|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
24.1.2007 10:01:12   
*sonchek*
Midva sva vzela črnega (športni del)  http://www.babystyle.pl/products/714.jpg
lupinica in košara pa sta temno modre barve http://www.foryourbaby.de/catalog/images/dorel05/QU/accesFreest/200/200drm_navy.jpg

Najprej sva gledala Quinny-ja Buzz-a, ampak sva se nazadnje vseeno odločila za 3xl Comfort-a - se mi zdi res tak konkreten voziček, tako da upam, da bo zdržal vsaj nekaj časa (še kakšnega naslednjega user posted image ).

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 3651
24.1.2007 12:37:44   
tinaaja
Sem nesla papirje za CSD v HR in vprasala, kaj vse gre v obracun za porodnisko in mi je rekla, da vse od cesar so placani prispevki, tko da v mojem primeru tako variabilni del kot tudi bozicnica user posted image user posted image

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3652
24.1.2007 12:44:25   
draja
user posted image user posted image user posted image  NAJPREJ ČESTITKE NMJ IN OČKU ZA MALI PRINCESKI user posted image user posted image user posted image  Želim vam vse najboljše in najlepše za naprej. Pa super lepi imeni - naša pupa bo tudi Živa, pa sem že razmišljala, da bi potem morala bodoča sestrica biti Neža.

Sicer vidim, da malo pozno, pa vseeno vam pošiljam nekaj natančnih navodil, kaj gre v osnovo za nadomestilo in kaj ne. Sem pa tudi jaz dala to kar delodajalcu in so mi tam izpolnili.

Višina starševskega nadomestila

Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge za eno od vrst starševskega dopusta, kar je na primer: plača, nadomestilo plače kot na primer bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost, denarna pomoč v času brezposelnosti.

Za izračun osnove za posamezno vrsto starševskega nadomestila se ne glede na obračunane prispevke ne štejejo:
  • prejemki za delo, ki ga je delavec opravil zunaj okvira rednega dela
  • prejemki, ki pomenijo povračilo materialnih stroškov (na primer: dnevnice, kilometrine, prevoz na delo)
  • regres za letni dopust
  • nagrade ob delovnih jubilejih
  • prejemki v naravi, razen kadar pomenijo sestavni del plače po pogodbi o zaposlitvi in so od njih plačani prispevki
  • odpravnine
  • prejemki zaradi upokojitve, prejemki v obliki delnic, obveznic ali drugih vrednostnih papirjev in
  • drugi prejemki, ki so bili izplačani delavcu poleg njegove plače.
Če prispevki za starševsko varstvo upravičencu niso bili obračunani za vseh zadnjih 12 mesecev oziroma če so bili upravičenci zavarovani najmanj 12 mesecev v zadnjih treh letih, se opravi obračun po posebnem ključu na podlagi zakona.

Starševsko nadomestilo za polno odsotnost z dela znaša 100% osnove in se usklajuje z rastjo izhodiščne plače za negospodarske dejavnosti.

Starševsko nadomestilo se izplačuje najkasneje do 15. v mesecu za pretekli mesec na osebni račun upravičenca.

Izplačilo starševskega nadomestila ne more biti višje od 2,5-kratnika povprečne mesečne plače v Republiki Sloveniji na podlagi zadnjih znanih uradnih podatkov, niti ne more biti nižje od 55% minimalne plače v Republiki Sloveniji. Izjema je porodniško nadomestilo, pri katerem višina navzgor ni omejena.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3653
24.1.2007 12:58:13   
tinaaja
Draja hvala. ja, tole je napisano tudi na zadnji strani formularja.
Sem brala, pa mi je bilo zmeri manj jasno, ker od bozicnice(13. placa) in variabilnega dela so enako placani prispevki kot od place - ker je oboje v bistvu moja placa. Glede na to, da so v HR izpolnili ze nekaj vlog zaporodnisko, jim bom kar pustila, da se meni user posted image   Razlika pa je kar ocitna, ce je to vkljuceno ali pa ce ni.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 3654
24.1.2007 13:25:07   
draja
Ja, saj vem, da so ta navodila malo tako tako.
Jaz sem imela podoben problem, in sicer so mi nagrado za leto 2007 želeli vnaprej izplačati, da bi mi malo dvignili nadomestilo, pa sem klicala na CSD v Šiški in so mi rekli, da mora biti ta nagrada izplačana kot del plače. Tako so mi torej to izplačali zdaj ob decembrski plači v januarju- je bilo del plače, ampak posebna postavka - kao nagrada. V HR ti bodo za tisti mesec, ko si dobila nagrado oz. bozicnico vpisali kar skupni bruto znesek (plača + bozicnica) in to je to. Kot bi dobila takšno plačo tisti mesec. Tako ti bo oboje šlo v osnovo, pa še vedno boš zapolnila vseh 12 mest z 12 plačami.

Upam, da nisem preveč zmedeno napisala user posted image .

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3655
24.1.2007 13:36:43   
amy26
Je pa tudi varianta da je 13. plača izplačana poleg npr. novemberske plače v decembru, potem se pa itak zajame v osnovo. Bolj razmišljam, manj vem.

tejčica, imaš prav, v naši firmi itak jaz obračunavam plače tako da sem obrazec tudi tako izpolnila, zraven bruto zneska plače za november sem dodala + bruto znesek od 13.plače in skupaj seštela (ker je bilo oboje izplačano v decembru). Lansko leto sem tako naredila pa je bilo tudi prav. 

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 3656
24.1.2007 13:41:29   
sezam
Meni so obrazce o plači izpolnili v službi - so mi pa vse vpisali, razen logično regresa.

dolgolaska - jaz imam cotke že oprane, manjkajo še plenice, posteljnina, brisače (čakam, da mi mož priklopi sušilca user posted image ). Sem pa oprala BREZ mehčalca.

Mi smo pa danes dobili sobico, sedaj še počakamo, ad jo pride zmontirat in potem akcija user posted image user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 3657
24.1.2007 16:18:24   
Anonimen
tinaaja, to mislis ta obrazec http://www.csd-lj-siska.si/pdf/s-6.pdf ?
Regresa ni, je pa 13.plača oziroma božičnica upoštevana pri bruto plači meseca  novembra user posted image

< Sporočilo je popravil nEzY -- 24.1.2007 16:21:29 >

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3658
24.1.2007 17:24:08   
tinaaja
Tiste, ki hodite v MŠ v LJ, a mi poveste, kdaj točno so predvideni ogledi P? Na 2.obveznem predavanju sva bila že v petek, pa takrat sploh ni sestra nič omenila tega, sinoči pa nisem dobro ujela. Saj ne vem a se splača it gledat al ne (da me ne bo po tistih slikah zdaj res strah zagrabil), ampak običajno mi pomaga, če že prej vem, kako bo kaj izgledalo (čim manj neznank ).

Freya,
na predavanjih (druga in tretja pordna doba) smo dobili ure in datume, in smo se vpisali v odgovarjajoce termine. Npr. ta teden so ogledi ob 18h. Ne vem,c e je za vse skupine enako. Midva greva, ker se mi zdi fina, do vsaj vem, kje, kako, kam, ne da bom pol ko "zmesana kura" iskala po porodnisnici. user posted image  

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 3659
24.1.2007 18:23:28   
Žabika
Naši prvi marčevki NMJ sem poslala SMS, v katerem sem ji poslala vaše čestitke in lepe želje! Nazaj sem dobila naslednje sporočilo:

Pozdrav vsem marčevkam! Naši punci sta zdravi, z obema je vse v redu. Sta pravi lepotički. Živa je v inkubatorju, Neža pa v topli posteljici, jaz pa sem se v intenzivni. Lp, Nataša

Danes pa jaz špricam predvanje o fizioterapiji v MŠ. Razloga sta dva: današnje vreme me utruja in se mi res ne ljubi še enkrat ven, po drugi strani pa sem sama fizioterapevtka in res ne vem, če bi zvedela kaj veliko novega!

Glede ogleda porodnišnice: jaz vem samo za 31.01. ob 18h, ker sva se midva tja vpisala!

Lp,
Ž.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3660
24.1.2007 18:51:52   
thaiss
pozdravljene

najprej čestitke prvim "marčevkam"Živi in Neži in seveda mamici in atiju!!!!!!   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi smo imeli prejšnji teden pregled, user posted image  leži z glavico dol; je pa tako nizko v medenici, da G ni mogel izmeriti obsega glavice. Dobila sem že napotnico.
Še naprej imam priporočen počitek, zmerno gibanje.... jaz bi pa pohajala user posted image
Naslednji pregled imam čez 3 tedne in takrat tudi CTG.

Tiste ki že imate user posted image  me zanima, kdaj, kje se ureja zdr. zavarovanje za otročke; a je možno to že zdej uredit??

pa pa

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 3661
24.1.2007 19:18:49   
tinaaja
Zabika,
super, da si poslala sms NMJ in super, da so vse tri OK.

Na ogledu porodniscnice smo si med drugim ogledali intenzivni oddelek z inkubatorji (od dalec sevede) in tudi intenzivno nego, kjer lezi NMJ.

Freya, niso nic kontrolirali, tko da se zgelda lahko pridruzis kaksni skupini. Ziher sem, da je se jutri ob 18h, pa petek nisem prepricana. Poklici v babisko solo.

Thiass, kolikor je meni znano, nobenih papirjev za dojencka ne mores urejat v naprej - najprej se mora rodit, potem potrebujes rojstni list, sele nato gres urejat naprej. Zavarovanje pa mislim, da celo avtomatsko poteka - nisem ziher. Po poroki je bil to edini dokument, kjer so mi sami poslali kartico z novim priimkom - od presenecenja sem skor skup padla. V naprej lahko uredis ocetovstvo (ce nisi porocen), da potem hitreje izdajo rojstni list.

Ce sem jaz prav razumela - ce si porocen, potem je avtomatsko oce tvoj moz, ne rabis nic urejat na CSD? Rabis samo kopijo porocnega lista v porodnisnici in to je to?

Zabika, jaz sem danes tud cist povozena, tok utrujeno se pocutim, pa nisem nic takega delala. Morda pa je res vreme krivo. user posted image  Grem mal pred TVpol pa spaaattttt..........

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3662
24.1.2007 19:19:49   
amy26
Tiste ki že imate me zanima, kdaj, kje se ureja zdr. zavarovanje za otročke; a je možno to že zdej uredit??

Thais, zavarovanje se ureja ko se otrok rodi, ko seveda dobiš EMŠO in davčno št. pa seveda veš datum rojstva,prej žal ne, otrok je lahko zavarovan preko tebe oz. očeta otroka, enostavno daš podatke o rojstvu v službi in oni na ZZZS pošljejo nek obrazec za prijavo otroka v zavarovanje.

Jaz sem sama izpolnila ta obrazec v službi so mi ga samo potrdili in sem kar nesla na ZZZS. Dodatno zavarovanje pa ni treba posebej rihtat sploh če si sama dodatno zavarovana bo potem ob prijavi na ZZZS tudi otrok avtomatično zavarovan.

Drugače je pa dojenček tam do enega oz. dveh mesecev avtomatično zavarovan preko tebe in če še nima svoje zdr.izkaznice daš svojo zdr.izkaznico v primeru da morata zdravniku.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3663
24.1.2007 19:23:49   
amy26
Ce sem jaz prav razumela - ce si porocen, potem je avtomatsko oce tvoj moz, ne rabis nic urejat na CSD? Rabis samo kopijo porocnega lista v porodnisnici in to je to?

Tinaaja, če si poročen je res vse enostavno, mene so v porodnišnisi vprašali če sem poročena in kako je možu ime, poročnega lista ni bilo treba pokazati vendar za vsak slučaj sem ga imela s sabo.
Davčno št. in rojstni list otroka sem avtomatično dobila na dom v parih dneh.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3664
24.1.2007 19:24:30   
*sonchek*
Bravo princeski!!! Držim pesti za Živo, da se čimprej pridruži sestrici Neži, mamici in očiju!!! user posted image user posted image

Evo, mi smo se pa znebili malarja user posted image Huh, sem že vse pomila, mami (ki mi je pripeljala kosilo user posted image ) pa me je napodila ležat in dokončala s pomivanjem, pa še okna vsa mi je pomila (kaj bi brez mami user posted image ). Danes se bo še malo sušilo (čeprav je vse že več ali manj suho), jutri pa bomo (no, bodo) nazaj postavili pohištvo in lahko se začne opremljanje sobice user posted image user posted image

Jaz tudi danes špricam MŠ user posted image No, pravzaprav bova šla samo še na eno predavanje (dojenje in prehrana dojenčka), pa po potrdilo in to bo to.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3665
24.1.2007 19:50:16   
Anonimen
Sonchek, če nisi šla na fizioterapijo, potem res nisi nič zamudila. Dolgčas, gledali smo slike kje so mišice, je rekla dve besedi o Keglovih vajah, pa da naj ne bi delali sunkovite gibe,... kar je že itak logično. No, pol si lahko šel še na vaje v une lesene barake zraven porodnišnice, da je pokazala še praktični del kako izvajati vaje za nosečnice.
Sem pa dobila en žig v materinsko knjižico, da sem obiskovala MŠ, ampak ga bodo po mojem delile do konca MŠ, le na knjižico ne pozabi.
Drugače Sonchek, sem pa ugotovila, da se midve poznava...user posted image

Lp, jjasna

Neposredna povezava do sporočila: 3666
24.1.2007 20:17:39   
*sonchek*
No, potem pa še dobro, da se je moja lenoba vsaj enkrat obrestovala user posted image
Hm, da se poznava? Če mislim na pravo osebico, potem sem s tvojim možem v sorodu....? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3667
24.1.2007 20:32:23   
Anonimen
Ja, pa res misliš pravo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3668
24.1.2007 20:34:46   
*sonchek*
Joj, kako je svet majhen! user posted image user posted image Aja, in zadnjič, ko smo čvekali po predavanju v MŠ - zraven je bila tudi dajadada user posted image user posted image Saj ne morem verjet, da nismo že prej pogruntale user posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3669
24.1.2007 20:53:04   
thaiss
amy in Tinaaja hvala za info. Očetovstvo sva že zrihtala, pa sem mislila da se da tudi to uredit user posted image !
Na CSD sem oddala papirje prejšnji teden, pa me zanima v kolkem času se dobi odločbo??
*soncek* user posted image  user posted image  za malarja in za mamiuser posted image  user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 3670
24.1.2007 20:57:23   
*sonchek*
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss
Na CSD sem oddala papirje prejšnji teden, pa me zanima v kolkem času se dobi odločbo??
*soncek* user posted image  user posted image  za malarja in za mamiuser posted image  user posted image  

Meni so odločbo poslali v dveh dneh (izdana pa je bila še isti dan!) - nisem mogla verjet! € bodo nakazani pa majčkeno kasneje user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3671
24.1.2007 21:08:11   
Žabika
A katera pride jutri na predavanje anesteziologa??? Potem bom pa jaz kar nadaljevala še s predavanjem o dojenju.

Če bo katera tam, bi se lahko spoznale!

A ste slišale, da je šla višina denarnega prispevka malo gor - iz 244 na 250 evrov! Jaz sem danes oddala papirje!

Lp,
Ž.

Neposredna povezava do sporočila: 3672
24.1.2007 21:52:46   
Barči78
Ojla,

No pa je še en pregled za nami. Danes smo imeli merjenje naše pikice, samo, moja ginekologinja ima malo drugačne mere kot vaše, namreč meri premere in sicer:

v 33 T 6/7

glavica - 8,7 cm - velika za 35 tednov
AC - 29,6 cm - velik za 33 tednov
FL - 6,7 cm - velik za 34 cm

Teža ocenjena na 2400 g.

Glavica pripravljena, ujeli smo mu nogico in prstke, ker se je ravno pretegoval in je kar malo brcnil v UZ napravo. Pomojem je bil že malo naveličan. Za spol nismo hoteli vprašati, pustimo se presenetiti. V merah pa prehiteva svojo starejšo sestrico.
Hemoglobin mi je padel na 108, tko da mi je še tablete predpisala - Retafer. Katere pa vi jemljete, če jih katera mora?

Šla sem še po vse papirje na CSD, groza, se mi sploh ne ljubi lotit pisanja.

Nič, zdej grem pa počasi spat, zadnje čase bolj slabo spim.

Lahko nočko vsem skupaj.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu soncek78)
Neposredna povezava do sporočila: 3673
24.1.2007 22:31:42   
tejčica
Žabika, hvala za novice o NMJ in njenih lepotičkah. Upam da bodo kmalu skupaj.user posted image

Danes sem bila na CSD-ju in sem oddala papirje za porodniško. Mi je pa referentka rekla, da če bodo moji podatki vnešeni v sistem do konec januarja, dobim nakazilo sredi februarja. Za urediti očetovstvo sva pa naročena naslednji teden, tako da meni po porodu ne bo potrebno takoj po CSD-ju skakat. Pri Taji nama nihče ni rekel da to lahko urediva prej in so na rojstni list napisali oče neznan! Tako je mala dobila prej davčno številko kot pa rojstni list.user posted image

Barči78, jaz zaradi pomanjkanja železa jemljem Ferrum Lek 100 mg 1x na dan.

Obalke, jaz jutri ne morem na kavico. Za petek pa še nič ne morem reči.

Thaiss, ti kar pridno počivaj, da user posted image  ostane do marca na varnem v bušiju.

Jaz pa zadnje noči kar dobro spim. Škoda, mi je še omara na hodniku ostala za počistit, čez dan pa ni prave volje.user posted image  Za jutri popoldan imamo v planu beljenje sobice. Potem moramo samo še omaro in predalnik sestavit, da dam stvari na svoje mesto. Dogaja, dogaja...

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 3674
25.1.2007 6:49:41   
tinaaja
A katera pride jutri na predavanje anesteziologa???

Ja, mela v planu, pa zgleda ne bom mogla user posted image  Sluzba itak....  Se priporocam za info, ce je OK, ker bi sla pol morda februarja. Ce kaj pemtnega povejo (EA me ne zanima) - jaz si tko predstavljam, da bodo mal povedal o moznostih protibolecinske terapije, kar pa je itak vseeno ce vem, ker babica pol odloca, kako in kaj. Prag za bolecino imam OK, vem, da bo bolelo, ampak kwa cmo, saj vemo da bomo nagrajene pol user posted image
Sem hotla pa za hec vprasat, ce lahko tud fotrcki se poskuzijo smejalnega plina,ce bo njim prehudouser posted image user posted image user posted image

Barci, tvoje mere so kar enake kot anse, samo da so tvoje v cm, nase v mm. Samo obseg glavice ti manjka med temi podatki, ampak saj ti je napisla tezo. Joj, kok rastejo. user posted image

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 3675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?