|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
20.6.2006 15:07:18   
Panda.
Ojla, punce!

Jaz sem se odločila, da mojega malega ne bom pustila jokat. Moje prepričanje je, da je Rok še tako majhen, da še ne ve kaj je izsiljevanje. Ve samo kaj je OK in kdaj nekaj - karkoli - ne štima. In ko nekaj ne štima, takrat joka. Pa tudi če je to le želja po človeški bližini, da se ne počuti samega. Prav tako sem prepričana, da mu s tem, ko grem k njemu vsakič ko zajoka sporočam, da sem vedno nekje v njegovi bližini, ker je zame zelo pomemben in se name lahko brezpogojno zanese. Verjamem, da ga s tem ne razvajam, ampak mu krepim samozavest. O tem sem veliko razmišljala še v nosečnosti in se že takrat odločila kako bom postopala.

Prepričana pa sem tudi, da ima vsaka mamica razlog zakaj nekaj pri svojem otroku naredi ali ne naredi. In če se je katera odločila, da ga bo malo prej naučila, da pride mama nazaj tudi če izgine iz vidnega polja, potem je to pač njena odločitev. In pri tem seveda ni govora o slabih ali krutih mamah ali o pravilnih ali napačnih postopkih. Za njenega otroka je tisto kar naredi najboljše možno.

lp He

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 226
20.6.2006 15:32:16   
MarijaPo
panda to si pa ful lepo napisala

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 227
20.6.2006 15:37:22   
cofek
oj!

da se na hitro malo javim - bo treba skuhat kosilo, pa še sirena bo kmal...

mi imamo pa jutri slikanje kolkov - komaj čakam in srčno upam, da bodo rekli da ni treba več na široko previjat - Ažbe ful uživa in se preteguje, ko mu odvijemo zgornji dve plenički. Smo pa že prerasli pamperske št. 1, tko da že en dan prakticiramo št. 2.

jok in skok - mi včasih takoj priletimo, včasih pa ga tudi pustimo malce dalj časa jokat (če ga recimo v spanju zvija, ko veš da ne moreš nič naredit in ga boš sam zbudil, če ga dvigneš), je pa res da ima user posted image  višji prag tolerance kot jaz...

sirena...
lp,t

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 228
20.6.2006 15:38:45   
Barbs
Panda,

priznaj, da si prepisala direkt ven iz moje dušeuser posted image user posted image

Našega " drekca" tudi ne pustimo jokat in imamo podobne vaje kot pri Mariji.user posted image  In ko ga dvignemo, še na kratko nardi : " uau..." kot bi hotel reči.."no, to sem hotel, a ne..."user posted image

Šibam kuhat, jej, kok je ura....user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 229
20.6.2006 16:42:23   
TiaSara
Oh punce, blagor se vam, da imate take dojenčke, da jih vedno lahko pomirite. Jaz tudi Andraža ne želim puščati da joka, ampak, ko pa sprobam vse, kar je za sprobat in deset minut pohranjenju on joka in se dere in to v mojem naročju, potem pa se zgodi tudi to, da ga enostavno položim v ležalnik, malo zibam in čakam, da ga mine. K sreči je takih trenutkov vedno manj - pa upam, da se ta trend ne bo ustavil.  Ravno danes sem premišljala, ko se mi je lepo umiril v naročju, da otroka crkljat v naročju sploh ni problem, če le zaleže user posted image .

Mi imamo pa za ta teden kar urnik, ker imamo toliko planov. Smo začeli hoditi naokoli in sedaj obiskujemo vse po spiskuuser posted image .

Andraža pa danes nekaj zvija in krči, pa res ne vem, kaj takega sem jdla, da ne bi že kdaj prejuser posted image . Sem pa pred kratkem jedla češnje - to bomo pa še videli, kako bo.

Ja pa kopali user posted image smo se danes prvič - malo pozno, ampak smo čakali, da se mu popek res čist zaceli, da ne bi imeli potem kake štale. Mu ni bilo preveč všeč, upam, da bo drugič bolje, ko bomo to izvajali sami. Kako pogosto pa vi kopate vaše škrate? Nam je patronažna rekla vsak drug dan, sicer pa nič - to se mi zdi kar mal čudno sedaj v tej vročini, ko pride čez dan ves prešvican. Jaz bi ga vsaj umila, če že ne kopala.

Lepo preživite še preostale vroče dneve, saj menda se bo konec tedna malo ohladilo user posted image .

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 230
20.6.2006 17:58:38   
Alessia
Pozdravljene majčice!

Tudi jaz sem majčica in sicer sem 04.05. rodila eno luštno user posted image  Eliso. Spremljala sem vas celo nosečnost, sedaj pa sem vas spet našla in sem se odločil, da se vam malo pridružim. Spodbudilo me je pa razmišljanje Pande. Bravo user posted image ! Neverjetno lepo napisano. Tudi jaz sem se odločila, da moje pupice ne bom pustila jokat, pa smo zaradi krčkov tud do šestih zjutraj po hiši hodile.

moram it - alarm

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 231
20.6.2006 18:18:53   
aja
MarijaPo (in seveda tudi ostale)...

- morda bo pomagala masaza vase male Evice- preko Amazona si lahko narocite dobre DVDje ali pa greste na tecaj v zdruzenje Infant
- zanimive prijeme ima tudi dr. Karp http://thehappiestbaby.com/ (na prvi pogled izgleda malo hecno, ampak res deluje)
- in pa seveda nasploh priporocam, da uvedes koncept attachment parenting, ki ga promovira dr. Sears https://www.askdrsears.com/default.asp (njihova knjiga The Baby Book je zakon)

Vse te stvari so zelo naravne in kot je napisala Panda jih vsaka mamica ze po intuiciji izvaja...tukaj je samo nekaj znanstvene podlage, da boste bolj samozavestne, ko vam bo kdo svetoval, da dojencka pustite jokati ali pa vas bo svaril, da ga lahko razvadite, ce ga prevec crkljate. Otroke razvadi vse kaj drugega kot pa prevec ljubezni :-)

MarijaPo po mojih izkusnjah bi vasi Evici zelo koristilo, ce bi jo (ti ali pa Igor- ko bo tebe zacel boleti hrbet) nosila v vreci cim vec ur na dan...tako bos ti veliko postorila ona pa bo zagotovo slej kot prej lepo zaspala. Jaz uporabljam tole vreco, ki je za novorojencke...http://www.aprica.jp/hm/html/products/aprituck/_easytouch.html lahko si pa tudi sama sesijes sling glede na to, da obvladas sivanje Dr. Sears zelo priporoca nosenje pri takih tezavah, kot jih opisujes...

Sporoci ce duluje...

Pip Aja

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 232
20.6.2006 18:25:21   
aja
Se nekaj (v dopolnitev Pandinega lepega razmisljanja)...obstaja teorija, ki pravi, da se otroci rodijo eno trimesecje prezgodaj (razlog: ce bi ostali dlje v maternici bi bila namrec glava prevelika...ko je clovek prisel v pokoncno drzo (kdaj je ze to bilo :-) se mu je namrec mocno zozila medenica)...po tej teoriji potrebujejo torej vsaj se tri mesece po rojstvu popolnoma enako "oskrbo" kot v maternici....hrano kadar jim pase- torej dojenje po potrebi, brez stopanja in podobnih neumnosti; blizino mamice- blizine, toplote in ljubezni ne more biti prevec; zvoke okoli sebe- v maternici je namrec zelo glasno (prebava, srce, tekocina) in gibanje v ritmu mamine hoje...

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 233
20.6.2006 18:25:51   
siniti
no pa še jaz se vam prištulim... sem rodila 25.5. in sicer eno veliko štruco user posted image (54cm/ 3750g) z imenom Liya... pa morm rečt da se mamo kr fino... vsake tok casa lepo pančkamo, pol pa pride dan k pančamo mal mn, pa sem in tja tud kšno noč prebedimo... posledica? boleča ramena- ampak samo občasno... odvisn kok smo na rokah... skratka lepo se mamo, pa še mami ma ful mlekca in je zarad tega zlo vesela...user posted image

uh je glasna tale naša sirena...

...samo tok da sem se vam javla (kot nova)user posted image

...papa

(odgovor članu Alessia)
Neposredna povezava do sporočila: 234
20.6.2006 21:24:18   
puncica
Ja no glede jokanja in puščanja, blagor vam, ki imate samo enga otroka al pa Barbs, ki ima tako velike punce da lahko popazijo na malega. Pri nas pač če sem sama to ne gre in tamal včasih joka tud po 15 min, ker mami pač ne more bit na dveh koncih na enkrat, ne da se hranit tečne zaspane 2 letnice in cartat tamalga. Eno mora pač počakat. Glede spanja ponoč in nošenja pa tole. Lahko je rečt če to traja samo kak mesec ali dva, če pa se moraš ustajat in uspavat 2 ali več let, se ti pa že zmeša. Naša ta velika še danes ne prespi cele noči, mogoče se je to zgodilo v 2 letih trikrat, štirkrat. Še vedno hoče ponoč mleko in pride k nama v zakonsko postlo zbudi se pa vsaj 1× na noč, ponavadi pa 2×. In čez dan se tud ni dal naspat, ker je vse skupaj spala 3 urce (v enem šupu po pol ure).

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 235
20.6.2006 22:07:13   
mammika
Ojla bebjbe uff kolk ste naklofale al pa mene tolk časa ni blo user posted image  hehe

aja -morm reči da sem tud zagovornica tega da naj se otrok ne bi puščalo jokati- ampak podpiram pa tud vsako mamico ki se pač zaradi tega ali onega razloga odloči za to da ga pusti jokat in nič ne mislim da je zaradi tega kakšna "slaba mamica", ker mam filing da ma zdej mariskatera kar malo slabo vest zarad tega- če se pa motim pa super.

puncica- pomoje izgledava podobno zjutraj ko je treba vstat. najprej zarad dojenčka vstat ponoči, potem ko štrruca zaspi se zbudi tavelik ki hoče mleka pit- 2-3x na noč pri njegovih 2,5 letih khmmm- upam da se kmalu umiri

uglavnem- mi smo dobro, samo je ful vroče zunaj in nimam pojma kdaj naj hodim ven, dopoldne mi ne uspa obeh hkrati zrihtat tko zgodaj da bi lahko šli na sprehod-smo kar na terasi kjer pozajtrkujemo itd., potem česz dan smo kar notr zvečer pa ob 17-18 mal ven ampak je pol tko hit treba nazaj domov user posted image , no ja babe smo take da nam nič ne paše user posted image  hehe

pupic@- upam da niste kakšne plučnjice fasal pa da je vse ok

nč šibam sem šele zdaj vidla da je že tolk ura user posted image user posted image  kako gre hitro čas

držte se jaz se bom tudi
čaw

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 236
21.6.2006 7:54:49   
MarijaPo
aja - ful si se potrudila za nas neumorne borke z dretjem. Hvala ti! Tist z vreco sem ze probavala - imam babybjorn kengurujcka, pa je ta problem, da ta mala ne vidi ven - tezko najdes produkt, ki omogoca gledanje in podpiranje glave, sej sem se navadila in znam dat prat perilo, kuhat pospravljat,... z evo v rokah, edin blazno je treba bit previden, da je s cim ne poskodujes.

puncica - res si boga ob kar dveh bremenih, to nas prvorodke vse se caka. Drzim ti pesti.

tiaSara - tvoje zgode in nezgode so skoraj identicne nasim. Mogoce so nama v porodnisnici podtaknili klona. :)

Dobrodosli novi majcici!!! Dan mladosti je carski datum za rosit, sem ti kar fovs.

duda - kok ur na dan jo imajo vasi soncki? A tud spijo z njo?

(odgovor članu mammika)
Neposredna povezava do sporočila: 237
21.6.2006 10:23:25   
puncica
Ojla punce
Evo pa sem doma, smo porihtal, tamalo dal v vrtec, potem pa k G. Tako prvi pregled je za mano in sem ugotovila zakaj še vedno čišča in krvavitve, ja itak če so pa en konček v meni pozabiliuser posted image , tako da zdej sem dobila ene kaplice da vidim  če bo materinca dala sama od sebe ta konček, če ne pa moram na čiščenje, pa narkoza pa bolnica. Upam da se bo uredilo, ponoven pregled pa imam čez 14 dni. Tako da upam do takrat da bo vse ok.
So bile tri pred mano, pa sem hitro vskočila, rekla sestram da če lahko grem naprej, ko imam malega v avtu pa da dojim, pa ni bilo problema, sam une tam zuni so mal grd gledaleuser posted image , potem je pa je sestra vsaki povedala da imam 6 tednov starga dojenčka, pa da ga dojim, so se pa mal unesle. Tako da sem bila fertik v 20 min. Pridem ven, pa moj dragi že tiši flaško s čajem tamalmu, je rekel da sta šla že v čakalnico, ker je začel nekaj cmevkat, pa me ni tam bilo, potem pa mu je dal mal čaja, pa tamal ni glih hotel čaj, potem pa smo se lepo podojil in do doma je spal, še Vlogo za otroški dodatek sem oddala in to je to. Zdej končno pridno spi, ker potem ko sva domov prišla se je prebudil in jokal, pa smo šli na sprehod tud ni mogel zaspat, zdej pa je bila že druga runda hranjenja, zdej pa končno na terasi spi user posted image user posted image
Sem pa ugotovila da iz ene joški nima več dost za jest, tako da mu moram zdaj dajat obe. Punce a mislite da če spijem po 6 litrov vode/čaja na dan da je to pretiravanje?user posted image

duda:
naš je nima ker je noče, punčica pa pri 2 letih nonstop z njo hodi okol, pa zdej lepo kaka in lula na kahlici, pa z dudo, sam dudo še mormo odrajtat pa bomo na konju, ker to iskanje MAMI KJE JE DUDA in jok mi gre že pošteno na živce. Tako da upam da našmu princu ne bo potrebno dude vtikvat v usta.

mammika:  le kako ti znese oba imet doma, men bi se zmešal, res, ko sem sama kako uro dve, mislim da mi bo kr živc počo, ker kot zakleto se oba naenkrat deretauser posted image tamal hoče na roke, tavelika pa dude ne najde, al pa imam tamalga na rokah, pa hoče tavelika se tud cartat. GROZA.

Ja nič zdej grem pa mal pospravljat, ker imam bombo v bajtiuser posted image dokler naš spi, verjetno bo to ene pol urce do urco

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 238
21.6.2006 10:23:55   
sonca
Pozdravljene!

Končno sem lahko spet malo na netu. Moj Žigec pa je najbolj priden otrok na svetu; samo je in spi, čez dan pa po par ur samo gleda in opazuje, če pa se joče pa se joče samo kakšno minuto dokler ga ne vzamem v naročje, kjer čez pet minut zaspi in ga položim nazaj v zibko. Je pa res da veliko hodimo naokoli in to ga čisto nič ne moti. Zvečer ko ga kopam in to vsaki dan, zaspi ko ubit in spi tudi po 7 ur, nato je in spet nazaj zaspi za 5 ur, tako da celo noč prespimo in še več.
Dudica je pri nas obvezna, brez nje ne bi mogel več živeti se mi zdi. Škoda da nimam skoraj nič mleka, tako da ga čisto malo dojim (če si načrpam je to 5 ml) ostalo pa so dodatki.
No mogla sem se pohvaliti oz Žigeca.
Se še kaj pišemo.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 239
21.6.2006 11:21:55   
Pupica
Evo na hitro se še mi javimo....

Mammika - ne nimamo pljučnice, hvala boguuser posted image user posted image user posted image user posted image
Smo imeli pa že kr posvetovalnico, nismo bili cepljeni in zdej ne vem ali je treba it nazaj...

TIste z prvo opravljeno posvetovalnico-Ali ste bili cepljeni???pa tudi kapljic nismo dobili, no najbolj da grem na kar takrat še enkrat ko smo bili naročeni

Puncica -  glede skakanja k otroku kadar zastoka - kaj nej rečem, kot AMEN
Sem namreč zagovornica teorije da otroku še 3 mesece nudiš VSE, ko O ŽELI. Ko imaš pa dva, je pa vrstauser posted image Sicer ga ne pustim jokat, (ponavad je okoli poldneva gužva ko Tia še je)ampak ga vzamem k sebi v lupinici, potem pa gujsanje, ogovarjanje, z obema rokama pa streženje princeski.Po kosilu pa 2 urno cartanje dokler že ne riga kot  user posted image in na koncu sam zadovoljno pljune joško venuser posted image In mislim, da mu nič ne manjka....Bi pa verjetno drgač mislila, če celo noč ne bi spali, podnev pa tut ne...Tia namreč spi celo noč od 20-8, Gal pa od 21-7 z 2 postankoma. Poje v 10 min, zaspi pa takoj nazaj...ne predstavljam si nošenja do 6 ure..user posted image

Smo pa začeli krvavet ponovno iz popija, tako da ga je babica prišla še enkrat pogledat. Ob istem času pa mi je cimra z bolnice poročala, da je imel njen malček infekciran popek, ter začetek sepse...me je kr zvilouser posted image

Zdej pa šibam kosilo do konca naredit, dons smo namreč že ob pol 8h ustali in bo mogla Tia mal prej spat.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 240
21.6.2006 11:51:10   
mojsoncek
Ziv!

Midva z malim imava pa danes ze celo dopoldne veselico. Mogoce je pa ena mala vremenska postaja, ki opozarja na spremembo vremena user posted image . Noce spat nikjer drugje, kot pri meni na trebuhu. in tudi drugi polozaji v mojem narocju mu ne pasejo. Ko zaspi pri meni, ga prestavim, pa se ze cez deset minut zbudi in joka. Ko je pa pri meni, se mi pa zdi, da vsake toliko casa malo odpre enega ucka, da preveri, ce je res se vedno pri meni. In tako je ze od sestih zjutraj user posted image . Jaz bi si pa tako rada kaj konkretnega za jest naredila in eno kafe spila user posted image . Da bi pa se kaj po stanovanju naredila, lahko pa sploh pozabim. Vec srece prihodnjic...

Vceraj sem tolazila leniko, da ni slaba mamica, ce pusti malega malce jokat. Sama pa nimam srca, da bi ga pustila in trpim se lakoto poleg tega. Sem pa ze pred casom brala tisti prispevek na temo manjkajocih treh mesecev in se mi zdi zelo dobra teorija.

sonca - danes sem ti pa res fous, ker je mali Ziga tako priden.

puncica - tole pa res ni lepo slisati. Upam, da bodo kapljice pomagale, da ti ne bo treba pod narkozo.

Dobrodosle nove majcice!

Grem probat Anzeta odlozit in nekaj pojest... pa pa

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 241
21.6.2006 11:59:49   
Kalina

Punce evo, da ne boste letele v Avstrijo...Lekarna ARNIKA, Sk, Loka, tel: 04/513 19 84 in 040 896 707. Oleovit D3, ene stanejo 1400sit, lahko narocite, pa vam posljejo po posti. Super zadeva! user posted image  Pa cim manj krckov, mi jih nimamo nic vec, juupi!

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 242
21.6.2006 12:32:26   
lenika
Pozdravljene majčice!

Mojsonček, saj bo mimo, pridejo dnevi, ko ne veš kaj bi.

Punčica, upam, da bo vse v redu. Jaz imam še vedno en tak rjav izcedek občasno, pa bom tudi videla kaj mi bo G v torek rekla.

Pupica mi cepljeni nismo bili, kapljice smo pa dobili. Nihče ni nič rekel, da bi se morali kaj cepit. So nas samo naročili za drugo posvetovalnico in dobili smo napotnico za UZ kolkov pri 3. mesecih.

MarijaPo dudico imamo mi včasih zvečer za zaspat in pa čez dan ko smo budni. Zvečer, ko zaspi, jo vrže ven.

Sonca user posted image  za tako pridno detece.

Drugače smo pa mi danes spali od 10.00-3.30 in od 4.00 - 6.30. Nato sva se nahranila in preoblekla ter se odpravila z vozičkom na sprehod že ob 7.30 zjutraj. Prve pol ure je gledal naokoli nato pa zaspal in tako sva pohajkovala do 10.00, potem pa zopet sirena za hranjenje. Sedaj ni hotel zaspat sam v ležalniku, ampak sem ga morala vzet v roke, kjer je zaspal in sem ga odložila. Sedaj že 20 minut spi in upam, da bo spal še vsaj pol ure. Potem pa hranjenje in preoblačenje nato pa ga prepustim obem babicam in se odpravim po trgovinah. Ati pride danes šele zvečer iz službe, tako, da bo kar pasalo malo oddiha in sprehoda po trgovinah.

Lepo se imejte in uživajte.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 243
21.6.2006 14:19:33   
tt79
Da se še js mejčkeno javim...
Naše dete spi, pa tut mami bo kmal šla ker že obe umirava od neznosne vročineuser posted image ,sicer pa ni čudn, ko klima še vedno v škatli na hodniku stojiuser posted image No mamo pa za jutr dopoldan naročenga monterja, tako da juhuuser posted image user posted image user posted image

Mi smo bili včeraj pri pediatru, smo zrasli za 2cm in se poredili za  620 gramov- je rekel pediater da je po jusuuser posted image user posted image
Za vse, ki še vedno iščete tiste avstrijske kapljice, baje da jih imajo tudi na Hrvaškem, ker je rekel, da jih greva lahko v Samobor iskat, tko da tiste, ki vam je bližje hrvaška...

Ker  našauser posted image spi ponoči po 6-7 ur v kosu je rekel da jo moram zbujat in hranit, sam mislim, da bo to ena redkih stvari, ko ga ne bom ubogalauser posted image , drugače pa moram drugi teden hodit dojit v ambulanto, da bomo vidl, kolk  bejba spije pr men-jo bomo tehtal in se pol zmenl za dodatek...user posted image

Zdej grem pa mal v Pančevo...pa sočustvujem z vsemi mamicami, ki imate ob dojenčku še enga korenjakauser posted image user posted image Držte se!!!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 244
21.6.2006 15:24:23   
F*S*M
Ojla bejbe

mi smo se danes rešili širokega povijanja kolki so 1A in naše dete uživa v brcanju, pa še poti se ne več toliko, sedajle spi na sedežni in ima vse 4 od sebe.

tt79, daj si probaj spumpati, ko svojo deklico podojiš, da vidiš koliko ti še ostane v zizikah in ji potem tisto daj po flaški, da še ostanek poje, tako je bilo pri nas, ker naš se tudi ni nič redili smo rabili 3 tedne da je prišel nazaj na porodno težo, pa še to verjetno nebi če nebi jaz mastitisa fasala in sem si morala pumpat. Pa naš je tudi tako krilil z rokami in bil lačen, pa še regado sem fasala tako da potem res ni šlo drugače in sva se iz leve joške dojila, pa sem še po 20 min, kar je dete lahko največ na eni bradavici napumpala po 50 ml in to je pomenilo da se ni sploh nič najedel iz joške in sva začela po nasvetu patronažne prakticirat dojenje + dodajanje po pumpanju, naslednjo rundo samo flaško po 100 ml, in čez tri ure dojenje + dodajanje po flaški in se je naš mali princ poredil v 3 dneh za delih 300g kar je bilo že bolj na debelušnost sedaj pa sva pristala kar na pumpanju in flaški pa sva oba zadovoljna je sit in imam 3 ure mir za jest in še kaj vmes naredim, pa še redi se kar se zelo čuti na rokah ko ga nosiva al pa ko ga samo drživa.

Drugače pa nas ta vročina ubija, danes je bil tako bogi ko smo morali v trbovlje že po tavelki vročini ob 10 in smo bili zelo srečni ko smo šli domov za pol kile lažji v hlačah.

No to je to tt79 upam, da sem ti kaj pomagala

Lep dan še naprej vsem

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 245
21.6.2006 15:51:34   
mammika
Lepo pozdravljene vtem vročem dnevu user posted image
naš mali princ spančka, velikega je pa teta odpeljala malo na sprehod-upam da se mal zavleče user posted image .. a kako sem grda mamica user posted image

puncica- kako mi uspe-ne vem včasih mam filing da bom lih kar dol padla, na čase se tko zjokam ker imam občutek da ne mooooorem več,včasih pa se tolažim da ne bosta večno tako majhna pa da se bo Alvin mal bolj vnesel. Velikokrat ga pridejo moji iskat da ga peljejo na sprehod pa mal okol (za kakšni 2 uri,če pa tam zaspi pa 4 urce), ker se mi smili da bi bil po cele dneve not v stanovanju z mano zarad user posted image . Včasih pa pač mora bit **** tak je lajf. najhuje mi je ko postanemo lačni jaz pa ugotovim da se  nič  še ni skuhalo - itak samo od sebe se ne bo. No sej bo upam da kmalu bolje
Pa 6 litrov---vaaaaaaaaaaaav dobra si, pomoje pij toliko kot ti paše brez pretiravanja-če ti paše 6 pa 6.

pupic@-baje je zdej ceplenje prvo šele pri treh mesecih sem se ravno danes pogovarjala z eno kolegico o tem.

Nas je babca pozabla vpisat in sem včaraj klicala kdaj moramo prid pa je rekla da nas sploh nima v registru pa če je kaj nujnega, mislim user posted image user posted image  Nujnega nič ampak človek bi pač rad da ga kdaj pa kdaj kdo mal pogleda pa pove da je z njim vse ok. Včasih so res čudne te sestre

duda - jaz mu jo dam zvečer za spat pa če je tko sitn pa mu drugače ne morem pomagat kot pa z dudo

šibam pa pridem še kej nazaj -LP vsem

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 246
21.6.2006 16:51:10   
mammika
Še neki sem pozabla vprašat kaj mislite kaj bi lahko jedla od slanega peciva- to mislim na bobi palčke,čips,smoki.. pa kaj ve uživate od sladkarij- jaz jem samo kremšnito, pa sladoled- samo vanilijo,pa kakšne jeftine piškotke.. kaj pa bi še lahko?

sireeena

(odgovor članu mammika)
Neposredna povezava do sporočila: 247
21.6.2006 20:22:30   
tt79
user posted image inuser posted image sta na sprehodu, tko da mam 2 uri samo zase...sem si uredila nohte, naredila pedikuro, umaknla stvari, da bodo jutri nemoteno uštimal klimo, zdej sem pa mal na netu....

Mammika zakaj pa ne ješ slanega peciva? A je prepovedano? Js jem pravzaprav vse edino čemur se strogo izogibam so jagode. Včeraj sem jedla smoki, pred kratkim čips, pa ni blo nobenih problemovuser posted image , tut sadja pojem ogromno, predvsem melone in lubenice-mi jih je priporočil pediater...
Sicer pa poskusi, pa boš videla kako se bouser posted image odzval.

Lana, hvala za nasvete, vidim da imava isti ritem-dojenje, pumpanje, dojenje, dodajanje....user posted image js se zdej tut 2x ponoč zbudim in si spumpam, ker se naša ponoči ne zbuja...sicer pa se mi zdi, da je mleka v zizah čedalje manjuser posted image Sprijaznila z dodajanjem sem se že, pa tut ne sekiram se več kaj govorijo stroge privrženke dojenjauser posted image , ker so me v začetku tako psihično uničle, da sem si rekla-ko jih j...user posted image

Marija Po- naša ima dudo za tolk, da se potolaži, pol jo pa sama z rokico zabriše venuser posted image je zadnjič letela celo na tla iz zibelkeuser posted image user posted image Pa še ekaj, pa upam da ne bo zamere. Ko gledam tvojo sličico z šalom, mi postane še bolj vroče...a teb ni nč?

Zdej grem pa še mal k tv, pol pa itak dobim moja sprehajalca domov...

(odgovor članu mammika)
Neposredna povezava do sporočila: 248
22.6.2006 7:54:57   
mojca75
Ojla punce...

Teli vroči dnevi so prav user posted image ! Naša princesa to sicer še kar dobro prenaša edino dojiva se bolj pogosto pa bolj na kratko! Pa ni panike. Edino zjutraj mi mal štrajka in poje samo iz ene pa zaspi nazaj.

No danes grem na en zagovor doktorata tko da bo oči varuška, napumpano ima 60 mleka za silo, podojim jo še ko se zbudi in preoblečem pa upam da se ne bo "besno posrala" k bosta sama z očitom, ker ga bo kar sezulo!
A vaši pogosto previjajo, al to bolj ve počnete!? Moj je včeraj rekel da jo bo zdej enkrat on previl k ne bo totalno posrana da obnovi znanje (je že nečake merkal in tud previjal), do sedaj pa je še ni spedenal, sam počas mora vzet tud to lekcijo, da je mami še bolj fraj.

Duda: naša jo tud vleče, včasih bolj včasih manj, in jo sama ven flikne, sploh zvečer - in ko zaspi je duda zunaj! pridna punca.

sicer pa moram rečt da je prav pridna, nič ne joka no razen ko je lačna in posrana ampak sej to mora in potem spet mirno gleda naokoli. In res sem ful vesela in ko berem vaše poste kako vam jokajo še bolj cenim njeno pridnost.

Cepljenje: prvo je pri 3 mesecih! AD3: še vedno nisem začela dajat, bom jutri pravim ampak jutri bom res!  Hvala za naslov tiste škofjeloške lekarne!!!

Mi smo včeraj tudi klimo prinesli iz kleti (mamo prenosno; cev speljana v dimnik) in danes upam da bova imeli bolj znosno v stanovanju, zvečer pa gremo ven tam šele okol pol sedmih! Pa do pol devetih pol pa kopanje, joške in pade v posteljo!

No ja, kolk je lepo k oba moja user posted image  spita (oči in Mojca) in mami pozajtrkuje in skoči na net!

A ve ponoči pokrivate vaše user posted image . Naša spi samo v pidžamici s podplati in dolgimi rokavi in nič drugega! Če mamo pa 28 v stanovanju. No zjutraj malo zluftam, da pade za kako stopinjo! Pa šele začelo se je poletje!!!!!

Aja: v ponedeljek sem šla k frizerju. Podojim tamalo jo dam v ležalnik in letim, oči jo merka. pridem nazaj tamala še vedno spi, oči pa fuzbal gleda! Rajsko, ane?

puncica: ti pa res ne zavidam te štale in držim pesti! Tud jest spijem med 5 in 6 litrov na dan, čaja, vode, soka zmešanga z vodo,... sam da žlampam, sem prava žaba! Sam se dobro počutim! to je dobro za mleko!

Lana in tt79, ne sekirajta se zaradi dojenja, naredita po najboljsih močeh! Če ne gre ne gre, čeprav sva se pa midve začele dobro dojit ko sem se jaz skulirala in rekla - če bo premalo bom dodajala in potem je kar nekako zalaufalo! vem da je z črpanjem ogromno dela in da je biostveno lažje sam joško pristavit zato vama dajem še posebno priznanje, da se tako trudita.user posted image user posted image user posted image  To je veliko vredno!

Uživajte

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 249
22.6.2006 12:29:43   
petka
UUU mater je vroče ko user posted image , mi smo včeraj prišli s Pokljuke, pa gremo danes kar nazaj... tam je zvečer za jakno user posted image .
Ste se tolk razpisale, da sploh ne uspem prebrat.

Sem dobila kapljice Oleovit, so mi jih poslali iz lekarne v Škofji Loki - a katera ve kako se to jemlje, moja nemščina namreč zelo šepa user posted image .

Drugače pa Mojca75, naš user posted image  je oblečen le v body s kratkimi rokavi in pleničke in do pasu pokrit z rjuhco - pa imamo v stanovanju 25-26 stopinj... tako da se mi zdi Mojca kar dobro "zadekana". Jaz mu tipam rokice in nogice in če so vroče, ga slačim...
Naš očka previja, ga hrani, nosi, kopa skratka pedena od sperd in zad user posted image  -  bi rekla da si deliva vse nekje 50-50, al pa on naredi še malo več. Je pa res da je na porodniškem dopustu ker sem jaz na bolniški in ne hodi v službo.

To je to, zdej pa še malo računov za firmo plačam, operem cotke, pa šibamo nazaj user posted image user posted image

baaaaj, pa ne zgoret

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...
Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Ime za punčko?
JAPE

Katero ime vam je všeč za punčko?

Tanita (22%)

Karin (72%)

Terezija (6%)

Število vseh glasov: 297

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!