|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
7.9.2006 17:25:55   
Sibil_
Klavdyk je zaskrbljena ker ima po starosti verjetnost 1:900 (in nekaj), rezultat UZ pa ji je to verjetnost zmanjšal-kar pomeni, da ima na podlagi uz večjo možnost za otroka s kromosomsko napako kakor ženske njene starosti v povprečju.Ampak verjetnost 1:736 še ni sploh kritična, tako da to ni taka panika.user posted image

Od mojega brata punca je tudi imela verjetnost po tht 1:32, pa ima sedaj zdravo punčko brez težav.user posted image

LP,
Sibiluser posted image

(odgovor članu dolgolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
7.9.2006 17:54:57   
dolgolaska
SIBIL...thanks...sej ne bom rekla,da čist 100% vem za kaj gre,ampak se mi malo bolj sanja o tem!
Upam,da bo pri mojih rezultatih tudi vse ok.....!!!

user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
7.9.2006 17:56:41   
tinaaja
Dolgolaska - pusenjak opisuje kot normalno spikanje, krci, tiscanje.. bolecine pa seveda ne smejo biti neznosne..

Jah, krvi verjetno danes ne bom sla dat, ker je vseeno ura ze 6, tko da lahko pozabim na to. V ponedeljek imam pregled pri G in jo bom vprasala za nasvet. Vceraj mi je na NS G rekla, da je verjetnost, da gre kaj narobe pri AC vecja kot je verjetno, da bi imel plod okvaro. Morda je pa prav verjet v ta rezultat, v katerega je ze vnesen riziko, da sem ze imela trisomijo. Ce ne bi imela te izkusnje, sploh pomislila ne bi na AC -  a ne..  Bomo videli, kaj bo cas prinesel v teh tednih user posted image

Joj, jaz sem pred uro in pol jedla kosilo, pa sem cist sestradana... Katastrofa..

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
7.9.2006 17:59:24   
tinaaja
TINAAJA...jaz pa na 1 pregledu nisem dala vode(seča)tako kot piše Pušenjak....Šla sem dati kri za tokso in to...ampak vode pa ne,a to se da na vsakem pregledu???????

Jaz tud ne.. enako kot ti.. ampak je bilo ze prvic tako. zdaj v ponedeljek pa ze imam napotnico za vodo in kri, da grem dat pred pregledom. mislim,da te preglede G tudi sebi prirejajo - saj vidis, ene imajo vsakic UZ, ene pa samo dva.
Jaz zase vem, da moja dela mrfologijo, sigurno pa je ta pregled brezplacen. Zdaj pa ne vem, kako je drugje, ker moja G je porodnicarka v LJ porodnisnici.

Neposredna povezava do sporočila: 1429
7.9.2006 18:00:52   
dolgolaska
TINAAJA...ne sej bolečine glih niso neznosne...ampak boli,ne vem kako naj napišem!
Če sem se zaradi tega zbudila(ok,sicer sedaj bolj slabo spim)pol veš da boli,ampak ne tako hudo da bi npr.pomislila na kako tableto,to traja nekaj časa(ponoči) in potem popusti,čez dan se mi pa zdi da me kr naprej grabi krč,ampak bolj na nežno kot ponoči(nič ne špika niti ne šraufa,ampak samo krč)
Kaj pa bi bilo narobe če bi me začelo fulllll bolet?????user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
7.9.2006 18:07:22   
dolgolaska
Joj, jaz sem pred uro in pol jedla kosilo, pa sem cist sestradana... Katastrofa..

Ha-ha...jaz sem ista,komaj dobro pojem,pa bi že spet jedla...sem se zredila 2,5kg(hm...)
...pa vsak dan prehodim sigurno 4-5 km in to kr hitre hoje..pa se mi kg kr nabirajo.....jah kaj čmo, a ne?
Ti pa se nehaj sekirat in obremenjevat z tem da bo kaj narobe z  user posted image  , ker itak da bo vse ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JA!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
7.9.2006 18:10:09   
dolgolaska
HA..kaj pa mi je to naredilo????
Tinaaja jaz sem te kao citirala.....kr neki

Neposredna povezava do sporočila: 1432
7.9.2006 18:15:15   
tinaaja
ne me narobe razumet, ne razmisljam, da bi bilo kaj narobe, ampak ali naj izkoristim moznost AC, ki pa dejansko da 100% rezultat (NS 80%). Je se en test, ki ti dokoncno pove kromosomsko stanje pikice. Bom vidla..

ce bi te ful bolelo, je za pokazat zdravniku. Mene je marsikater dan tiscalo not kot da bi imela menstrualne krce. Daj vseeno poklici G in preveri, da ne bos zivcna. Brez veze se morda ukvarja z necim, kar je lahko nic. Morda glej, da imas dovolj kalcija in magnezija v sebi.. Pomanjkanje lahko povzroca krce..
Vse bo ok.. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1433
7.9.2006 19:15:58   
dskubin
tinaaja tvoja ginekologinja ima po statistiki prav. Da bi imela otročka s kromosomsko napako imaš možnost 1:nekaj čez 700, da bi bilo kaj narobe (splav) pri AC pa je med 1 in 2%, torej 1:100 (200). Pogovori se s svojo ginekologinjo in če te bo res močno skrbelo in se boš žrla, boš najbrž šla na AC (vsekakor pa je dobro misliti pozitivno in na ugodne izide).To je sicer invaziven test in je 100% glede kromosomskih napak, še vedno pa ima otrok lahko kakšne druge napake (genske ipd.). Vsi neinvazivni testi (NS, DHT,THT) pa so samo ocena tveganja in niso stoprocentni, čeprav v kombinaciji dosegajo kar visok odstotek (NS+DHT okoli 95%). Ampak ponovno, gre samo za možnost kromosomske in ne kakšnih drugih napak. Tvoj rezultat pa ni niti tako grozno slab, v naprotnem primeru bi ti najbrž na nuhalni svetovali še DHT.

No, večina marčevk nas je že šla skozi najhujše tedne, težave in skrbi in vsem želim karseda prijetno nosečnost. Tiste, ki vam je še slabo in čakate NS ali izvide pa vam želim čimmanj sekiranja in čimboljše rezultate. Pa dosti smeha.

< Sporočilo je popravil dskubin -- 7.9.2006 19:24:27 >

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
7.9.2006 19:58:50   
slumpo
ojla

sem spet mal pokonci  od celodnevnega ležanja....sej mi bojo glidi zaskočili.

dolgolaska svetujem ti da pokličeš G in ji poveš pa greš na pregled pa ne zato da je kaj narobe ampak da boš pomirjena in normalno dihala dalje...strah in stres sta najhujša sovražnika pri zdravju ljudi...za nosečke pa sploh.

tinaaja tebi pa prav tako svetujem da odreagiraš po svoji presoji in vesti...včasih je bolje naredit kaj več pa si vsaj pomirjen in zase veš da si naredu vse da bo čimveč stvari oz da bo vse OK. ostalo je odvisno od nadnaravne sile in ne več od nas.

jaz pa sedaj pri sebi opažam da imam drug problem. z nosečnostjo samo je vse uredu ampak ne vem več če gre pri meni še za klasično slabost ali mi je vse prišlo v glavo. namreč sedaj ko hrano (določeno) pogledam ali pa tik pred kosilom ko pomislim da bom morala jit jes mi rata slabo in me začne davt. se pravi na kratko ko pomislim na hrano mi je slabo včasih do bruhanja....nos mi dela 100 na uro in mi vse smrdi. kriza pa nikoli nisem imela težav s hranjenjem.
sedaj me je pa za v naprej prav malček strah kako bo s prehrano naprej. in sploh ne vem kaj naj naredim in na koga naj se obrnem.
če ma kera podoben problem naj mi svetuje

lp    in nočko

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
7.9.2006 20:01:50   
tinaaja
Moj rezultat je 1:6000 za trisomijo 21, za 13 in 18 pa 1:9300, tko da se manjsi riziko.. klavdyk ima 1: 700 pa se nekaj..
Dskubin, imas cisto prav. Osebno G bom se vprasala za asnvet, pol pa verjetno odvisno od zivcev. trenutno sem mirna user posted image user posted image
Na NS je bila cist pozitivna, tud trohice namigovanja, da bi lahko bilo kaj narobe. Se rekla je, da nima nobenih znakov trisomije, je prav pogledala. Ja je pa res, da je to presejalni test.. mah, saj bo vse OK.. a ne.. pri vseh!!!

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
7.9.2006 20:04:56   
Anonimen
Živjo,še ena marčevka-10.3.2007user posted image Pr nas je tole drugiuser posted image in ga že težko čakamo...meni se tako vleče...na nuhalni ste že bile?Kaj pravte kar uganejo spol al tud glih ne??Dans sem šla še tud na vago pr dohtarju pa me je kmal kap..sem v 14tednu in pol pa 60kg-prej pa 55,5???????Sem rekla da e tokrat -bom poskusla-ne bom tko zredila kot prvič-22kg..Kaj pa ostale kaj tare?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1437
7.9.2006 20:08:15   
dskubin
Joj tinaaja oprosti, tko na hitro berem, pa sem zamešala in odgovarjala tako tebi kot klavdyk, pa zgleda, kot bi ti mela slabši rezultat. No sej vemo, da vsem želimo vse najboljše in najlepše. In da bi res bilo pri vseh OK. user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
7.9.2006 20:23:22   
Anonimen
Anonimna, moja pikica je ravno danes stara 13 tednov, pa sem se zredila za 0,5 kile od začetka nosečnosti. In sem prav ponosn anase, sem pa že prej imela enih 5 kil viška. Za kile se bomo sekirale po porodu, ane?!user posted image

Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1439
7.9.2006 21:04:17   
Žabika
Da se še jaz na hitro javim, potem grem še spakirat za na morje in ajat!

Sem bila danes na UZ - zelo lepo se je vse videlo, prav vesela sem da sem se tako odločila! Zdravnik mi je tudi povedal, da nas se ne sekiram zaradi majhnega otročička, ker otroci pač ne rastejo enakomerno in linearno, tako da mi PDP ostaja še vedno enak, oziroma mi je on rekel, da bi ga po današnjih meritvah lahko za kakšne dva dni prestavil! Skratka vse je ok!

Jaz sem pa zdaj na koncu 14. tedna in sem se zredila 1,5kg, samo sem jih imela pa prej malo premalo! Tudi jaz se popolnoma nič ne obremenjujem s kilami - jem vse po vrsti!

Tinaaja: moj nasvet je, da se čisto sama seveda ob posvetu s tvojo G lepo mirno in pravilno odločita kaj narediti!

Slumpo: sem vesela, da si ostala doma in ti želim čimprejšne okrevanje.

Ko se boste ljubljančanke dobile se vam bom z veseljem pridružila!

Pa še tole: kot sem že napisala sem ta teden bila na user posted image aerobiki - vsem toplo priporočam to vrsto rekreacije; same doma težko naredimo toliko kot na takšni organizirani vadbi! Danes predno sem šla, sem bila kar utrujena, zdele pa se počutim super in polna energije! Povprašajte kje vse ponujajo vadbo in se jim pridružite!

Čez vikend grem torej plavat, se bom pa poskušala kaj oglasit in vam poročat!

Ln,
Ž.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
8.9.2006 7:15:50   
klavdyk
dobro jutro,
joj se je razprava okol moje ns zapletla včeraj. sm dans kr en čas brala.
pač nisem hotla ene panike delat, sm ko vidim kak rezultat imate druge, sm se mal zamislila. pol sm bla pa včeraj pop čist paf pa sm se sekirala. zakaj? čist po brezveze. ker če bi blo tk kritično, bi mi rekla za dth, kar mi pa ni. pa še rekla je, da vse druge kar je pogledla (kar je značilno za ds-velikost rok pa še nekaj) da je vse ok. tk da bom zdaj resno razmislila ali bom šla na tht. ker sem že od začetka 100% da splava v vsakem primeru ne bi delala. kar bo bo. saj je pa tvoj otrok. tk ne moreš nikol 100% rečt, da so testi zanesljivi in da boš mel otroka z ds. tk pr rojstvu vidiš.
nočem zdaj, da bi me katera kregala zarad mnenja al bilo kaj. to je pač moje mnenje. pač če bom sm to študirala da bo kaj narobe se lahk pa pol celo nosečnost sekiram.  ko pa naj bi med nosečnostjo uživale.

lep dan

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
8.9.2006 7:46:57   
Barči78
Pozdravljene čvekice,
Petek, joj kolk je fino, pa še sluha o dežju od nikoder, upam, da tako tudi ostane, da se bomo lahko popoldan z bejbiko sprehajali.

Dolgolaska: evo, mene je tud dons ponoč ful krč zagrabu, se mi je kar zavrtelo zraven, samo pol sem se lepo ulegla nazaj in zaspala, je hitro popustilo. Me pa večkrt kaj štokne. Teh podobnih krčev menstrualnim pa niti nimam več, tko da me je dons malo presenetilo.

Drugače pa meni moja ginekologinja dela preglede nekako tako, kot je Tinaaja prekopirala od Puškija, sicer pregled opravi vsakič z UZ, vsakič dam kri in vodo, seveda manj prijetno opravilo - tehtanje, krvni tlak, meritve dojenčka. Kar zadovoljna sem z njo. Pa še na pogovor je vedno pripravljena.

Pridno pišite še naprej, jest grem delat

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
8.9.2006 7:52:30   
blanči
Dobro jutro marčevke,
vidim, da že pridno klepetate. Super. Po nekaj časa se vam oglašam. Danes imam NS v Domžalah, komaj čakam v upanju da bi vse ok. Moje počutje je drugače super, samo prebava je mali problem, pa bo že. Vidim, da ste čvekale o kilah. Ne se sekirat o kilah bomo pol študirale po porodu. Jaz sem že po naravi bolj okrogla in sem se od začetka nosečnosti zredila za 2kg. Tudi meni določena hrana smrdi, naprimer kurje meso fuj. Ne vem zakaj, pojedla pa bi ogromno zelene solate in pese.MMM
Držite pesti za NS popoldne jo imam ob 15.30 uri, pol se pa čujemo, da povem kako je bilo.

LP iz prelepe Štajerske.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
8.9.2006 8:12:05   
tinaaja
user posted image Blanci user posted image user posted image user posted image pa se eno user posted image  za sabo user posted image

Barci in ostale - kako kaj vasi trebuscki, se ze kaj poznajo? Men se je spodnji del kar malo izbocil (na malo podlageuser posted image ). Pol se pa pred mojim vazim, kaksno buso imam user posted image  Koncno bomo enkrat vesele velikih busijev user posted image user posted image

Klavdyk - nobena te ne bo kregala, to je odlocitev vsake posameznice.. in super, da si tako prepricana, kaj zelis, huje bi bilo, ce ne bi bila. Za test tht pa malo pri pusenjaku preberi - pravi, da se ne splaca..

Tale link si lahko ogledat na strani 4 so zapisane zanesljivosti presejanih tetsov in njihovih kombinacj.. Zanimivoo..
www.sb-ms.si/docs/ns.pdf

No pocas bo treba it delat. se pol kaj javim.. lep dan

(odgovor članu blanči)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
8.9.2006 8:29:57   
Barči78
Ja Tinaaja, moj trebuh je kar fleten že, lohk slikico pogledaš v RR Albumu. Glede na to, da sem bla že čist brez po prvem porodu in da se mi v prvo ni tak čas še nič poznalo, sem zdaj že kot mali - veliki balooon.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
8.9.2006 8:55:10   
anna2007
dobro jutro
oh kako ste pridne in vse napišete!
Včeraj sem bila pri G
11t+1 in pikica je velika 37 mm
G je rekel da je fulllll majhen in da je za 10t in da ne ve če je prav da grem na NS drugi teden ker mora imeti otrok vsaj 45 mm
Ali katera ima podobne izkušnje?
ste imeli na NS otrok večje od 45 ?
Žabica ti praviš da je tudi majhen, koliko?
Hvala in lp
anna

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
8.9.2006 9:03:30   
dolgolaska
Ola!!

TINAAJA..ja če se boš boljše počutila,in če ti pripada pregled...pa pojdi,boš vsaj po tem bolj mirna!
Meni se buši že kar fino vidi....ha ha sam res prvič v življenju sem ponosna nanj in mi ga ni treba skuz notri vleč, a ne??user posted image

BLANČI...držim  user posted image za tvoj današnji pregled!!!Daj javi ko boš gotova,me prav zanima kako bo in kakšne slikice boš dobila,jaz imam drug teden NS pri dr.Strah v Domžalah!

BARČI78...ah sej to valda ni nič narobe,bom pa vsekakor to omenila g drug teden ko grem na 2 pregled...če me bo sploh hotla poslušat!

KLAVDYK...ti se sama odloči kako in kaj,nobena te ne bo kregala zaradi tega...samo nehaj se sekirat in uživaj v nosečnosti in misli samo na to kako lepega in zdravega dojenčija boš povila marca!!!

ŽABIKA...uživaj 100 na uro na morju!!!!user posted image

Lep pozdravček! user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
8.9.2006 9:10:41   
A-N-J-A
Blanci držim pesti za NSuser posted image .

Jaz se pa vsako jutro pozabim stehtat,pol ,ko se pa že najem in napijem se pa tud več nočem.V prviuser posted image  sem mela do 17 tedna celo 2 kg manj kot pa pred zanositvijo.Mi je bilo toooook slabo.Spomnim se da sem mela za NS oblečene ene zelene hlače.Zdaj jih nisem mogla več zapet v 9 tuser posted image .Za oblečt nimam nič.Dve trenirke in ene 3/4 hlače.Sem mislila it drug teden po NS v Celje v h&m po kakšno nosečniško garderobo.Ta stare nos. hlače so mi namreč še močno prevelike.
Včeraj sem šla dat kri v Leonišče in so bile vse nosečke tok zrihtane,jaz pa v trenirki.Me je bilo prov sramuser posted image .

Klavdyk jaz mislim da če bi v vsakem primeru obdržala otroka je res brez veze hodit po teh pregledih.Jaz mam kolegico,ki tud na NS ni šla,ker pravi da bo imela user posted image v vsakem primeru in ji je brez veze.

Moram mal pospravt po stanovanju,pa se mi sploh ne da ker mi bo glavo razneslo,nos imam čist zabasanuser posted image .

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
8.9.2006 9:14:27   
A-N-J-A
anna2007 moja Ela je bila pri 12 3/7 t  velika 61,3mm,če ti to kaj pomaga.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
8.9.2006 9:34:58   
slumpo
ojla nosečke jutro!

sem spravla na album RR eno slikco mojega busija slikanega včiraj zvečer. Moj je čisto navdušen nad napihnjeno žogico.

vse ki imate NS želim lepe rezultate vse ki pa še čakamo se pa ne bomo sekirale ane!?

jaz sem si naročila ene hlače in eno majčko preko Qelle...majčko so mi poslali danes in je prav čedna čeprav še ni za sedaj bo pa za kmalu sodeč po bušiju. hlač pa še nisem dobila...bomo videli.
ta teden sem bolana tako da nimam niti možnosti jit mal na okrog za cunjami ampak naslednji teden grem pa v popka da si kupim kavbojke ali pa v benetona. prav pogrešam jih že ker sem jih vedno z veseljem nosila.

bruham še vedno, prehlajena sem še vedno....skratka vse po starem.

lp in se se pisemo

ljubljančanke bomo kar en datum rekle da se dobimo pa katera bo imela čas bo prišla naslednjič pa druge al pa vse al pa iste. ste za al ne?....

nemi bi ustrezalo popoldan ker sem načeloma dopoldan v službi.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?