|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: UPANJE PO SPLAVU
7.9.2006 16:50:54   
Aurora 28
Tinaaja še enkrat vse čestitke zate in tvojega user posted image . Glede AC sem tudi jaz v dilemi. Tudi jaz sem slišala, da ni le 1-2 % tveganje, ampak več. Povzroči lahko vnetje in nevem kaj še vse, na konc pa zgubiš otročka. če ti osebno povem, jaz ne bi šla. Če je NS pokazala zelo majhno tveganje, potem zihr ne bi šla, če pa bi bilo tveganje večje, pa bi šla, ne glede na posledice. Pa vendar sem skeptična glede tega. Poznam primer ko je ženska šla na AC in čakala na rezultate 3 tedne. V tem času je izgubila otročka, ko pa je dobila rezultat je ta pokazal, da je bil user posted image 100 % zdrav. Vidiš tega je mene najbolj strah, da splaviš, potem pa dobiš rezultat, da je bilo vse v redu.

Aurora 28

http://boksika.moj-album.com/slike/5484728/iZNX0eyjd3dD9yhj.v.jpg

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
7.9.2006 18:00:37   
lana38
Aurora28!
Par postov nazaj je pisala Milamay. Njena NS je bila OK, rezultat 1:5322, pod 1:300 ti ne pripada AC. user posted image  od Milamay je imel trisomijo 18, kjub rezultatu 1:5322. To pa že kar nekaj pove o zanesljivosti NS. Ali misliš, da ne? user posted image Vsak ima pač svoje mišljenje. Jaz definitivno ne bi zdržala 9 mesecev strahu, da bi videla, ali bo user posted image  res OK ali ne.
Ko opraviš AC, bi naj 3 dni ležal v postelji. Jaz sem se tega strogo držala, pa ni bilo nobenih krčev, ali česarkoli. Vstala sem samo za WC in tuširanje. Ko sem vstala, sem čutila, da mi ne paše, če stojim in sem takoj nazaj legla. Odvisno, kako kdo vzame, da mora 3 dni res počivati. Nekomu je počitek, da pač hodi po stanovanju počasi. Saj ti ne rečejo za brez veze, da moraš počivati. Mogoče, bi tudi pri meni bilo kaj narobe, če ne bi strogo ležala in bi vstrajala in trpela čuden boleč občutek, pa nisem hotela, ker sem se bala za svojega user posted image . Nekatere pač ne vzamejo resno počitka in potem ima to tudi svoje posledice. V sobi nas je po AC bilo 5, ker moraš 3 ure že tam preležati. Ena od njih je veselo hodila gor in dol po sobi že po manj kot eni uri, čeprav je bilo rečeno 3 ure ležati. Če je imela potem kakšne težave, sicer ne vem, ampak recimo, da bi kaj bilo, verjetno bi nazadnje samo sebe krivila za to, prej bi vse pripisala sami AC. Takšni smo pač ljudje, da nazadnje krivimo samega sebe. Vsako tako stvar, mislim splav ipd. zaplete po AC, treba jemati z različnih vidikov in se vprašati, če se je oseba res 1000 % držala navodil zdravstvenega osebja.
LP

lana38

(odgovor članu Aurora 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
7.9.2006 18:01:00   
sonchek
Klarissa...jaz sploh nič več ne razumem...rekla mi je da naj pridem v torek na prgled, ne glede na to če bom mela user posted image , ali ne...no, in to je to...

Kar se tiče pa AC, pa mislim, da je res odločitev posameznika, kajti vsi se zavedamo tveganja...ampak, če je kakršen koli dvom, mislim, da je bolje iti..če pa ga ni, je pa za kar tako,  res brezveze...
Jaz vem, da če bi nuhalna pokazala slab rezultat, bi verjetno šla in upala na najboljše, kaj bi se pa zgodilo, če bi pokazalo da ima DS, pa nevem...upam, da ne bom nikoli na tem...ker si lahko samo mislim, kok je hudo...že tko je dost...kaj pa če maš skoz v mislih, da si ubil živo bitje, ki ti raste pod srcem...NEVEM, kaj bi naredila...res ne vem...upam, da se mi nikoli ne bo treba ukvarjati s tem...resnično si želim...da ne...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
7.9.2006 18:02:32   
tinaaja
Trenutno se ne bi odlocila za AC.. Ne vem pa, kaj me prime. Namrec, noro strah me je AC in nikoli si ne bi odpustila, ce bi bilo pol kaj narobe. V kolikor bi pa zvedela,da je kromoskomska napaka, sem pa v tem trenutku skor ziher, da bi sla prekinit. Tko da dva razlicna pola custen in pogleda na ta test..
Bom v pon G vprasala, kaj meni.
Morda je prav, da zaupam v to, da bo vse OK in ne drezam vec v mojga user posted image . Will see.. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1354
7.9.2006 18:03:55   
sonchek
Aja...pa še to, bog ne daj da bi kdo narobe razumel tole sporočilo...V bistvu zavidam puncam, da so imele toliko moči, da na svet ne spravijo enega reveža...
Jaz sem samo mislila povedat, da je bilo tako hudo, ko sem mogla rodit mrtev plod, da ne vem, če bi to lahko še enkrat...

oooohhh žalostne so te naše zgodbe...user posted image

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
7.9.2006 18:05:09   
sonchek
Tinaajča...kr neki mi vsakuješ med poste...madona si hitra...user posted image user posted image user posted image

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
7.9.2006 18:08:40   
tinaaja
A veste kaj se sprasujem: kok casa bom se "zrtev" prve neuspesne nosecnosti? A ni morda enkrat cas, da potegnes crto in reces, jaz bom verjel... Ne vem, trenutno sem ful skulirana in verjamem, da bo moja pikica zdrava. Zavedam pa se, da NS ni zagotovilo za to.
Vcer, ko je gledala, je se posebej poudarila, da nima nobenih znakov, ki bi kazali na trisomijo.
Filing imam,da moram zacet verjet, da bo OK... In se dokoncno odlocit, a bom zdaj cakala na potrditev AC ali bom verjela v usodo.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
7.9.2006 18:09:27   
tinaaja
Tinaajča...kr neki mi vsakuješ med poste...madona si hitra...

... ko to kaže ... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
7.9.2006 18:20:18   
sonchek
mah...zdej sem ti pa tok lepo odgovorila, pa mi je vse zbrisal...

No, v glavnem sem ti napisala...da se probaj vsaj malo sprostit...da ti bo vsaj en delček nosečnosti, ostal v lepem spominu...ki se ga boš tako rada spominjala,čez par let...

Zdej se pa sprosti...in začni uživat nosečnost...mal se pobožaj po trebušču in bo pupika kr poskočila...jupiiii

če par mesecev boš pa najlepša mamica z najlepšo pupiko na celem svetu!!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
7.9.2006 18:34:18   
lana38
Upam, da me niste narobe razumele. Jaz enostavno po vsem, kar me je doletelo, psihično ne bi prenesla dvoma, ali je res vse OK vseh 9 mesecev, zato bi 100 % šla na AC. Po vsem tem, kaj se mi je dogajalo, se včasih vprašam, če res pri meni sploh lahko vse gre brez zapletov, ampak o tem raje sploh ne razmišljam, ker sem potem totalno na dnu.user posted image  Upam, da mi res ne bo treba še enkrat preživljati vseh teh muk, ki sem jih morala dati skozi, ko sem izvedela, da ima moja punčka DS. Sploh ne želim o tem razmišljati, ker se mi takoj povrnejo vsi slabi trenutki in vidim samo vse še črno pred seboj. Dostikrat imam občutek, da v življenju sploh ne bom več nikoli srečna. Moram nehati, ker drugače me bo čisto psihično izčrpalo. Grem malo ven na klopco pred blok. Imamo velik travnik in park pred blokom. Se beremo potem.
LP

lana38

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
7.9.2006 18:40:57   
sonchek
Lana38...malo zajami sveži zrak, bo vsaj fizično malo boljše...

Hudo je...hudo je za vse nas in še bo hudo dokle ne bomo prišle do tako željenega Bambinija...

...ohhh...tud jaz gremm mal na sveži zrak...

se beremo..papa

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
7.9.2006 19:58:01   
tinaaja
Lana, po UPN sem bila prepricana, da bom sla na HB ali AC. Zdaj pa nisem vec tok.. Tko da, stvari se lahko spreminjajo... Bosvidla pol, kako se bos pocutila. Jaz sem tud rekla, da ne bi prenesla dvoma, ampak zdaj pa ne vem, ce sploh zelim dvomit..user posted image

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
7.9.2006 20:07:12   
Milamay
Se popolnoma strinjam z Lano. Midve sva dali skozi marsikaj in morali sva sprejeti verjetno najtežjo odločitev v najinem  življenju. Jaz osebno na NS ne dam nič, saj je pri meni bil res zelo majhen delež, da ni kaj v redu, torej en otročiček na 5322 rojstev. Ko sem to rekla v bolnišnici, so mi rekli, ja, vi ste pač tista 5322. AC je res tak postopek, ki je zelo hitro opravljen, tveganje seveda obstaja, kot pri vsakem posegu,  le držati se je potrebno navodil zdravnika. Jaz sem res 1 teden večinoma ležala, drugi teden pa tudi nisem nič kaj preveč migala. Meni so rekli, naj se 14 dni pazim. Tega sem se držala in z nosečnostjo samo je bilo vse v redu.  Rezultati so bili grozno slabi in če ne bi šla na AC, bi bil otročiček grozno telesno in duševno prizadet, če bi sploh doživel rojstvo. Vse je hudo, a da bi se veselila vseh 9 mesecev, potem pa kaj takega?! Ne!

Tinaaja - ti kar vprašaj svojo G, pa boš videla, kaj ti bo svetoval. Do takrat pa črne misli stran, vse hudo smo že dale skozi, tako da zdaj pa res mora posijati sonček tudi za nas. Držim pesti zate in za tvoje malo dete, pa seveda za vse nas, ki bi končno rade prišle do naših željenih otročičkov.

Lep večer vsem

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
7.9.2006 20:30:10   
smotka lonib
Tinaaja!
Ker že tri dni nisem bla za računalnikom, ti šele zdaj pošiljam čestitke!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Zadnjič, ko si mi dala tel. številko, sem takoj poklicala in se naročila na NS tako, da imam 22.9. že pregled. Zdaj pa  uživaj in misli samo na lepe stvari v življenju!

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
7.9.2006 20:56:01   
Liona
Ojla,

po dolgem času se tudi jaz oglašam...
Tinaaja iskrene čestitke. user posted image  Želim ti vse lepo.
Pri meni nič novega, ali pa veliko. Še ne vem. Sporočim prihodnji teden, če bo test pokazal močnejši user posted image . Danes je na BC mini testna čisto šibka in komaj vidna. Dva dni nazaj, kosem delala prvi test, ni bilo še nič. user posted image  ne čakam v ponedeljek 11.9., ampak vsaj še kakšne dva dni potem si ne bom nadejala lažnega upanja. Je bilo že toliko razočaranj in bolečin...

Lepo se imejte inmax. uživajte

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
7.9.2006 21:04:36   
Aurora 28
Lana38!

Jaz te popolnoma razumem, upam, da ti meni ne zameriš. verjamem pa, da je zelo težko govoriti o neki stvari, dokler se enkrat v tisti situaciji ne znajdeš. Vem pri sebi, ko sem prvič splavila, sem si rekla, ej če se mi pa še drugič to zgodi, pa kr ˝umrem˝in kaj se je zgodilo, spet sem imela ss in seveda nisem umrla, ampak sem postala še bolj močna. Tko, da te popolnoma razumem. Imaš pa prav kot praviš,da nekateri potem krivijo , da je AC kriv za ss. Mogoče se pa tista oseba ni ahtala in ni upoštevala zdravnikovih nasvetov. Nevem, res nevem. Se pa strinjam s tem, da ti AC pokaže 99,99 % kako je z otročkom, medtem ko ti NS pokaže samo razmerje, čeprav še vedno obstaja možnost, da je tvoj user posted image tista 1. Mogoče, bom pa tudi jaz enkrat ko bom noseča, razmišljala o AC. Pojma nimam.

Punce, aja pa še to , danes sem fasala user posted image , tako, da jutri odpade odščip.  Ful sem user posted image , ker zdaj pa moram čakat še 1 teden.

Aurora 28

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
7.9.2006 21:34:42   
sonchek
Liona držim pesti za močni user posted image ...čestitala bom pa drugi teden... a prov???user posted image za srečo

user posted image user posted image user posted image

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

Neposredna povezava do sporočila: 1367
7.9.2006 21:35:55   
sonchek
Aurora 28... ne bit jezna...kaj pa je en teden proti letom, ki nas še čakajo...user posted image

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
7.9.2006 21:53:32   
Aurora 28
Liona, super full sem vesela zate. Sam daj me malo spomni, kak je že bilo pri tebi. Kolk časa po ss si zanosila? 

Aurora 28

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
8.9.2006 7:00:17   
krtekxx
Liona, upajmo da je to to. Obveščaj nas.

AC: smo se razdelile v 2 tabora. Tako je prav, Tinaaja mora pretehtati vse argumente za in proti in še koga vprašati, kaj poizvesti, se naučiti ... in odločiti. Meni se zdi, da je, v kolikor je z otrokom nekaj drugače v zvezi s kromosomi, v večini primerov narava odloči preden mine 9 mesecev nosečnosti. Jaz poznam 18 mesečno punčko z DS, poznam njene starše in njihove napore - tudi jaz ne vem, če bi se lahko odločila za splav v primeru, če bi izvedela, da ima moj otrok DS - vendar pa mora biti ta odločitev obojestranska - mamičina in očetova. Tinaaja, kako je pa mnenje tvojega moža??

Neposredna povezava do sporočila: 1370
8.9.2006 7:04:58   
lana38
Liona!user posted image
Evo pošiljam ti enega user posted image  za srečo in želim, da zagledaš zelo močni user posted image . Test si delala očitno prezgodaj, tako da je čudno, da se je bleda črtica sploh pojavila. Ampak naslednjič bo močnejša in to bistveno.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1371
8.9.2006 7:53:43   
tinaaja
user posted image user posted image user posted image  Liona, drzim pesti!!!!!! Juhuhu, upam,da je se eni uspelo zanosit, da bomo navijal se zateuser posted image  Le javi se nam, da bomo vesele s tabo.

Lonib, h komu si se narocila na NS? Upam, da bos imela z NS tako dobro izkusnjo, kot jaz zdaj.

Krtekxx, moj tudi ne ve. pravi, da naj ne komplicirm, ce je zdaj tok dobre rezulata, ampak ko si postavis vprasanje, a bi imel prizadetega otroka, se pa porajajo dvomi.

Ce bi bile "normalne" nosecnice, brez takih izkusenj, ne bi razmisljale o AC -a ni tko. In pri veeecciiiniii je vse OK. In to mene bega, da je verjetnost za ponovitev toook majhna, da je verjetnost zapletov pri Ac vecja.

Zdaj za trisomijo 13 in 18 je itak tko, da user posted image  vecinoma prej umre in da ze na morfologiji ugotovijo nepravilnosti - saj Milamay tebi se je tocno to zgodilo user posted image  (zelodcek in cista).. Ti dve trisomiji sta prakticno nezdruzljivi z zivljenjem in nekako si mislim, da bi z UZ lahko odkril nepravilnosti, ki bi vodile do zakljucka, da obstaja moznost, da jo otrok ima. DS je nekaj drugega, ampak vseeno morda obstajajo kaksni znaki...

Da ne bo pomotoe, trenutno sploh ne dvomim, da bo vse OK! user posted image  Ampak moram se odlocit in vasa mnenja so fuul dobrodosla in sem vam hvalezna zanje. Ja definitivno bo koncna odlocitev moja in od moza.

Plan (itak, ekr sem veliki planer): svakinjo bom prosila, da  bo pusenjakovo sestro vprasala za nasvet (kokrat se zakomplicira, ... ), pogovor z mojo G in pol bom casu pustila cas, da se izoblikuje moje mnenje in psihicno stanje.

do NS sem imela parkat prou dost user posted image , ker sem tok utrujena od psihe.. Upam, da razumete, kaj hocem povedat. user posted image  je noro zazelen, ampak sama sebe sem imela dost, razmisljanja, analiziranja, upanja.. zdaj sem vsaj pomirjena in se mi kar nasmeh prikrade na obraz, ko se spomnim na salte of pupe, pa razgrajanje v maternici pa kok se je pol usudrala, ko ji je hotla izmerit NS in se ni dalo in sem jo morala s trebusnim plesom zbudit user posted image user posted image user posted image
Ahh ja..user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
8.9.2006 8:14:18   
Bety
Če greš Pušenjaku na AC, lahko upaš na najboljše....moje mnenje....In, če si zdržala do zdaj, boš tudi to....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
8.9.2006 8:24:19   
Liona
Hvala drage moje za vaše veselje... user posted image  Izid vam vsekakor sporočim. Če v ponedeljek ne bo user posted image , bo test delala v torek ali sredo. Upam na najboljši izid.

Aurora, jaz sem imela ss 25 maja. Noseča sem bila skoraj 10 tednov. Potem se prvo user posted image  po ss dobila šele 11.7., naslednja je bila 11.8. Zdaj pa upam, da je ne bo. No, dve user posted image  sem načrtno počakala. Bomo videli.....

(odgovor članu Bety)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
8.9.2006 9:25:01   
Špela100
Tinaaja vsaka po svoje, saj so že punce vse povedale, jaz pa nimam teh izkušenj in upam, da jih nikoli ne bom imela.
Odločitev ni lahka, jaz pa bi ti svetovala samo to, da se sprostiš, KER JE VSE OK!!!!!!!!
Strah bo vedno prisoten, vendar ga moraš zavestno odganjati, ko te napadejo slabe misli, poglej slikico iz uz, spomni se kaj ti je vse g. rekla, preberi še enkrat rezultate in bo boljš. Skrbi bodo šle proč.
Zakaj pa je meni ušel ta podatek, da bo punčka??? Ja super....user posted image user posted image

Liona držim pesti, da je to res to in da si user posted image .

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.