|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
24.10.2006 9:06:52   
barmaz
Pozdravljene!
Do zdaj bolj ko ne samo prebiram vaše pomenke, imam pa rok 4.2.2007. Glede na zakon o izkoriščanju dopusta sem ugotovila, da bomo morale me, ki gremo na porodniško okoli novega leta, nekaj dni dopusta kar podariti firmi, saj ga v letu 2007 vseh 10 dni ne bomo mogle izkoristiti. Meni gre tako 7 dni (predviden nastop porodniške 7.1.2007)!!

Sicer imamo doma že Urško, ki ravno danes praznuje 2. rojstni dan, predvidoma pa pričakujemo še eno punčko.

(odgovor članu Tabali)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   [Brisano sporočilo]
24.10.2006 9:24:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 827
24.10.2006 10:15:42   
ribicau
Zdravo!

Barmaz dobrodošla.

Kateri zakon praviš da ureja te stvari? A je to Zakon o izkoriščanju dopusta - pravi naslov?

LP

(odgovor članu barmaz)
Neposredna povezava do sporočila: 828
24.10.2006 10:20:13   
LuLu
Barmaz, dobrodošla med februarčice user posted image .
Ni danes dan za pisati... tak grdo oblačno je veni, ne vem kam se naj dam. Bom kar počivala cel dan user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 829
24.10.2006 10:24:39   
Tabali
Hojla!
ribicau: izrabo letnega dopusta predpisuje Zakon o delovnih razmerjih in sicer v svojem 163. členu (za tistih 10 dni konkretno drugi odstavek, ki pravi, da je delodajalec dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta).
Ta dva tedna dejansko pomeni deset delovnih sni, seveda če ti delovni teden traja pet delovnih dni (kar je v večini primerov praksa). Tisti, katerim delovni teden traja 6 dni (npr. najpogosteje je to primer zaposlenih v trgovski dejavnosti), pa dva tedna dejansko pomeni dvanajst delovnih dni.
Upam, da nisem preveč zakomplicirala... če pa sem, pa stojim na razpolago za dodatna pojasnila user posted image !

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 830
24.10.2006 10:26:18   
Tabali
Barmaz - dobrodošla med nami!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tabali)
Neposredna povezava do sporočila: 831
24.10.2006 10:35:48   
ribicau
Tabali hvala, čist razumem. Sej za ta zakon pa vem, samo malo sem se zmedla s tem, kar je barmaz napisala. Sem mislila, da je kaj novega, čeprav za teh 10 dni nisem vedela, da jih moraš pokoristiti, no hočem rečt, pri nas nič ne komplicirajo. Jaz bom poskušala tiste dni, ki bi šli v nič, spremeniti v ure in jih potem l. 2008 koristiti. Pa še nekaj, ko računate 28 dni pred PDP-jem, a PDP tudi štejete v teh 28 dni ali ne?

Hvala še enkrat

(odgovor članu Tabali)
Neposredna povezava do sporočila: 832
24.10.2006 10:58:33   
Tabali
Ups, dobro vprašanje ribicau... sama sicer PDP ne vštevam v 28 dni, čeprav nisem ziher, da je moja logika pri tem na pravi poti (štejem kot navadno računanje rokov, samo v nasprotni smeri user posted image ). Bom še mal razmislila in se pozanimala če je to prav...

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 833
24.10.2006 11:27:16   
ribicau
Ja sej mislim, da se PDP ne šteje, ker mislim da zakon določa, da je potrebno nastopiti porodniško 28 dni pred PDP-jem.....to pomeni, da je PDP izvzet! No lahko so pa naši vrli pravniki to kej drugače napisal oziroma tolmačl

(odgovor članu Tabali)
Neposredna povezava do sporočila: 834
24.10.2006 11:49:32   
barmaz
Ja, PDP se ne šteje zraven (vem iz prejšnje porodniške)!

Sem pa šla ravno zdajle v računovodstvo vprašat, če je možno teh mojih izgubljenih 7 dni spremeniti v ure, pa je rekla, da bo to težko.  Pri nas namreč dopust spremeniš v ure tako, da si sicer tisti dan uradno na dopustu, v službi si pa vseeno prisoten in ure se ti nabirajo. Ker pa bom jaz po 7. januarju že na porodniški, ne bom mogla hkrati koristiti še letnega dopusta. Tako da je tu težava!!

Lep deževen dan vsem!

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 835
24.10.2006 12:58:50   
ribicau
Ja sej pri nas je tudi tako pri spremembi dopusta v ure.

Kaj pa če ti te dni dopusta izplačajo? To bi tudi šlo! Sej je višja sila!

Je pa tko, če si npr. zaposlena za nedoločen čas, potem bi teh par dni lahko koristila že v letu 2006....Ma sigurno je kakšna fora!

(odgovor članu barmaz)
Neposredna povezava do sporočila: 836
24.10.2006 14:20:17   
tinaaja
Pozdravcek od marcevke... Glede dopusta imate pravnisko razlago na zadnji strani marcevk user posted image  Kar se pa tice tistih, ki ne boste mogle koristit celega dopusta, pa en trik, ki se na veliko uporablja: G lahko prosite, da vam prestavi na potrdilu o PDP datum PDP.. To pomeni, da ti napise namesto 7.2. npr 18.2. kot uraden PDP, to ti zamakne zacetek porodniske na cca 18.1. in lahko 1. koristis dopust + 2. ostanes to dobo dalj na porodniski v 2008.

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 837
24.10.2006 17:10:16   
metuljčica27
Še lahko meni prosim.
Jaz imam rok 18.02, na porodniško pa naj bi šla 20.01.
Pa so mi rekli, da ne bom  mogla koristit dopusta letost, temveč bom koristila dopust, ko pridem nazaj. Vendar imam zato deset dni manj dopusta.
Kako je sedaj s tem?
Že v naprej hvala.

LP

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 838
   [Brisano sporočilo]
25.10.2006 9:34:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu metuljčica27)
  Neposredna povezava do sporočila: 839
   [Brisano sporočilo]
25.10.2006 10:01:40   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 840
25.10.2006 12:12:38   
ribicau
Pozdravček še od mene!

Včeraj sem bila na pregledu in je vse bp! UZ itak nismo imeli, tko da samo osnovne stvari. Do sedaj sem pridelala 7 kg in me je kr pohvalila. Sej teh G noben ne razume. Eden skače kao da je to preveč, eden pa da je to super dober. No kolikor jih bo do konca, jih pač bo. Je G položila roke na trebuh in rekla, naj imam čisto mehek trebuh, tko da je potem z rokami "prijela" user posted image . Je rekla da pridno raste. Naslednjič dobim pikico v rit, ker imam krvno skupino negativno. Super.

Še glede dopusta....jaz sem si izračunala, da ga maximalno lahko koristim v l. 2007 6 dni. Po zakonu bi ga morala koristiti 10 dni, če ne zapade. Zdej se bom pa z direktorico pogovorila kaj naredit. V primeru, da mi dopust propade, bom G prosila, če mi rok za 4 dni zamakne. Če ne bo šlo z lepa, bo šlo pa z grda......Pa še to...če koristim januarja dopust za l. 2007 in decembra ves dopust, ki mi je ostal v 2006, sem 6.12. že doma! Jupi!

metuljčica27, tega kar si napisala, tudi jaz ne razumem. Zakaj ga ne bi mogla koristit? A ti v službi ne pustijo?
Kolumbo user posted image  za voziček. Zdej ga pa le sprobej in poročej. Mi bomo pomojem počakali na december, da vidimo, če bo kaj popustov.

Kako ste ostale?

LP in eno user posted image  vsem

Neposredna povezava do sporočila: 841
25.10.2006 12:52:41   
Tabali
Pozdravljene srečke user posted image !
Sem lih kar z malice, tako da zdele kar gre user posted image . Sem pa danes dopoldan bila nenormalno lačna, po moje kar od včerajšnjega tavanja po BTC-u in iskanja nekih ustreznih čevljev zame in za moje "rastoče" noge user posted image ...
Rubicau - super, da je na pregledu bilo vse tipi topi. Drugače pa sem tudi jaz negativna, tako, da tudi mene čez nekaj tednov čaka pikica.
Kolumbo poročaj kako kaj gre formula za bebico, super, da si ga že dobila - lahko počasi že treniraš user posted image .
Metuljčica 27 - niti meni ni glig jasno kako je s tvojim dopustom, a ti ga delodajalec ne pusti izkoristiti ali je kaj drugega vmes? Ker, kot pravi ribicau, po izračunu in dnevih ne bi smelo biti nobenega problema.
Joj... kok sem zdele v teh par minutah lena ratala... bi kar najrajš ven iz pisarne pobrisala, tok se mi nič ne da... uhuser posted image

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 842
25.10.2006 20:36:46   
metuljčica27
nevem, zakaj mi je to rekla. Saj tudi če ne bi bilo tega zakona bi raje imela v januarju dopust, tako da bi še lahko šla k atiju v Nem.
Nevem, bom mogla še it do nje.
In kako ste kaj drugače.
Midva veselo iščeva novo kuhinjo, pa si niti predstavljava ne kakšno.
Še nekaj. kaj so že vaši dragi kaj čutili user posted image . Ko mene lubi prime za trebuščka, se vedno  user posted image  umiri. Drugače pa je kar živ. Jaz ga čutim.

LP

(odgovor članu Tabali)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   [Brisano sporočilo]
26.10.2006 6:55:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu metuljčica27)
  Neposredna povezava do sporočila: 844
26.10.2006 10:43:57   
Tabali
Joj kolumbo - tale zadevica s podaljškom za noge i švasanjem je prav posrečena user posted image user posted image  sem se mogla prav od srca nasmejat user posted image !
Pri nas je tudi kar živahno v bušiju, in tudi user posted image  je že imel čast vzpostaviti komunikacijo s svojo user posted image  (čeprav je ta komunikacija bolj kot ne odvisna od želja in "nagajivosti" bebice). Vsekakor pa tukaj moram pohvaliti dragega, je že nabavil cel kup muzike za dojenčke, tako da se že tudi glasbeno izobaražujemo user posted image .
Punce eno vprašanje - a je že katera od vas bila na testu za sladkor (oz. glukozni test al kako mu že pravijo)? Baje da zadeva traja kar nekaj časa in me samo, iz prve roke zanima, koliko si moram rezervirat časa za to.
Ja res... kje je naša malecka_mateja?

Neposredna povezava do sporočila: 845
26.10.2006 13:14:21   
malecka_mateja
ojla moje user posted image !

evo me iz bolnišniceuser posted image ! kot ste prebrale sem začela krvavet in panika!zato sem se šla v bolnico pokazat!in so me not obdržali! sedaj je vse ok!krvavitve ni več user posted image  pridno brca!tako dauser posted image !
tabali jaz sem mela zdaj v bolnici ta test ker so mislili da ima user posted image  sladkorno in joj upam da nobena nebo potrebopvala tega testa ker je ogabn!traja 4 ure!na tešče spiješ 100 g glukoze to je še bolj lsadko kot navaden slčadkor ,to spiješ raztoplejeno v 2 dcl voide te veste da je prav ogabno in potem ti vzaemoj vasko uro kri in urin in ti zmerijo sladkor!ogabno jaz sem skoraj bruhala amapk sem mogla dol nazaj pojest ker drugače niso pravi rezultati!
naredili so mi tudi uz in bebek je ok!sedaj pa nevedo zakaj krvavitev ali zaradi polipa ki je počil pri odnosu ali kaj...v glvanem bedarija!ampak finta da nikoli nisma groba ampak pač tako se je zgodilo!zdaj pač nebomo user posted image !
ja tako je to!sem vas prav pogrešala! hvlaa vse da ste držale pesti zame!
najbolj svinsko je to da so me celi naslednji dan v dvomih kaj je narobe držali in potem sem bila cela živčna!pa tako je tečno v porodnišnici!kriza sem rekla upam da grem tja še samo rodit!
amapk ko sem bila sprejeta sem pa imela babico tako fajno in tudi zdravnico prav razumevajočo in tako prijazno tako da user posted image user posted image user posted image

joj zdaj že bluzim!
pridne bodite pa božajte svoj ebušije!
aha pa še vprašanje ali je že kateri začelo teči iz prsi meni je namreč in to v bolnici!uf zelo nadležno?
pap

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Tabali)
Neposredna povezava do sporočila: 846
26.10.2006 13:45:49   
Tabali
Bravo malecka user posted image user posted image user posted image , samo da je vse OK!!! Sem res vesela zate, da se je vse pošlihtalo!
A pol ta glukozni test ni del rednih pregledov, ki spadajo v nosečnostuser posted image  Jaz ga mam 6. novembra in vem, da moja g kar vse po vrsti nosečke pošilja na ta pregled... mah, bomo že preživeli
Kolumbo eno vprašanje - ker se je moj lubi ravnokar zagledal v traxx-e user posted image  (mi je poslal mail na treh straneh user posted image , s celo ekspertizo o vozičkih), me zanima ali se da voziček, ki si ga kupila obrniti v obe smeri vožnje (mislim na to, da je bebi lahko obrnjen proti tebi, ali pa tudi ne). Tnx

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 847
26.10.2006 14:20:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: malecka_mateja

tabali jaz sem mela zdaj v bolnici ta test ker so mislili da ima user posted image  sladkorno in joj upam da nobena nebo potrebopvala tega testa ker je ogabn!traja 4 ure!na tešče spiješ 100 g glukoze to je še bolj lsadko kot navaden slčadkor ,to spiješ raztoplejeno v 2 dcl voide te veste da je prav ogabno in potem ti vzaemoj vasko uro kri in urin in ti zmerijo sladkor!ogabno jaz sem skoraj bruhala amapk sem mogla dol nazaj pojest ker drugače niso pravi rezultati!

Ta test so naredili, ker so sumili, da se je pri tebi razvil nosečniški oz. gestacijski diabetes, ne pri user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Tabali

Punce eno vprašanje - a je že katera od vas bila na testu za sladkor (oz. glukozni test al kako mu že pravijo)? Baje da zadeva traja kar nekaj časa in me samo, iz prve roke zanima, koliko si moram rezervirat časa za to.

Jaz sem mela 50g tolerančni test glukoze. Spiješ 50 g glukoze, po eni uri pa ti ponovno vzamejo kri.
Test, ki ga opisuje Mateja pa je 100g test, kjer ti vsake pol ure vzamejo kri in ta test greš delat samo, če je prvi pozitiven. Traja pa dlje, ker ti 4x kri vzamejo.
Jaz od mojega testa rezultatov še ne vem. Upam, da je blo OK.

Neposredna povezava do sporočila: 848
26.10.2006 14:21:47   
malecka_mateja
darja naj ti sporočim da ti jaz prodam svoj voziček ker sm az aporočno darilo dobila vozek in sedaj nočem tega kkaj sma ga dobila prodat ker je le darilo!midva sva ga kupil apa pred tem že!je čisto novi nima lupinice ima pa to vrečko za zimo-ne trde košare amapk vrečko!je pa potem športen in še potem voziček ko je ful veliki!je od firm epikolo in je bež oranž barve sej enkrat sem sliko prilepla lahko si špogledaš,je pa ful lepi!no kupil asem ga za 27.000 ampak ga prodam za 22.000 tam nekje če te zanima!?
ajd papa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 849
   [Brisano sporočilo]
26.10.2006 15:39:45   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?