|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klub klomifenk
2.8.2006 14:26:03   
Goldy
Katjusa3 - meni se je ciklus takole raztegnil prejšnji mesec, ko sem prvič jemala K. Pri meni je bilo tako, da sem imela po nehanju jemanja KT redne cikluse na 29 dni, potem sem imela leto in pol vse zmešano, potem spet pol leta na 29 dni, ko sem pa začela s K pa je M prišla šele 38 dan. Zdaj drugi mesec pa se kaže, da bo na 28 dan.

K ne ureja M, tako, da tudi nekatere druge niso imele ciklusa točno na 28 dni.

(odgovor članu Katjusa3)
Neposredna povezava do sporočila: 276
2.8.2006 19:17:22   
pot
Sem že nazaj.
Najprej naj se opravičim vsem, ki sem jih na prejšnjem seznamu preimenovala. Hvala za opozorilo. Prišlo je do tiskarskega škrata (pri črkah Č).

Čestitke vsem novim članicam. user posted image

Članice kluba klomifenk:

1. njoka
2. mozart
3. janja 27
4. NMJ
5. UnderEja
6. saša80
7. Tia-na
8. janja
9. tajči84_
10. Goldy
11. nenna
12. AnaL
13. Lana 22
14. ona78
15. TANTRA
16. Ninika1
17. Blaboma
18. MIŠEK1 (neuspešno, zaenkrat! Trenutno zdravljenje z Aglurabom) 
19. tastara
20. Špelček
21. ANDREJA
22. ily
23. casandra
24. martita
25. soni 
26. jasny
27. Crnitulipan
28. sonce 78
29. Smrekica (neuspešno s Klomifenom)
30. Katjusa3
31. Barbado
32. Bety 
33. kwa
34. curkica
35. nasapot

Način jemanja klomifena (koliko tabletk in od - do katerega dne ciklusa):  

2 tabletki od. 2.-9. dne
1. saša80

1/2 tabletke od 3.-7. dne

1. mozart
2. nenna 
3. Lana 22
4. martita 
5. soni
6. MIŠEK1

2 tabletke od 3.-7. dne

1. ona78
2. Tia-na
3. MIŠEK1 

1 tabletka od 3.-8.dne

1. tajči84_
2. sonce 78

1 tabletka od 5.-9.dne

1. Crnitulipan
2. Bety

2 tabletke od 5.-9. dne

1. NMJ
2. Goldy
3. Ninika1
4. Blaboma
5. Špelček
6. casandra
7. TANTRA
8. ANDREJA*
9. Anonimna
10. njoka
11. jasny
12. Barbado

1 tabletka od 5.-10. dne

1. nasapot

1 tabletka od 6.-10. dne

1. ily

Lastnice PCO:
1. saša80
2. nasapot
3. janja
4. jasny
5. ily
6. Špelček
7. Barbado
8. curkica 

Zanosile s pomočjo klomifena:

1. cikel:

1. Lana 22 user posted image
2. NMJ user posted image

2. cikel:

1. janja user posted image   
2. Bety user posted image    

3. cikel:

1. janja 27 user posted image  
2. *AnaL* user posted image
3. TANTRA user posted image
4. Anonimna user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 277
2.8.2006 23:43:03   
jasny
Živjo!

No, tudi najin poiskus s klomifenom ni bi uspešen. Na žalost. Sem res mislila, da bo uspelo, ker sem v tem ciklusu prvič čutila ovulacijo. Vsaj mislim, da je bila tista prebadajoča bolečina ovulacija. Doživela sem jo 17. dan ciklusa in je trajala kakšno dobro uro. Drugače pa sem tečko dobila bistveno prej kot brez klomifena. Tako je bil zadnji ciklus dolg le 31. dni. JUPI! Vsaj to mi je prizanesla in me ni pustila upati v prazno še dodatnih 30 dni.

V soboto greva v drugi krog klomifena in upam na najboljše. Če tokrat ne uspe, moram nazaj h ginekologinji, da naju pošlje na dodatne preiskave. Upam, da to ne bo potrebno.

Držim pesti za vse nas, ki čakamo in upamo.

Lp, jasny

< Sporočilo je popravil jasny -- 2.8.2006 23:44:03 >

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 278
3.8.2006 7:36:13   
Smrekica
Dobro jutro vsem,
Tudi jaz začnem v soboto s Klomifenom prvič v drugem krogu.  Pa da vidimo kaj se bo zgodilo. Upam vsaj na ovulacijo za začetek.  Sem se že kar najedla tablet. Najprej Primolut za spodbuditev M, potem agularab, sledi Klomifen. 
Pa kaj bi se pritoževali, bo že.

(odgovor članu jasny)
Neposredna povezava do sporočila: 279
3.8.2006 7:45:18   
Bety
Mene zanima, kdaj so vas začele joškice boleti??? Pred O, med O, po O.....pred M....mislim predvsem ob jemanju klomifena....???user posted image

Kar se tiče bolečin v trebuhu....hmmmmm...jaz sem to enostavno rešila na ta način: jem samo lahko hrano (nič fižola, ki napenja), dosti zelenjave in zaradi tega hodim redno na WC; spijem vsako jutro aspirin100; izogibam se stresu, ker ta stresni hormon (menda je kortizon) povzroča krče v maternici; ob seksu se trudim, da sem čimveč vzburjena .........user posted image user posted image user posted image
in vam lahko povem, da sploh ne čutim več tistih groznih bolečin in napetosti...
Deluje!!!

Toliko za zdaj.....kasneje bom naredila še predzadnji O test, da vidimo kva dogaja....oz. preizkušala bom te nove teste....danes je 15.dan ciklusa....
Termometer kaže normalno 36,5....
LP

(odgovor članu jasny)
Neposredna povezava do sporočila: 280
3.8.2006 8:48:08   
Goldy
Živjo!

Najin 2 poizkus s K žal ni bil uspešen in v nedeljo začnemo s 3 krogom, če ne pa septembra na pregled v bolnico. Bah. Upam, da ne bo treba. Res, srčno upam!

Tako, da tudi dopust ni pomagal. user posted image

Uživajte!

(odgovor članu Bety)
Neposredna povezava do sporočila: 281
3.8.2006 11:55:41   
curkica
Po prvi dozi klomifena sem tudi jaz v času ovulacije čutila špikanje v jajčnikih in ko sem bila po dveh dneh na kontroli pri G, je bilo na UZ vidno, da je folikel počil. V tistem času sva pred in po tem delala user posted image , a takrat se pač ni nič prijelo, in sem potem dobila M. Ker sem bila takrat ravno na morju, nisem imela klomifena s seboj, da bi ga naprej začela jemati 5 dan. Me zanima, ali kera ve, če tista prva doza toliko vpliva na vse skupaj, da bo zdaj ovulacija kljub temu. Če ne, bom mogla spet počakat, da M pride, če ne bo, si jo bom mogla spet "nardit" s tbl. in potem jemat še klomifen.

Če se nama nič ne prime, sva naročena novembra pri spec. On spermiogram, jaz ostale preiskave. Uh, hudo!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 282
3.8.2006 14:20:31   
Katjusa3
No, Goldy, prav si imela. Prišla je user posted image  na 33 dan. Upam, da bo drugi mesec bolj točna in da ne bo spet te vojne z živci zadnji teden. Gremo v drugi krog K.
LP

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 283
3.8.2006 17:59:32   
pot
Punce, nikar ne jokajte, ker se bo toča vsak čas vlila!!!
Toča user posted image . Kar poglejte koliko se nas približuje magičnemu tretjemu krogu.
Potem bo seznam nosečk vsaj toliko poln kot seznam članic. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katjusa3)
Neposredna povezava do sporočila: 284
3.8.2006 20:22:20   
brina
Ojla,

še ena v vašem klubuuser posted image . Nasapot, vidim, da si ti prevzela vlogo glavne analitičarke in pridno obdeluješ vse podatke in vodiš statistiko kluba. Super! Koliko vas je! Prebrala vse na ta deževni dan in sedaj se vam pridružujem še jaz.

Skratka, tudi jaz sem v začetku julija dobila klomifen. Sem pa ena tistih, ki imamo zelo neredne M in še vedno čakam , da okusim te bonbončke. Se že veselim, ker prinašajo novo upanje. Trudiva se že skoraj dve leti, vmes sem zamenjala G, ki je končno stopila v akcijo.  Prejšnja je omenjala sam spostitev, itd...Sedaj pa mi povejo za  pregrado, ciste, ni ovulacije...itd...

Še za statistikouser posted image : Predpisali so mi 2 tableti 5- 9 dan.
Sporočim, ko začnem s prvo.

Pozdravčke vsem klomifenkam!

Brina

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 285
4.8.2006 13:03:35   
Goldy
Pozdravljene!

Nasapot, prosim, če me daš na nov seznam - v 3 ciklusu bom jemala 3 (!!!!!!!) tablete K od 5. do 9.dne.

Vidim, da sem edina s tako agresivno terapijo. Me je kar malo strah. user posted image  Upam, da nama bo uspelo! Pa tudi vsem vam! user posted image user posted image

M je ta cikel prišla že 27 dan. Ped tem so me zelo bolele bradavičke, tako da sem že mislila, da sem user posted image . Pa žal ni bilo nič. Toliko v informacijo tudi za druge.

Lep vikend in gremo v nove boje!

(odgovor članu brina)
Neposredna povezava do sporočila: 286
4.8.2006 20:44:28   
pot
Čestitke novi članici user posted image user posted image user posted image , sploh, ker si prebrala vse naše poste. user posted image user posted image user posted image Potem si dobro informirana z vsemi stranskimi učinki, vsemi podatki. Tako, da nikar obupat. Verjemi, ratalo ti bo, če ne prej v 3. magičnem krogu, kot ga zaenkrat imenujem. Pa hitro na delo, da čimprej podaljšaš-te seznam nosečih Klomifenk.

Članice kluba klomifenk:

1. njoka
2. mozart
3. janja 27
4. NMJ
5. UnderEja
6. saša80
7. Tia-na
8. janja
9. tajči84_
10. Goldy
11. nenna
12. AnaL
13. Lana 22
14. ona78
15. TANTRA
16. Ninika1
17. Blaboma
18. MIŠEK1 (neuspešno, zaenkrat! Trenutno zdravljenje z Aglurabom) 
19. tastara
20. Špelček
21. ANDREJA
22. ily
23. casandra
24. martita
25. soni 
26. jasny
27. Crnitulipan
28. sonce 78
29. Smrekica (neuspešno s Klomifenom)
30. Katjusa3
31. Barbado
32. Bety 
33. kwa
34. curkica
35. brina
36.nasapot

Način jemanja klomifena (koliko tabletk in od - do katerega dne ciklusa):  

2 tabletki od. 2.-9. dne
1. saša80

1/2 tabletke od 3.-7. dne

1. mozart
2. nenna 
3. Lana 22
4. martita 
5. soni
6. MIŠEK1

2 tabletke od 3.-7. dne

1. ona78
2. Tia-na
3. MIŠEK1 

1 tabletka od 3.-8.dne

1. tajči84_
2. sonce 78

1 tabletka od 5.-9.dne

1. Crnitulipan
2. Bety

2 tabletke od 5.-9. dne

1. NMJ
2. Goldy  (1.terapija)
3. Ninika1
4. Blaboma
5. Špelček
6. casandra
7. TANTRA
8. ANDREJA*
9. Anonimna
10. njoka
11. jasny
12. Barbado
13. brina

3 tabletke od 5.-9.dne

1. Goldy (2. agresivnejša terapija)

1 tabletka od 5.-10. dne

1. nasapot

1 tabletka od 6.-10. dne

1. ily

Lastnice PCO:
1. saša80
2. nasapot
3. janja
4. jasny
5. ily
6. Špelček
7. Barbado
8. curkica
9. brina (sklepam, da imaš PCO, ker so ti našli ciste)

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 287
5.8.2006 23:27:59   
pupica25
Ojla !

Za enkrat se še ne pridružujem (uradno) vašemu forumu, ampak imam vseeno vprašanje za vas. Kdaj bi naj šla h ginekologu oz. kdaj bi naj začela s klomifenom. Do prejšnjega meseca sem imela reden ciklus (28-29 dni), prejšnji mesec pa kar 35 dni. Ali naj še počakam, da vidim kako bo ta mesec ?

(odgovor članu Katjusa3)
Neposredna povezava do sporočila: 288
6.8.2006 9:34:08   
saša80
IZVIRNO SPOROČILO: pupica25

Ojla !

Za enkrat se še ne pridružujem (uradno) vašemu forumu, ampak imam vseeno vprašanje za vas. Kdaj bi naj šla h ginekologu oz. kdaj bi naj začela s klomifenom. Do prejšnjega meseca sem imela reden ciklus (28-29 dni), prejšnji mesec pa kar 35 dni. Ali naj še počakam, da vidim kako bo ta mesec ?

(odgovor članu pupica25)
Neposredna povezava do sporočila: 289
6.8.2006 9:36:01   
saša80
meni je ginekologinja dala klomifen, ko sma se trudla pol leta... ker ni bilo nič sem šla pa v neplodnostno ambulanto v mb... pa mi sploh ni žal, šla bi še prej, če bi vedela, da se vse  tako vleče...

< Sporočilo je popravil saša80 -- 6.8.2006 9:37:30 >

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 290
6.8.2006 9:47:29   
lana38
Pozdravljene!
Malo vas berem, ker imam čas. Pa me zanima, a so vam kar tako predpisali Klomifen, ko dalj časa niste zanosile ali pa so vas prej dali še na kakšne preiskave? Če sledijo prej še preiskave, potem se pa res vse skupaj zelo zavleče. Midva sva se prvič in drugič trudila več kot eneo leto. Prvič sem zanosila po HSG; drugič pa ravno, ko sem mislila do G. Drugič se je žal nesrečno ončalo Z UPN, zaradi kromosomske napake pri plodu. Zdaj mi je G rekel, da bi naj zanosila najkasneje v 6 mesecih, drugače bi naj šla na histeroskopijo, če so abrazije po UPN slučajno pustile kakšne zarastline. Ampak jaz mislim, da so verjetno že prej bile kakšne težave, če je dvakrat trajalo več kot eno leto. Pravzaprav ne vem več, kaj si sploh naj mislim, ko se vse tako dolgo vleče. Ravno zato me zanima, če so vam kar dali KLomifen ali pa so prej še kaj razislovali.
Se opravičujem, ker sem se s svojo radovednostjo kar tako vmešala med vas.
LP

lana38

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 291
6.8.2006 12:55:04   
pot
ojla, punce.
Komaj sem dočakala 3. krog. Je danes le prišla user posted image . Zanima me, če ima še katera bolj boleče M, odkar jemlje Klomifen?

Pupica25
, klubu se lahko pridruzi kdorkoli želi. Kdorkoli ima izkušnje ali jih bo imel s klomifenom. Nevem zakaj bi čakala, da se M uredi, preden začneš jemati klomifen. Začni ga jemat, takrat, ko ti je G predlagal. Na tisti dan, kot je rekel in toliko tablet, kot je svetoval.

lana38, mene je G poslala najprej na drugo mnenje, tam so mi svetovali HSG, klomifen in spermiogram za partnerja. Tako me je moja G poslala na HSG, meriti sem si morala tudi BT, ki je pokazala, da sploh nimam O ali pa jih je kar več, vendar so šibke. Po HSG-ju, ki je pokazal vse OK, pa se je odločila, da mi da Klomifen, čez poletje, potem pa se spet dobiva. Tako, se je odločila, ker imam PCO, zaradi BT in po nasvetu drugega mnenja. Po prvem jemanju sem prišla tudi na UZ, da sva videli če je sploh kakšna reakcija. Če ne bo nič uspeha do oktobra, me pošlje naprej, če pa uspe, pa toliko bolje, se pa vidiva v 3. mesecu nosečnosti. Seveda upam, na slednje.
Skratka, mislim, da morajo predpis klomifena opravičit.
Če te kaj zanima, pa kar vprašaj. Rade pomagamo, če le znamo.

Zdaj pa grem počivat, ker tale tableta ni še nič prijela za to bolečino.user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 292
6.8.2006 18:52:54   
brina
Moja izkušnja precej podobna. Po ugotovitvi PCO mi je G predpisala tri kroge klomifena (brez dodatnih preiskav). Oktobra se  spet vidiva, v vsakem primeru.  Tudi partner bo moral na spermiogram v oktobru in dogovor o morebitni operaciji pregrad.  Sicer ne vem kaj naj si mislim o tem, ker če se nam slučajno zgodi user posted image , potem bo za pregrade prepozno. Menda pregrada ni tako problematična in brala sem , da je veliko žensk rodilo, ne da bi vedelo zanjo. Tako, da se tolažim s tem. Še vedno pa čakam na user posted image , da začnem s prvim krogom in sem že kar malce neučakana, saj mi zamuja že 21. dan. Naredila test, sam ni željenih user posted image .

Nasapot, hvala za dodano ime na seznamuser posted image .

lpb

Brina

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 293
6.8.2006 20:54:23   
lana38
Hvala za odgovore.
LPuser posted image

lana38

(odgovor članu brina)
Neposredna povezava do sporočila: 294
7.8.2006 8:16:27   
ily
Meni moja G tudi ni takoj dala K. Sem bila na LPSC, pa obenem so mi še prehodnost jajcevodov pogledali, in šele potem, ko sem imela reden pregled po LPSC po 4-ih tednih, in ko so se ciste, ki so jih prešpikali, ponovile, mi je dala za tri cikle K. In je rekla, da če v treh ciklih ne bo nosečnosti, nič več K, ampak da gremo naprej.

Sem pa brala v strokovnem članku, ki ga je pisal dr. Drobnič s sodelavci ravno o tej laparoskopski elektrokoagulaciji ovarijev (LEKO) - to so meni naredili, da se K ne sme dajati ženskam, dokler se ne ugotovi prehodnosti jajcevodov. Ker to je pogoj za dajanje K. In tudi sicer on pri PCO najprej priporoča LPSC in LEKO (če so ciste), in če se zadeva ponovi, šele potem, ob prehodnosti jajcevodov, cikle s K.
Tako, da je moja G glede tega postopala natančno tako user posted image  . Saj v začetku sem bila kar malo slabe volje user posted image  , ker sem imela občutek, da zavlačuje s stvarmi in sem tudi sama nekako hotela, da bi mi dala K; ampak zdaj sem pa prav vesela user posted image  , da je ravnala tako..... Imam dvojno veselje za to user posted image user posted image  user posted image  .... Ampak o tem pa kdaj drugič!.....

Pa en user posted image  vsem skupaj, čeprav je zunaj dež!

Se kaj tipkamo!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 295
7.8.2006 8:40:05   
Goldy
Lana38,

še moja izkušnja. Meni je dala G K za vmes, ko čakamo na laparo in HSG septembra. Nobenih preiskav mi ni prej naredila, tudi na UZ me ni naročila, pregledala me je v 1. krogu jemanja K, ker sem bila slučajno pri njej (je videla en folikel). To je to.

In še v 3. krogu imam agresivnejšo terapijo. Upamo, da bo pomagala.

Lep pozdrav vsem!user posted image

(odgovor članu ily)
Neposredna povezava do sporočila: 296
7.8.2006 9:54:27   
Smrekica
Jaz sem dobila Klomifen, ker v drugo ne morem zanosit, v prvo pa sem takoj. Prvič sem ga dobila pri svojem G brez preiskav, niti mi niso na UZ pregledali ali deluje.
Drugič sem ga dobila v juliju 06, ke sem šla na pregled k dr. Drobniču. Tudi on mi je rekel, da glede na to, da je bila prva zanositev brez problema ne bo začel z agresivno terapijo ampak s kombinacijo klomifena in agularaba. Z UZ me je pregledal in ni naletel na nobene ciste. V kolikor ne bo v treh ciklusih uspelo (sem na sredini prvega jemanja Klomifen -3 dan) se seveda vidimo jeseni, kaj bo pa potem pa ne vem.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 297
7.8.2006 9:58:20   
Barbado
Klomifenke živio,

Eno vprašanje: ali katera ve koliko časa cca traja ovulacija?

Upam, da ste dobro...

(odgovor članu Smrekica)
Neposredna povezava do sporočila: 298
7.8.2006 12:25:53   
Smrekica
Sama ovulacija traja 24 ur.
Več si preberi kar na tej strani pod rubriko ovulacija in plodni dnevi.
LP

(odgovor članu Barbado)
Neposredna povezava do sporočila: 299
7.8.2006 12:38:37   
pot
Tukaj je direktna stran:
http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=1&id=56&kat=6&podkat=
Če ne prime, greš zgoraj na Zanositev, potem na Zanositev na levi strani in potem na članek o Ovulaciji in plodnih dnevih.

(odgovor članu Barbado)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?