ribicau
|
Zdravo ! No mi smo pa v soboto naredili študijo vozičkov in vam zdej lahko poročam! Šla sva v LJ. v Baby center, Rutar, Ariel in Pikapolonico. Gledala sva trikolesnike, predvsem sisteme, ki vključujejo že vse potrebno. Situacije je pa taka: Pikapolonica: Imajo Quinny, Jane, Chicco, Peg Perego. Ariel: Imajo Quinny, Traxx Rutar: Imajo Quinny, Chicco, Hartan Baby Center: Imajo Quinny, Peg Perego, več se pa ne spomnim Quinny Freestyle 3L - je pretežek. Sem ga probala vozit, pa se ga težko obrača (verjetno zaradi teže). Zame odpade. cena: 89.000,00 SIT - povsod enako se mi zdi Quinny Speedi SX - je lažji kot Freestyle in s tem tudi zelo lepo vodljiv. Naklon lahko normalno reguliraš. Ima bremzo (vezana na zadnja kolesa), sprednje kolo je vrtljivo in ga lahko po potrebi tudi fiksiraš. Zelo dobro se zloži - zavzame malo prostora. Moti me majhna nakupovalna košara, ampak to ni tak problem. Cena: 68.000,00 SIT, na internetnih prodajah 63.900,00 SIT Ta dva modela lahko kupimo v kombinaciji s košaro Dreami (čeprav mislim, da je Quinny primeren za novorojenčka)- cena 42.900,00 SIT lupinico Maxi Cosi - ki je tudi najbolje ocenjena za varnost - cena 29.900,00 SIT vrečo za noge - te cene pa ne vem! Quinny Speedi SX lahko nabavimo tudi v kompletu (košara Dreami, vreča za noge, torba) cena: na www.soncek.si je 107.000,00 SIT, pa če zraven nabavimo še Maxi Cosi je skupaj 137.000,00 SIT - KAR JE ZELO UGODNO. No zraven je fino računat še dežno prevleko, ki pa je 10.000,00 SIT. Po teh trgovinah je tak sistem dražji kot na sonček.si!!! Chicco S3 - Teža približno kot Quinny Speedi SX in tudi vse ostale stvari enako. Bremza je vezana na sprednje kolo. Ima malce večjo nakupovalno košaro. Dobro se zloži, tako da ne zavzame veliko prostora. Imaš pa za zložit voziček kar nekaj dela. Chicco S3 kombiniramo s košaro (ker mislim da se naklon ne spusti čisto ravno in ni za novorojenčka) in lupinico Chicco. Košara se mi zdi slabša kot pri Quinny-ju, lupinica je dobro ocenjena glede varnosti.. Ima tudi dežno vrečo in torbo. Cena tega kompleta je: 153.000 SIT Pikapolonica, 165.000 SIT Rutar. Drugje ne vem koliko je cena. Peg Perego 3 kolesnik (ne vem točnega imena). Ima tri nastavitve naklona. Kupite voziček in dobite zraven "kao" vrečo za noge! Ta vreča je larifari - majhna in tanka in otroka z njo ne morete prestaviti!!! Voziček je zelo velik, tudi ko ga zložimo. Cena: 110.000 Pikapolonica, Baby Center 99.000 SIT! Če bo slučajno katera zainteresirana je na sonček.si 94.000 SIT cena, skupaj s torbo za pleničke...! U glavnem, pri meni ima same minuse, tko da naprej tud gledala nisem kar se tiče lupinice! Jane Slalom Pro - Zelo lahek (8 kg), zelo dobro vodljiv, ima vse kot Quinny Spedi SX, bremzo vezano na sprednje kolo, naklon nastavljiv po višini - mislim da 5 nivojev - vendar pa se ne spusti čisto vodoravno, zato ni primeren za novorojenčka. Cena vozička z dežno prevleko in torbo je 90.000 SIT (okvirno jurja gor al pa dol)v Pikapolonici, če ga pa nabavimo preko spletne trgovine Pikapolonica je pa 84.900 SIT, komibiramo ga pa s košaro Matrix, katero lahko pritrdimo tudi v avto, namesto avtosedeža, vendar je zelo slabo ocenjena za avto glede varnosti, ampak sama košara pa je boljša kot od Quinny-ja, pa od Chiccota.... Cena je 52.000 SIT. Avtosedež je Rabel pro in je dobro ocenjen glede varnosti, cena pa je 28.000 SIT (pomojem). V Pikapolonici lahko nabavimo komplet (voziček + košara + dežna vreča + torba), cena je 151.000 SIT ali pa kot komplet (voziček + košara+ dežna vreča + torba + avtosedež), cena je 171.000 ali pa 178.000 SIT (nisem čisto prepričana). U glavnem, če kupimo na internetu na Pikapolonica vse posebej, je cena okrog 164.000 SIT. Hartan - precej velik se mi zdi in težje vodljiv. Cena je pa nenormalna. V Rutarju je samo voziček 117.000 SIT, potem pa je potrebna še lupinica, pa adapter za lupinico....U glavnem too much enega denarja. Imajo jih tudi na spletni strani comfortbaby in so cenejši, ampak vseeno dragi. Traxx - zanj pa ne bom pisala, ker je že veliko bilo napisanega. Sploh pa največ lahko pove hothien... No to so nekako moje ugotovitve. Če katero kaj zanima, naj kar vpraša. Mi se nagibamo na Quinny Speedi SX in Jane. Zaenkrat Quinny vodi, ampak če bodo kakšne akcije za Jane, pa definitivno vzamemo Jane. Moj ima tudi v izboru Chicco, ampak meni ne leži ravno najbolj, zaradi košare - mi je slabša..., ampak voziček mi je pa nekako obljši kot od Quinny-ja - PA TO JE ZAČARAN KROG. Napisala sem cel roman, upam, da bo kateri od vas koristil. No pa glede na to, da sem že tolk napisala vam še lahko napišem, da je naš tko aktiven, da se včasih kr za trebuh primem, tako brcne. Če gledam trebuh se mi prou vidi, kako se premakne...noro. NO BYE
|