Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami Dejansko je problem za ljudi, ki nimajo denarja saj so prisiljeni kupovati poceni izdelke. Jaz še nikoli nisem videla budget polnozrnate testenine. ja, to je tudi res. zdrava hrana je dražja kot "navadna". In marsikdo res komaj skrpa za štruco belega kruha na dan, pa za bele mercatorjeve ali ne vem čigave makarone. In v tem je tudi problem, saj je tudi znano, da je več debelih ljudi med "nižjim slojem" prebivalstva. In ja, linoti in ostale kašice, katerih se nekateri tako radi poslužujejo, so res navaden junk food. Predhodnica Mc Donaldsa. Men je pa hecno trdit da so revni ljudje debeli. Revni ljudje glih tolk da majo kaj za jest, nimajo iz česa bit debeli. Debeli bodo oz. so ljudje k jih srečaš v trgovini, pa tlačijo v voziček kao une ponaredke kokakole, pa miljon sokov, pa sok za razredčit, pa kremenatlce, pa ocvirke, pa polento, pa gajbo pira, pa gumaste bombone za tamale, pa še čips za tamale pa po možnosti še šteko malboro rdečih. Pa so recimo tam nižji srednji sloj. Niso pa revni. Ker če bi bli revni neb kokakole pili. Ampk jaz za isti denar isto familjo za mal dlje nahranim k oni. Skuhaš kkšno mineštro, skor zastojn lahko, skuhaš makarone z pelati-skor zastojn, daš v pečico krompir pa bučke pa mal sira čez naribaš-poceni,zelje, repa, koleraba, fižolove juhe......... v bistvu cenej skoz prideš če kuhaš na tak način k pa iz raznih konzerv in pripravljene stvari. Tako da pomanjkanje denarja.....ne vem no, majčken za lase povlečen razlog. Moja stara mama komaj da živi, tolk ma mal penzije, pa še nikol ni konzervirane hrane jedla al pa bla debela. Meso pa je enkrat na teden-v nedeljo, redko še kdaj med tednom. Isto moja mami, ki po dohodkih tud med nižji srednji sloj pade. Ne bašejo vsak dan kremenatlcu vase.
< Sporočilo je popravil karin24 -- 27.6.2008 9:04:18 >
|