Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini11 Jaz pa se s tem ne strinjam preveč. In to so moje izkušnje. Pa ne z mojimi otroci, ampak na relaciji mene in moje mame. Ko sem se jaz rodila sem bila bolj zavaljeno dete, skoraj 5 kg in mama se je najbrž vstrašla, da bom debela. Zato mi je, tako kot je nekdo tukaj že napisla dovolila samo košček čokolade in nič več... ali pa samo en keks. No in sem res bila čisto normalen otrok. Med svojimi vrstnicami bolj suha(vpisala me je k vsej mogočli telovadbi, tudi sama je z mano veliko telovadila...). No ob koncu O.Š. se je pa začelo. Sem začela dobivat žepnino, ki je šla samo za hrano pa gazirane pijače. In to naskrivaj. Da pa mama ne bi vsega tega videla sem jasno da jedla tudi tisto njeno zdravo hrano. Torej sem se basala. V treh letih sem se zredila za cca. 25 kg. In nisem edina, poznam še več primerov. Danes, ko sem v svojem gospodinjstvu sem shujšala, ampak to zaradi tega, ker sem sama tako želela. In nauk tega je, da svojih otrok ne bom nikoli silila kaj smejo jesti in kaj ne. To kar je prepovedano je vedno najslajše. Raje, kot da otroku dovolite le en košček čokolade se z njim tako ukvarjajte, da bo sploh pozabil, da ta košček čokolade želi. Ja, mini, po eni strani se strinjam, no v veliko stvareh se strinjam s tabo, ker sama delam podobno. Nikoli ne omejujem hrane mojemu otroku (resda nima nobenih problemov s težo, prej kakšna kila premalo kot preveč) ampak gledam iz tistega stališča, da kar je prepovedano, je samo slajše. Tu se strinjam. Bi pa potem verjetno tvoja mama kot odgovorna oseba zate že morala uvideti, da nekaj pa ni v redu, če si se v treh letih zredila 25 kg in nekako ukrepati. kaj in kako, ne vem, saj zato sem pa ravno odprla to temo, da morda pridemo do kakšne pametne rešitve. ker ne vem no, nejco pravi, da se otroci začnejo rediti, ko pridejo v šolo. Bi se strinjala s tem, v našem vrtcu tudi skorajda ni predebelih otrok. Vendar zakaj pride do tega ravno v šoli? Koliko pa je gibanje otrok omejeno zaradi šole? Ne vem, meni se ne zdi ravno toliko, da bi se morali porediti in postati celulitni. Kaj pa vem no, zelo komplicirano je vse skupaj. Poleg tega se otrok, ki je debel oz. katerega starši se obremenjujejo z njegovo težo in posledično temu stremijo za tem, da bodo kupovali in kuhali zdravo hrano, tudi že doma počuti "da je slabši kot drug", če se non stop vse vrti samo okoli njegovega problema in s svojim problemom obremenjuje druge-starše.
|