|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
6.7.2006 15:36:25   
tea
Barbs- tole si pa res krasno napisalauser posted image . Sem tudi jaz kar mal solzna ratala!
Pri prvem otročku sem tudi jaz bolj gledala na uro, čeprav moram reči, da bistveno manj kot marsikatera druga mama. Zdaj pa se s časom sploh ne obremenjujem. Nič ne gledam koliko časa spi, kdaj je nazadnje jedel, koliko časa je tiho v vozičku. Ko se zbudi, ga vzamem v roke, ko bi jedel, dobi zizo, ko joka v vozičku, ga vzamem ven. Tako hitro zrastejo in nočem zamuditi teh lepih trenutkov! Je pa res, da je Jaša bistveno manj zahteven dojenček kot je bil Gregauser posted image .

Cofek- mi uporabljamo pamperske, ampak jih kupujemo v Mullerju. Se kar precej razlikujejo od tistih ostalih. Zdaj smo na dvojiki, v prpiravi imam pa tudi že en paket trojke. V Mullerju imajo tudi trojko rumeno pakiranje- te so namenjene otrokom, ki so dojeni in imajo bolj tekoče kakce kot potem večji otroci. Zato je struktura teh pleničk drugačna- takšna kot pri papmerskih enka, ki jih kupiš v ostalih trgovinah. Upam, da glede kakcev ne bo nič hudega.

Naš user posted image je že nekaj časa ves pikast po obrazeku. Sem mislila, da je od vročine.  V začetku tedna so pa te pikice postale en velik rdeč flek, ki se je začel sušit in luščit. Pa smo šli k zdravniku, ki je ugotovil, da ima seboroični dermatitisuser posted image . To naj bi bilo po domače- čisti se kožica, kot nekakšne temence. Je res videti ves ubogi.user posted image Včeri sem opazila, da se mu zdaj dela še po vrhu glavice. Bomo videli, kaj bodo rekli jutri na kontroli. Sicer zdaj mažemo z nekim mazilom, ampak ni bistveno bolje. Baje je povezano z dojenjemuser posted image . A ima katera s tem kaj izkušenj?

Nič, prihaja naš Gregi in moram končati!

lp, tea

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 401
6.7.2006 16:49:28   
mojsoncek
Se ena solzna tukaj user posted image ...

Vem, da moje vprasanje po Barbs-inem postu (kljub temu, da se strinjam z njenim razmisljanjem) ne bo ravno na mestu, ampak moram vas vprasat. Cez dan in ponoci nudim vse kar potrebuje, kadarkoli in kakorkoli. Me pa zanima nekaj. Ali vase malcke in malcice pred vecernim obredom kopanja, dojenja in podobno pred spanjem zbudite, ce spijo in po "njihovih urah veste", da naj bi spali se kaksno uro.

Mene najbolj matra to, da je ura ze tam okrog pol desetih ali deset, Anze pa naj bi imel svojo uro za papcat okrog enajstih. To se mi zdi pa ze kar malo pozno za ves vecerni obred. Tudi jaz sem zvecer ze posteno utrujena user posted image .

Midva sva ga vceraj zbudila ob desetih zbudila in ga skopala, potem sem ga se podojila in nato v posteljico. V kopanju je ful uzival (zacuda tudi, ko sem ga namilila) in se na veliko smejckal pa tudi papcal je veliko bolj umirjeno kot sicer. Pa ponoci je spal dlje. Se mi zdi, da je bilo vse skupaj veliko bolj umirjeno kot drugace, ko se zbudi sam.

Sedaj pa se seveda sprasujem, ce je OK, da ga takole zbudim, da se zrihtamo za spat user posted image user posted image user posted image

lp

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 402
6.7.2006 21:35:15   
puncica
Barbs krasno napisano user posted image ampak jaz mislm da vsaka mama hoče svojmu otroku najboljš in se trudi po najboljših močeh. Jaz vem da sem punčico ful večkrat puščala da se joče, ker je res bila ful bol zahtevna kot ta naš mali punček. Kar ne morem verjet da mi že 14 dni vsak večer SAM zaspi brez joka in sicer poišče prstek mal pocuza in že spi, res je srček, moram pa ga dat spat tam okol pol osmih - osmih, potem spi do enih...

mojsonček danes sem jst mojga tamalga zbudila, ker je ravno hotel v vozičku spet zaspat, pa je neki dremuckal, ker je ravno 15 min prej jedel, potem sem ga pač skopala in opravila obred mu navila oblaček ga pobožala da la lubčka in šla iz sobe. Frajerček je čez pol ure že spal user posted image Sicer ga jaz ne zbujam, ker itak je večino dneva zbujen, tako da spi tam max po 1 uro in če vidim da postaja zaspan ga kar spravim spat večerno spanje.

plenice
mi uporabljamo pamperske ali huggies odvisno katere so v našmu mecatorju bol pocen in smo z vsemi zadovoljni, smo pa pri punčici probal vse od milerjevih, lumpi, DM, pampers, huggies, fixies,... Ma kaj pa vem vedno kje najdeš škart in na konc smo bili skoraj vedno na pamperskih.

MarijaPo mater ti si pa res stroga, pa ubogi srček tvoja Eva user posted image da ne bo zamere hecam se, a ja veš kaj pa je mene vedno motil, ko so me vedno še danes spraševal "A je priden/a" Pa kaj boš na to rekel ja itak da je, ne vem če katera mamica reče ne moj pa ni priden user posted image Ful sovražim to vprašanje. Pač moji otroc ne bodo taki da bi od 1 mesca spali celo noč in se nič ne drl pa sam spal pa jedl, tako kot mi mami pravi da vsi okol so ful pridni, to pa popenim.user posted image

lenika ti pa maš res natempiranga Matica, ej ne tolk gledat na uro, deli po občutku, tud jaz včasih rečem pa sej si šele pred 1 uro jedel, pa ga vseeno prpopam na jošk in tako lepo vleče, potem je že bil lačen, če se pa igra ga pa mal pocartam. Glede vozička pa kaj če mu kaj naštimaš da bo gledal, mi imamo v vozičku levčka in ga pripnem gor. Itak se pa ne dere velik, če pa se že, ga pa ven vzamem, ga pač nesem do doma, za zdaj še ni težav, ker še ni tako težak. Kot sem pa že rekla da se je punčica ful drla v vozičku pri 3 mescih, pač takrat nismo veliko okol hodil se bol v bližini zadrževal pa smo preživel. Tako hitro se to spreminja, enkrat spijo ful, potem sploh nič ne, potem bi se sam nosil, pa spet cel dan ne, tako da prilagajaj se mu pa boš videla da bosta oba bol vesel in sproščena, tako si pa ti živčna, ko joče pa še tvoj Matic to čuti in posledica je jok.

Ja nič moram dat taveliko spat. Lahko in mirno nočko vsem majčicam.user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   [Brisano sporočilo]
7.7.2006 6:30:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 404
7.7.2006 8:40:29   
lenika
Pozdravljene!

Jaz sem danes spet polna energije, ker smo se ponoči naspali. Spali smo prvo rundo 6 ur, nato 3 ure in sedaj ko sem se šla rihtat, da bi šla ven, je v tem času zopet zaspal, tako, da sedaj čakam, da se zbudi.
Ja drugače se mi pa verjetno res pozna, da sem učiteljica in hočem imet še pri svojem otroku natampirano vsa na uro (zatežena mama). Bom se probala bolj skulirat. Je pa res, da je verjetno vam (Barbs, Punčica...) lažje, ker veste kaj se lahko od otroka pričakuje. Imate pač izkušnje, ki si jih me ostale moramo še pridobit.
Jaz sem pač celo nosečnost poslušala mamice, ki so govorile, da otrok v prvih 3 mesecih samo spi in je (na 3 ure). Naš dojenček pa je bil že od začetka veliko buden, jest je pa itak hotel nonstop. Sedaj se je to že zelo zelo spremenilo in je velikokrat, ko je buden že pravi doborvoljček in tudi hranjenje se nam je že precej zreduciralo in tudi precej manj časa traja.
Ja tako je to. Nobeden ti pač ne pove, da obstaja možnost, da z otrokom ne bo ravno tako kot piše v knjigah in potem misliš, da je s tvojim otrokom kaj narobe.
Se mi je pa že zgodili, da ko je na sprehodu jokal me je neka gospa vprašala, kaj mu je da joče. In odgovorila sem ji da ne vem. Čudno me je pogledala in odšla naprej. Tako pač je. Včasih ne vem zakaj moj otrok joče, pa se vseeno nimam za slabo mamo. Je pa res, da velikokrat samo potrebuje mamino bližino, ker ko nima krčkov ali ko ni lačen, v naročju nikoli ne joče.
Pogrešam pa Mojco75, že full dolgo se ni nič oglasila, mogoče pa že uživa kje na dopustu.
Lepo se imejte.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 405
7.7.2006 11:18:32   
Panda.
Ojla, punce!

Barbs, oh, Baaaaaaaarbs!!!!!!!user posted image Punca, moja! Tebe bi pa res rada enkrat srečala, da ti v živo povem, kako fejst baba si! user posted image

Jaz sem si tudi včeraj dopovedovala, da me mali nujno rabi točno sedaj, ko se mi je cel dan zvijal po naročju, da sem bila že kar bebava. Se mu pa sploh ne čudim, ker potem, ko se je končno popoldne pokakal (seveda razvit na previjalni mizi, to je že skoraj klasika) je imel še v kakcu polno zraka, da je izgledalo ko milk-shake. Zdaj pa besno razmišljam kaj sem takega jedla. Ali pa je bilo to, da sem premalo jedla. Menda je mleko popolnoma drugačno, če nastane iz sveže pojedene hrane kot če nastane iz maščobnih zalog...

Sicer pa ga čez dan povijam v bombažne plenice, ponoči pa mu dam pampersko. In sem ugotovila, da mi pamperske fuuul smrdijo user posted image . Vsakič, ko se polula takoj vem, ker mi tako zasmrdi. V bombažnih pa vem, da je polulan, šele ko začutim mokroto... user posted image

Pri nas jemo, lulamo, spimo, se kopamo, zabavamo, pestvamo, nosimo, zibamo... vse v ritmu, ki ga narekuje in si ga želi malček. Ko ga je user posted image enkrat kopal, ko še ni bil dovolj zbujen, je kar naenkrat nastala tišina v kopalnici in ko sem šla pogledat, je mali spal v banjici (na očkovih rokah). Je imel vodno posteljo. user posted image

Naslednji teden gremo pa na počitnice v gorske kraje. Komaj čakam!!!! user posted image

lp He

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 406
7.7.2006 11:23:49   
mojsoncek
Pozdravcek!

Jaz sem se vedno cisto pod vtisom vcerajsnjega Barbs-inega posta in moram priznat, da sem na to temo vceraj in tudi se danes zjutraj veliko razmisljala. Lahko recem, da sem malo popucala pod streho. Poleg tega pa sem na forumu Novorojencek, dojencek prebrala tudi temo Veselje z dojenckom. In lahko recem, da nama gre z Anzetom kar dobro od rok user posted image . Nic ne recem, je najin prvi otrocek (in definitivno ne zadnji, ce bo vse prav) in vcasih pride malo krize, ko ga gledam, da se matra in zvija in napenja (vecinoma kar v spanju), ampak glede tega res ne morem kaj dosti. Tudi to sem se ze nekako sprijaznila, da bo se dostikrat padla bomba v stanovanje in da kosilo ne bo skuhano do casa. 

Me pa potolazi in spravi v dobro voljo, da vse pozabim, ko se tako lepo smeji, kadar je sit in previt, saj vidim, da je drugace, ko ga ne zvija, cisto zadovoljen dojencek. Na primer danes dopoldan, ko sva se napapcala in previla, sem se vsedla na kavc, oprla pokrcene noge na mizo in ga posedla v narocje, tako da je bil s hrbtom oprt na moje noge. Tako sva se skoraj eno uro smejala, pela, stela prstke, se igrala z ropotajocim levckom in guncala. Ko je zacel zehati in malo jokcati, pa sem ga odlozila in je lepo zaspal.

Trenutno pa ga spet spet malo zvija in igram vlogo pobiralke dudice in maserke trebuscka. Sibam, ker imam eno roko premalo, da bi se tipkala zraven...

pa pa

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 407
7.7.2006 11:45:36   
cofek
na, pa sem mislila, da smo s hormoni že na ti, pa pride Barbs in napiše srceparajoči post in me spomni na dan pred rojstvom našega cofka, ko sem napisala, da sicer se bojim poroda,da pa komaj čakam da vidim tisti nosek, prstke,...in naslednji dan se mi želja uresniči...pa ko so mi pred štirimi leti rekli da bo težko zanosit...pa ko sem zadnje mesece nosečnosti lovila nogice in rokice po trebuhu...pa da bi imela še enega cofka, pa vprašanje če se bo izšlo (služba)...pa user posted image  prve dni po rojstvu user posted image , ko je kar žarel...
bom kar nehala, ker je tipkovnica že potopljena....

kakec - danes javim P, pa se mi zdi da ni glih kakega napredka, ker je na včasih še kar sluzast. Moram omenit če ni to mogoče od SabSimplex. Sem pa ugotovila, da se je izogibat konzervansom cela umetnost - so že vsepovsod... sem pa izvedela, da je treba podaljšat čas med hranjenjem na 6 ur (jedel naj bi 4x na dan) v roku 1 meseca.

tea - hvala, da si me spomnila na Mullerja - sem že slišala da so plenice bolj kvalitetne, ampak je to bilo v času ko jih še nismo rabili, tko da sem tudi preslišala...gremo jutri v Lj in jih bom nabavila na zalogo tudi jaz..drugače je pa bil tudi na nekaj pikast po obrazku in smo začeli uporabljat od Bubchena ognjičevo kremo za obraz - se je koža čist popravila; sem pa tudi jaz ta teden opazila, da ima neke luske na glavici (in kot prhljaj na laskih), pa sem včeraj popoldan namazala z mandljevim oljem in se mi zdi da je že malo boljš...pa zabičala sem user posted image  in sebi, da ga morava česat (sva ponavadi kar pozabilauser posted image user posted image ). če se stanje popravi javim.

mojsonček - tudi midva sva ga parkrat zvečer zbudila za skopat in jest - da bi mu uravnala urnik, pa je bilo čez dva dni isto - sva ugotovila, da torej nima smisla (itak je pa zdaj popoldan buden), tko da ga zdaj pač skopava takrat, ko se mi zdi da bo zadnji obrok pred spanjem (to variira od 9-11h zvečer enkrat) in potem zaspi najpogosteje okrog pol 11h.

lp,t

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 408
7.7.2006 13:00:36   
lenika

Cofek, kako to misliš glede hranjenja? Samo 4x na dan naj bi jedel?user posted image

< Sporočilo je popravil lenika -- 7.7.2006 13:01:46 >

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 409
7.7.2006 17:06:17   
Pupica
Tako, pa smo postali mobilni, sedaj se pa cele dneve sprehajamouser posted image user posted image V ponedeljek smo namreč kupili buggija, tako da se ta večja lahko pelje zraven, in sedaj spet nabiram kilometre, tako da sploh nisem nič računalnika prižigala ta čas, ker enostavno ni bilo časa.

Vmes je naš mali princ predvčerajšnjim postavil rekord in spal ponoči 7 ur(od 21 do 4user posted image user posted image ), danes pa "samo"6 ur.Čez dan pa spi vedno od 13 do 17, včeraj celo do 18h. Mi je kar prov prišlo saj ej bila Tia v bazenčku, imeli smo kup obiskov, in mali je tako lepo spal, da sem ga kar z težavo zbudila.

Je imel pa včeraj zjutri krčke. In mislim, da za to, ker prevčerajšnjim ni kakal(je samo 1 x ampak malo). Potem pa ga je od 8h ko se je zbudil, pa do 9h FUL zvijalo, potem je začel prdet, in ko se je pokakal, je že spaluser posted image . Največkrat pa se še vedno pokaka v naročju. Joka kot da je lačen, komaj ga primem, že poka in škriplje v pleniciuser posted image user posted image user posted image Seveda spi še vedno na trebuščku, in SAMO na trebuščku. SPloh če gremo ven z vozkom, drugače sploh ne spi. DOma, pa ga zvečer pustim na trebuhu in ga čez 20 min prekucnem na bok.

Pupic&, a ti imaš pa kar tako pridno dete, da buden gleda naokoli, naš je zelo redko dolgo časa lahko v budnem stanju brez petja (njegovega seveda )

Ja sej sem jaz tut vesela lenikauser posted image user posted image user posted image . Pa ful se trudi nekaj pogovarjat, tko da spušča ene čudne zvoke, podobne gruljenju golobčkovuser posted image Pa vse ljudi tako zelo opazujeuser posted image

Kopamo se tudi sedaj vsak dan. sicer pa ima sedaj že kar svoj ritem. Ustane ob pol 8h, potem zaspi ob pol 10h, se zbudi za kosilo nekje od 12-13h, potem pa zaspi do 17.Zvečer pa obvezno želi ob pol 20h v čebriček, ob 20h večerja(mleko mljask mljask) nato pa spat. Vse vmes se nam čisto prilagaja.

Aja pa pohvala barbs, to je bilo lepo prebrati. Tudi jaz sem včasihj pri Tii ugibala, in drvela z mislimi naprej. Vse je bilo v prihodnosti. Kako bo, ko bo...
Sedaj živim za sedaj.Ne obremenjujem se z ničemer, živimo res iz dneva v dan, in imamo se maximalno fajnuser posted image in samo to mi je bistvo. Pospravim, ko pospravim, vmes pa gredo stvari sprotno...ničesar ne računam naprej.

Res so cukri teli naši, ko se nas oklepajo,...pa tako lepo je vidite oba, ko se stiskata k meni...res je.Le še sedaj me tako zelo potrebujeta, ...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 410
7.7.2006 22:41:49   
MarijaPo
lenika - nikar se ne sekiraj. Nic nisi zatezena mama, ko imas enkrat prvic otroka, se ti vse postavi na glavo in si cist zmeden, vsaj jaz tako dozivljam situacijo. Tista mama, ki te je ogovorila, da kaj je narobe z otrokom ocitno nima pojma, ali pa ima ful slab spomin. Gotovo so se tudi njeni otroci drli brez razloga, pa je to takoj pozabila, da bi v svoji glavi naredila sliko pridne mame.

Moja eva se dostikrat dere kar tako in ce ljudje cudno gledajo, jih grdo gledam, k sreci v Ljubljani le redko kdo kaj pripomne, pa se to bolj sebi kot meni.

Kar pa se zatezenosti mam tice - ce imamo radi red, se ne pomeni, da smo zatezeni, meni red omogoca, da se lazje sprostim, najdem cas zase in konec koncev tudi za spanje, ne predstavljam si, da bi se ravnala po evini bioloski uri (ali ni tako, da otrokom biolosko uro mi vzpostavimo?).

Skratka, nikar se ne sekiraj.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 411
8.7.2006 8:42:34   
pikicaa
OJLA

Samo toliko se vam javim, da se poslovim od vas, ker gremo na morje tja do sredine avgusta.user posted image user posted image user posted image user posted image  Seveda vas bom pogrešala in mislila na vas in namakala ritko za vse tiste, ki greste šele septembra.

Drugače pa smo danes naspani. Po celem dnevu tečkanja je Maja zaspala ob polnoči in je spala do sedmih zdaj pa spet spi. Upam da bo na poti pridna.

Zdaj pa grem do konca spakirat potem pa MORJE!!!!

Uživajte se pišemo, ko pridemo nazaj.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 412
8.7.2006 9:32:51   
lenika
Pikicaa uživaj na morju, to bodo pa kar konkretne počitnice.

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 413
8.7.2006 11:38:22   
TiaSara
Ojla, da se še jaz vključim v debato. Saj čisto na uro pri teh malih res ne gre, ampak, kot je napisala MarijaPo, če pa to potrebuje mama, pa je tudi O.K. Naš user posted image  vsekakor sodi med bolj zahtevne - pa tudi jaz sovražim vprašanje "a je priden?" Ja seveda je, kaj pa naj bo poreden? Saj ne joka zato, da bi ti nagajaluser posted image . No naš kar precej joka. Pa ne ker bi bil lačen, niti ne išče zizka. Največkrat joka zato ker je utrujen, pa ne zna zaspati. Sedaj ko sva sama, mi včasih uspe, da ga ravno pravi čas dam v posteljco in ga poskusim z dudo uspavati (ki jo je treba seveda ves čas držati v ustih, ker sicer prakmalu ven pade).  Žal pa potem spi tako rahlo, da ga vsak premih v črevesju zbudi in potem je spet jok. In v tem stanju tudi naročje čisto nič ne pomaga. Zato jeaz res ne maram teh nasvetov, da če ti user posted image  joka, da ga vzemi v naročje. Moram reči, da je zelo zoprn občutek, ko se ti dojenček v naročju dere in se odriva stran od tebe.  Moram reč, da je treba kar dosti samozavesti, da si dopoveš, da te zaradi tega ne bo imel nič manj rad, da samo v tistem trenutku potrebuje nekaj drugega.  Če bi bili vsi dojenčki taki kot iz knjige, bi nam bilo dosti lažje.

Glede joka v vozičku, pa ja, pri nas se umiri. Če je zelo hudo, ga sicer kje (kjer je to izvedljivo), vzamem ven iz vozzička in poskusim malo potolažiti - kar niti ne uspe vedno), potem pa nazaj notri in vozit po kakšnem nakadamu. Skoraj vedno pa malo pojokca predno zaspi - tudi to se včasih zgodi in potem sem nadvse srečna. Če pa bi ga takrat vzela v naročje, pa bi ga zbudila in bi potem imela tečnega otroka, ki se dere kot jesihar.

No sicer pa je naš korenjak velik že 56 cm (+5) in težek 4,700 (+1,650)user posted image . In to kljub vsem mojim težavam z dojenjem. Sicer podpiram vsako mamo, ki je pripravljena dojit, vedno in kadarkoli, tudi na pol ure, ampak če bi kdo to v začetku zahteval od mene, bi obupala nad dojenjem in prešla na umetno hrano. Sedaj sem vesela, da sem si pač določila nek urnik in gledala tudi uro. Le tako se lahko sedaj dojiva z veseljem in tudi takrat, ko se pač njemu zahoče.

Saj je prav, da se zavedamo, da so naši sončki zelo kratek čas tako majhni in da je prav, da se zanje potrudimo po najboljših močeh ampak mislim, da mora mama še vedno najprej gledati nase, potem pa šele na user posted image . Le zadovoljna mama lahko zares poskrbi za svojega user posted image , sicer je vse skupaj le še neko mučenje za oba.

Midva z user posted image  sva zelo dobro začela dneve ko sva bila sama, potem pa so prišli krči in nama podrli vso zadevo. Sedaj spimo vedno slabše, tako ponoči kot podnevi, vmesni čas pa smo pretežno na rokah zaradi krčev, preostali čas pa prejokamo zarad preutrujenosti, ker ga krči ne pustijo spati. Trenutno imam pavzo, ker je z njim moj dragi, potem pa spet na delo. Ko zaspi med dvema krčkoma je najlepše bitje na svetu, se pa moram sprijaznit, da ko sem sama z njim, ne morem naresti čisto nič - še prehranjujem se težko.

No, šibam kuhat!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 414
8.7.2006 12:40:51   
petka
Večkrat razmišljam tako kot Barbs.... tudi mene so obremenjevale številke, zasužnjena sem bila s časom in mililitri v dojenčkovi steklenički... in priznam, da sem se ob Barbarinem postu pošteno user posted image  OD SREČE SEVEDA user posted image

NAš user posted image , po definiciji "zelo priden" je nekaj dni jokal kot nor, kar je bilo zanj izredno nenavadno. Razloga nismo mogli najti, zvijalo ga ni, previt je bil, sit pa tudi - saj je vendar pojedel točno toliko kot so rekli pri zdravniku in ure so bile prave....
Ja, vsak user posted image  je drugačen... naš pač zahteva večje obroke in joka ko je lačen - jaz trapa pa si nisem dala dopovedat in sem ga pustila stradat user posted image  - sedaj dobi kolikor zahteva, zato pa tudi tako lepo raste in se redi...

Ja...številke... je to res kriterij, da so naši otroci zadovoljni ???

Ne obremenjujmo se in prisluhnimo načim malčkom, čeprav je - roko na srce - včasih to res izredno težko!
Ampak otroci res prehitro rastejo da si lahko dopustimo, da grejo dnevi tako "nezavedno" mimo nas.

Punce, lepo se imejte - mi šibamo na piknik in upamo, da ne dežek user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 415
8.7.2006 22:02:58   
Barbs
Petka - ful sem te pogrešala, srčica user posted image

Mi smo pravkar z veseliceuser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 416
9.7.2006 10:32:21   
maya2
Pozdravljene!

Opažam, da naša mala ni čisto nič po meni... ne mara šopingauser posted image user posted image  ni mi jasno zakaj ampak vedno spusti sireno, ko gremo v trgovino, jo voziva v vozičku sem in tja pa vseeno... kaj neki jo moti??? ful ne mara hrupa in gužve, smo včeraj šli kar na hitro domov s piknika, ker je bila eno uro vsa vesela, potem pa konecuser posted image , neutolažljiva! A ima še katera podobne 'probleme'?

Drugače pa imam zadnje čase tudi jaz ful problem z uspavanjem podnevi, je ful zmatrana, pol pa ne more zaspat pa joka... zaenkrat pomaga voziček, ker se je ful navadla, da gremo 2x na dan ven in takrat z lahkoto zaspi, tako da zdaj hoče ven z vozičkom vsakič, ko ne more zaspat... ko pa pridemo do prvega ovinka pa že spiuser posted image   pol pa nabiram kilometrino (da se rita trese) ... saj je ok zdaj, ampak kaj ko pride slabo vreme??

Evo sirena, se voziček ne trese več!
LP

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 417
9.7.2006 10:47:43   
sonca
Ojla!

Da se še jaz malo javim, da me ne boste pozabile.

Moram dodati komentar na številke: odkar so mi rekli da je kao nenahranjen otrok ( čeprav je bil zelo zadovoljen in po mojem mnenju dovolj nahranjen), sem začela gledat na številke in to navado še imam zdaj. Na dan je na 4 ure, zvečer ga ob pol osmih skopam, ob osmih ga nahranim in nato zaspi. Spi do pol šestih zjutraj, ga nahranim tako da mi že v naročju zaspi in spi do osmih zjutraj, in še malo poje. Tako v bistvu spi nonstop 12 ur. Nato sledi hranjenje ob 12, nato ob 16 in zvečer sledi kopanje in spanje 12 ur. Pa da ne boste mislili da sem jaz izbrala te ure, Naš Žiga si je to sam izbral. No saj ni tako strogo, pač nekje čez 4 ure je lačen in se začne jokati dokler ne dobi cucelj v usta. Hranim ga po flaški, ker mleka nimam. Taki urnik že ima 1 mesec in meni to čisto ustreza. Čez dan spi mogoče kako uro, ostalo pa je buden. Joče pa se mogoče kakih 10 minut  čez dan, pa še to ko je lačen, drugače se ne joče. Ko je nemiren pa mu dam čaj in je zadovoljen.  Ponoči spi sam v svoji zibelki, ob 8 zjutraj pa ga vzamem v svojo posteljo, kjer sledi cartanje. Čez dan ga imam nonstop ob sebi v ležalniku, ali pa ga vzamem v naročje oz. si ga dam na noge, mu pojem in mu berem pravljice. Če grema na sprehod vedno zaspi v vozičku, prav tako če se pelje v avtomobilu.
Ja, res pogledam na uro ko se začne jokati, in vidim da 4 ure ni jedel in mu dam jesti. Amapk rajši tako delam in mi ponoči spi 12 ur, tako se naspima tudi midva, kot pa da mi ne bi spal.
Skratka midva sva se zelo ujela, in rade volje gledam na uro. Pri vsem tem pa upam, da bo tudi drugi otrok vsaj pol toliko priden kot Žiga, pa bom najsrećnejša mamica na svetu - no saj to sem že zdaj.
Moj je zdaj star mesec in pol, pa še vedno ima 5 obrokov, zakaj bi moral imeti samo 4 oroke do enega meseca?
Pri vsakem obroku mu dam Lefaxin in ga nič ne zvija, sem pa že poskusla in mu dva oboka nisem dala, pa ga je že začelo zvijati, tako da smo ostali pri vsakem obroku.
Žigecu se še kar ni spustila jajčka, ima katera še takšen problem?
Moram ga iti previti, se še kaj slišimo.

papa

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   [Brisano sporočilo]
9.7.2006 11:15:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sonca)
  Neposredna povezava do sporočila: 419
9.7.2006 11:26:51   
F*S*M
Ojla,

zanimivo mi je ko berem da imaste po 5 obrokov dnevno, mi smo še kar na 7 včasih tudi 8, pa bo v četrtek star 2 meseca. Bilo bi fino da bi že kakšno uro dalje rabil za jesti vendar naš je včasih tudi na 2 uri in pol. No pa saj bo bolje če ne prej čez kako leto ko bomo jedli baso.

Drugače pa imamo v torek preverjanje teže našega pobalina, ki jih mora imeti blizu 5 kg že, pa upam, da je tud zrasu tako kot je treba.

Nič morem it pumpat ker bo vsak trenutek alarem.

Lepo nedeljo vsem

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu sonca)
Neposredna povezava do sporočila: 420
9.7.2006 12:23:27   
lenika
Pozdravljene.

Ja meni tudi ni najbolj jasno tole z 4-mi obroki. Mi jemo 8-9 krat na dan.Ne vem, a vaši normalno pridobivajo na teži? No mogoče pa naš na obrok toliko manj poje in je zato potrebno večkrat jesti. A ve mogoče jeste po flaški? No mi v glavnem jemo na 3 ure, zvečer pa tudi na 2, ponoči pa prvo rundo spimo od 4-6 ur. Sem pa vseeno vesela, ker se je naše hranjenje kar nekako uredilo, kajti na začetku smo jedli po 15 krat ali pa še več na dan.  
Kar se tiče ležanja v ležalniku, moj user posted image  ne zdrži več kot 15 minut- pol ure, nato pa sledi jok. Ali je lačen ali ga napenja ali pa samo ne more zaspati in se mora stisnit k mamici.
Drugače sem se pa preveč hvalila, kako mi lepo zvečer z dudico zaspi. Že 2 dni najprej 15 minut jokca in sitnari, nato pa le zaspi. Imam pa pravilo, da ga ko je sit in previt ne vzamem več ven, pa če sem kruta ali pa ne.
Opažam pa, da čez dan bistveno več spi, kot je spal pred kakšnim mesecem (takrat je spal 3-4krat po 15 minut). Danes je spal že 1 uro v vozičku, popoldne navadno tudi za kakšno urico ali dve zaspi in še podvečer za kašne pol urice, včasih pa tudi še kaj navmes. Se mi zdi, da odkar več čez dan spi, je bolj zadovoljen, ko je buden, ker je seveda spočit.
Toliko zaenkrat, lepo se imejte.

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 421
9.7.2006 18:07:53   
SelmaC
Pozdravljene,

Tudi mi imamo majčka, čeprav smo ga pričakovali junija. Ime mu je Maj in je najbrž vedel, da m bo ime Maj pa je zato pohitel, da ujame pravi mesec user posted image . Malo sem pokukala, kaj si lepega pišete in smo se kar našli v vaših izkušnjah. Mi tudi jemo na približno 3 ure ali manj, sicer se šele 3 tedne polno dojiva in mogoče tudi zato nimamo točnega urnika.  Vse je odvisno od tega kako spi ponoči in od krčev, ki nam urejajo prehranjevanje in vse ostalo. Poskušam vse živo, da vidim kaj pomaga. Sicer ga kar hitro umirim a kaj, ko jih ima skoraj po vsakem obroku. No sicer ne vsak dan, na srečo.
Drugače se pridno redimo in rastemo, na prvem pregledu je pridobil 1600 g in 6 cm in zdaj ima najbrž kakih 5 kg. Kar se tega tiče sem res vesela, kajti rojen je bil v 36 tednu in je bila teža na začetku problem.
Je pa res, da je treba uživati vsak dan posebej, kajti pri nas je vsak dan drugačen in edinstven.

Mejte se lepo
LP

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 422
10.7.2006 8:40:45   
MarijaPo
selma - dobrodosla pri nas majcicah :)

tiasara - to kar opisujes je skoraj identicno evinemu vedenju - dretje v narocju in odrivanje od sebe, vidim torej, da nisem sama v borbi . user posted image
Sem pa skoraj ziher, da so to krci, ker to brcanje in mahanje z rokami, je kar znacilno za krce, me pa cudi, da se evi to dogaja ob razlicnih casih dneva, niti ne samo zvecer in tocno ob isti uri, kot pise v knjigah. In tudi nasa eva ne zna zaspat in je sitna in tecnuhari.

hranjenje - nasa eva pije na 2-4 ure podnevi, ponoci pa je najdlje spala 5 ur skupaj, tako da tudi jaz ne razumem kako nekaterim uspe jest 4x na dan, pri nas imamo 8 obrokov na dan. Pa saj imajo se cisto majhen zelodcek in ne morejo pit samo 4x na dan, se meni, ki sem odrasla 4 obroki ne zadoscajo. user posted image

No, kakorkoli, mi smo sicer kar v redu, krci so vedno mocnejsi in posledicno se eva vedno vec dere, ampak kaj cmo, valda jo bo enkrat tudi to minilo.

V sredo grem mogoce na requiem, juhuhu, kako se veselim!!

Uzivajte!

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   [Brisano sporočilo]
10.7.2006 8:52:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu SelmaC)
  Neposredna povezava do sporočila: 424
   [Brisano sporočilo]
10.7.2006 8:58:58   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci ...
Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto na...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Ena "vzgojna po zadnji plati" je opravičljiva...
agnes

kadar me otrok pripelje do tega (15%)

ker včasih nič druga ne zaleže (24%)

ker občasno nikomur ne škodi (8%)

le v izredih okoliščinah (35%)

ni nikoli opravičljiva (19%)

Število vseh glasov: 540

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!