|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
14.12.2006 11:20:11   
ribicau
IZVIRNO SPOROČILO: malecka_mateja

user posted image user posted image user posted image ratalo
ko daš citiraš nesmeš pol pod tistim kr pisal zato da se ti naredi  belo okence ti pa sp. pišeš normalno!pod ono besedo q....nekaj moreš ti začet pisat!
joj sej nevem če sem ti razložla!malo sem zabluzla!

a tkole 

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
14.12.2006 11:20:30   
ribicau
thanks  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
14.12.2006 11:21:23   
Jenki
Ribica: Zakaj bi se ti smejala? Tukaj smo, da si pomagamo in si delimo kakšen nasvet. A je tako? Šampona naj ne bi uporabljali mislim, da dva meseca. (Bom preverila pri sestrični, ki je sicer zdaj v ambulanti ampak dolga leta je bila  patronažna na terenu za nego novorojenčkov.)  Jaz ga imam že doma zaradi ta male, ki, mimogrede, bo 2 leti stara danes teden. user posted image user posted image  JUPI!  Tako da ja, za začetek uporabljaj samo milo. Jaz osebno imam raje trdo milo, ki naj bi bilo bolj nežno kot tekoča mila. Jaz uporabljam Nivejine izdelke za nego dojenčka, ker sama imam občutljivo kožo (hudo izsušeno) in mislim, da mi Nivea ali Dove še najbolj ustrezata. Bi najbrž Dove kupila, če bi imeli linijo za nego dojenčka.

Zloženke imam od gaze, ker je ta mala imela zamašene sinuse (moja diagnoza) prvih 6 mesecev in je nonstop imela izcedek iz očes. Na začetku smo ji oči obrisali kar z bombažno plenico ampak sem videla, da so take drobcene nitke ostale na njenem obrazku. Sem se pa bala, da bi ji tele nitkice šle v oči in sem začela uporabljati te zloženke. Najprej sem jih malo zmočila s fiziološko in nato ji obrisala tisti izcedek. (To je tudi moja sestra imela kot dojenček in so jo morali operirati.) Pri ta mali se je to samo od sebe popravilo.

Zdaj pa bom delila en nasvet: nam so ljudje svetovali, da damo ta mali obkladke iz čaja na oči. Nekaj mi je reklo, da tega naj ne naredim in tudi nisem in sem enkrat to slučajno omenila fizioterapevtki in je jasno in glasno rekla NE! Čaj, ne glede na to kako ga precediš, ima vedno drobcene nevidne delce, ki gredo lahko v oči in jih popraskajo in povzročijo lahko vnetje.   

Alkoholne robčke še zdaj uporabljamo pred vsakim striženjem nohtov, da obrišemo škarjice in nohte. Ta mala je imela vnetje nohtov kot novorojenček in smo kar obdržali to prakso. Mislim, da nam  je takrat babica pustila Garamycin, ko je imela že vnete nohte. Grem pogledati kako se tista maža imenuje. Ja, Garamycin je bil. Tale babica, ki je prišla k nam je bila fenomenalna. Tudi zelo koristne nasvete je imela glede nastanka mleka ipd. Nam je babica pokazala kako skopaš otroka (in nato še sestrična), ker itak moraš počakati, da se popek zaceli preden otroka zares skopaš.  (Tako da ne se sekirati tudi če si prešpricala kopanje.)

Lanolin je ravno to, kar so vam rekli v MŠ. Multi-mam je pač blagovna znamka. Jaz uporabljam lanolin, ko je ta mala prehlajena in ji skoz nos brišemo, da namažem njene nosnice z njim, ker so drugače razdražene od brisanja in ni hudega če lanolin slučajno poliže ali karkoli. (Tašča ji da bepanthen na nos ampak mi to ni všeč, ker ji gre lahko v usta. Ji bom kar kupila tubo lanolina, da jo bo imela za rezervo.) Lanolin se pa strdi, če je hladnem mestu. Jaz sem ga kar potem postavila na radiator ampak zelo hitro postane tekoč. Je pa lanolin fajn za razpokano kožo, suhe ustnice, itn.

No tako. To so pač moje izkušnje.

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
14.12.2006 11:29:54   
ribicau
Hvala Jenki, spet nekaj več vem!

(odgovor članu Jenki)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
14.12.2006 11:35:09   
Jenki
pa še to...ta mala je imela zamašen nos kot novorojenček. Babica je pikico olja 31 nakapljala na robec in ji ga dala pod bodi. Mislim, da ji je to pomagalo. Pol sva z možem šla tudi vlažilec zraka kupiti in smo dvignili njeno ležišče tako da je imela glavo višjo kot ostali del telesa. Mi smo par brisač dali pod jogi, ko je bila v zibelki. Ko je že ležala v posteljici pa kar pod noge posteljice.

Pa še to...novorojenček ne mora regulirati temperature svojega telesa. Babica nam je rekla, da naj segrejemo njeno ležišče s termoforjem ali kar toplo vodo natočiti v plastenko od radenske, fruca...) preden jo položimo noter. Delovalo je. V porodnišnici je jokala čim sem jo odložila v posteljico. Utihnila je le, če je bila zraven mene. Jo je očitno zeblo. Pa še kakšen prepih je bil skoz tista butasta stara ona na oni strani porodnišnice. Sem kar založila okno s svojim kotrom, da ne bi ta male zeblo. Takrat so samo ena stran porodniškega/ginekološkega oddelka na Jesenicah imela nova okna. Ne vem kako je zdaj.

(odgovor članu Jenki)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
14.12.2006 12:04:30   
ribicau
Jenki kako pa se ti drugač zdijo Jesenice? Jest sem že kar 99 % da grem na Jesenice rodit! Danes sem prvič gledala na RTL oddajo Moj otrok. Moram rečt, da me je kr streslo ko sem videla mamice s popadki. user posted image  razmišljam če sploh sem za rodit?

(odgovor članu Jenki)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
14.12.2006 12:44:39   
metuljčica27
Hajli, hajlo. Končno sem dobila računalnik.

Prvo: Lulu in Malečka_mateja sta za kakšno dop. kavo v MB? Meni je tečno, mojemu gnjavim, on pa me ima "poln kufer". Dosti ima dela, jaz pa NEEEEEEEEEEE! Ma sploh se ne znajdem, sem bolj takšen potepinc. Najraje bi šla v LJ ali v tujino za nekaj dni, pa ne smem zaradi komisilje.

Naslednji teden grem končno v avstrijo.user posted image user posted image user posted image

Posteljico pa bova vzeli z mamo v MB v Baby centru, imajo znižano!

Včeraj sem bila pri sodelavki-kolegici, ki ima 3 tedne staro hčero. Joj, kako je lušna. Prava happy family so.user posted image

Še malo pa bomo tudi me med njimi.

Še nekaj!
MEhčalec za perilo za naše user posted image  ne smemo uporabljat, ne? Zakaj pa ne? Kater prašek pa uporabljate.
Pa še nekaj : Kaj te stvari za user posted image  higieno kupujete v DM-mu, ali .....?user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
14.12.2006 13:14:50   
Anonimen
Bravo februarčice - ste bile pa pridne. Sem rabila kar nekaj časa, da sem vse prebrala! user posted image

Naj vam sporočim, da sem ravnokar dobila odločbo komisije, da imam bolniško podaljšano do 10.1.2007 user posted image Je pa neki kar me moti - mirovanje na domu - kaj pa kakšen sprehod, pa v trgovino po kruh ali kaj? user posted image Se bomo pa po malem švercali... user posted image

Fajn da ste napisale, kaj vse od kozmetike potrebujemo, ker jaz tudi nisem imela pojma. Sem pa opazila, da imamo pri nas samo od Nivee nahrbtnik z izdelki za nego otroka, pa se mi nekako glih ne da Nivee imeti... Se mi zdi preveč umetna user posted image Ko sem bila v Avstriji, sem videla podoben nahrbtnik od Bubchen. Ti izdelki naj bi bili vsi na osnovi naravnih zelišč ipd... Mi je kr žal, ker ga nisem kupila. Mogoče bo še čas, če ne bom pa v Baby Centru vse posamezno kupila od njih. Imam tudi mleko za mame od Bubchen, s katerimi si še kar uspešno preprečujem nastanek strij. Bomo videli kako bo do konca user posted image

No, naj vam še to povem - imam par strij na prsih user posted image So se kr čez noč naredile, čeprav se vsak dan namažem user posted image Zdej me je pa ful strah za trebuh... Sej vem da ne moremo pomagati, odvisno je od kože...ampak nebi rada bila strijasta...

Malecka_mateja a ti še imaš mleko? Meni je bilo par dni nekaj kapljic na dan na modrčku ali sp. majčki, zdaj pa par dni popolnoma nič. Je to normalno? user posted image Moram še mamo vprašati...

Aja, pa še to - a se tistih 28 dni porodniške šteje 28 dni pred PDP, ali je PDP zraven vštet? user posted image

No se še slišimo, pridne bodite!

(odgovor članu metuljčica27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1308
14.12.2006 13:19:52   
ribicau
Jasna 81 mislim, da se PDP ne šteje zraven! Jaz začnem s porodniško 17.1., PDP pa imam 14.2.! Zdaj pa izračunej!

...aja pa še glede strij! Jaz jih imam po prsih že od prej ko sem se zredila ko pujst, pa sem potem shujšala na 60 kg. Pa nekaj jih imam tudi na bokih! Ne se sekirat. Drugače pa jest z enako kremo, ki jo imam za trebuh, mažem tudi prsa - kadar se pač spomnim. Novih strij zaenkrat nimam - upam, da jih ne bo. Sploh pa meni pravijo da imam ful majhen trebuh, tko da me skrbi januar!

< Sporočilo je popravil ribicau -- 14.12.2006 13:26:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
14.12.2006 13:24:05   
Jenki
Drugače so bile Jesenice ok. Mi je všeč, da sta samo dve postelji v sobi.  Dežuren zdravnik mi ni bil preveč všeč. Sem pa kar dolgo rojevala, ker se nisem nič odpirala in sploh popadkov nisem imela. Voda mi je pač odtekla in tako se je začelo.

Sem pa tudi epiduralno dobila čeprav nisem bila na onem posvetu. Me je pa anesteziologinja štirikrat zbodla z iglom preden je našla medvretenčni prostor. Je samo jamrala, da je preveč tkiva. Jaz sem bila tako živčna, da sem sigurno bila tudi trda. Nad njo sem bila še najbolj razočarana. 

Strah me je bilo, pa so moža domov poslali, češ, da bo to dolgo trajalo. Jaz sem ga vmes nazaj poklicala. Kaj bom sama tam ležala? Hallo? Potem je bila izmena in je prišla druga babica, ki je bila odlična. Ne spomnim se kako ji je ime (soseda pravi, da je Špela) ampak je iz Bohinja. Imela sem občutek, da se trudi, da bi mi olajšala porod. Babica je bila tista, ki me je prerezala in je zares vodila porod. Dohtar je večkrat prihajal preverjati, če je vse ok in me je on šival in masiral mojo maternico, ki se ni skrčila. (zaplet v 3. porodni dobi) 

Ker so videli, da bom  rodila v 36. tednu nosečnosti, so imeli vse pripravljeno, če bi ta mala rabila inkubator ali karkoli. Je pa bila čisto ok, ko se je rodila. Le plodovnice je preveč popila med porodom in je nonstop polivala.

So pa preverjali njeno zlatenico in jo dajali pod lučko. Pa še kolke slikajo, kar mislim, da ne naredijo v Ljubljani. (Nisem pa ziher.)

Glede mleka se sprašujem, če bi bilo kaj drugače v Ljubljani. Tam bi najbrž prej opazili, da ga ni in začeli s "terapijo". So pa nekatere sestre res hotele pomagati pri dojenju, le vedele nismo, da nimam mleka.

Je pa bila izkušnja in zdaj vem, da sem takrat imela težave in jim bom to tudi povedala, da bomo bolj pozorni. Na Jesenicah bom rodila, ker je najbližje in bosta lahko Ati in ta mala naju prišla obiskati.  

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
14.12.2006 13:26:32   
malecka_mateja
jasna imam še mleko!amapk tudi jaz včasih kak dan nimam ni nič narobe bodi srečna!!!
ribicau kako imaš ti 14.2 rok in si sedaj noseča 32 tin 3 dni če imam jaz rok 14.2 pa sem noseča 31t 1 dan???
nič jasnouser posted image

matuljčica mislim da lulu spi!kava mhh.bi se prej najavla bi imela čas sedaj pa dobim neke obiske in nebi šlo!

no zakaj vam nivea ni všeč jaz pa sem jutri hotl apo tale nahrbtnik it????ko je že vse noter?

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
14.12.2006 14:05:30   
Anonimen
Ne me narobe razumet za tale Nivea nahrbtnik, sej je ok, pa vse kolegice so ga ful fajn uporabljale in ga še uporabljajo. Sam meni se zdi tisti od Bubchen boljši. Sem dobila neko brošuro za nosečnice, in so bili notri predstavljeni izdelki za nego otroka. Baje da je Bubchen eden redkih na trgu, ki sploh nič ne oglašuje, nikjer ni njegovih reklam, je pa eden najboljših po kvaliteti, zaradi svojih naravnih sestavin. Bom poiskala to brošuro in vam bom kaj več napisala...

Neposredna povezava do sporočila: 1312
14.12.2006 14:37:39   
malecka_mateja
kje pa se ga da kupiti?????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
14.12.2006 14:55:36   
Anonimen
Evo, najdla brošuro, imenuje se KAJ MORA VSAKA BODOČA MAMICA VEDETI O NOSEČNOSTI IN PRIPRAVI NA POROD, izdal jo pa je Center za zdravje in razvoj otroka. Notri so nasveti babic, pediatrov, patronažnih sester in strokovnjakov iz Šole za starše, nekaj komentarjev je tudi iz resničnega življenja.

Glede Bubchen pišejo tole:Kozmetika za otroke naj nebi vsebovala sintetičnih konzervansov, vonjev oz. parfumov in barvil, ker povzročajo alergije, vnetja... Njihova kozmetika je pa večinoma zasnovana na kamilicah, lipovem cvetju, ognjiču, alantoinu, čebeljem vosku, rastlinskih oljih, kot je jojobino, mandeljevo...

Ne želim delati reklame, ampak podajam le svoje mnenje. Jaz sem ful zadovoljna s kremo proti strijam od njih, čeprav bom zdaj šla na Vichy - saj veste, da slučajno ne bi... No, Bubchen pa lahko kupite v v vseh lekarnah, DM-ih, Baby centrih in mercator centrih.

Upam, da ne bom kregana za tole "poročilo" user posted image  

Ne vem no, povdarjam to je moje mnenje, ampak dejte v lekarni ali pri G probat izbrskat tole brošurico, ker je res fajna. Jaz sem tudi imela namen kupiti Niveo, ampak po prebiranju vsebine izdelka od Bubchen in Nivee... velika razlika!

Neposredna povezava do sporočila: 1314
14.12.2006 15:25:15   
LuLu
Ojla,
Malecka_mateja, kaj ti meni skozi okno gledaš v stanovanje? user posted image  Kak si te vedla, da spim user posted image  Preveč se že družima, poznaš me že ful dobro user posted image
Metuljčica27, jaz sem za kavo dopoldan, kadarkoli, paravzaprav. Danes je tak prepozno.  Sem pa sama vedno dopldan in seveda dolgčas, pa potem raje malo zaspim, kot pa tv gledam ali PC. Za kaj več mi pa itak ni.
Pa se zmenimo...
Grem jest, same dietne stvari imam pripravljene, piščančji medaljoni, krompirjevi kroketi in pomfri. Seveda se vse cvre v olju...
Dietni? Kdo je rekel dietni? user posted image
Jasna81, jaz tebe ne bom zatožla RR-u, ti pa mene moji g. za tole kosilo user posted image
Čao

Neposredna povezava do sporočila: 1315
14.12.2006 15:35:31   
ribicau
Malecka_mateja moj PDP 14.2. je lažni user posted image . Tak je samo za CSD, da sem lahko porodniško kasneje začela, ker če ne bi bila ob 4 dni dopusta (no sej ni velik, ampak glede na to, da mi ga odmerijo 22 dni, je vsakega proč vrženega dneva škoda. Moj uradni v materinski knjižici je 8.2.! Naj te ne zavede kar sem prejele napisala, moj PDP je še vedno 8.2., sem samo hotela pomagati Jasni81, da si izračuna.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
14.12.2006 15:39:14   
ribicau
Jenki kako pa se ti drugače zdi epiduralna?

Tisti G ki bo mene pregledal na Jesenicah je rekel, da je bil sprva nekoliko skeptičen, sedaj pa ni več. Mogoče je za kakšen odstotek več vakumskih porodov, ampak sedaj to opravljanjo zelo profesionalno...Kva pa vem! Ena babca s 30-letno prakso pa je rekla, da absolutno odsvetuje, ker nosečka ne ve, kdaj mora potiskat.
Zdej dohtarji in anastezisti jo zagovarjajo, pa nekatere babice tudi (med njimi ena z Jesenic), ta, ki ima pa 30-letno prakso pa sej veste, 30-letne kuharice tud ne moreš naštimat, da bi kej modernega skuhala. Pač moje mnenje!

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
14.12.2006 15:54:06   
malecka_mateja
user posted image user posted image user posted image tak zdaj zgledam!
napišem roman in potem user posted image user posted image user posted image
ja lulu sma že telepatsko povezani in že obvladam tvoj vsakdanjuser posted image user posted image user posted image
ja metuljčica torej se zmenimo za kakšen drugi dan in gremo dop na kavo????midve z lulu tako ali tako nimava kaj druga za delatuser posted image user posted image user posted image
aha ribicau sedaj razumem zakaj tako!sem že mislila da pri meni kaj ne štima!no tudi jaz grem na porodniško 17.1 tako da dobrodošla v klubu!
joj sej nevem več kaj sem prej napisala!
aja lulu tebe po sanjah preganjajo vozički mene pa banjice za kopanje in ostala kozmetika ki jo morem še nabavit!krizauser posted image  sej bo če ne prej ko nas nebouser posted image joj šalo na stran!
zdaj pa nebom več bluzl aker pol tak nebo šlo spet poslat!user posted image

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
14.12.2006 16:01:09   
LuLu

user posted image        user posted image        user posted image

01. hothien, Trbovlje user posted image
01. JA_n_JA; Ljubljana, user posted image
02. ajči, Izola ali Postojna
03. BTina, Šempeter ali Postojna user posted image
06. hgrm, Ljubljana
08. ribicau, Jesenice 
09. juorje, Celovec user posted image Gašper
09. mzupa17, Kranj user posted image
10. strommer, Novo mesto
10. Geja, Ljubljana              
10. mihi33, Murska Sobota  user posted image
12. kolumbo, Ljubljana 
12. alenkat, Ljubljana
13. Jenki, Jesenice user posted image            
14. malecka_mateja, Maribor ali Ptuj,  user posted image Tjaša
15. Maggie, Ljubljana user posted image
16. darja.grm, Ljubljana user posted image
18. metuljčica27, Maribor ali Ptuj
18. LuLu, Maribor user posted image
19. Tabali, Ljubljana  user posted image
21. Biba 1, Celje   user posted image   user posted image
22. jasna81, Celje user posted image
22. Petrca24, Kranj
28. sminc, Novo mesto user posted image
28. lencica, Slovenj Gradec

Pofočkanih je 25 user posted image  in 26 user posted image ! user posted image  vodijo pred user posted image    8:6

Če katere še ni na seznamu in bi rada bila, se pofočka tako:

PDP, nick, kraj poroda, user posted image  ali user posted image , če že veste

user posted image    user posted image   user posted image    user posted image  user posted image

user posted image                  

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
14.12.2006 16:33:57   
Jenki
Zdaj bi se pa najraje zjokala! Poiskala sem vzorce, ki smo jih dobili v porodnišnici od Bubchna in Niveje in zadnjo uro sem pridno vse sestavine poiskala po internetu. Ko sem pa hotela objaviti sporočilo, mi ga ni sprejel ker je predolgo trajalo. SMRK! user posted image user posted image user posted image   

Skratka, in Nivea in Bubchen vsebujejo derivate od nafte. Imam sicer "wind & wetter" kremo od Niveje za občutljivo kožo in mislim, da je bilo manj alkoholnih derivatov notri. Je pa tudi manj rastlinskih izvlečkov...

Imam pa precej podobno knjigico, "Kaj mora vsaka mamica vedeti v prvih mesecih o svojem otroku", ki jo je izdal Center za zdravje in razvoj otroka pri Libero d.o.o. Libero d.o.o. je pa ekskluzivni uvoznik Bubchenovih izdelkov. Avtorja knjigice sta dva, enega osebno poznam in se profesionalno ukvarja z marketingom, drugi je pa lastnik/direktor podjetja Libero.

Dragi klical, da naj pridem ta malo mirkati k tašči, ker bo še v službi in ona mora še nekam iti.

Samo čakam, da gresta vodovodarja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
   [Brisano sporočilo]
14.12.2006 18:30:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jenki)
  Neposredna povezava do sporočila: 1321
14.12.2006 21:49:18   
Jenki
ribicau: glede epiduralne še sama ne vem. Glava me je STRAHOTNO bolela ene tri dni po porodu (baje od epiduralne). Dragi me je ravnokar tolažil, da je tudi njega glava bolela tri dni potem, ko sem rodila. (Mislim, pa da iz drugih razlogov.)  user posted image  Poznam pa eno, ki je imela epiduralno in je ni nič glava bolela in pravi, da je bilo enostavno roditi.

Ne vem ali je epiduralna podaljšala sam porod ali ne. Ne vem kako bi bilo roditi brez epiduralne ampak jaz še zmeraj rečem, da se me ni prejela. Definitivno nisem rodila brez bolečin. Kar se pa potiskanja tiče, mi je babica vedno povedala kdaj moram potiskati. Enkrat sem omedlela, ker sem narobe potisnila. user posted image  

Je pa druga kolegica rodila v Postojni in so ji tam zadnji trenutek dali epiduralno in je tista babica prepričana, da ji ni bilo treba nič rezati, ker se je tako sprostila ravno zaradi epiduralne. (Rezana je bila pri prvem otroku.)

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
14.12.2006 21:59:20   
LuLu
Ojla,
epiduralna je samoplačniška, a ne? Kdaj si jo zaželim, ko sem v bolnici, da rodim ali prej, kdaj jo plačam, koliko stane... malo napišite. Hvala

(odgovor članu Jenki)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
14.12.2006 21:59:46   
Jenki
kolumbo: Jaz sem mislila, da sem edina, ki skriva svoje nakupe pred svojim dragim. user posted image  user posted image

Bepanten je čisto v redu, le da ga je treba sprati pred dojenjem. Meni je lanolin pomagal in sem se večkrat z njim potem preventivno mazala, da sem preprečila razpokanje bradavic.  

Najbrž res glede dojenja. Ta kolegica, ki ni bila rezana v Postojni je prvič rodila v Ljubljani in je rekla, da so tam ženske dobile Tametil (za nastanek mleka) v kolikor še niso imeli mleka ta tretji dan. Je pa več porodnic v LJ in najbrž tudi nimajo sestre ne vem koliko časa se ukvarjati z eno porodnico? Ali pač?

Na Jesenicah so sestre ščipale in masirale ta malo, da bi vlekla. (Preden smo ugotovili, da nimam mleka.) A kaj, ko je dvakrat potegnila in nazaj zaspala. Najbrž ravno zato, ker ni bilo mleka. Ali pa ni bilo mleka, ker je dojenčkovo sesanje najboljša stimulativa za nastanek mleka. Ne bom nikoli vedela zakaj ga ni bilo zadosti. Se pa počutim prikrajšana, da je nisem mogla dojiti in sem bila priklopljena na tisti molzni napravi vsake tri ure. user posted image

No tako. Dragi rabi računalnik. Lep večer vsem skupaj.  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
14.12.2006 22:02:56   
Jenki
Lulu: na Jesenicah je zastonj. V Postojni je 50.000 SIT, če se ne motim. V Ljubljani mislim, da je malo cenejša. Mislim, da bolnišnica sama določi ceno.

Meni so jo dali dokaj zgodaj, da so jo imeli pripravljeno in me dozirali po potrebi. Kolegica jo je dobila kakih 15 minut preden je ta mal prekukal na svet...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.