Meceno
|
Malo,... kako je bilo na morju Prvi teden sva bile z babi in dedijem, drugim dvema se je pridružla še teta Maja. Vozili smo se s čolnom do različnih plaž zelo počasi, ker je Tara imela od lani slabo izkušnjo, ji je velik valj ruknil rokavčke v morje. Spoznnala prijateljico Ajo iz Ljubljane, se basala z ribami, picami, pečenimi krompiri, solatami, da je zrasla ( nisem jo še merila in tehtala). Noga ji je zrasla za dve številki, to vem Šla sem celo ven, na Hvar in se končno spet malo v angleščini pogovarjala...Uuu mater so koktejli dragi , ma vse je drago tam Ob 2h zjutraj so glasni klubi nehali delati in se je vse preusmerilo na grad,...Tam nisem šla, je bila vztopnina 100kun pa gužva še. Hotel Anfora je res lepo urejen in to je Hvar rabil, samo cene so za povprečneža res previsoke. Je pa kr nekaj družin tam, mir je. S Taro sem redno zvečer šla na sladoled s kepico in sedaj se ga je končno naučila lizat. Ko je prišel ati dol za tri tedne smo uradno me začele z dopustom, ja, atija smo fajn pogrešale. Mislila sem, da se bom šla kaj potapljat z mojim, pa nisem šla, sem se zbala, da nebi kdo slučajno prijavil, pa potem ugotovil, da jaz nimam izpita,....ni poceni ta kazen. Ga bo treba it delat Smo pa skos nekaj delali, tak da je minilo vse hitro ko šus Tara je veliko preplavala z rokavčki, potem je tudi že dovolila da se hitro vozimo, smo bili kao na konjičku pa trobli smo,...so domačini v Sv. Njedeli pošizdevali....opet Slovenci Videli smo kačo in to strupenega mladiča oz modraz . To pa zato, ker delajo končno cesto oz bližnjico za Hvar in minirajo skale, kače pa iščejo mir...samo ni fajn no Drugi turist pa je videl velikega oz je on ležal na plaži, ko pa je hotel oditi iz plaže in je prijel armafleks je skodaj ležala kača. Še domačine je strah, ker imajo zdaj trgatve....že dolgo, dolgo jih niso vidli, so mislili da so jih mungosi iztrebli, pa kaže da ne Eno je pa Tara našla na naši terasi, na cvetoči roži , samo ni bil modraz, neka ozka vodna kačica. Pijem kavo mala pa kačica, pidi..sem mislila da se igra oz da si jo je namislila, pol pa sem tak cela trda in z nasmehom rekla kolk je lepa pa hit v sobo . Gospodar pa je opravil zadevo oz mu je pobegnila V morju sem našla nagravžnega polža brez hišice, je zgledal k ena velika pljuča, pol pa sem ga z rokavicami prijela in obrnila na glavo da se je raztegoval....V vodi so tudi veliko rib poslikali, pol pa smo jih v bukvah iskali kako se jim reče,... Tudi brez rokavčkov se je učila plavat, samo se je hotla sama naučit ( trma ) in tako si je faj nos ščistila. Tri dni ji je teklo ven zelen tako hudo smrdeč gnoj da je mala tiste dni samo bonbone lizala, ji je šlo kr na bruhanje, pa bolj visok glasek je dobila Lepo je bilo in letos gremo najmanj še dvakrat
|