|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
8.9.2006 9:39:31   
Snorklja

Pozdravljene,

jaz pa sem bila zelo skeptična glede rezultatov NS, saj se je eni kolegici zgodilo, da je imela odličen rezultat in celo nosečnost niso opazili, da bi bilo kaj narobe, potem pa je rodila deklico z DS. In sem malo povprašala dr.Pušenjaka kako so kaj točni ti rezultati. Odgovor si lahko preberete spodaj. Zato 1:****xz, še vse eno pomeni, da je se lahko rodi otrok z DS. Kako pa je rezultat odličen pa je tudi odvisno od starosti, saj vnesjo v računalnik tudi starost mamice in upoštevajo še to tveganje.

Tudi mene še vse to čaka, drugi teden v torek in se nočem še obremenjevati s tem. Vem pa, da mi bo drugi teden srček sigurno galsno utripal.

Lepo bodite in lep vikend vsem skupaj,
Snorklja.

Avtor: Stanko Pušenjak  user posted image  
Datum:   31-08-06 16:05

Seveda ima presejalni test z merjenjem NS takšne analize na več 100.000 nosečnostih:
1. od 100 plodov z DS jih je 80 v skupini s povečano NS (5% nosečic) in 20 v skupini z normalno NS (95% nosečnic)
2. od 100 plodov z DS jih 66% nima nosne kosti, 34% pa ji ima nosno kost.

Test je tako sestavljen, da ima cca. 5% nosečnic test pozitiven (tveganje > 1:300) in tem ponudimo AC, ostalih 95% pa ima izvid test negativen (tveganje < 1:300). Vsaki nosečnici, ki se podvrže testu z merjenjem NS povemo ali prebere v informacijskem listu, da ne more izključiti DS temveč oceni le tveganje. Tudi če je tveganje 1:5000 se eni med 5000 s takim izvidom rodi otrok z DS! NS ni diagnostičen test temveč presejalni! V tem je bistvena razlika. Nosečnica, ki želi absolutno varnost mora opraviti kariotipizacijo ne glede na izvid NS. Če tveganje ne doseže praga 1:300 ali več pa mora takšno preiskavo žal plačati sama.

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
8.9.2006 9:47:39   
A-N-J-A
Slumpo kakšen lep bušiuser posted image user posted image user posted image .
Men se pa zdi da mam jaz sam špeh in odvečno kožo od prejšneuser posted image .Moram rečt mojmu da me mal pofotka.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
8.9.2006 9:48:31   
zora
ČUTIM GIBE!

Včeraj v službi nisem bila čisto prepričana, ampak potem doma popoldne in ponoči pa . Tako da punce, začenja se ta lepše obdobje nosečnosti.

Zora

(odgovor članu Snorklja)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
8.9.2006 9:54:51   
zora
Vam popoldne napišem kaj več, zdaj imam v službi gužvo.

Pa, pa!

Zora

(odgovor članu zora)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
8.9.2006 10:07:35   
pocka
Ojla marčevke,
po dolgem času se vam tudi jaz malo oglašam. Moj buši je še vedno bolj mali, ga opazijo samo tisti, ki vejo da sem user posted image , zredila pa sem se že 5 kg (sem pa imela prej malček premalo kil). Naslednji teden grem v H&M, da si malo popravim garderobo, saj imam že kar velike težave s hlačami.

Zora  user posted image user posted image user posted image !!! Kako lepo, da čutiš gibe user posted image . Komaj čakam, da se bom tudi jaz čutila kako se moj user posted image premika!

Slumpo, naj te malo "potolažim", jaz sem v 15 tednu, pa se mi je pred nekaj dnevi šele začela pojavljat tista prava slabost. Zjutraj imam take probleme z umivanjem zob, skoraj vsakokrat bruham. Pa naj bi zadj začelo tisto najlepše obdobje!!!user posted image

Obalke, tudi jaz bi se vam pridružila en dan na kavici, ampak kdaj drugič, ker grem naslednji teden na štajersko.

Pa še za seznam - imam 27 let, glede porodnišnice pa se še odločam me Postojno in Izolo.

LP, Pocka

(odgovor članu zora)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
8.9.2006 10:33:07   
Pegica*
Zdravo marčevke, se vam oglašam,prišla ravno iz NS, moj rezultat je 1: 7519 user posted image , za mojo starost 30 let je riziko 1:577, za trisomijo 13+18 pa je rezultat 1:9636. Tako, da sem zadovoljna z rezultatom in mislim na vse vas, da bodo rezultati čim lepši. Je rekla G da imam zelo lep izvid in so mi kar solze stekle po licih.
DRžim pesti in čim manj se obremenujte s tem prej kot je treba.
lp,danes zeloo vesela pegica.user posted image user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
8.9.2006 10:33:27   
bibi
Dobro jutro čvekice!

Včeraj sem imela pregled. Noseča sem 15 t, plodek je težek cca 120 g, velikost od glavice do ritke je 95 mm (nogic ni uspela zmerit, ker je imel pokrčene), premer glavice 30 mm, obseg trebuščka 92 mm. Tak, da po mojih izračunih je velik nekje 12 cm. Rekla je, da že dolgo ni videla tako poskočne pikice, sploh ni dala mira, kr naprej je skakala. user posted image

Kar se pa teže tiče, sem se pa do zdaj zredila 5 kg (joj kaj šele bo). user posted image

Tako, to je zaenkrat vse. Se še kasneje tipkamo!

Lp iz sončnega Celja!

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
8.9.2006 10:44:54   
dolgolaska
ZORA...koliko časa pa si ti nosečka????
user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    za prve gibe!!!

Pegica*...user posted image    user posted image   user posted image  za uspešno opravljeno NS!!!

BIBI...ti pa imaš že celega korenjaka..ali korenjakinjo  user posted image  user posted image .A ti si na NS vprašala za spol?????A pri vas sonček sije...tukaj je malo prej padal dež..no sedaj se nekja jasni...ja..izgleda da bo tudi tukaj posijal sonček!!!!

A je tudi že katera druga začutila  user posted image   prve gibe?????????

(odgovor članu zora)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
8.9.2006 10:46:08   
urla
Evo še mene. Tudi jaz sem imela včeraj pregled, pa mi ni naredila UZ, ker je bil pokvarjen user posted image . Tako, da ne vem koliko je pikica zrasla. Sva pa poslušala srčka in je močno bil in sicer 160 utripov na min.

Sibil, držim pesti, da se bo stanje s placento uredilo.user posted image

Sem se pa ravno včeraj hvalila, kako je slabost že za mano, pa sem bila prehitra. Danes sem spet vsa povožena. Slabo, slabo in slabo. Pa bo tega kdaj konec?

Moram pa danes po magnesol tablete, ki mi jih je priporočila G (donat mi ne pomaga). Kupit si moram pa tudi železo v šumečih tabletah in ga jesti tam 3x na teden.

G mi je toplo priporočila Pilates za nosečnice. Je rekla, da imajo user posted image  pri porodu manj težav in lepo rodijo.

Kar se pa user posted image  tiče, tudi meni bolj odgovarja popoldne, sam bi bilo dobro vsaj dan prej vedeti, da si organiziram varstvo za Tiana.

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
8.9.2006 10:47:07   
A-N-J-A
Zora a ni še mal prehiter,da bi gibe čutilauser posted image ?Sploh na začetku jih čutiš samo ko se umiriš,ponavadi zvečer.Kolk si pa noseča???

Jaz sem tud danes začutla kao 2 brciki,ampak vem da to še ne morebit to.

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
8.9.2006 10:54:37   
bibi
Dolgolaska sva vprašala za spol, samo je rekla, da se ni najbolj dobr videlo ampak je nekaj namigovala na punčko. Včeraj pa tudi nisva nič vprašala. Čez 4 tedne imam spet pregled in takrat se pa mora videt!!!

Urla a magnesol tablete so za prebavo?? Jaz sem bila prejšnji teden v lekarni in sem jo vprašala, če ima kaj naravnega za prebavo, pa je rekla, da naj se ne poslužujem tega in raje pijem Donat ali suhe slive...

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
   [Brisano sporočilo]
8.9.2006 11:01:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu A-N-J-A)
  Neposredna povezava do sporočila: 1462
8.9.2006 11:03:24   
slumpo
ojla nosečke

mogoče en nasvet glede prebave. jaz sem imela težave s prebavo že prej. sedaj pa ko sem noseča sem si jo pa totalno uredila tako da laneno seme (kupiš v bio tgovini pa men se zdi da imajo tudi v merkatorju pod tisto prehrano za diabetike...) namočim v navaden EGO jogurt (2dl jogurta in 2 žlici veliki lanenega semena). Pustiš 3 ure da se namoči in poješ. Zadeva je brez vonja in okus le po jogur5tu...men ustreza ker mam težave z okusi in vonjavami.
Prebavo ti pa tako nežno uredi brez krčev in drisk. Men je super pomagal...si pa delam to po potrebi, ko je kriza. Sicer pa lahko večkrat na teden.

Vse je naravno pa ni agresivno. Men se zdi donat preveč mučen, slive mi pa nepomagajo, jih pa jem zaradi železa, ki ga vsebujejo.
lp

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
8.9.2006 11:06:33   
urla

bibi - že pri pravi nosečnosti sem jemala magnesol (to so šumeče tablete, tako kot bi jemala vitamine). Nič ne škodujejo otroku. So pa predvsem proti zaprtju. Meni se namreč dogaja, da grem tja kamor gre še cesar sam na dva do tri dni. To ni ok in tudi na izvidu od urina se mi to vidi. Donat mi žal ne pomaga. Je pa res, da se potreba po magnezijo skozi nosečnost veča, saj velik del MG pobere otrok. Tako, da sem jaz proti koncu nosečnosti spila po dve tabletki na dan. Mi jih je pa priporočila G in tudi v lekarni mi je rekla, da so tablete OK.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
8.9.2006 11:07:03   
zora
Vse nejevernice poglejte malo na seznam. PDP imam 1.3., torej tudi več tednov pred enimi. Sem v 16. tednu in je čisto normalno, da čutim gibe, sploh glede na to, da je to druga (oz. tretja) nosečnost.

Čutim premikanje, včasih pa tudi mehurčke. Čisto drugače kot prvič, ko je bilo čisto tako, kot da me mučijo vetrovi. :)

Punce iz začetka marca, kaj pa ve?

Zora

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
8.9.2006 11:12:07   
A-N-J-A
Zora sory ni se mi dal iskat seznama.Aja,če si pa že tok user posted image pol ti pa verjamem in sem ti foušuser posted image .Čestitke za brcikeuser posted image .
Jaz sem pri prviuser posted image čutla gibe konc 16 t.Me zanima kdaj bom zdaj.

(odgovor članu zora)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
8.9.2006 11:15:12   
urla

Moj PDP je tudi 1.3. pa me je ravno včeraj G spraševala, če kaj čutim gibe. Žal jih še ne. Je pa res, da sem vedno u pokretu in nimam časa prisluhnit svojemu telesu. Zvečer pa zaspim še prej predn mi glava pade na polšter. Se pa ne spomnim, kdaj sem prvič začutila Tiana.

(odgovor članu zora)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
8.9.2006 11:19:27   
A-N-J-A
Pegica* čestitke za NSuser posted image .

bibi tvoj baby je pa res že velik oz.velikauser posted image .Daj povej mi,vidim da si iz Celja,a majo kaj v h&m-u zauser posted image ???

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
8.9.2006 12:04:24   
Encijan
Pozdravljene, marčevke! Po dolgem času se spet oglašam, vmes sem bila na dopustu, danes sem vas skušala malo prebrat za nazaj, pa ste take čvekice, da bom raje skušala ujeti trenutno nit debate, ker sicer ne pridem nikamor.

Skratka, vmes sem imela 2. pregled pri svojem G in tudi že NS na 13t1d, iz pikice je nastal že pravi mali korenjak, saj je v ponedeljek meril že 7.9cm (TT).
Ves čas se je premikal, mahal z rokicami in nogicami, pa kot da bi se hotel na noge opreti oz. stopiti, prav zanimiv je bil, jaz bi ga še kar gledela. Zgodnja morfologija je izgledala OK, tudi nosno kost že ima in vratna guba ni povečana, glede na mojo starost (36) je zato rezultat kar ugoden (nisem si ga zapomnila okoli 1:1400), ampak pri meni zaradi kromosomskih nepravilnosti tako ni bistven, najbrž me čaka še AC, če bom hotela imeti mirno nosečnost, čeprav tudi jaz nosečnosti nimam namena prekinjati, in me zato skrbi tveganje samega posega. Oh, kakšne težke dileme! Aja, še to, srček je utripal 166x na minuto, ostale podatke pa sem pozabila oz. jih nisem registrirala, ker najprej nisem opazila utripa in sem bila čist preč. Ko je G na prvem pregledu delal UZ je bila pikica velika šele okoli 2cm in je cela utripala, sedaj pa ne več in takoj nisem niti upala vprašati, ker zdravnica sama ni nič komnetirala, kaj dela. Sem že mislila, da je spet kaj narobe, no potem je vklopila zvok in sem slišala user posted image  utrip in nato zagledala še utripajoči srček in si končni upala tudi kaj vprašati.  

Tega se moram ša naučit (vprašati, če nič ne povejo sami od sebe), zato pridno študiram razne knjige in revije na temo user posted image , saj le če nekaj veš, lahko sploh kaj vprašaš. Razen če imaš srečo in naletiš na prijaznega in zgovornega G. Sicer pa je najbrž razlika med pregledi na napotnico in tistimi samoplačniškimi, vsaj domnevam. Aja, sem pa dobila celo eno sličico...

Bom pa morala kmalu tudi jaz pogledati za kakšnimi nosečniškimi hlačami, saj so mi prav le še tiste na elastiko. Kje pa je H&M v Celju, ki ste ga parkrat omenile? Ali priporočate morda še kakšno trgovino v Celju ali okolici?
Tudi vsakega nasveta v zvezi z garderobo bom vesela, saj grem prvič čez vse to.

Lep dan vsem, Encijan

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
8.9.2006 12:08:48   
bibi
Anja in Encijan H&M se nahaja v novem City centru oz. bivši Interšpar. Imajo kar nekaj stvari za nosečnice. Jaz sem si kupila spodnji del trenirke mislim da je cena blizu 5.000, imajo žametne hlače, elegantne hlače, puloverje.... Zdaj ne vem kakšna izbira ravno ni.

Encijan v Celju ni nobene druge trgovine za nosečnice. No vsaj jaz je še nisem zasledila.

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
8.9.2006 12:23:17   
Pegica*
Hvala za čestitke nosečke srečke!!!user posted image   Sem vprašala za spol, pa je bila boj nesigurna in ni hotela nič povedat. Jaz pa sem že hotela povedat fantu da je fantek, ko ga pa tako želi. Je pa rekel, ko sem mu pokazala slikco, da se njemu zdi da bo fantek??
Uspešno NS želim tudi vam!!!!
Ali je bila mogoče katera na NS v Kalliste diagnostičnem centru?? Jaz sem bla pa so bile vse tako prijazne.

lp, pega

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
8.9.2006 14:13:51   
urskas
Pozdravljene Marčice!

Vsem user posted image user posted image user posted image za vaše pikice. MIslim da bo potrebno dolg seznam marčic še dopolniti. Pri nas pričakujemo 08.03. To bo moj drugi otročiček in se že vsi veselimo. Namenoma se vam nisem priključila prej, zaradi slabe izkušnje, ampak zdaj pa je vse OK, vsi že vejo, hlače so mi že zeloooo ozke...

Pegica, jaz sem bila tam na NS in sem bila zadovoljna, ker je bil tudi rezultat  OK. Mislim da dr. Šelihova svoje delo, kar dobro opravlja.

Toliko, za enkrat...

LP, Urska

(odgovor članu Pegica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
8.9.2006 14:22:18   
NMJ
Pozdravljene, evo še mene. Mi smo pred nekaj urami prišli iz NS. Sva presrečna, ko sva videla in slišala najina dva user posted image user posted image  sončka. Z rezultati NS smo tudi zadovoljni:
A - 1:3085 (DS) in 1: 4749 (13+18)
B - 1: 2724 (DS) in 1: 4761 (13+18)

glede na mojo starost 35 let. Prvemu user posted image  bije srček 170 bpm (zato malo sumimo na user posted image )in je velik 65mm in drugemu user posted image  156 bpm in je velik 72mm (morda deček), vendar pa se spol še ni videl. Stari smo 13t 1/7 .Dobila sva slikico na kateri sta oba sončka lepo vidna.

Sva takooooo vesela. Moja dragi se je zraven tako potil, da je blo kaj. Mene je pa pred pregledom tudi malo črvičilo. Ampak sedaj je že vse za nami. Res nepopisno lep trenutek, ko slišiš bitje srčka.

Vsem ostalim tudi ČESTITKE za dobre rezultate NS . Tiste, ki pa na to še čakate pa držim pesti.

Kar se tiče teh pregledov NS in ostalih, sama menim, da je sicer res en pokazatelj , ni pa da bi se zanašali na to. Sama verjetno tudi ne bi delala kakšnega splava, čeprav še kako dobro vem, kako je, če imamš otroka npr. z DS, ker sem v takem poklicu.

Lep dan vsem user posted image  in pobožajte svoje bušije ( moj kar pridno raste in je že precej viden)

(odgovor članu Pegica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
8.9.2006 14:41:47   
tejčica
Hojla čveke!

Jest sem čist avt! Smo imeli danes eno predstavitev in sem bila do sedaj na nogah. Sem komaj zdržala, ker se me je lotila vrtoglavica. Še najraje bi šla sedaj kar spat, pa na žalost to ni niti približno izvedljivo. Sem ta teden čisto uničena, pa še med vikendom ne bo nič počitka.

Sibil, sicer mi ni čisto jasno kaj pomeni ta tvoja diagnoza, upam pa da se ti čim prej vse poštima. user posted image  Glede torka za kavico pa jaz odpadem ker imam sestanek.

Anonimna, dobrodošla med marčevkami.user posted image

Žabika, uživaj na morju.

Klavdyk, zakaj bi te pa kregale. Vsaka ima pravico da se sama odloči kako in kaj. Sigurno te pa nismo nameravale z debato o tem prestrašit. Vse prej kot to.

Blanči, dobro opravi na NS.user posted image

Slumpo, kolk lušten buši!user posted image  

Pegica*, user posted image user posted image user posted image  za NS. Res lep rezultat.

Bibi, tvoj user posted image  je pa res že kar velik.user posted image  Jaj kakšno srečo imaš da ti G vsakič naredi UZ.

Zora, si pa zgodaj začutila gibe.user posted image Je pa to res en tako enkraten občutek. Se pa tudi razlikuje od nosečke do nosečke kdaj se začuti prve brcike. Jaz sem jih v prvi nosečnosti šele okrog 20. tedna.

Encijan, končno si se spet javila. Sem te nameravala že preko ZS kontaktirat kje se skrivaš. Me veseli da tvoja bebika pridno rase in je vse ok. Odločitev glede AC pa res ni enostavna, te pa dober rezultat res razbremeni skrbi. Jaz sem se v prvi nosečnosti odločila za, na srečo je bilo vse ok. Tudi jaz vem kako je če ti G nič ne pove, je bila moja prva taka. Pri sedanjemu pa skoraj na vrsto ne pridem z vprašanjem, je taka raglja.user posted image

Urskas, tudi ti dobrodošla med marčevkami.user posted image

NMJ, user posted image user posted image  za NS.

Vas pokukam spet zvečer.

Pa pa!

< Sporočilo je popravil tejčica -- 8.9.2006 14:43:11 >

(odgovor članu dolgolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
8.9.2006 15:58:59   
dolgolaska
ZORA...kot sem že napisala user posted image   user posted image    user posted image    user posted image   user posted image   user posted image    user posted image  
za prve gibe...sem ti kar malo foušuser posted image ...(sem 4 tedne za tabo)!

NMJ...čestitke vam trem  user posted image  (štirim hihi) za opravljeno NS!!

BARČI78...je bilo danes tudi kej krčev??
Pri meni ponoči ne čez dan pa kar!

BLANČI..kako je bilo na NS???Povej mi koliko slikic si dobila...a 3D tudi???A si bila na vrsti takrat ko si bila naročena ali si čakala???Koliko časa pa je trajal pregled????
DAJ JAVI SE!!!!!

(odgovor članu zora)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?