|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
19.1.2007 12:32:25   
Dajadada
Vsem, ki vas zanima, kako je bilo včeraj na tečaju s pediatrom, lahko povem, da niste prav nič zamudile. Trajalo je eno uro, od tega več kot pol ure o dojenju, čeprav je že na začetku pediatrinja rekla, da ne bo preveč razglabljala o tem, ker imamo itak še eno predavanje namenjeno samo dojenju in prehrani dojenčka.
V glavnem poslušali smo o tem, zakaj je dojenje tako dobro, kaj kažejo vse raziskave ipd. Pa saj že vse vemo, da je fajn dojit. Jaz ne poznam ženske, ki ne bi hotela, če pa ne more, pa tako ni kaj storiti.
Malo bolj zanimivo je bilo na koncu, ko je govorila o pregledih, ki jih naredijo v porodnišnici v LJ. Vam jih kar naštejem:
- presejalni testi F, TSH - 3 dan vzamejo otročku par kapljic krvi iz pete - naj bi šlo za pregled delovanja ščitnice in še nečesa, kar naj bi že na tej stopnji razkrilo morebitne možanske okvare v prihodnosti
- TEOAE - preverjanje sluha
- UZ kolkov
- klinični pregled - takoj po rojstvu in preden gremo domov

Nekaj več je povedala o kolkih in širokem povijanju. Naj ne bi bilo potrebno, če je vse o.k. Po njenem mnenju je bolje, da otroček prosto miga, kot pa da je čisto povit. Razen seveda, če nima nerazvitih kolkov. Glede tega ste verjetno že opazile, da so mnenja zelo različna.

Potem je govorila o zlatenici, več kot 70% dojenčkov naj bi jo imelo v prvih dneh, še v porodnišnici. Dajo dojenčka pod modro lučko in se vse reši.

Po odpustu iz porodnišnice ima dojenček prvi pregled pri svojem pediatru pri starosti 1. mesec. Do takrat greš lahko k dežurnemu - v Lj je na metelkovi.

Zanimivo je bilo tudi njeno mnenje glede lupinice. Naj bi jo uporabljali čim manj do 3. meseca, ker je otroček v precej čudnem položaju notri. Sploh pa je odvsetovala, da se uporablja še doma, namesto ležalnika. Ko prevažamo dojenčka v avtu, pa naj mu do 3. meseca podložimo tisti del, ki je upognjen, da bo dojenček čim bolj na ravnem in ne ves sključen. Po 3. mesecu naj ne bi bilo več problemov.

Sonchek, čestitam za zadnji dan službe. Jaz bi tudi najraje že kar končala. Počasi mi je vse dol padlo, ker itak nimam nič takega za delati, ker je brez veze, da sedaj začnem, pa potem prepustim drugim čez dva tedna. Tako da sedaj delam samo še sprotne stvari, nič dolgoročnejšega, pa predajam počasi naloge. Še dobro, da je petek in nas čaka lep ampak žal kratek vikend.

Dane smo dopolnili 33 tednov.user posted image    

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
19.1.2007 12:43:52   
*sonchek*
dajadada hvala za informacije o predavanju. Očitno res nismo zamudile nič tako pomembnega... Ja, zadnji dan službe... Čuden občutek... Po eni strani se veselim vseh "prostih" dni, po drugi strani pa mi bo verjetno nekaj manjkalo (bolj nekateri sodelavci, kot pa samo delo user posted image ). Bo pa zdaj več časa za kakšno trotico, če boste za user posted image  Čestitike za dopolnjenih 33 tednov - huh, gre hitro čas user posted image  Še malo, še malo, pa bomo stiskale k sebi svoje pikice... user posted image  

Kako je z NMJ? Držim pesti, da je s pikicama vse ok user posted image

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 3552
19.1.2007 13:01:57   
tejčica
Ojla!

Jaz imam pa danes spalni dan.user posted image  Uf kolk paše. Zvečer sem zaspala že malo pred polnočjo in ninala do sedmih zjutraj. Seveda sem imela tudi nočne pohode na wc, ampak vse napol v spanju, tako da me je takoj zmanjkalo. Pa še cel dopoldan sem se po kavču prestavljala in dvakrat celo mrknila za dobre pol urce. Pa popoldan bom spala še med vožnjo na Gorenjsko (to je sigurno, ker če ne vozim nikoli ne ostanem budnauser posted image ), tako da bom kar fino notri vse prinesla in bom v formi jutri za šoping.user posted image  

Malo sem danes komaj v vrtec spravila, ker je hotla it že zjutraj h kužiju. Je bilo dretja za zmešat. Sva morale klicat babico kako je preživel noč, če je že pojedel zajtrk...user posted image  V vrtec jo gre pa tudi tašča iskat, da gre takoj h kužku. Včeraj je že protestirala da ona ne gre danes na Gorenjsko, ker mora kuža pazit, pa vozit na sprehod. Čist je nora. Jo je pa res užitek gledat, ko ima tako rada živali in se ukvarja z njimi. Muca se je pa tudi že srečala z njim in se nasršila da je bila skoraj večja od njega, mali pa je renčal...bo še pestro.user posted image

Kr_enamami, tudi jaz čakam da mi delodajalec pošlje papirje. Jih imajo tam že cel teden pa še nič od njih. Če jih do ponedeljka ne dobim, bom morala malo poklicat in priganjat. Bi rada čimprej vse uredila. A katera vse kdaj potem nakažejo denar (namesto paketa)?

Amy26 in LP, user posted image  za pregled.

*sonchek*, uživaj v zadnjem delovnem dnevu.

Urla, tebi pa nosečniške težave res ne dajo miru. Še malo pa bodo naši bebiji že tu. 

Sibil, mi smo škrlatinko dali dali skozi lani. Poštimajte se hitro.

Soncek78, tvoj je pa res ful zagret za priprave na bebiko. Je kar veselje brat ko pišeš.user posted image

Sezam, ekola pa si dosegla svoje. Važno da se je začelo dogajat.user posted image

Sedaj pa šibam spokat in kosilo kuhat - kot da se mi da! Komaj čakam da pridem k mojim in začnem oblekice iz škatle vlečt...user posted image

Se bom pa tudi gor do interneta prebila, da vidim če bo že kakšna novica od NMJ.user posted image user posted image user posted image

Pa pa!

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
19.1.2007 13:29:30   
Encijan
O, koliko tega se dogaja! Očitno bo tega iz dneva v dan več - pri vseh nas. Najprej, NJM, upam, da se že cartate z obema deklicama oz. da sta obe user posted image že na varnem.

Tiste, ki sedaj hodite v MŠ kar kaj več napišite, boste še meni, ki sem že pred meseci hodila tja, malo obudile spomin. Me ima, da bi na kakšno predavanje kar še enkrat šla, čeprav mi v splošnem ni žal, da sem se odločila za bolj zgodnje obiskovanje šole, saj bi se zdajle morala sama voziti v LJ, kar pa me zelo utrudi, sem preizkusila včeraj, ko sem šla na UZ. Dete lepo raste in se razvija, vse mere so v mejah normale in tudi obrnilo se je že v glavično vstavo, saj sem slutila glede na par brcik pod rebra, ampak zvečer, ko božava bušija, pa jih še vedno čutim tam okoli popkauser posted image . Mere pa so bile pri 32t 4/7 takšne:
BDP  82,7
AC    259
FL     65,2
RI     0,55
Na linku http://www.hutchon.net/GrowthdownSL.htm sem si izračunala še oceno teže pri teh merah in pride 1,77 kg, kar je tudi tam nekje, ima pač dete malo manjši trebušček in daljšo stegnjenico (zgleda, da bo po atiju, ki je večji in bolj vitek, jaz pa mala in bolj "zaokrožena"). Skratka, tisti strah, da dete kaj zaostaja, ker moj trebuh ni tako izrazit, je bil odveč, sicer pa ste me že ve kar dobro potolažile s svojimi izkušnjami, tako da me ni preveč skrbelo. Je pa zanimivo, da me UZ sploh ni preveč zanimal, glavno, da sem slišala, da je vse OK in da je dr. hitro zaključila vse skupaj, očitno smo že stkali močnejše vezi, ki jim UZ ni več konkurenca, za razliko od prej, ko user posted image še nisem čutila.

Tudi jaz sem danes začela s dopustom, tako da bom sedaj lažje malo po trgovinah pogledala in nakupila stvari, ki nam še manjkajo, sploh nove cunjice, pa sredstva za nego, ostale stvari v glavnem dobiva. Sem pa včeraj malo gledala zibelke in ugotavljala, da je povsod spodaj le neka pena in ne pravi jogi. A je to v redu? Jaz sem mislila, da je to premehko, zdaj sem pa res v dvomih, gre pa za to, da midva dobiva neko zibelko nestandardnih mer, a brez jogija, pa bi si morala nekaj omisliti. Kaj menite druge oziroma, kako to rešujete? Ali pa boste morda user posted image že takoj od začetka dale v otroško posteljico? To je tudi varianta pri nama, samo se še nisva odločila... Pomagajte...

Ta teden sem bila v nosečnosti tudi zadnjič pri zobozdravniku (vsaj upam, da je tako) in mi je menjal eno plombo, pri tem pa mi je postalo slabo in me je skoraj zmanjkalo, so rekli, da sem postala čisto bleda, jim nisem niti uspela povedati, da mi je slabo... Skratka, popila sem nekaj vode in si slekla brezrokavnik (bilo mi je prevroče, saj veste, še tista luč me je grela), zdaj pa me veseli, da imam nekaj časa mir, kar se zob tiče... Zadnje dva meseca mi sicer niti enkrat bi bilo slabo, in že prej dolgo ne, razen takrat v avtu, ko mi je najbrž ful padel pritisk in tudi takrat mi je bilo precej toplo. Očitno se moram izogibati tej kombinaciji. Pa, če bo dva meseca spet mir, potem tako ne bom več user posted image , ampak že mama in bom imela čisto drugačne skrbi.

Naslednjo sredo grem prvič na dekompresijo, ki jo v MŠ v Ljubljani precej priporočajo in se lahko začne v 32. tednu, a gre morda še katera?

Zdaj pa šibam še na en sprehod po sončku, potem pa kuhat kosilo...

L.p. Encijan

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3554
19.1.2007 13:40:16   
Encijan
Tejčica, glede denarja namesto paketa, mi je na mojem CSD-ju rekla, da ga nakažejo 15.2.2007, če bom vlogo oddala v mesecu januarju, morda/najbrž je tudi pri vas tako...

Uspešno nakupovanje želim in veliko veselja pri  prebiranju cotic. Mene je  tisti začetni obup pri  prebiranju rabljenih cunjic na srečo minil in je za mano že prva runda sortiranja in pranja, sledi likanje in druga runda, vmes pa si bom seveda privoščila kaj novega, da bo razpoloženje še lepše...

Encijan

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
   [Brisano sporočilo]
19.1.2007 14:21:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Encijan)
  Neposredna povezava do sporočila: 3556
19.1.2007 15:50:37   
draja
Dajadada user posted image user posted image user posted image  super si. Najlepša hvala za poročilo o predavanju pediatra. Sem imela slabo vest, ker nisem mogla iti, zdaj pa si me potolažila.

Še eno vprašanje za vse, ki ste se že pozanimale: kdaj se izbere pediatra za user posted image ? A se to naredi po rojstvu ali je treba to urejati že prej? In kako je s posvetovalnico? Je to kar pri izbranem pediatru ali kako?

Hvala in lep vikend.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
19.1.2007 15:53:01   
Dajadada
Encijan, meni se tudi zdi ta dekompresija zanimiva, ampak bi rada slišala od kakšne nosečke, kako se obnese.
Daj sporoči, kako se ti bo zdelo.

Kako ste vse pridne s kuhanjem kosila. Njami, njami. Uf, moje prehranjevanje je pa bolj tako, tako - danes: tableta železa s cedevito (fuj), čokolino, žemlja, jogurt, 2 banani, pomaranča, kivi ... okoli šestih, sedmih pa kosilo/večerja. Upam, da mami kaj dobrega pripravlja, ker se bom kar k njej povabila.

Neposredna povezava do sporočila: 3558
19.1.2007 16:10:03   
tejčica
Encijan, tudi tebi user posted image  za uspešen pregled. V košku bova pa tudi midva imela najbrž jogi s peno. Še čakava da ga dobiva (je še v rabi). Moram pa poklicat da mi dajo vsaj mero, da dam delat nov jogi. Z dekompresijo pa nimam še nobenih izkušenj. Pa hvala za info glede nakazila. 

Draja, pediatra za user posted image  si izbereš po rojstvu. Posvetovalnica je pri pediatru, ja.

Sedaj pa mi počasi šibamo.

Uživajte v vikendu.

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
19.1.2007 17:51:38   
Tekica
Lep pozdravcek vsem, tri dni me ni, pa je bilo kar nekaj za prebrat user posted image

NMJ - kako ste, vas je že več ali še čakaš, vsekakor držimo pesti in veliko, velikouser posted image user posted image user posted image .

Tejčica - a mi poveš kak učinkovit recept, kako se lotiti pospravljanja omar - to mi nikakor ne leži.

Sibil - upam, da se čim prej pozdravite vsi - saj to je res več, kakor lahko en normalen prenese.

Sicer pa sva včeraj z našo mami šli po trgovinah - pa sva kupovali tudi zase in prideva v Odejo v Škofji Loki, da bi kupila tisto blazino, ki je pomoč pri dojenju in za sedenje otroka pozneje - draga sicer ni (5500 sit) - glede na cene na netu, ker je res lepo oblikovana, ampak komentar prodajalke pa - ja, kaj če bit to znižano, to je nadstandard. In sem jo vprašala, če je slučajno imeti otroka nadstandard. Skratka, njene šale so bile jako neuspešneuser posted image .

Dobila sva tudi obleke od nečakov - je rekla svakinja, da edinokrat, ko je bila tamala zares tečna, je bila v oblekici, ki jo je kupila tašča (user posted image ) - oblekica je pa tako poštirkana, pa čipke, pa hlačke - skratka tumač ... Aha, čipke bo tašča našila tudi na posteljnino. Same čipke ... kar malo preveč vsega ...

Aha, papirje na CSD sem oddala, dobila sem tudi že paket B - prav lepe oblekice so noter in vse je tako lepo, uporabno.
Sedaj mi morajo samo še poslati predračun za voziček, da bomo uredili še to.

Pred kakim tednom me je zajela totalna panika, kaj bo, če bom res prekmalu rodila, pa nič pripravljenega, ta teden pa sva res dobila osnovne stvari (zibko, nekaj oblek, prvi paket plenic za vsak slučaj user posted image ) in sedaj tudi, če se rodi, ne bo gol in bos.

Dajada -  sem bila na predavanju od pediatrinje - tudi mene ni ravno prepričala, čeprav mi je sicer MŠ v LJ všeč. Ampak je res odvisno, kdo predava. Meni bi študenti ušli, če bi jaz tako predavala - no, saj njej so tudi, sem pa res pričakovala, da se bo bolj posvetila novorojenčkom in morebitnim težavam - pa nas kao poučila, da ne paničarimo preveč, posebej če gre za prvega otroka... No in tega ni bilo.

Lepo se imejte. Jutri dobim na obisk dva enoinpolletnika user posted image , da vidimo, če bomo potem še za več otrok user posted image

Papa

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3560
19.1.2007 19:28:30   
Žabika
Od NMJ še vedno nič novega!

Jaz sem tudi danes malo uredila stvari, ker sem imela dopust. Pa še k mami sem šla na kosilo in je bilo prav fino! Drugače pa trebuh pospešeno raste, Junior noro brca, sedenje je skoraj nemogoče, ker me tako brca v rebra, poleg tega pa še skoz tišči rit ven na desni strani trebuha. Ampak baje da so to najbolj aktivni njegovi tedni, tako da upam, da se bo v kratkem vsaj malo pomiril.
Glede zibke in jogija - midva imava ta pravi jogi. Me pa zanima kako je s podlogo za v posteljo - mislite, da se jo rabi, ali je dovolj samo rjuhca?

Urla in Barči: še malo zdržita, sej gre tako hitro čas!

Sibil: hvala za dopolnjen seznam.

Kje pa je kaj slumpo - že dolgo se ni nič oglasila!

Lp,
Ž.

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 3561
20.1.2007 10:02:12   
sezam
draja - ponavadi se ga izbete ob rojstvu. Pri nas je posvetovalnica v sklopu istega pediatra. Je pa odvisno od ZD, zato se raje pozanimaj tam (ali ima posvetovalnico isti pediater ali ne)

Tekica - a cena je pa ista kot v BC, nič cenejša? Pa še tak komentar ti je dala? Zgleda, da je gor zaposlena, ki zna dajati take komentarje. Ko sem 2 leti nazaj gor kupovala kovterček in blazinco za v posteljico, ene od teh dvej stvari ni takoj našla primerne (se ne spomnim za kaj je točno šlo - kovter ali blazinica), mi je rakla "a znate šivat? Vam bomo pa tamle en kos dali, pa boste same sešila" user posted image  Halo, jaz sem prišla kupit narejeno in ne, da bi sama šivala user posted image . Mogoče sva naleteli na isto pordajalko user posted image .

Žabika - za začetek je dovolj samo rjuhica. Jaz jo imam še sedaj pri naši 2-letnici. Podlogo ji bom dala, ko bo brez pleničke čez noč (čez kako leto, dvomim, da kaj prej - pred jesenjo pa ziher ne)
Pri meni se pa danes perejo prve cotike za našega user posted image  user posted image user posted image

NMJ pa še kar čaka user posted image . Želim ji vso srečo user posted image user posted image user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
20.1.2007 10:12:09   
Encijan
Kr_enamami, sem poiskala tvoje podatke in poskušala kaj dobit ven, pa mi ni uspelo, sicer je trik, da vpisuješ v 2. oz. 3. kolono, a so očitno nujni vsaj 4 osnovni podatki (BDP, AC, HC, FL). Tako, da ti ne znam pomagati.

Dajadada, glede dekompresije bom kaj poročala, samo ne vem, če to sploh kaj čutiš. No, bomo videli...

Encijan

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3563
   [Brisano sporočilo]
20.1.2007 12:47:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Encijan)
  Neposredna povezava do sporočila: 3564
20.1.2007 20:03:53   
Žabika
Še vedno nimam nobene informacije od NMJ - le kaj se dogaja s puncami!?

Moj user posted image se je danes malo pomiril, brca malo bolj nežno - mogoče tudi zato, ker sem bila na masažici, ki je meni zelo dobro dela in očitno tudi njemu user posted image !

Lepo se imejte,
Ž.

Neposredna povezava do sporočila: 3565
20.1.2007 20:45:32   
Barči78
Joj, boga NMJ, zakaj sedaj zavlačujejo, če se eni dvojčici v trebuščku ne godi dobro.user posted image user posted image user posted image  Cel, dan spremljam, če bo kakšna novica, pa nič. Upam, da je vse v redu.

Mi smo se pa ravno poslovili od obiskov, je moj možek malo še s prijatelji nazdravil za svoj rojstni dan. Tko, da sem včeraj malo pekla, danes malo rezala, zdaj pa imam občutek, da mi bo križ preč padel, sam še ležat grem. Ja Žabika, tudi meni bi prav prišla zdele kakšna masaža, sam kdo me bo, ker moj možek že z bejbo skup spi, jaz pa sama tukaj, no vsaj drugi bejbek mi dela družbo, čeprav imam občutek, da se je še ta malo polenil.

Nič, grem se pripravit na spanje, vam pa lepe sanje in mirno nočko.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
21.1.2007 8:46:41   
slumpo
ojla nosečke

ja res po dolgemmmmmmmm času se vam oglašam ker se mi že mal meša. noro naspidirano življenje, ki se kar noče umirit. v službi je kot vojno stanje sedaj me je pa še dva tedna pred nastopom dopusta (pokoristit moram še lanskega pa ne vem če mi bo uspelo ker ma moj nadrejeni tisoč in eno idejo) sedaj me je dal pa še na neko izobraževanje ki je zame totalno brezveze. ko bom prišla nazaj bo že novo in mi ta hip nič ne koristi le toliko da sem na dveh koncih iztočasno.
kar se počutja tiče pa je seveda temu primerno....komaj že nosim moj velik trebuh da ne govorim da me boli križ od sedenja, pa spodnji del bušija ufff.
sobica počasiiii napreduje, nakupi naju pa še čakajo ker ni energije da bi dvignila sebe in šla.
ja na hitro sem vas preletela (zelo površno)....

NMJ ti se kar drži mi pa seveda nestrpno pričakujemo lepe novice...

se še kaj javim seveda ko bo čas....

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 3567
21.1.2007 21:49:05   
tejčica
Ojla!

Evo nas spet na Obali. Je bila pa ta vikend zelo naporen ampak tudi zelo uspešen, predvsem zapravljiv.user posted image  S sestro sva včeraj kar pridno praznili račune. Imam pa sedaj za našo bebico skoraj vse. V petek zvečer sem najprej pregledala vse oblekice ki sta jih pripravile sestra in mami. Sta me pa zeloooo presenetili, saj sta mi vse oprali in zlikali. Bilo pa je vsega skupaj za 13 strojev (od številke 56 do74)!user posted image  Seveda vse ne bo prišlo v upoštev, saj naš user posted image  ravno roza ne bo nosil, ampak še vseeno je vsega skupaj za 3 otroke oblečt. V soboto je bil pa dan D za šoping. Nakupile sva res skoraj vse kar je še manjkalo in seveda tudi nekaj kar ni manjkalo.user posted image Od oblekic sem kupila še bodije na preklop, termo nogavičke, žabice, dvoje žametne hlače, pižamico in podložen termo kompletek za ven (ne bom kupila zimske vreče). Pa s plenicami sem se tudi založila. Za začetek sem nameravala kupit Fixies ki imajo nižje za popek (da se lepo celi), pa jih ne delajo več. Vsaj tako mi je zatrdila prodajalka v Baby centru. Potem sem pa vzela Helen Harper. Je sestra slišala dosti pohval, na otip pa mi delujejo manj umetne kot Pampers. Bomo videli. Vzela sem tudi povijalne plenice, tetra krpice, robčke za ritko, kremo za ritko, dudice, škatlico za dude, blazinice za v modrček, mandljevo olje, glavničke, podlogo za previjalno mizo, album in še in še in še. Iz seznama mi manjka samo še alkohol, krema za bradavice, kopalna brisača in  vrečke za umivat. Se bom pa sigurno še kaj spomnila.user posted image  Kako sem bila pa na koncu zdelana, pa raje ne govorim, saj je šoping trajal od osmih zjutraj do šestih zvečer. Še danes sem kot cunja. Se je pa splačalo. Največji problem pa je bil danes vso robo spravit v avto. Vse kar sem nakupila, štiri škatle oblekic, lupinica, ležalnik, še naše potovalke. Na koncu smo avtosedež in banjico do naslednjič pustili na Gorenjskem, saj smo tudi mi morali nekam sesti.user posted image  

A o NMJ še nič novega? Upam da so ona in njeni dve pupi dobro.user posted image user posted image user posted image

Tekica, pri meni je bil vzrok za pospravljanje omar nespanje. Še dobro da sem se spravila to delat, ker drugače vse robe ki smo jo danes pripeljali domov ne bi imela kam dat, dokler sobice ne pripravimo.

Žabika, jaz na začetku podloge pod rjuhico nisem imela.  Pod glavico sem dala samo preobleko za povšterček (prazno) ali tetra krpico. Pri Taji smo dali podlogo šele ko smo dali stran pleničke.

Sezam, ti si pa takrat res naletela na razpoloženo prodajalko. Da me pošlje šivatuser posted image ...jaz njo nekam pošljem!

Obalke, bo kaj s kofetkom naslednji teden? Meni zaenkrat ustreza katerikoli dan.

Pa pa!

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
22.1.2007 6:47:29   
tinaaja
Pozdravcek punce,
bi kaksna kavico?  user posted image
Dajdada, hvala za obsirno porocilo od pediatra user posted image  Jaz grem danes na drugo porodno dobo, upam, da nas peljejo v porodni blok pogledat user posted image  Mogoce se svojo babico srecam, ceprav mislim, da nima dop izmene ta teden.
Tejcica, ja jaz se bom tud po temu tednu odpravila bolj shopingirat, moram se malo delat, ampak v petek je mo zadnji delovni dan in pol juhuhu
Slumpo, malo pa le izprezi in misli nase in svojega pikca. Jaz sem naceloma proti brezveznim bolnikim, ampak mi je bilo kar zal, da nisem vzela ponujene bolniske na zadnjem pregledu. V sluzbi pricakujejo 130% delo do konca, zato sem morala odpovedat skoraj vse izpite na faxu, ker mi ni zneslo user posted image  
NMJ - ce cakajo s CR, potem je ze OK. Vsak dan v teh tednih veliko pomeni, da je malcek na toplem pri mami. To mi je zadnjic tud babca rekla, da naj se le cuvam do 37 tedna. Drugace pa drzim pesti, da so vse tri OK.

Moja mala user posted image  pa se je cist razhudila vceraj zvecer, ko se sla spat. Sem imela pravo bojno stanje, nekako se mi zdi, da je zamenjala pozicijo. user posted image  Pretegovanje, brcanje - nisem vedla, a naj se smejem ali tulim.. Danes zjutraj pa spi - tko je to ce ponocujes. user posted image  No jutri na UZ bomo videli, kje se je odlocila, da bo. Aja, drugace pa imam jaz v petek prvi CTG user posted image  V patoloski ambulanti ga delajo po 30 tednu, tko da sem kar mal v pricakovanju, kaj bo povedalo. Upam, da se pikica dobro pocuti in da je vse OK in da se vidimo sele cez minimalno dober mesec user posted image
Tistim, ki se delate naj teden cim prej mine, druge pa uzivajteeeee

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3569
22.1.2007 7:46:36   
Žabika
Slumpo: končno si se malo javila! Tudi jaz mislim, da boš morala malo omejiti tole svoje delo! Poskusi!

Tejčica: hvala za odgovor, saj se mi je kar zdelo, da tega ne rabim, ampak povsod nekaj pišejo, da se to rabi!

Jaz imam danes še dopust, zdele dopoldne šibam na aerobiko, pa v kakšno trgovino bom zavila, popoldne pa v MŠ, potem pa že težko pričakujem mojega dragega, da prileti domov!
Potem pa še 4 dni službe in zasluženi dopust, ter priprave! Zdej pa res že kar komaj čakam!

Sem pa ta vikend prebrala zanimivo knjigo, ki vam jo priporočam v branje: Elizabeth Pantley: Otroško spanje - brez joka v spanje.

Takole zdaj pa šibam na deževni sprehod s user posted image !

SMS-a od NMJ ni; tudi jaz upam, da so ugotovili, da le lahko še malo počakajo! Vsak dan je pomemben!

Lp,
Ž.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
22.1.2007 8:09:10   
tinaaja
Zabika,
pol midve brojiva isti sitno user posted image  Jaz tud v petek neham, tok se veselim, pa tok mi je hkrati cudno.
Aja, uno gnezdenje - a se vam kaj dogaja.. Namrec, kaj jaz prijavim mojemu - da komaj cakam, da bom doma cele dneve, da bom lahko ornk pospravljala user posted image  Me je moj debelo pogledal, ker jaz zase zmeri pravim, da ne bom suzenj stanovanja in pospravljanja. Tko da zgleda, sem se okuzila in pracakujem popoln razvoj v kratkem user posted image user posted image user posted image
No da dodam se jaz eno lustno knjigico, nisem se prebrala, ampak je simpaticna ze zdaj: Dojenje in materinstvo iz srca, Ksenija Šoster Olmer.

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 22.1.2007 8:13:46 >

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
22.1.2007 8:28:33   
draja
Dobro jutro še od naju s pupo!

Ja, Tinaaja jaz bi fuuul eno kavico - že gnjavim sodelavca, če bi šel dol v menzo z mano na eno belo kavo (zadnje tedne si namreč privoščim kakšno belo kavico na vsake toliko).

Hvala vam za odgovore glede pediatra in posvetovalnice. Ste me potolažile, da se še ne mudi in da bo lahko to moj možek urejal po porodu user posted image .

Sicer pa sem svojega gnala v petek po previjalno v Pikapolonico, čeprav je bolan in je bil revež v petek na bolniški, samo moj sindrom gnezdenja je očitno hujša "bolezen" od njegove viroze user posted image . No in seveda sem v soboto komaj dočakala, da je vstal in sem ga že na vratih spalnice zagnjavila, da naj mi jo sestavi, da jo bom lahko očistila. Tako je moral vse vsoje sobotne načrte postavit na stranski tir. Ma, saj so tudi naši dragi bogi v času nosečnosti. No, ampak zdaj mu bom pa dala bolj ko ne mir, ker sledijo le še manjši nakupi, pa pranje, likanje in zlaganje cunjic, kjer pa ga ne rabim zraven.

Tudi meni je v službi že zelooo naporno. Delam po 9, 10 ur na dan, nato počakam še kakšno urico in že letiva na šolo za starše (ta teden je kar 4-krat, kar pomeni, da bom cel teden od 6:30 do cca. 20:30 okrog user posted image ). Tudi meni je že počasi žal, da nisem sprejela ponujene bolniške. Saj ne da bi hotela to izkoriščati in doma ostajati brez veze, samo tale ritem je počasi že preveč naporen zame. No, zdaj je kar je, naslednji pregled imam šele 19.2., 26.2. pa itak nastopim porodniško.

Lep dan.

< Sporočilo je popravil draja -- 22.1.2007 8:31:12 >

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
22.1.2007 8:47:45   
blanči
Dobro jutro,

kmalu bo že konec januarja. Ej kako beži čas. Vidim, da boste kmalu že vse doma, začnete z dopusti in kmalu nekatere že s porodniško. Jaz predvidoma delam do 9.2. pol pa bom koristila dopust. Komaj čakam. pregled imam šele 15.2. in upam tudi na kakšen UZ.

Kaj pa pravite na vreme ta teden? Jaz rečem samo groza. Upam, da ne bo  veliko snega v nižinah.

V torek 30.1. tudi jaz zažnem z MŠ in v Celju poteka samo dopoldne tako, da si moram vzeti dopust.
Glede urejanja papirjev na CSD so tudi meni rekli, da dobim denar 15.2., ker sem oddala vlogo v januarju.

Toliko za danes.

LP iz deževnega Celja.

Blanči

14.03.2007 se je zgodila najina sreča - Anja
29.08.2010 se nam je pridružila še Eva

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 3573
22.1.2007 8:58:15   
Boni3
Drage dame,da se še jaz malo javim.Sem še vedno na bolniški,ker sem imela virozo in eno tako krasno vnetje oči,da imam še vedno slab vid na desno oko. Sem dragemu cel vikend govorila,a se tebi tudi zdi,da je malo megleno?user posted image  Valda je bila megla samo v mojem očesu.... Drugače sem pa po pričakovanjih,kakih resnih težav ni (tok,tok,tok),moram pa reč,da sem kljub vsemu že malo naveličana,ker me vse nekaj boli,zlasti medenica imam občutek,da mi bo razpadla na 6 kosov. Za pripravljat za dojenčo nimam nobene volje,ker še ni sobica končana in mi je brez vez prat in likat,ker tako nimam kam dajat! Kupovala ne bom nič.ker imam še od tavelikega,vsaj za začetek sigurno ne,potem imam pa kolegico,ki ima starejšo punčko in pričakuje aprila fantka pa bova melo menjali in bo.Kupiti moram samo dudice kremico in te stvari,drugo pa imam. Ampak me pa gnezditveni sindro kljub vsemu ni obšel,sem v soboto čistila po garaži,po vrtu,kopalnico (še radiator ) pa žaluzije,pa posesat v nulo,pa oprat še copate za goste.....in take kozlarije.user posted image  Včeraj sem mislila pa da bom dušo spustila,tokl sem bila hin.

Kaj je zdaj z NMJ in pupikam? Najbrž je v mirovanju in čakanju?
Sibil,kako je z vami bolniki,a ste že bolje?
Tejčica,jest sem pospravljala samo podneviuser posted image user posted image user posted image
Tudi vse ostale,držite se in čestitke za uspešno opravljene preglede in dop. tedne!
Lp

Ja, Tinaaja jaz bi fuuul eno kavico - že gnjavim sodelavca, če bi šel dol v menzo z mano na eno belo kavo (zadnje tedne si namreč privoščim kakšno belo kavico na vsake toliko).

Hvala vam za odgovore glede pediatra in posvetovalnice. Ste me potolažile, da se še ne mudi in da bo lahko to moj možek urejal po porodu user posted image .

Sicer pa sem svojega gnala v petek po previjalno v Pikapolonico, čeprav je bolan in je bil revež v petek na bolniški, samo moj sindrom gnezdenja je očitno hujša "bolezen" od njegove viroze user posted image . No in seveda sem v soboto komaj dočakala, da je vstal in sem ga že na vratih spalnice zagnjavila, da naj mi jo sestavi, da jo bom lahko očistila. Tako je moral vse vsoje sobotne načrte postavit na stranski tir. Ma, saj so tudi naši dragi bogi v času nosečnosti. No, ampak zdaj mu bom pa dala bolj ko ne mir, ker sledijo le še manjši nakupi, pa pranje, likanje in zlaganje cunjic, kjer pa ga ne rabim zraven.

Tudi meni je v službi že zelooo naporno. Delam po 9, 10 ur na dan, nato počakam še kakšno urico in že letiva na šolo za starše (ta teden je kar 4-krat, kar pomeni, da bom cel teden od 6:30 do cca. 20:30 okrog user posted image ). Tudi meni je že počasi žal, da nisem sprejela ponujene bolniške. Saj ne da bi hotela to izkoriščati in doma ostajati brez veze, samo tale ritem je počasi že preveč naporen zame. No, zdaj je kar je, naslednji pregled imam šele 19.2., 26.2. pa itak nastopim porodniško.

Lep dan.
[/quote]

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 3574
22.1.2007 8:59:25   
Boni3
Joj neki sem narobe pritisnila pa je še od dreje zravenuser posted image  Sorry

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?