Linča
|
Dobro vroče jutro mater, ko ga žge! Prava kurilna sezona se je začela Moji škratki zaspanci vsi spijo ... jaz pa imam malo cajta, da se malo olepšam, gremo k pediatru in potem se gremo malo fotkat v studio, da bomo meli kakšne lepe slikce...sem si prejšnji teden uspela kupiti par poletnih oblačil, ker mi od prej ni niiič prav- vse hlače premale, spravim jih glih do sredi beder, od majčk pa sta mi pogojno prav samo dve ostalo mi je še 7 kilogramčkov, pa pravzaprav se z njimi kar dobro počutim, no...moram priznat! Samo trebuščka moram nazaj spravit, pa malo bedrce utrdit, pa bo super! Samo potem bo treba drugo leto po koncu porodniške vzet kredit, da si bom novo garderobo za službo kupila Mi smo že dva dni napol nagi v stanovanju, Sara je včeraj popoldan bila samo v pleničkah, ko se je zabavala pod ringlšpilom pa sem jo pustila čisto nagico...revica je bila čist prešvicana Ponoči pa jo že par dni oblečem samo v pidžamico, spodaj pa čist tanek bodi brez rokavov, pa z ničemer je ne pokrivam, ker je čist vroča še zjutraj, ko se že malo ohladi...do sončnega vzhoda seveda, ker nam sonce tolče direkt v sobo...jao... Ji že tako ustreza, glede na to, da spi celo noč od nekje pol enajstih pa do petih - šestih, se napapca in potem še kakšni dve do tri urci spi dalje. Pridna punčka Jza ji vsak dan dajem za popit še malo čajeka, navade vode pa ne mara, pa včeraj sem jo opazovala, kak je začela cucelj od flaške žvečit, prežvekuje pa ga na levi...a je možno, da jo po malem zobki tiščijo???? Vidim,da se večina še vedno polno doji...kak sem vam fouš in obenem vesela, da vam uspeva. Prav besna sem na vso to literaturo in vse, ki zagovarjajo dojenje, ker te skoz pumpajo, kak je to oh in sploh in da vsaka mamica lahko doji. Jaz sem si celo nosečnost zelo želela dojiti in sem bila prepričana, da bo to potekalo bp, glede na to, kako sem si želela in kako sem se psihično prirpavila, da bom lahko moji pikici nudila najboljšo hrano. Zdaj pa skoraj vsak dan doživljam krizo, ko mi zmanjkuje mleka in ji moram dodajat po flaški. Vem, da ni dobro se sekirat in da to zmanjšuje pridelavo mleka in ko se že skuliram, da pa to ni nič slabega, da dobi flaško, me Sara z odvračanjem flaške znova pripravi do tega, da mi je hudo Začela je enostavno štrajkat in včasih noče zgrabit cuclja, ampak vztrajno obrača glavo k joški in se zvija in protestira, da pa ona že ne bo flaše. No, saj potem se vseeno vda, mi je pa fuuuul grozno in potem seveda me oblijejo krokodilje solze. Zdaj se cca. 4 - 5x na dan dojiva in cca 2 - 3x na dan dobi flaško, včasih mi uspe čez cel dan spumpat tolko mleka, da ga imam za en obrok po flaški ali pa kombiniram z dojenjem. Ugotavljam pa, da je glavni razlog desna joška, ki proizvaja zelo malo mleka, na primer ponoči si po 6 urah spanja spumpam maksimalno 50, mogoče 60 ml....leva pa brez problema 100 - 120 ml...kar pomeni, da če mi desna ne bi štrajkala, bi bilo vse ok, ker bi se med dvema dojenjema uspela napolniti...tak pa zdaj na en obrok sprazni obe, valjda da se potem v recimo 3 urah ne uspeta obe dovolj napolnit Res ni fer, da te nihče ne pripravi na to, da pa mogoče ne bo vse potekalo po "reglcih" in da dojenje vedno ne poteka gladko in brez težav. Joj, sem zatežila .... Zdaj pa so se moji lubčki zbudili...sireeeeeena tuliiiii pa pa
< Sporočilo je popravil Linča -- 27.6.2006 8:38:13 >