bobek05
|
Glede Aneja: mi smo danes imeli zelo dober dan... zjutraj sva prišla v vrtec okrog 7.30, tik pred zajtrkom pa sem šla (malo pred 8h) in ponj sva prišla ob 13.30... Sva bila tam že prej, ampak je najin angel spal vzgojiteljica nama je povedala, da ga je (uspešno) uspavala po zajtrku (spal je 1 uro) - mislim, da malo trmaril, ampak ni nič kaj omenjala, da bi imela kakšne težave pri uspavanju... potem so šli ven in zunaj se je hitro otrudil od same hoje, pa sta ga vozile v vozičku (sploh ne vem čigavem ), malo je baje zajokal (je bil verjetno spet malce utrujen), ampak je rekla, da so ga hitro potolažile.. potem so imeli ob 11.30 kosilo in je spet OGROMNO pojedel (ga je ona hranila) in tudi dosti spil (kar iz kozarčka! - doma pa ne pije iz kozarčka )... potem sva midva prišla, ampak je bil mali čist ok in takoj kosva šla je baje zaspal (pa ga raje nisva motila) in vrnila sva se 1,5 h kasneje (malo sva morala celo počakat, ker je gospodič še vedno spal ) in ob 13.30 smo šli domov... na moje navečje presenečenje in veselje pa ni zajokal niti ko sva prišla ponj (kot je prvi dan)... V Anejevi skupini jih je 13 (jih je bilo 14 preden se je tista punčak izpisala) - 4 z Anejem vred so letnik 2005, ostali 2004, ampak je polovica novincev... Do zdaj jih je naveč blo 7 ali 8, ostali so ali bolani ali še vedno na dopustu.. Ta teden je bila glavna vzgojiteljica precej sama (nekaj so ji pomagale iz ostalih skupin), ker je pomočnici vzgojiteljice umrl oče - ampak ženska pride delat! , le malo kasneje (po zajtrku) in je DOBRE VOLJE in sploh ni oblečena v neke zamorjene črne barve... Res se vidi, da se trudijo glede otrok... Vzgojiteljica nama je razložila, da ta prvi mesec ne bodo nič konkretnega delali, ker je to mesec uvajanja in se bodo večinoma samo cartali... Je pa rekla, da je vedno na začetku tako, da ni otroka, ki ne bi nič jokal, pa da še starejši včasih pojokcajo, ko vidijo ta mlajše, ampak moram rečt, da jih kar dobro "spravi k sebi" in zamoti (tudi če je sama)... Ženska mi je iz dneva v dan bolj všeč. Vedno je dobre volje, nasmejana, vedno pripravljena na pogovor s starši, ob slovesu vedno pove kako je bilo... Všeč mi je bilo tudi to, da ko sem ji omenila, da se da Aneja fajn zaposlit (oz. zamotit) z vodo, da si je vzela čas zanj in sta si malce dlje umivala rokice, ker je vedela, da v tem uživa... Pa tudi, ko sem bila tam, sem videla, da se imajo otroci fino, da ves čas kaj počnejo, se igrajo, barvajo... Kar nisem mogla verjet, da moj otrok sedi SAM PRI MIRU v majhnem lesenem stolčku pri mizi, medtem ko se doma borim s hranjenjem in mu dajem vse mogoče igrače, da mu lahko uspem kaj stlačit v usta... Je pa res, da je pri nas bolje, če gre ati z njim v vrtec, ker se za mano več ozira, nosi k meni igrače, me išče... atija pa hitreje "pozabi"... Danes me je precej skrbelo kako je z njim.. celo dop. sem letala okrog, da sem se s čim zamotila, ker me je kar stisnilo pri srcu, če sem le pomislila na to, da pa mogoče joče... očitno me je skrbelo brez potrebe... upam, da bo jutri spet en uspešen dan za nami... Mali je še vedno prehlajen (teče mu iz noska in še kašlja - ampak ponoči ne, bolj skoz dan, pa še to se izkašljuje)... Mogoče ponoči ne kašlja, ker mu mažem prsa s kremo proti prehladu (zaradi le-te tudi lažje diha in nima zamašenega noska)... Drugače pa mislim da ga še vedno mučijo zobki, čeprav še vedno nimamo za to dokazov... Se bo (bodo) že prikazal (-li)... P.S.: Antigona, sem se danes prijavila na magisterij, ampak bom šele kon. spet oz. v zač. okt. zvedla če sem sprejeta... Upam, da grata... Zdaj moram obvestit Ministrstvo, da sem diplomirala in potem UPAM, da bom čimprej lahko začela s pripravništvom...
< Sporočilo je popravil bobek05 -- 6.9.2006 20:11:48 >