Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 4.6.2006 22:41:57
|
|
|
|
ija
|
Hej, Karmen, kul, da si bla to res ti. Zdaj vem, da si to ti, pa te bom naslednjič kar pocukala, če se še srečava - npr. ti na ET, jaz pa na punkciji ... Do takrat pa držim pesti predvsem za tvoj torek zjutraj mene je takrat, ko sem bila tik pred svojo prvo punkcijo tvoj februarski post tako potolažil - pa še potem je bilo res tako - nič tako zelo ni bolelo, sem sicer počivala cel dan, potem je bilo pa čisto kul. Zato ne vidim razloga, da bi bila tvoja tokratna punkcija kaj bolj grozna - kaj veš, mogoče sva pa eni izmed tistih "srečnic", ki jih vsaj punkcija ne matra tako zelo ... Punce, želim vam lahko noč - jaz sem že čez dan malo pospala, tako da zdaj pridno študiram Ija
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 10:00:15
|
|
|
|
*Karmen*
|
'jutro!!! Oooooo, danes sem pa jaz ta prva tuki gor! Punce, danes grem popoldne še v službo, jutri pa punkcija. Potem pa upam na zaslužen počitek. Pa na kakšen magičen plusek seveda ! Ija, upam, da bova res še enkrat skupaj v čakalnici. Ja, pa se zna mogoče res kaj takega zgodit. Datumi niso nič kaj preveč narazen. Upajva, da se srečava!!! Ja, zdaj pa še ena dobrodošlica za Narcisko, ki se nam je pridružila včeraj. Po svojo drogo gre 9. junija in potem akcija ! NARCISKA, DOBRODOŠLA MED NAMI!!! Upam, da boš ravno tako zgovorna čvekica kot smo vse punce tukaj gor. Tako, na kratko je to vse. Danes se verjetno ne bom več javljala. Se bom pa zato jutri dopoldan po svoji 2. punkciji. In upam, da bo poročilo vsaj malo podobno prvemu... Lepo se mejte, čvekice. Vsem prav lep pozdrav in veliko sreče. Karmen.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 11:59:25
|
|
|
|
Špelka
|
Tkole, drage moje moj 22. UZ je za mano, izplen pa takle: Desni: 14, 13, 3x12, 11 Levi: 16, 15, 2x12, 10 Torej 11 preštetih in nekaj skritih foliklov. Pa sem mislila, da so vsi že ušli! Naslednjo kontrolo mam v sredo, pol pa vsredo ali četrtek STOP in v petek ali soboto punkcija. To je to. Bo kar pestro! Najprej jutri Karmen (drži se in poročaj ), potem v sredo ima naša Pika punkcijo, in pol kmalu jaz.... Uh! Ija - kdaj pa ti računaš na punkcijo? No, zdej pa veselo na delo, da nadoknadim zamujeno.... Se beremo!
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 12:07:10
|
|
|
|
Špelka
|
Iiiii, v naši Bibi se pa neki dogaja! Sej je vseeno, če Bog ne ve, samo da vemo me, tuki gor..... a bi rada vedla??????
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 12:12:02
|
|
|
|
vampirka
|
No moje šloganje je izgleda zanič ...ampak to samo zato, ker sem hotela biti na dan natančna - morala bi napisat - Špelka, ta teden boš imela punkcijo.... ! Karmen, ti se jutri drži vsaj tako kot si se prvič (ne dvomim, da boš potem popoldan javila, kakšno pizzo si papcala ! Pika, ti se tudi drži na punkciji...pa seveda vse ostale, ki vam to sledi zelo kmalu! Jaz imam že pripravljeno tabelico pluskov - bom samo kljukice poleg delala !
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 12:15:32
|
|
|
|
vampirka
|
No, še to - biba1 - tale napihnjenost je itak lahko samo nekaj (upam, da si brala prejšnje poste , ker ti ne povem)... Špelka - 11 foliklov danes ...naj te bo kar malo strah koliko jih bo v sredo (za informacijo: meni jih je na zadnjem UZ preštel 12...upam, da se spomniš koliko so mi jih potem spunktirali dva dni kasneje - joj, kolk sem packa, da vas strašim - ampak, če je pa samo za pozitivne stvari)!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 12:43:45
|
|
|
|
biba 1
|
Aj, babnice, babnice... ste pa face! Ne vem kaj bi mi povedle no, sej je komaj 2 dan po ET. Kaj se pa že "če dogajat? Niti ne upam pomislit, je še tkooooo prezgodaj! Špelka, dober ti vališ jajčka, kolk jih bo šele v sredo! Vau! Pika, zdej pa akcija , vse do !! Vampirka, no dej ti mal šlogaj meni, se mi ne da starih postov brat pa mi mal poglej, da vidmo... Punce, ste zlate , če še ne veste, sem zlo vesela, da vas vsaj virtualno poznam, razen Špelke, ki je pa itak legenda ! Pište, da bom mela kej za brat, je mal , ko si tkole sam doma... LP
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 13:03:48
|
|
|
|
Špelka
|
Pismo, Vampirka, a misliš, da nej me bo strah??? Pismo, sej mal me je res. Ker dons je Vogler s tistmu UZ-jem sam ml po vrh pogledal.... Pa je reku da je fino in da sem pridna.... Pa je rekla ena kolegica, da njej so enkrat ciste (PCO) gledal, pa so mal bolj prtisnili, pa so se kr nove kazale. In izgleda, da so teli folikli v plasteh... Sam sej že vejo, kaj delajo, al kaj??? Mislim, ne b šla pol rada s hiperstimulacijo še v bolnico! No, amapk ne smem zdej na to mislit, bo že.... Biba, teb če se je vgnezdlo, se je že. Kr vpraš teto Vampirko, kaj ji je njen dohtar reku... Tko da - možno je vse, vseeno pa ti ne bom preveč o tem nabijala, ker že tko mamo čustva in živce našponane do amena. Tko da - itak sama veš: čiči pa čaki. Sej bo, boš vidla.
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 13:24:08
|
|
|
|
vampirka
|
Punce, ! Špelka, nič te ne strašim - samo na svoj način sem ti čestitala za super pridelek ! Je pa res, da so folikli lahko v "nadstropjih" - vsaj pri meni so bili! Na UZ pa vidijo samo tiste iz "prvega štuka"... Biba1, hiperstimulacija oz. napihnjenost po ET v večini primerov pomeni pozitiven rezultat...Kajti, do vgnezditve pride 1-3 dni po transferju (lahko pa tudi še isti dan) - in napihnjenost se pač pojavi v trenutku, ko se mali navihanci oprimejo tvoje sluznice -> nekako takole: in se začne izločati ßhcg!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 16:22:08
|
|
|
|
lajna
|
halo! malo se vam oglasim.Danes je 11 dan po ET do sedaj ni bilo nič ravno pa sem bija na Wc pa se je pokazala roza sled. Vem da to še nič ne pomeni sploh ker je že toliko dni ( če pomislim 11 dan od ET in pikici sta bili stari takrat že 5 dni , tako da lahko skupaj rečemo 16 dni) vendar saj veste spet se sojavi dvom in kaj pa če? Ja ja saj vem da me boste zdaj kregale naj ne obupam in naj ne mislim takoj najslabše ampak saj veste ko pa je želja tako velika. Bom pa jutri zjutraj dalal test pa bomo videli sporočim rezultate. Lp LAJNA IN ČESTITKE VSEM TER VSEM KOKLJAM ZA TAKO VELIKE PRIDELKE.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 16:48:07
|
|
|
|
Špelka
|
hahaha, Lajna - koklje !!! Dober izraz! Glede tvojega izcedka pa ...hm... ti ne preostane čisto nič drugega kot to, kar si že sama napisala. Test. In DA jutri le poročaj rezultat! Jaz ti držim veliiike !!!!!
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 17:04:15
|
|
|
|
Sulfinija
|
Lajna! Jaz zate držim močne pesti da ti jutri tvoj test pokaže magičen in čaroben +. LP Mojca
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 18:49:39
|
|
|
|
pika74
|
O Šiške sam na hitr se mal oglasim. Dons sva s Špelko veselo čvekale na GK v Lj in men je tok hitr minil, kot še nkol . Špelka je res fejst punca!!!! Drgač, kot že veste, mam dons zvečer stop injekcijo in pol v sredo ppuuuuuuuunkciiiiiiiiijjjooooooooooo - me je strah tega hudiča. Dons je dr. Vogler najdu na vsaki strani po 5 foliklčkov (in največji je bil celo 21 ). Kot je biba 1 že napisala, pa res dobiš pol od punkcije do transferja bolniško in po transferju še 3 dni. Tko, da mam zdej od srede kr en dobr tedn "frej" . Bo žurka, sam upam, da me nau preveč bolel po punkciji, da bo kej od tega "dopusta" . Ne, sej se hecam. Bom pridna in počivala. Obljubim. Sem pa dons komi zdržala v službi do konca, ker sm bla tok zaspana in zmatrana. Tko, da zdele grem mal počivat. Pol pa še ena večerna seansa z injekcijo pa spat. Še eno pitanje za tiste, k ste že dale skoz punkcijo: Kaj ste jedle dan pred punkcijo? Med. sestra je dala dve tabletki za odvajanje. Me pa tko zanima, kaj priporočate, da je punkcija pol čim lažja oz. čim manj boleča. zigkar - držim pesti, da te jutr ne bo bolelo!!!! lajna - držim pesti, da bo biba 1 - tud zate držim pesti za Špelka - teb pa držim pesti, da bodo lepi foliklčki vampirka - ti pa pobožej bušija vsem ostalim kokljcam pa en lep pozdrav Lp pika74
< Sporočilo je popravil pika74 -- 5.6.2006 18:54:25 >
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 19:42:10
|
|
|
|
Špelka
|
Pikolina - jest sem prej sam hitr poročilo napisala, ker sem morala oddelat svoje. No, torej - ja, čist se strinjam s Piko in KONTRA! Pika je fuuulll faca in prou molila sem, da bi bili skup na punkciji - po moje naju bi bolj bolel jezik, kot pa jajčniki po punkciji! No, škoda - takega scenarija ne bo! Pika, ti bom pa jest kr u živo še zaželela srečno punkcijo, ker sem v sredo spet narisana za kri, pa UZ - torej ponovi vajo. Pol pa spet delat domov 8 ur... Joooj, tud jest komi čakam dopustek. Ma, sej je boljš, da smo mal razporejene, sam je pa noro, punkcije si sledijo kr na 2 dni - poglejte seznam IVF-jevk! Joooj, to bo tuki gor še pestro!!!!!! Karmen - zdej pa posebej za tebe. Jutri če bo kej bolelo se spomni kej lepega (otroček, morje, kavica po punkciji), ker to sprošča mišice. Me vse tuki gor smo v mislih s tabo. Torej maš kakih 10 in več angelov varuhov ob svoji strani... V taki družbi ti mora hitro minit! Držim ti mooočne mooočne pesti, da opraviš en dva tri in brez bolečin!
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 5.6.2006 21:19:47
|
|
|
|
lajna
|
Nič strah pred punkcijo tako pač je in mora bit. Vedi da gre za tvoj pridelek in zato pesti skuoah in potrpimo da bo pol veselje za znoret. Moja prva je bila za bruhat sem skoraj skupaj zlezla zato se v drugo nisem več matrala in sem vzela narkozo in mi ni žal. Bila sem lepo spočita in brez bolečin pa še kosilo sem dobila je pa res da sem morala kar dolgo čakat. pa nič zato sem dočakala in je bilo. Upam da ne bo prehudo zate in res spomni se na kaj lepega predvsem pa na svoje bodoče LP lajna
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 6.6.2006 7:56:57
|
|
|
|
Špelka
|
Ojla, Lajna, ali si aredila test? Joooj, upam upam, da sta se ti prikazali dve!
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 6.6.2006 8:02:50
|
|
|
|
lajna
|
DOBRO JUTRO KOKLJE! Kako kaj v tem že spet deževnem jutru. Jaz sem kaj pa vem kako. O ne duha ne sluha, samo včeraj popoldan par kapljic in konec.NIČ! Nobene krvavitve, nič pritiska v trebuhu, nobenega " šraufanja " skratka ČISTI NIČ. Danes sem naredila test in je bil negativen. Je 12 dan po et in 31 dan ciklusa. Drugače imam na 26 do 29 dni. Ker sem imela prenos eskimkotov lahko štejem normalni ciklus tako da ne vem. Mogoče pa je še nivo hormona pramajhen da bi ga test zaznal saj je količina hormona pri vsaki različna. Ena so malo bolj noseče kot druge ( ha ha ha ). V četrtek grem v MB NA TEST IN UPAM NA EN VELIK + saj je že čas da po štirih letih truda in želja končno postanem mamica LP LAJNA
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 6.6.2006 10:25:31
|
|
|
|
biba 1
|
Oj, punce... Jaz bom pa danes sam mal pojamrala ... Sem se zjutraj zbudila z močnimi krči, prav tam na sramni kosti, čisto spodaj in je bolelo ko ! En cajt me je držal, sem se hitr zrihtala za v bolnico, pol pa mojga nikakor nisem mogla dobit na telefon, da me pelje. No še zdaj se mi ni javil . Sicer so krči prenehali, sam me skrbi ful, da se ponovi... Skoz me neki pika tam dol pa ko grem lulat me boli, trebuh je pa itak ko balon... Punce, me je tko strah.... Zdej grem ležat, za LJ sem tko prepozna, tak, da bom šla jutri zjutraj, če ne bo bolš. Ima katera kak nasvet, da bi mi blo bolš? Hvala vam pa ne mi zamert k sem čist panična.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 6.6.2006 10:44:38
|
|
|
|
Špelka
|
Čao, Biba! jest ti nasvetov glede krčev ne morem dat, ker stopam za tabo. Se mi pa vedno bolj zdi, da bo iz tegale šmorna njprej en lep plus, potem pa vsaj en lep ! je pa tud mene zadnjič peklo k sem šla lulat, pa je blo pol boljš. Tko da poskusi piti čimveč, pa ne sladkanih pijač - vodo ali čaj. Da se ti ledvička in mehur fino prepucajo. In pa, kot si sama rekla, če jutri ne bo boljš (kar pa jest mislim, da bo), pa le pojdi se v LJ pokazat. Pozdrav, Špelka
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 6.6.2006 10:52:34
|
|
|
|
vampirka
|
Biba1 - pomiri se! Ne sedi za kompjutrom, ampak se uleži in veliko količino tekočine pij! Ko se pojavi hiperstimulacija (ni važno v kako hudi obliki) je potrebno spiti na dan okrog 4litre tekočine (voda je najboljša) in en aspirin100 na dan tudi pomaga. In kriza je šele, ko voda ne gre naprej iz tebe (to pomeni, da ne hodiš lulat non-stop)...dokler pa greš normalno na wc, ni panike! Krči in špikanje v trebuhu pa so tudi normalni (predstavljaj si, da so tvoji jajčniki trenutno v velikosti večje pomaranče in precej zdelani ...in da se v tvojem buhiju nekaj dogaja...ti pa bi še rada, da te nič ne boli ! Vseeno greš lahko do GK ambulante, da ti vzamejo kri (jaz sem bila napihnjena kot - mislim, da bom šele čez kake 2 meseca spet videla tak trebuh - je imel dr. prav, ko mi je rekel - "o, a mi smo pa kar direkt v 20.teden napredovali" ). Lajna - jaz sem ti že na privat pisala - saj veš - !!!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 6.6.2006 11:53:12
|
|
|
|
*Karmen*
|
Evo mene, punce ! Sem že s punkcije ! Moja druga punkcija je bila v osnovi malce drugačna od prve. Brez anestezije. Samo punktiranje je blo mala malca. Sam po punkciji sem pa mal zakrvavela (še ko sem bila na mizi) in pa eno uro po punkciji sem mela take krče kot bi dobila hudo, hudo M. Ampak je zdaj vse mimo. Na kavo pa danes nisem šla ... Mam pa eno zlo žalostno novico: od desetih foliklov je bil poln samo eden. In tisti je bil tako velik (vsaj na monitorju je bilo tko videt) kot bi bil jajc od kure ... Svašta! Če se bo to edino jajčece oplodilo, greva v petek na ET. Če pa ne si bova pa vzela kake pol leta pavze, da moja psiha, telo in moj srček pridemo mal k sebi. No, kakorkoli se bo že izteklo, tista najhujša mora (punkcija) je za mano!!! Juhuhu !!! Zdaj pa še nekaj za bolniško po punkciji. Pripada vam bolniška od punkcije do transferja. Sam priporočilo za bolniški stalež dobite pri Rešu napisano šele na listu ob transferju. Tudi meni je hotel šele v petek dat priporočilo, vendar sem mu povedala, da moj zdravnik ne daje bolniške za nazaj. Tako, da mi je priporočilo do petka napisal kar danes. Potem bomo pa vidli a bom šla v petek na ET al pa delat ... Tako, babe, na kratko bi bilo to vse. Se bom pa vsekakor do petka javljala malo večkrat, ker bom pač doma in bom imela ves ljubi čas viseti za računalnikom. Sploh, če bo takšno vreme kot je danes. Zdaj pa en lep pozdravček vsem čvekicam in se čimprej spet beremo. Karmen. p.s. Katera ima zdaj prva punkcijo, da bom držala pesti?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 6.6.2006 11:59:54
|
|
|
|
Špelka
|
Eh, Karmen, to pa ni prou dobro... Samo morda bo pa jajc od kure tisti ta pravi in je zato takoooo velik. Hvala ti za poročilo s punkcije, zlasti zato, ker si ena redkih ki je napisala, da skor nič ne boli! Mene tud ne bo - sem se že akr odločila! Jest ti vsekakor držim moooočne pesti za ET v petek! Pa še odgovor na toje vprašanje: JUTRI IMA NAŠA PIKA PUNKCIJO!!!! Tko da kr močno drži pesti!
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 6.6.2006 12:00:49
|
|
|
|
vampirka
|
Karmen - ne bi bila prva, ki bi zanosila z enim samim ! Sem ravno par dni nazaj ne MONu brala eno tako zgodbico...zdaj seveda vse držimo pesti za tvojega malega fighterja, ki bo v petek prišel na toplo k tebi!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 6.6.2006 12:06:28
|
|
|
|
*Karmen*
|
Špelka, ne smeš se kar vnaprej odločit, da te ne bo bolelo! Jaz sem bila tako prvič kot drugič pred posegom čist mokra od strahu. Pričakovala sem, da me bojo najmanj zaklali... Pa je blo vse o.k. Prvič nisem čisto nič krvavela. Po moje sem bila v takem šoku, da v meni ni blo niti kapljice krvi ... Tko da Špelka, je bolje, če je strah prisoten. In še: MOČNO DRŽIM PESTI ZA JUTRIŠNJI DAN ZA NAŠO PIKO !!!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - MAJČICE IN JUNIJČICE 6.6.2006 12:09:25
|
|
|
|
lajna
|
Pa kaj če je samo eno jajce samo da je ta pravo to je važn! Ane? Že mora biti pravi borac da je tako velik in takšen ti je potreben. In ko pride v petek k tebi se kar pripravi boš videla bo zanimivo ik ko se bo to jajce zleglo bo pravi šov. Držim pesti LP lajna
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?