Barbs
|
Naše trenutno najljubše pa so : Sem škratek Copatek, tra, la, la, la, la, če stegnem svoj vratek, sem velik za dva. Vas strižem, obrijem, počešem lepo, vam brke pristrižem in skodram brado. Po želji vam skrajšam predolge lase, jih v kite povežem kar mimogrede. Aleks obvezno zraven poje tralalalalalalalalalla.... in dela "sk sk sk " s prstki po moji glavi Pa še : Srnica mala, kaj si že vstala, sončece zlato zbudilo te je? Ptički veseli, so zažgoleli in odleteli na širno polje.« Srnica mala je priskakljala in pokazala ušeska je dva. Fantka je uzrla in jo ucvrla v gozdič zelen, kjer svoj domek ima. Pri tej je Aleks zelooo žalosten..kaj pa vem, morda zaradi melodije, mogoče pa zato (je rekla Gaja) ker misli, da smo srnico OCVRLI. Potem imamo medvedka, ki leži v eni stari mali posteljici od Gajinega babyborna, pa ga "iščemo" povsod...Aleks najbolj cvili, ko ga na koncu "najdemo".... Seveda mu je ful fajn, ko vse pregledamo, on pa cel nestrpen.... Iščemo, iščemo, iščemo medvedka: za pečjo, pod klopjo, kote vse pretaknemo. Iščemo, iščemo, iščemo medvedka: tu ga ni, tam ga ni, kje medvedek zdaj čepi? Našli smo, našli smo, našli smo medvedka. V Lenčkini posteljici naš medvedek sladko spi. Od medvedka je super in oh in sploh tudi tale, kjer se da super zraven tacat in vrtet v krogu, na koncu pa, ko je "medo ti moj rjavček" , moram Aleksa pa vedno dvignit in pocartat... Pleši medo, pleši medo, medved godrnjavček, pleši medo, pleši medo, medo moj plesalček. Skoči medo, skoči medo, medved godrnjavček, skoči medo, skoči medo, medo moj skakalček. Dvigni levo, dvigni desno, medo godrnjavček, pa ne drži se tak resno, medo ti moj rjavček. Najbolj kul in kratka in zabavna pa je, ko mu Gaja reče : Če vpraša te kdo hej, bratec kako? Po lesu potrkaš in rečeš lepo. Seveda Gaja pove samo do "in rečeš" , Aleks pa trka kot obseden po mizi in reče " pooo" (lepo), (ati ga je sicer želel naučiti , da bi se potrkal po glavi , pa mu ni uspelo) ... N, tkole, nekaj predlogov, če se vam da "pojčkat".... aja, mislim, da so čisto vse od Janeza Bitenca.