|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
28.8.2008 12:21:19   
mbd0411
Mandek potem se morava pa zmenit in greva kar skupajuser posted image user posted image user posted image user posted image .Da ne bo dolg čas. Pa še katera se bo našla.Kje pa so tiste,ki bodo še rodile v Celju???Javite se no!

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4201
28.8.2008 16:15:56   
Acjom1
Živjo! Sneska, najprej tebi iskrene čestitke za Vito. user posted image Mi je prav hudo, da sta mogle it čez vse to, ampak zdaj je važno, da user posted image lepo napreduje in se je vse dobro izteklo. user posted image
Midva z našim tamalim se dobro počutiva. Jutri moram poklicat za test za streptokok, pa še za izvide od toksoplazme bom vprašala, čeprav kolikor vem te itak pokličejo, če kaj ni ok. Jaz sem ginekologinjo vprašala za test in mi je rekla, da je ta test, ki ga delajo samo presejalni, tako da ni 100%, da nisem okužena, če je negativen. Tisti drugi test, pa naj bi bil precej drag. A so tudi vam naredili takšen test, ali "tapravega"? Je pa ginekologinja rekla, da oni pri njih malo pogoljufajo in uradno naredijo kot da so vzeli bris grla, zato nisem rabila nič plačati.

Sončnica 24 - midva se še nisva zmenla glede imena. Meni so všeč bolj kratka, kot na primer Žan, Jan, Nejc. Njemu pa je zelo všeč Klemen. Ma bi blo tudi nama dosti lažje zbrat za punčko. No, vse kaže, da bo na koncu kar Klemen, ker si ga moj res zelo želi, jaz sem se pa tudi že kar navadla. No, bomo še videli. user posted image
Priimek bova pa midva dala njegov. Sem malo razmišljala o tem, če bi mogoče rajši mojega, nekateri dajo tudi oba, ampak na koncu se mi zdi najbolj enostavno, da ima kar njegov priimek. Saj konec koncev je tudi njegov otrok isto kot moj, pa ker se itak v nekaj letih imava namen poročit, bo tako še najbolj praktično.

Glede seznamčka rodili so se, mi je zelo všeč. user posted image Pa tudi jaz bi prosila za telefonsko številko, da bom sporočila veselo novico. user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4202
28.8.2008 20:00:04   
janja 27

user posted image

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr.? user posted image 33 let user posted image user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image     blanka1 (2user posted image ?user posted image )pr. 09.09.08 user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image    levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr.08.09.08  user posted image LJ user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image    nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image    Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.17.09.08 user posted image 23 let
       LJ
 user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image )pr.? user posted image LJ 28 let user posted image  user posted image
user posted image     laknerš(2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image  user posted image user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) pr. 05.09.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image    B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr. in CTG 04.09.08  user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 10.09.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) .pr.? user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr.05.09.08 user posted image user posted image Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ

31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )

user posted image     dajadada (2user posted image 1 user posted image ) pr. 15.09.08 user posted image user posted image user posted image  

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. 09.09.08 UZ 02.09.08

user posted image   KR  27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image user posted image
user posted image     M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.09.08 user posted image Trbovlje
          24 let user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr. 04.09.08
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 17.09.08  user posted image   KP 29 let
       user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.08.09.08 user posted image   CE user posted image 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image )pr.22.09.08 user posted image PO user posted image 30 let user posted image
user posted image    klavdija27 (1user posted image 1user posted image ) pr.03.09.08 user posted image user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr.  02.09.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let user posted image - Hanna
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )pr. ? user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) pr.19.09.08  user posted image 24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let
user posted image     Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.16.09.08  user posted image 25 let  CE user posted image   user posted image

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ).pr. ? user posted image   27 let user posted image user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) pr. 17.09.08 CTG- 04.09.08 user posted image  
         Pivka user posted image   31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image CE  user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.02.09.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.09.09.08 user posted image   LJ user posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image
user posted image     sean (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   32 let
          user posted image - Anja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image 35 let user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image   33 let
         user posted image KR user posted image
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 04.09.08 UZ 29.08.08
       user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.09.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 08.09.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. 09.09.08 user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pruser posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr.03.09.08 user posted image Vransko (INDIJA) 
         35 let  user posted image - Abhay (abaj)user posted image   ODLETI 30.08.08
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
user posted image - Zoja   user posted image   -  user posted image -Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr.10.09.08 user posted image
           LJ  user posted image 30 let
user posted image

30.oktober

user posted image   wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. ?  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image user posted image

31.oktober

user posted image    sončnica24 (1user posted image 1user posted image )pr. 05.09.08  user posted image 25 let user posted image

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  67 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 69 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    21
                user posted image    20
                user posted image   28

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico
plavalni obroč ( šlauf)

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

KAJ POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2302780&mpage=154&key=

user posted image
user posted image

11.07.08  mamici SNESKA  ( 32 let, LJ ) user posted image   VITA  790 g in 35 cm

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4203
28.8.2008 20:05:50   
vianne
Danes sva bila z mojim dragim kljub njegovemu natrpanemu urniku na šoli za starše. Me ni prav nič navdušilo. Povedal je take stvari ki sem jih že vedela (prehrana med nosečnostjo, kontracepcija,....), bilo nas je preveč, da o vročini ne govorim. Sem komaj zdržala. Predavanje se je začelo ob 16-ih in sva bila z mojim pet do že tam pa je bila še vrsta iz sejne dvorane, saj se pol prisotnih še ni vpisalo v knjigo prisotnosti.... in ginekolog pa je že predaval.... kažin. 
O naslednjih predavanjih še premišljujem če bi se jih udeležila. Rada bi bila prisotna takrat ko bo predavanje o dojenju in negi novorojenčka. Pa dihalne vaje me zanimajo pa ne vem v kateri sklop predavanj to spada. Sklepam, da pod temo Prva porodna doba?!
Sedaj pa grem na kavča se odpočiti!

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 4204
28.8.2008 20:10:25   
janja 27
helooooooooooooooooooo

evo jaz sem ne napotovala danes...user posted image user posted image verjetno šla zadnjič v lj pred porodom...user posted image user posted image no sem bla pa pridna nisem nič zapravlauser posted image user posted image user posted image sej itak nič več za user posted image ne potrebujem...
tistim k ste želele sem poslala na zs moj mobitel..če še katera želi naj mi napišeuser posted image user posted image po želji ali pa se odločte kot jana_k user posted image user posted image user posted image sej jaz bom tud eni poslala doslej so mi posale svoj mobi vianne in sarcy....če ne pa bo brat kaj napisal ( moj user posted image ravno ni vešč računalnikauser posted image user posted image ga zanimajo druge stvari..)

jutri ma UZ :

user posted image    jerikou

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4205
29.8.2008 8:38:21   
B.M.
Pozdravljene user posted image

Da se malo pohvalim sedaj pa je res prišlo vse kar sem nestrpno pričakovala,no razen voziček gremo iskat še v ponedeljek. Tako da previjalna mizica je pripravljena napolnjena lupinica je tako da lahko našega user posted image pripeljemo domov potovalna posteljica za dopuste je tudi,oblačilca so,pleničke so,nekaj drobnarij je tudi že nekaj jih še bo.... najbolj pričakovana košarica pa od včeraj zvečer stoji na svojem mestu. Skoraj nisem mogla spat danes ponoči,pa ne samo zaradi tega ker ne bi našla pravega položaja in wc-ja,ampak tokrat predvsem zaradi košarice. Ko je danes moj user posted image šel v službo sem kar hitro vstala in vse posteljninice so že oprane zdaj jih dam sušti...joj čisto sem vznemirjena to je vse tako lepo nedolžno....user posted image

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4206
29.8.2008 9:30:25   
freha
Mbd in Mandek tud jest bom rodila v Celju. Mogoče se vidimo, čeprav upam da me porod ne prehiti preveč!

Me pa že dva dni bolijo kosti spodaj v medenici, baje da je to normalno.

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4207
29.8.2008 9:37:16   
jolly123
Tele materinske so kar nekaj. V kranju tudi ni noč bolje. No prvo predavanje mi je še bilo všeč, ta drugo ko je bil na vrsti novorojenček, pa nikjer nič o tem kako se ga previja, neguje itd. Glede prijemov naj bi zvedeli v porodnišnici, nego nam bodo pokazale patronažne na domu. Se mi zdi, da bi bilo veliko bolje, če bi imele tiste lutke in bi jih potem probale same previti ali kaj podobnega. Tko pa eno nakladanje o ne vem čem vse...se mi zdi pa čist brezveze. 

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 4208
29.8.2008 9:59:58   
watershine
CAW BAW!

po dolgem času se vam s5 malo oglasim.... sm se učila za izpite pa net mi neki ni umes delu, zdej pa lahko za trenutek zadiham (ampak samo za trenutek ker me čakata še 2 izpita septembrauser posted image ).

me2 z user posted image sva super, oba aktivna na polno (seveda si tudi privoščiva zaslužen počitek), migava kolikor zmoreva user posted image !

na zadnjem pregledu je bilo kot ponavadi use OK! lepo raste, srček tiktaka, in da ginekologinja nebi dvomila v moje besede ko ji rečem da stalno brca ji še malo ponagaja ko ga poslušava user posted image

nslednji mesec me čaka še materinska šola... bomo videli še to :)

za na seznamček: naslednji pregled imam 8.9.2008!user posted image

no toliko... zdej pa šibam naprej dons me spet neki dela po hiši čaka user posted image

papa

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4209
29.8.2008 10:10:05   
jana84
watershine, pridna ti, da lepo delaš izpite. Meni nekako kar ne gre. Danes sploh nimam nobene volje se učit. Ura je že 10h, pa se nisem še spravla k knjigam... In septembra nameravaš še dva naredit? Res svaka ti čast. Jaz sem tudi mislila najprej enega avgusta in nato še enega septembra, pa smo ostali samo pri enem v septembru, če bo kaj ratalo! Poskust grem, kar bo pač bo!

Glede šole za bodoče starše: mi smo jo meli čist fajn. Se mi je prav dopadla. Je pa res, da sem hodila že maja/junija meseca, ko sem imela še kaj volje sedet po eno uro v predavalnici. In je bilo tudi večina stvari, ki sem jih zvedela zanimiva in nova. Je pa res, da zna biti malce nadležno, da šolo obiskuješ šele v 8. mesecu in ti tam razlagajo kakšne nadloge spremljajo nosečnice v prvem tromesečju...

Tako, sedaj sem naročila pri Neckermannu dva modrčka za dojenje, upam da bodo fajn, oziroma da mi bosta prav. Sem naročila tako številko kot sem ga kupila v trgovini. Sicer pa ga lahko še evdno vrnem. Zdej je itak za čakat kakšen teden (ali kaj več), da sploh prinesejo. Potem imam možnost vračila v 15 dneh, če mi še ne bo všeč  pa lahko še vedno vrnem...No, se mi zdi ta modrček tak praktiče, predvsem ker nima nobene božje čipke gor. Če mi gre pa kaj na živce so pa čipkasti modrčki, predvsem za dojenje...Kot da je pri tem izgled najpomembnejši!!!

Zdej se grem pa prisilt, da se bom kaj učila. Bodte fajn še naprej
papa

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 4210
29.8.2008 10:47:12   
jerikou
Čau punce...
evo mene iz UZ...spet sva videla najinga bučkota, kako je že velik...no po meritvah smo težki nekje 2070 g sem pa v 32T, je rekla da po teži zaenkrat mal prehitevamo za en teden. drugače pa vse štima srček štima, organi so vsi na mestu pa tudi lulčka ima še zmeraj.HEHE... na glavico je tudi že obrnjen, kar se mi je tudi zdelo saj me pridno brca v rebra pod joško. Jaz se moram še zmeraj pazit s težo, da ne pridobim preveč, ker moja konstitucija (nisem najvišja in nikoli nisem bila močna) tega nebi najbolje prenesla, me je opozorila. sej se počutim že precej obilno in se v pojstelji kot nekatere izmed vas prav prihicno pripravim da se iz enega boka skotalim na drugega.
no naslednji teden pa še redni pregled, danes sem dala tudi kri za ponovno preverjanje sifilisa, hepatitisa,...

Glede stvari za otročka tudi midva nimava kaj dosti pripravljeno no imava le voziček, ki sva ga končno po 6 tednih le dočakala... zdej pa bo počasi potrebno začet rihtat se vse ostale zadeve.
Upam, da nama čimprej uspe pot v IKEO, komaj že čakam, to je zame prava sprostitev. Tam bova kupla previjalko, pojstelnino, in še veliko ostalegaaaaa...

No takole sedaj pa delat nazaj, še dobro da sem danes samo do 14h pa še do tja je kar nekaj urc, upam da hitro mine...

en lep pozdravček od mene...

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4211
29.8.2008 13:57:24   
corti
Čaw punce!

Zdaj sem rabila dobre dve ure da sem vse preblala kaj ste pisale! Ne morem vrjeti, zdaj ko sem doma imam še manj časa kot pa ko sem bila v službi! Predvsem pa se mi zdi, da ratujem čisto brez energije oz. se mi zlo hitro porabi!
Vidim da imamo že prvo mamico! Snežika čestitam....in želim ti, da bo še naprej potekalo vse tako, kot je do zdaj! Da boste pridobili še čim več na teži in velikosti!user posted image user posted image user posted image user posted image  

Jaz moram še danes in jutri biti na antibiotikih, potem pa upajmo da smo se končno po dolgem času znebili te bakterije! Mi je pa ginekologinja pregledala moja ledvica in mi povedala, da ko bom 6 tednov po porodu me bo dala naprej na preiskavo, ker imam desno stran zelo povečano in mogoče mi urin uhaja nazaj v ledvica in od tega lahk izvirajo tudi te bakterije!
Sem pa končno imela UZ na katerem je bilo vse v redu! Ker ponavadi je bilo zmeraj nekaj....enkrat user posted image  ledvička niso bile v redu, drugič mu je zastajala rast,...tako da je res da pač ne koremo uživati v nosečnosti nekatere! Tako da mi je povedala je vse tako kot mora biti, tudi postavljena je
že z glavico navzdol, rekla pa je da ima dolge nogice in je bolj suhcana! Ampak da je to še zmeraj tako kot mora biti! Mori nas vse skupaj samo še ta bakerija, ki bi mi lahko povzročila prezgodnji porod oz. bi se ob rojstvu lahko prenesla na otroka! Tako da vsi upamo, da jo do takrat pozdravimo!

In kako ste vi kaj?
Danes je Stunfek odpotovala ...upam, da bo srečno prispela in da se nam kmalu javi!
Janja27 ti se res pridna z tem seznamom...in res lepo skrbiš! V ZS sem ti poslala mojo št., tako da je tudi tvoja dobrodošla!

Jolly lahko se dobiva na enem kofetu 2.9., ker jaz sem tako al tako od 9-13 sigurno v Kranju. Ker imamo tak čuden razpored pregleda...sahj veš! Tako da se lahko dobi pred ali po tvojem UZ! Pa misli pozitivno in boš vidla da bo vse ok! Sicer pa kukr se spomnim....je moj user posted image  imela 1760g prejšno sredo...torej sem bila noseča 32 in 1/7, pa mi ni nič rekla da je kaj narobi! Ti pa si tudi napisala da ima 1770g! Vrjemi vse bo v redu!

Skoraj vse že govorite o utrdevanju trebuha....meni še nič...oz.res zelo redko...mogoče tako enkrat na teden...no ja mogoče pa samo ne prepoznam tega!user posted image

Upam, da niste jezne ker sem se razpisala....ampak po dolgem času...mi kar ne zmanjka besed!

Bom pa zdaj odšla počasi kuhat,tako da se poslavljam!
Papa  

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 4212
29.8.2008 15:27:19   
janja 27
helo helo

jaz tud neki bluzim po stanovanju danes se prestavljam iz enega konca na drugega pa venuser posted image ...sm skuhala in pospravla čaka me ena gora cunjza  zalikat ma sem se odločla da bom jutriuser posted image ...
včeri mi je ena kolegica prinesla še eno škatlo oblačil..joj kam bom jaz z vsm tem..prijateljice mi že težijo če rabim kaj za oblečt...jaz pa mama vsega preveččččččččč....no boljš več kot premalouser posted image user posted image pa itak pol stvari ne bom niti user posted image pol oblekla al pa bom prala na 14 dniuser posted image user posted image ne se hecam pol pa mi bo kopalnico zagiftalouser posted image user posted image ..
drugač pa vse po starem z mojim user posted image edino kar me že trebuh full ovira....še posebej k moram tamali zapenjat kake sandalčke...pa spet jo ne smem preveč dvigat..me že vsi kregajo ma se ne moreš upretiuser posted image user posted image ....
po eni strani k vem kaj me čaka tam v porodni ( danes sem prebrala novega moj malček pa je postojnska porodnišnica not in postelja k sem na njej rodilauser posted image user posted image obujanje spominov ) si kar mal želim da bi bil porod za mano in da bi že držala štrucko v roke...
glede materinske jolly je v postojni tud tko sam bla bla bal večinoma že itak veš čeprav je bil pri nas 3 leta nazaj praktičen del kr dober smo tud me previjale itd....zdej pa je tud odvisno od posamezne porodnišnice...no itak se potem sam naučiš...v postojni dva dni sestre prvijajo zadnji dan pred odhodom domov pa ga ti..seveda je najprej ona zraven...da vidi če delaš ok..joj se spommnim kolk sem bla jaz nerodna sem nisem upala nič prjet k je blo vse tko majčkenouser posted image user posted image no sej itak taprvič mi bo tud zdej čudno že k sem odprla paket pampersk newborn sem kr pogledala k sem vidla tisto majhno pleničko user posted image user posted image naša je namreč decembra šla ven iz plenic pa še tiskrat je mela 15+ madona so dvakrt večjeuser posted image user posted image ...
v nedeljo bodo v predjami viteške igre..mi verjteno gremo mal pogledat kaj dogaja....user posted image user posted image

stunfek odpotuje jutri....
STUNFEK srečno pot in javi se nam ko se mal namestiš v indiji user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image

pa da vam popestrim mal vikenduser posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 4213
29.8.2008 17:34:53   
*talcy*
ojla punce ... zadnič sem bolj na hitro javila kako je blo na pregledu .... naš user posted image  je lepo obrnjen na glavo in čaka user posted image  .... ima slaba 2kg niti ne in je vse ok .... poslca je baje še homogena in brez posebnosti ....
mere v trebuščku ima 26,5 cm ... a mi katera pove ko je bla v 33t na UZ no tam okoli koliko je imel user posted image  okol trebuha ?
no drugače kri vredu voda tud sladkorne pa nimam user posted image  skratka vse ok .....

stunfek želim ti srečno pot javi se kaj ......

jana_K ja mi je vzela streptokok in je bil res 14e sem morala pa plačat še UZuser posted image  ne vem zakaj ....

no drgač lepo se mejte v tej vročiniuser posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4214
29.8.2008 18:13:14   
sarcy21
Hm jaz nisem bila v 33 tednu ampak 31 1/7 pa je blo takole:

BPD  83 (premer glavice)
HC 297 (obseg glavice)
AC 288 (obseg trebuha)
FL 61 (dolžina stegnenice)

teža 1984g

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4215
29.8.2008 18:18:45   
sarcy21
IZVIRNO SPOROČILO: sarcy21

Hm jaz nisem bila v 33 tednu ampak 31 1/7 pa je blo takole:

BPD  83 (premer glavice)
HC 297 (obseg glavice)
AC 288 (obseg trebuha)
FL 61 (dolžina stegnenice)

teža 1984g

Aja pa še to na tele mere se ni preveč za zanašati, ker je naš škorc prevelik in pretežek za svojo starost in so mi verjetno PDP narobe postavili. So me dali že dvakrat na sladkorno če bi mogoče šlo zato pa ni to ker imam vedno 5.6

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4216
29.8.2008 18:21:04   
sarcy21
IZVIRNO SPOROČILO: *talcy*

ojla punce ... zadnič sem bolj na hitro javila kako je blo na pregledu .... naš user posted image  je lepo obrnjen na glavo in čaka user posted image  .... ima slaba 2kg niti ne in je vse ok .... poslca je baje še homogena in brez posebnosti ....
mere v trebuščku ima 26,5 cm ... a mi katera pove ko je bla v 33t na UZ no tam okoli koliko je imel user posted image  okol trebuha ?
no drugače kri vredu voda tud sladkorne pa nimam user posted image  skratka vse ok .....

stunfek želim ti srečno pot javi se kaj ......

jana_K ja mi je vzela streptokok in je bil res 14e sem morala pa plačat še UZuser posted image  ne vem zakaj ....

no drgač lepo se mejte v tej vročiniuser posted image

Ja baje se 3 pregled oz. UZ plača  če pač ni nobenega drugega ginekološkega vzroka zanga,(sem pa mnenja da bi vas morali ginekologi to obvestiti predno naredijo UZ)  samo meni vedno naredi Uz ravno zaradi te velikosti bejbija pa ker sem krvavela...

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4217
29.8.2008 18:37:44   
jolly123
Talcy jaz ti lahko povem svoje mere za 34. teden. Ampak naš je baje premajhen za svojo starost user posted image

Glavica: 81
trebuh:261
stegnenica: 62
teža 1770g

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4218
29.8.2008 18:44:59   
zvezda17
ojla
vianne-ja sem bila na predavanju noro ja jaz se notr nisem prisla sem kar na hodniku sedela
sedaj v drugic jih je bilo ful vec zadnic je bilo dovolj prostora
kje si pa ti kaksno knjigo videla za vpisovanje na prvem predavanju ni nic rekev sedaj je bilo pa itak cist mimo ker sem bila zuni
ali mi poves kje je tista sola za gozdarstvo da se ne bom se s tem lovila dol po postojni
mejte se lepo

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4219
29.8.2008 19:23:14   
sarcy21
Jolly kak je pa razdalja simfiza pri tebi?

(odgovor članu zvezda17)
Neposredna povezava do sporočila: 4220
29.8.2008 20:05:53   
janja 27
vidim da se mente o merah jaz sem na zadnjem pregeldu imela v 33 t
GV  - 83
HC - 304
AC - 309
FL - 67

mi je pa napisal da prehitevam 1 teden pri kg pa mi je rekel da mamo cca 2,5 kg jp, veliko dete kot mancauser posted image user posted image

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4221
29.8.2008 20:58:28   
B.M.
Naše mere so bile v32t5/7 : BPD 83,5
                                            AC 290,2
                                            FL    62,2 tu mi HC ni napisala je bilo pa napisano v 30t5/7 in takrat je bil HC285 koliko se je kaj za zanašat na te meritve,ker gledena vse mere ki jih imamo bi morale vse rodit prej kot imamo termine user posted image počakajmo pa bomo videle kaj bo samo da ni večjih odstopanj...

stunfek srečno in čim bolj mirno pot user posted image

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4222
29.8.2008 21:19:40   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: sarcy21

Jolly kak je pa razdalja simfiza pri tebi?

Nimam pojma, ker ni nikjer napisano, niti mi ni nikoli povedala user posted image Po vseh teh meritvah, vidim da je naš res majhne "sorte" user posted image Uf upam, da bo v torek na UZ vse OK.

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 4223
29.8.2008 21:42:22   
*talcy*
ojla punce hvala za te meritve sem mal primerjala ... jaz sem jih mela 33t 2/7
BPD  86
AC    26,5
FL     65
glavice mi pa nikol ne izmeri .....
posteljica baje na zadnji steni homogena tko da vsaj na enemu pregledu da je bilo vse ok do sedaj ....

sem pisala pušenjaku user posted image  pa je reku da so te mere kot po knjigi user posted image
za težo nevem če gledam po materinski ima malmanj kot 2kg .. ne ni po mamici in tatkotu ker midva sva oba bolj okrogla user posted image user posted image user posted image  sicer pa saj ima še čas ....

jolly123 ... tebe pa skoz spremljam ja ... imaš res smolo ... sicer sem tud jaz od začetna na bolovanju ker na vsakem pregledu je bilo kaj narobe zdaj pa se je vse nekako umirilo v slabem mesecu ... saj bo boš videla bo pač malo manjši ampak kot sem napisala ima še čas da se poredi in zraste .... vse bo ok boš videla .... pač nekaterim nam ni usojeno da imamo user posted image  v roscah user posted image
punce lep vikend vam želim

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4224
29.8.2008 22:26:47   
corti
Vidim da je debata o merah! Jaz sem pri 32t in 1d oz. user posted image je imela:
BPD  80
HC    296
AC     262
FL     61
OFD  104 - ali mogoče katera ve kaj pomeni ta kratica? Ker je nikjer ne najdem...oz. nne najdem razlage!
Težka pa je 1760g.

Jolly jaz mislim da je se ok user posted image . Bom držala pesti v torek....pa upam da se tko vidimo....!

Zdaj pa počakam še da bo ura 23, da vzamem antibiotik in potem spat ....me že kar malo zmanjkuje!

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?