jana84
|
Talcy super za fajn pregled...A pol ti je vzela bris za streptokok? No, jaz sem danes klicala k njim v ambulanto, ker očitno me daje nosečniška pozabljivost ali nekaj podobnega. Mi je včeraj predpisala tiste Canesten 3 vaginalne tablete in kolikor sem se jaz spomnila, mi je rekla naj uporabim eno na vsake tri dni, da se mi sčisti porodna pot. No, v lekarni so mi rekli da se jemlje tri dni vsak dan eno. Potem sem prebrala še tista nmavodila v škatlici in tam je tudi pisalo kot so mi rekli v lekarni. Pa sem bila tako zmedena, da nisem vedala kako in kaj in sem kar poklicala. Pa mi je sestra Marta lepo vse razložila: torej kot sem se jaz pravilno spominjala moram vsake tri dni eno tableto zvečer vstaviti v nožnico in to z namenom da se lepo sčisto porodna pot, da ni potem kakšnih zapletov pri dojenčku in mamici seveda. Popolnoma preventivno. Pa sem malo pomirjena. Ker mi ni bilo jasno zakaj bi mi G predpisala canesten tablete, ki se jih jemlje ob glivičnih vnetjih, ne da bi mi kaj rekla, da imam kakšno glivično vnetje. No, zdaj mi je pa vse lepo jasno. Tako. Sedaj pa sem res opravila vse potrebno kar opravim ponavadi vsakop jutro (dopoldne): torej vstala, se lepo namzala s kremo po telesu, da mi ne bo koža popokala in ratale strije (sicer nekaj mi jih je ravno v zadnjih 14 dneh ratalo, malo po tsegnih malo pa pri strani trebuščka, tako nekako na nivoju bokov). No potem sem pa lepo si kavico skuhala in zajtrk pojedla, pospravla posodo, šla na vrt jagode pobrat (mljask, nekaj sem jih tudi že pojedla), pa po časopis v nabiralnik. Potem sem šla za računalnik, pregledala mejl in seveda našo rubriko na forumu. Vmes sem pa še zavese iz strešnega okna nad računalnikom pobrala in jih nesla otrest ker so bile tako polne praha in tistih "padalcev" od lipe, ker jih nosi skozi okno...In nato seveda zavese nazaj pritrdila. Sedaj pa se bom počasi začela učit... Včeraj smo bili pa pridni in lepo prebrali vsa krompir, ki so ga v soboto pobrali. Sem tudi jaz sodelovala in sem se prav fajn koristno počutila. Sicer sem se vsake toliko malce usedla in oddahnila, da nisem konstantno 3 ure stala zraven prikolice... Janja, seznamček je super, kar tako naprej... Glede tel.številke, pa mislim, da bom raje kar na forum sporočila, ker bom verjetno z mobitelom pozabla, v vsej tisti evforiji...Ko pa pridemo iz porodnišnice pa bom zagotovo sporočila...Torej ko me tri dni ne bo na forumu lahko samo ugibate kaj smo rodili ali punčko ali fantka ... zdaj pa učit! O ko bi me vsaj še kdo preganjal!
|