user posted image  ti po moje ne nakazuje na porod zato ker sem ena tistih ki ji teče že od 20t naprej in je tako nadležno da je joj ....

lep pozdrav

(odgovor članu jolie)
Neposredna povezava do sporočila: 4154
26.8.2008 20:46:57   
Mandek
Pozdravljene 2.danes...
Naš pregled je mimo, naredile smo en UZ in meritve, težki smo 1900g in...obrnili smo se na glavicouser posted image user posted image user posted image .

Drugače pa Acjom1, sva kar na istem...zjutraj sem dala vodo in me je čez dve uri še enkrat naročila, ker sem imela full slab izvid. Zdaj pa čakam, če me bodo jutri poklicali ali ne...vsekakor upam, da ne. Je pa rekla naj nič ne skrbim, ker gre po navadi za kakšno bakterijsko vnetje al kaj že...

Naslednji pregled imamo 16.09.

Imam še eno vprašanje za vas...a že vse veste na kakšen način bi rade rodile? V kakšnem položaju, mislim?
Meni so zadnjič babice v naši porodnišnici razkazale porodne sobe in sem čist navdušena. Tako prijetno domače so in lepe, da sem kar pomirjena...user posted image .
Po porodu pa bom, če se bo le dalo, v nadstandardni sobi (da bo moj najdražji ves čas ob meniuser posted image ).

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4155
26.8.2008 20:48:10   
Mandek
Aha, še nekaj, kar mi je ušlo ali pa nisem bila pozorna...bo katera rodila v celjski porodnišnici?

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4156
26.8.2008 22:36:12   
janja 27

user posted image

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr.? user posted image 33 let user posted image user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image     blanka1 (2user posted image ?user posted image )pr. 09.09.08 user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image    levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr.08.09.08  user posted image LJ user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image    nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image    Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.17.09.08 user posted image 23 let
       LJ
 user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image )pr.? user posted image LJ 28 let user posted image  user posted image
user posted image     laknerš(2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image  user posted image user posted image

3.oktober

user posted image   snezika (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image 32 let LJ user posted image   user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) pr. 05.09.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image    B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr. in CTG 04.09.08  user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 27.08.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) .pr.? user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr.05.09.08 user posted image user posted image Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ

31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )

user posted image     dajadada (2user posted image 1 user posted image ) pr. 15.09.08 user posted image user posted image user posted image  

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. 09.09.08 user posted image   KR
         27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image user posted image
user posted image     M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.09.08 user posted image Trbovlje
          24 let user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr. 04.09.08
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr  user posted image   KP 29 let
       user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.08.09.08 user posted image   CE user posted image 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image )pr.22.09.08 user posted image PO user posted image 30 let user posted image
user posted image    klavdija27 (1user posted image 1user posted image ) pr.03.09.08 user posted image user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr.  02.09.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let user posted image - Hanna
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )pr. ? user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) pr.28.08.08  user posted image 24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let
user posted image     Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.16.09.08  user posted image 25 let  CE user posted image   user posted image

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ).pr. ? user posted image   27 let user posted image user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) pr. 17.09.08 CTG- 04.09.08 user posted image  
       Pivka user posted image   31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image CE  user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.02.09.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.09.09.08 user posted image   LJ user posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image
user posted image     sean (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   32 let
          user posted image - Anja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image 35 let user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image   33 let
         user posted image KR user posted image
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 04.09.08 UZ 29.08.08
       user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.09.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 08.09.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. 09.09.08 user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pruser posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr.03.09.08 user posted image Vransko (INDIJA) 
         35 let  user posted image - Abhay (abaj)user posted image   ODLETI 30.08.08
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
user posted image - Zoja   user posted image   -  user posted image -Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr.10.09.08 user posted image
           LJ  user posted image 30 let
user posted image

30.oktober

user posted image   wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. ?  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image user posted image

31.oktober

user posted image    sončnica24 (1user posted image 1user posted image )pr. ?  user posted image 25 let user posted image

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  68 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 70 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    21
                user posted image    20
                user posted image   29

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico
plavalni obroč ( šlauf)

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

KAJ POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2302780&mpage=154&key=

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4157
26.8.2008 22:55:16   
janja 27
čer

jutri ima pregled:
5
  user posted image    jana_k

joj bejbe k vas berem kr ne moram verjetn da vam nosečnost ne poteka brez problemov skozi nekaj za vse vas in vaše čmrlje eni user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jolie boš videla da bo vse ok, sicer pa mi je moj g ravno zadnjič rekel da je porodil user posted image ker se ni več razvijal in je z njim vse ok je imel 1700 g tko da ni panike....

jolly sej če je z urinom vse ok pol pomoje ni panike....moja soseda je rodila v 32 t zaradi zatekanja vendar je imela poleg visokega pritiska tud slabo vodo in kriuser posted image punčaka je mela 1700 je blo vse ok edino on aje morala vsak dan k njej v lj po enemu mesecu je bla domauser posted image user posted image sedaj je pa že prava bucika...

mandek jaz bom rodila kar v postojni v proodni sobi leđe na mizi brez epiduralne ultive, kot sem manco se nisem niti dost ukvarjala z drugimi porodni, pa še všeč mi je l ti odpeljejo user posted image ob 23 hin ti ga pripelejo ob 5 h tko da sa lahko še uen tri noči mal naspiš koker se lahko sploh...da bi pa imela svojga zraven tam si pa sloh ne predstavljamuser posted image user posted image no smo različni ljudje....
ok kaj več čvekanja pa jutri

lahko noč pa čim manj vstajanja na wc...user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4158
26.8.2008 23:11:26   
M_mojca
Živjo punce!
Sicer vas redno spremljam, a enostavno je preveč vsega vedno ko pogledam na forum, tako da ne vem kje naj bi začela pisat in ponavadi pol sploh nič ne napišem...user posted image user posted image jej jej jej...lena semuser posted image user posted image nosečnost me je čisto polenila in nič čudnega da kile gor letijo...user posted image user posted image
mandek, jaz še nekako razmišljam in tehtam ali bi šla rodit v trbovlje ali celje...sploh se ne znam odločit.... slišim vsega in svašta bi se reklo o obeh porodnišnicah, tako da res ne vem... Rodila bom pa kar v klasičnem poliožaju - v bistvu nisem niti razmišljala o kakšnem drugem.
jolie, držom pesti da bo z vašo user posted image vse ok! ti se probaj čim manj sekirat, saj boš tako naredila za vašo user posted image veliko dobrega! Tisto, ko maš napisano obseg trebuščka, je pa v mm!
jolly123, enako tudi tebi, držim pesti za vašega user posted image ! čim manj sekiranja, boljše je za dojenčka!!

VSEKAKOR VSEM, KI IMATE TEŽAVE V NOSEČNOSTI, ŽELIM VSE NAJ NAJBOLJŠE DO KONCA, TUDI VAŠIM user posted image IN user posted image !!! DA BO VSE UREDU IN DA BOSTE OB DNEVU, KO BOSTE DOBILE VAŠE user posted image V NAROČJE TOČILE LE SOLZICE SREČE!!

Jaz sem ena izmed tistih srečnic, ki jo matra le zatekanje nog, pa še to se je pojavilo kaka 2 tedna nazaj. Nekatre ste bolj boge.
Za otrdevanje trebuha bi se lahko reklo, da ga ne poznam, saj se mi je to zgodilo morda 2x do zdaj. Skratka, uživam v nosečnosti.
No, matra me še vročina, saj mi je non-stop neznansko vroče in se nelagodno počutim kamorkoli grem, ker toliko "švicam"!user posted image
Aja, kar se pa spanja tiče, sem pa obložena vsepovsod, kot vrjetno vse punce tule...user posted image user posted image Pač, nam paše user posted image user posted image

Danes sva z dragim sobo zrihtala, obrnila,...., tako da imava zdaj tudi že posteljico sestavljeno (jogija še ni - čez kak teden greva kupit). Previjalna je nared za previjanje, z vsemi kremicami, mažami in ostalimi pripomočkiuser posted image
Manjkajo mi še tamale cunjice, ki jih grem drug teden iskat k sestri (na izposojo), nekaj pa mamo tud kupljenega.

To bi bilo to, vsem skupaj lep pozdravček, jana_k - tebi pa jutri čim več lepih novičk na pregledu!!

< Sporočilo je popravil M_mojca -- 26.8.2008 23:12:21 >

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4159
27.8.2008 8:47:56   
mbd0411
Živjo!
Mandek
Jaz bom rodila v Celju.Sem tudi prvič.Saj ni tako slabo.Odvisno kako naletiš.Glede nadstandardnih sob moraš pa imeti srečo,ker so vedno polne. A praviš,da si videla porodne sobe?Me zanima če so kaj drugačne kot pred 7 leti.Malo povej kako zgledajo.Rodit pa jaz tudi mislim klasično kot sem prvič niti si ne znam predstavljati,da bo me dali v kako vodo...ne vem.Sicer pa ko gre zares je tako vseeno koliko jih je okoli tebe in kaj delajo s teboj in kje ,ker ti je tako vseeno,samo da bo konec...
Mandek morda se pa srečavauser posted image

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4160
27.8.2008 9:04:49   
jolly123
danes sem se naročila na UZ. Ga imam 2.9. Joj še en teden čakanja....Corti vidim, da imaš ti tudi takrat pregled a bova skupaj čakali user posted image Aja a prideš danes v materinsko?

Včeraj sva končno dobila paket od baby centra in itak ne more it vse po načrtih. naročila sva ležalnik-gugalnik in moj ga je seveda hotel čim prej sestavit, da vidi kako to deluje. In enega dela ni notri in ga ne moreva sestavit user posted image Zdaj se pa trudim, da jih dobim na telefon, da vidim kaj lahko naredim a jim pošljem nazaj ali mi bodo poslali samo manjkajoči del....

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4161
27.8.2008 9:11:27   
sončnica24
Hojla jaz sem tudi bila danes zgodnja sem bila že pri zobozdravniku pa moram v ponedeljek nazaj, mi en zob zdravi. pa na socialno sem si šla zrihtat ker boma denar vzela in ne paketa pa sem vse tako hitro zrihtala da sem prav srečna da ni bilo nikjer gužve.

Sem videla da nisem dala datuma naslednjega pregled imam pa ga: 5.9.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4162
27.8.2008 9:43:56   
sneska
Oj, Janja27 mene (sneziko) s 3. oktobra lahko kar črtaš, ker sem že rodila 11.julija. Imela sem težko preeklampsijo in sem inducirano s carskim rezom rodila punčko Vito, 35 cm in 790 g. Zdaj po mesecu in pol smo veliki že 40 cm in imamo 1270 g.
Vsem v pričakovanju želim, da bodo rodile zdrave in normalno donošene otroke. Upam, da nobeni ne bo treba čez takšen pekel kot sem ga doživljala sama!
LP

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4163
27.8.2008 9:58:30   
sarcy21
Uf torej imamo mamico čestitke, super da lepo rastete in pridobivate na teži, verjamem da je bilo zelo težko gledati tako drobcenega otročka ko ne veš a bo preživel a ne, glavno je da imate super borko res čestitam 

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 4164
27.8.2008 10:01:20   
jolie

snežika...držim pesti, da bo tvoja bebica čimhitreje napredovala. Tebi pa veliko upanja in moči!!! user posted image

Jaz kar verjeti ne morem, da sem danes že dobila odločbi iz CSD-ja, za porodniško in za zavitek...user posted image . So me končno enkrat presenetili glede papirjev user posted image user posted image user posted image

Kar se poroda tiče...jaz bom rodila v novomeški porodnišnici, naravno...Me je ena, s katero sva skupaj v materinsko hodile prepričevala naj grem na predavanje o epiduralni...ampak sem mnenja, da čimmanj kemije....je boljše za otročka in zame. V porodni bom sigurno drugače razmišljala, pomoje bom mojega fehtala, da mi gre v bližnji bife po liter jegra user posted image user posted image user posted image .

No, danes sem že veliko boljše volje in ne depresiram več glede izjave g., da imamo suhceno bebiko. Sem zjutraj lahko eno celo uro uživala, ko se je kopicala po trebuščku, se prestavljala iz ene strani na drugo in delala razne salte, da je bilo veselje. In glede na to koliko je sposobna izbočiti moj trebuh, bi rekla, da že mogoče, da je suhcena...ampak močna pa k kak ornk fant user posted image user posted image user posted image .

Bodite fajn...se še popoldne kaj oglasim. Sedaj sem na bolniški...ne bo miru pred mano user posted image

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 4165
27.8.2008 10:07:25   
janja 27
ojla sneska ja čestitke user posted image user posted image user posted image naša prva mamica med oktoberkamiuser posted image user posted image čeprav verjamem da si šal skozi pekel no v glavnem da je tvoja Vita prva borka in lepo napreduje si pa ne predstavljam tvojih doživetji....vseeno se nam še kaj oglsi kako je s teboj in tvojo princesko.... če si za to bi te kar dala na seznam novih mamic ker si pripadala nam oktoberkam.....upam da nas ne zapustiš....in user posted image user posted image za tvojo Vito naj pridno raste
user posted image

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4166
27.8.2008 10:07:54   
sarcy21
sem hotla popraviti seznamček da imamo že eno mamico pa nisem vedla kako bi naredila a se samo zraven dopiše al bi mele še spodi en seznamček MAMICE SO POSTALE in jih samo iz zgornjega prestavimo na spodnjega in dopišemo spol ime in datum, to bi bilo pomoje bolj pregledno točno vidš katere so že mamice in katere še bodo 

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu jolie)
Neposredna povezava do sporočila: 4167
27.8.2008 11:22:32   
timnala
Sneska cestitke tudi od mene!!! In user posted image user posted image user posted image  zate in za tvojo malcico..naj pridno raste in se redi!

Moja sodelavka je rodila tudi dva meseca prej (tudi zaradi preeklampsije) in je bil malcek velik 38 cm in 1180 g tezak..zdej so pa menda ze doma in pridno raste in sta oba v redu.. Je pa stres gotovo velik, tako da zdaj, ko sta v redu samo uzivaj in cartaj svojo soncico..

Drugace pa ko vas takole berem, lahko samo recem, da sem srecnica, saj se se vedno odlicno pocutim, spim (vcasih se malce kobacam, da najdem pravi polozaj), ponoci grem samo 1x nna wc, ne zatekam - niti zvecer (zadnjic mi je ena celo rekla, da sem verjetno nosecnica z najtajsimi gleznji)..preseneca me tudi, da glede na to, da jem vse (tudi sladko) in to kadarkoli se mi zalusta, se ne redim kej prevec (10kg do sedaj, ceprav me vsi vprasajo kam sem jih dala..ker drugje se nisem zredila, trebuscek mam pa po ocenah drugih zelo majhen)..pa migam in sem pokonci zjutraj od 7h do 11h zvecer..sploh zdaj, ko nama se okna rihtajo, dans pride pokitat pa jutr zacnem belit zunanje stene..pa radiator se pride namontirat v kopalnico (se mormo pol ene omarce nasraufat) pa predsobo hocem menjat pa dnevno preuredit..tak da nimam casa sploh pocivat user posted image  ceprav glede na trebuscek mocno upam, da je dete dovolj veliko, saj mi ga se nikoli ni merila..pregled mam pa sele 5. 9. (takrat je rekla, da ga bo).. aja, pa zelo mi je zanimivo, da mam vedno vodo in kri v redu..pa pijem ne kej velik..glede tega sem pa res srecna!
Smo se s kolegicami hecale, da ko mi bo voda odtekla, da bom verjetno rekla, ja dete pocakaj se malo, ko mam se pa tolk za nardit user posted image user posted image user posted image

Zdejle grem pa v Celje gledat eno predsobo..bi jo rada zamenjala, ker mava zdej eno crno belo (sicer je lepo ohranjena, ampak jst sm bolj za tople barve in hocem bukovo).

Aja, pa rodila bom tudi v Celju..naravno, brez dodatkov (sem rekla, da naj bo prvic tako..bomo videli kaksna pesem bo drugic) user posted image

pozdravcek in drzite se tiste, ki se ne pocutite dobro..zdrzimo se par tednov, pol pa akcija v porodnisnice po svoje strucke,
D.

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4168
27.8.2008 11:55:44   
jana84
živjo!
Evo mene s pregleda. z našim dojenčkom je vse v najlepšem redu, kolikor lahko pove iz običnega ginekološkega preglea. Namreč mi ni delala UZ (mi ga je zadnjič temeljitega).
Danes mi je vzela bris za Streptokok B, rezultati pridejo čez 14 dni ko imam tudi pregled. Pa zaprta sem tudi še popolnoma, tako da ni nobene bojazni...user posted image  pa naši pikici bije kot kakšnemu maratoncu...Prav lepo ga je slišati. Seveda pa ni mogel/mogla biti pri meru, ko je sestra srčeka poslušala in se je moral/morala pohvaliti, da zna tudi fajn brcati...Je skor odneslo tisto napravco za srček poslušat, tok je bla močna brca...
Zadnjič sem na pregledu dala tudi kri za toksoplazmozo in hepatitis in oboje je negativno, tako da to je super.
Mi je pa danes dala recept za Canesten vaginalne tabletke, da se malo porodna pot sčiti. Tako je rekla. Na tri dni po eno zvečer...Bomo videli kaj bo...
Malo sem se ji tudi potožila, da mi je bilo veliko bolj fajn prej ko sem več hodila naokrog, da mi tudi kilce niso rastle...Pa je rekla, da seveda, saj je treba malo hodit...Torej, bomo sedaj več hodili kot smo do sedaj... Ravno včeraj smo bili na sprehodu do sestre, ki živi cca. 2 km stran, pa je blo prav fajn. Sicer so me za nazaj grede mal noge bolele...Mogoče bi blo fajn kakšen meter manj prehodit.

Tako...
Seveda da ne pozabim sneziki čestitat, da so lepo poredili majceno bitjece...In ji izročit vse najboljše želje za v naprej...

za seznam: naslednji pregled imam 10.9.2008, sanja se mi ne kaj bomo delale, verjetno kakšen UZ...

< Sporočilo je popravil jana_k -- 27.8.2008 12:02:16 >

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 4169
27.8.2008 12:07:08   
jana84
Še to sem videla, da se pogovarjate na kakšen način boste šle rodit: upam da bomo rodili lepo po naravni poti, va običnem (ležečem) položaju, brez kakšnih aditivov...Srčno upam, da bom rodila s svojimi popadki, brez kakšnih tabletk ali celo infuzije...Ampak to so naše pobožne želje...Seveda če bo šlo vse v najlepšem redu. Ampak če je šla nosečnost do sedaj tako fajn, bi tud porod lahko šel lepo in v miru...in predvsem na hitro...
Glede nadstandardne sobe: mislim, da je ne bomo zahtevali oziroma prosili...Saj bomo celo življenje potem skupaj...Prve dni se mi zdi da mamici in dojenčku paše da sta malo sama...
Glede tega, da ti ponoči otročka odpeljejo: če me sedaj vprašaš, bi se mi zdelo verjetno res fajn, da se mamica res malce spočije in naspi...Bomo videli na kraju dogodka kako in kaj...

Mi se lahko sedaj marsikaj dogovarjamo in planiramo ampak naš user posted image  bo naredil po svoje in tako kot bo njemu pašalo...predvsem pa mislim, da kadar mu bo pašalo!

zdej pa se moram res počasi it učit...še prej pa nekaj malega pod zobeke dat...sm že malo lačna...

Aha, še to sem pozabla povedat: sem bla tudi pri frizerki danes, da me je malo uredila, ker nisem bila za pred ljudi s tako frizuro kot sem jo imela...zdaj je boljše...tudi manj vroče, ker je manj las na glavi.
papa

< Sporočilo je popravil jana_k -- 27.8.2008 12:08:28 >

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4170
27.8.2008 12:13:49   
Anonimen
Najprej se opravičujem, ker vam vpadam v temo;

jolie in  jolly123- sama sem oktobrka 2006 in se oglašam tukaj samo zato, ker sem imela enak problem kot vidve in vem kako hudo je bilo meni!
Tudi meni je g. rekla, da je punčka manjša in res je bila, rodila sem 2 tedna prej, imela je 47cm in 2570g, ampak je bila pa zdrava, kar je najbolj važno! Zdaj bo praznovala že 2. roj dan in je prava mala navihanka!
Edino kar je bilo res težje, ker je bila tako majhna, je bilo to, da je morala jesti na 2-3 ure (tudi ponoči) in da se je pri hranjenju hitro utrudila in se je vse zelo vleklo.... ampak smo tudi to preživeliuser posted image
Ne se sekirat, ker potem user posted image  dobi še manj hrane, veliko vode pijta in veliko počivajta!

Vsem pa želim še naprej lepo nosečnost in potem hiter porod in zdraveuser posted image !

(odgovor članu jana84)
  Neposredna povezava do sporočila: 4171
27.8.2008 12:40:55   
afnica mala
sneska- čestitkeuser posted image user posted image . Prav fajn, da lepo rastete in se redite!

Meni je pa včeraj kitajska zadišala, tako, da greva po službi v kitajsko. Njami. Nazadnje sem bila na valentinovo, dan po tem, ko sem zvedela, da z nosečnostjo kaže bolje kot v prejšnjih primerih user posted image  

Potem pa k prijateljici na kofe, zvečer pa bomo sprobali mojo fizično pripravljenost. Bom videla, če mi uspe 15 minutni sprehod do centra Lj, kjer se danes začne prireditev Noč v Lj. Če ne, pa pač ne bomo šli.
Čas za vse to pa imava, ker je moža v nedeljo vščipnilo v križu in ne more delat okoli najine hišeice (betonirat, pa začeti mora s fasado). Tako je nesrečen, ko je tako lepo vreme, on pa bogi.

Tako da se mi obeta en lep dan!

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 4172
27.8.2008 13:41:43   
rendi
Evo nas iz pregleda in je vse v najlepšem redu. Naša štručka tekta celih 2600g in ima lepa okrogla lička...sem tako vesela da lepo napreduje in je vse v redu. Meni je g dal spet sirup za železo in to je to. Naslednjič imam še bris za streptokok. Napotnico za porodnišnico že imam v materinski tako da je vse na red.
Naslednji pregled imamo 17.9.
Še malo punce in bomo imele naše mickene v naročju....tako gre hitro......
Uživajte....

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 4173
27.8.2008 13:44:18   
*talcy*
OJLA punce..
najprej čestitke snežki za vašo borko ... lepo da se redi in raste user posted image user posted image user posted image
pa imamo prvo mamico oktoberko ...... veliko sreče v prihodnostiuser posted image user posted image user posted image

jana_k user posted image  za uspešen pregled ...... kolko evrčkov si pa dala za streptokok? men bo nardila jutri baje vse od a-ž vzela kri vodo  sladkor UZ brise in kaj vem še kaj .... baje pa morm plačat ta streptokok in UZ ker mi ne pripada več al neki tazga .....

.... drugač pa bodte pridne pridem zvečer kaj gor ......

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 4174
27.8.2008 14:38:23   
mbd0411
Sneska!

Čestitke.Samo,da je vse v redu z punčko.Bo krepka in močna punca.user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes sem dobila iz CSD odločbo za denar namesto paketa in sem zelo vesela,da se je ženska potrudila in spisala odločbo,drugače bi dobila šele po porodu.
Glede porodnišnic: V Celju kolikor vem ne odpeljejo ponoči dojenčka  in je lepo zraven mamice.
Rendi kdaj že imaš ti pdp?

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 4175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?