hariba
|
Pri nas so organizirane zastojn vadbe popoldan. Fuzbal vem da je ker ga kolega trenira. Košarka tud k so mojga vabil da trenira. Oboje zastojn. Rabljena kolesa so skor zastojn, poti po sloveniji ogromno. Hribov ogromno. Pešpoti ogromno. Travnikov za noret ogromno. Rek in jezer za plavat brez vstopnin ogromno. Zelje, repa, koleraba, kuhan krompir, ješprejn(ne vem kako je pravilno slovensko ), razne mineštre.....je ful cenej hrana kot pa čips, ponfri, dunajc, kokakola, .... S tem da je s to hrano dosti manj dela kot pa z raznimi cvrtki, ker se sama kuha skor. Pa še zamrznit se jo da. [/quot V mestu kjer živimo mi ni nič zastojn. Moj starejši sin že 7 let trenira nogomet in ga vsak mesec plačujem. Letos je vadnina mesečno znašala 30 €,5 dnevne priprave na Rogli 160 €,poleg tega je bilo treba plačati še klubski dre,pa rabijo še kopačke,dvoranske,štucne in ščitnike,voziti jih je treb vsako nedeljo na tekme v različne kraje,kar predstavlja tudi dodatne stroške. Je nekaj otrok nehalo prav zaradi tega trenirat,ker starši niso več zmogli plačevat. Lani je hodil tamlajši na košarko je bila 25 €,za rokemet letos pa 20 €,plavanje za tastarejšo hčerko je 30 €,balet pa 20. Kar se tarvnikov za znoret tiče jih je v mestih tudi bore malo,pa tudi ne vem,če so na vasi kmetje zadovoljni,če kar pripelješ na travnik otroke divjat. V naši bližini je zelo malo možnosti za igranje otrok,sploh če so sami,zato kadar le imam čas gremo skupaj kolesarit ali rolat saj se bojim,da bi se jim kaj zgodilo. Nogometno igrišče v bližini je varovano in zaklenjeno kadar ni treningov in tekem,ker so se na njem zbirali narkomani,so se preselili pa na otroško igrišče,tako da v bližini ni ničesar kjer bi lahko otroci mirno divjali. O ceni zdrave hrane so pa že druge dosti napisale. Imam prijateljico samohranilko,ki v fabriki zasluži 420€,za preživet ima 3 otroke,ker za drugo nima denarja večinoma jejo le makarone,najcenejši bel kruh,marmelado,krompir in kake cenejše paštete,tudi zelje kuha vendar samo od njega bi težko 8 ur v tovarni delala,je pa ona in 2 otroka predebela.
|