bobek05
|
Punce, jaz pa skačem okrog. Danes dopoldne smo že bili pri cenilcu - seveda imam "luknje" v avtu Avto pa še niti eno leto ni star... Kaj češ.. Mislim, da škoda ni tako velika, je pa isti šmorn, ker imam od toče po celem avtu (streha, havba, od zadaj, vrata)... Zdaj z mojim tuhtama, da bo najlažje, če mi ga popravljajo naslednji teden, ko bomo na morju, ker takoj po morju je konec z dopustom in bom avto rabila. Proti naravi ne moreš nič Naš je še vedno prilepljen na mene. Me res skrbi kako bo, ko bom šla spet delat. Na hipe ima napade trme, zlasti, ko je treba iti skoz dan spat. Zaspi pa najkasneje v 10ih minutah. Se probamo držati urnika, ki ga imajo tudi v vrtcu (glede obrokov in spanja), ampak še vedno trmari, da ne bo šel spat. Spi pa doma več kot v vrtcu (povprečno 3 ure, v vrtcu pa 2-2,5 uri). Ima tudi nizki prag potrpežljivosti. Če mu kaj ne gre, se razjezi, včasih igračo kar vrže stran. Mu probava dopovedat, da ima pravico biti jezen, ampak ne na tak (agresiven) način in da če pri čem potrebuje pomoč, da naj nama pove. Eh, to je pač zdaj ta faza - vse hoče sam, hoče biti samostojen, pa mu včasih vse ne grata takoj in se potem razjezi ali zajoče. Drugače je zelo radoveden. Angleščino ful hitro pobira, čeprav ga ne učiva. Pač pove oz. poje po svoje, določene besede pa hoče, da mu poveva kako se reče v ang. in potem je ful posrečen, ko jih sam uporablja, ker jih vedno uporablja v pravem kontekstu. Še vedno smo obsedeni z dinozavri. To obdobje traja zdaj že več kot leto dni. Ga zanimajo tudi druge stvari (avti, risanke, športi, puzzle itd.), ampak dinozavri so še vedno aktualni in daleč najpomembnejši. Imamo menda VSE knjige, kar jih naše knjigarne premorejo o dinozavrih, tudi nekatere angleške (in potem želi, da mu jih berem), imamo dokumentarce o dinozavrih, risanke o dinozavrih, tisoč različnih figuric različnih dinozavrov in za slehernega ve, kako se imenuje Ko gre spat, si vedno sam izbira knjigo, ki jo pred spanjem skupaj pogledamo in redko je to knjiga, ki ni o dinozavrih... Če to ni obsedenost... Raste še vedno kot goba... Se mi zdi, da se je spet malo potegnil. Tudi ljudje, ki ga vidijo vsake toliko časa pravijo, da je večji. Še vedno je tak suhec. Včasih poje OGROMNO (več kot jaz), včasih pa ga je treba cel dan silit, da spravi kaj vase. Kmalu bomo spet šli po nove čevlje - št. 30 (upam, da bomo zdržali s temi vsaj do septembra, da mu potem lahko vzamem jesenske)... Eh, pa to je pri nas že stalnica. Aja, se pa pri nas zadnje čase veliko dogaja. Nabavli smo novo predsobo (ki jo še čakamo), preurejamo dnevno sobo in Anej bo dobil novo sobico oz. soba bo predelana na 2 dela - pohištvo, ki ga je imel do zdaj bo dobil (drugo leto - NE, NISEM ŠE NOSEČA!), drugi del pa bo namenjen Aneju (večja postelja, večja omara in prostor za igranje). Evo, sem se malo razpisala... Ta teden se še kaj oglasim, potem pa šibamo na morje (v soboto), po morju pa spet v službo. Uh, kak dopust hitro mine