Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 18.8.2007 12:59:22
|
|
|
|
kodrana
|
aurora super . močno upam, da je res to to. ja, vse kaže .. ju, hu, hu. resnično sem vesela. čeprav bolje, da počakaš še z veseljem. test bo za ziher pokazal. če je bila taka rahla krvavitev in je bila samo en dopoldan.. res. veselje. kdaj jo sedaj ne pričakuješ? kteri datum? aja, koliko časa sta pa delala na ?
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 18.8.2007 13:03:24
|
|
|
|
kodrana
|
jaz nimam več takih bolečin v spodnjem delu trebuhu, tako da sumim, da sem se res prehladila v toplicah. včasih me še malo zašpika.. opazujem pa spemembe na prsih. namreč mene skoraj vedno od ovulacije dalje malo tišči, boli.. med nosečnostjo so em pa začele bolet bolj pri strani. mlečne žleze so se fajn čutile. tud zdaj me malenkost že boli, so napete.. samo to je itak lahko znak ali prihajajoče ali pa . no, saj bomo videli.
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 18.8.2007 14:47:21
|
|
|
|
aurora28
|
Midva z mojim zdaj delava na že 6 mesecev odkar sem bila na operaciji. Saj se ne veselim prehitro, bo že čas pokazal kako je. Mene so prsi pri 1. tako bolele, da nisem mogla sploh spati na trebuhu. Ko pa sem bila 2. so me že manj bolele, tako, da zdaj predvidevam, da me mogoče sploh ne bodo tolk bolele. Nevem? Mislim, da bi morala dobiti 28.8..
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 18.8.2007 16:44:02
|
|
|
|
kodrana
|
kaj si imela pregrado ali zakaj operacija? res upam, da se je posrečilo. potem si bila že 2x noseča. že imaš dva navihančka ali se je pač slabo končalo? sama sem bila že 1x noseča. v marcu sem zanosila in potem v maju imela ss in abrazijo (v 9.tednu). sedaj sva v novem boju. takrat nama je uspelo v drugem ciklusu, tako da upam, da bo tudi sedaj tako hitro vsaj.
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 18.8.2007 19:38:08
|
|
|
|
aurora28
|
Nažalost se je obakrat slabo končalo . Zaradi tega sem šla tudi na HSG, kjer so ugotovili, da imam pregrado, policistične jajčnike in endometriozo. Hvala bogu, da so to zdaj uredili. Saj bo tudi nama uspelo, boš videla, le verjeti morava v to.
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 19.8.2007 9:11:31
|
|
|
|
lana38
|
aurora28 in kodrana, nikakor ne obupajta, ker se čudeži res dogajajo. Jaz sama sem dokaz za to. Meni še zdaj G skoraj na vsakem pregledu reče, da je bil prepričan, da s temi zarastlinami, ki jih imam v maternici ne bom mogla zanositi. Pa se je čudež vseeno zgodil in zdaj sem že v drugi polovici . Res, da moram veliko počivati in ni tako sproščena, kot bi bila brez težav, ampak sem in to je zelo pomambno. Upam, da pridem tudi do srečnega konca in dobim svojega zdravega . Pa poglejta kako dolgo sva vstrajala, skoraj 3 leta. Vmes sem sicer imela nesrečno , ko je imela DS. Ampak zdaj avgusta je že 3 leta, odkar sva začela intenzivno delati na . Enim se posreči takoj, drugi pa čakamo... Kar veselo in nekega dne bosta zagledali magični . Pa morda sploh ne bosta verjeli, da ga res vidita. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 19.8.2007 10:38:31
|
|
|
|
Lusa
|
Aurora in kodrana-držim pestke za vaju.Upanje umre nazadnje! Pri nas pa se je začela vojna živčkov.Jutri bo točno 14dni od Ac in ta teden bo peklenski al pokličejo al pa ne .Sem pa danes sanjala ,da sem dobila izvid ,kjer piše ,da je vse ok in da imamo **** Joj ,upam ,da bo res izvid ok.Za spol pa ni važno ,samo ,da bo zdraaaaav .Seveda vam v vsakem primeru povem ,kako se bo izteklo.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 19.8.2007 11:15:42
|
|
|
|
lana38
|
Lusa, kar pogumno. Vem, da je to zate zdaj strašno obdobje. Jaz sem še potem, ko sem že imela izvid doma, trzala na vsako zvonenje mobitela. Tako sem bila napsihirana. Pa saj bo OK. Zdaj je res že čas za to. Držim pesti. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 19.8.2007 12:49:12
|
|
|
|
aurora28
|
Hvala Lana in Lusa! Čeprav Lana praviš, da se tvoj G čudi kako si lahko s temi zarastlinami sploh zanosila. Praktično gre za pregrado. Meni je moj G povedal in tudi dr. Pušenjak prav tako, da se s pregrado rodiš in logično je, da če si prvič zanosila (kljub pregradi), je normalno da si tudi drugič, res je da leta naredijo svoje in telo se spreminja, zato vama je verjetno 1. ratalo hitro, za zdajšnjo pa sta se morala kar potruditi. Očitno je tudi pri tebi bilo tako, da se zarodek ni mogel dobro vgnezditi in zato nisi v teh treh letih zanosila. Moram ti povedati, da me je na začetku bilo kar strah za tebe, ker nisem vedela kako se bo otroček razvijal, ker imaš zarastline (kot sem jih imela jaz), ampak ta otroček ti je usojen in prav je tako. Resnično sem vesela zate, da se vse odvija v tvoje dobro.
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 19.8.2007 13:32:05
|
|
|
|
Naty*
|
pozdravček vsem! Dolgo že nisem pisala na tejle temi, pa vas morem vse pozdravit. Veliko za srečo vsem, ki čakate in držim pesti, da je ne dočakate, vsaj kako leto . Js sm po moji majski abraziji končno dočakala mesec, ko nama je posvetila zelena luč. Sva v polni pripravljenosti... jemljem tifol, prometrium čaka na , da ga začnem jemat, midva pa pridno . Včeraj se mi je sanjalo, da sva šla po nosečniški test v DM, pa sm jih več kupila, pa so bili kr naenkrat vsi roza...še v trgovini in to je kao pomenilo, da sm noseča . Prou luštkan...ampak sm se pol (očitno) zbudila. Punce, vem da smo na tej temi same take za katerimi je slaba izkušnja...vsaj ena...zato še enkrat iz srca vsem skupaj VELIKO SREČE!!!!
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 19.8.2007 16:54:48
|
|
|
|
Milamay
|
Pozdravljene na ta nedeljski dan. Samo na hitro se vam malo javim, ker mi je grooooozno slabo. V vsaki nosečnsoti enako - te grozne slabosti. Še za stat mi ni. Pa to letanje na WC, pa obračenje želodca ... Saj bom vse potrpela, samo da naslednje leto rodim zdravo dete. Bom že zdržala. Ja, zakaj grem na horiosko biopsijo? Lani po UPN sem se pogovarjala s svojo G in potem sem še pisala Pušenjaku, pa sta nekako oba svetovala, naj v naslednji nosečnosti grem raje na HB. Predvsem se mi gre za to, da so izvidi prej in če bi bilo kaj narobe (Bog ne daj!), bi lahko imel aprej prekinitev nosečnosti, ne pa komaj v 21 tednu, tako kot je bilo to prejšnjič. Še enega takega poroda res ne bi rada dala skozi. Pušenjak pravi, da tveganje ni večje kot pri AC, le tisti odstotek tveganja zaradi 1. tromesečja je pač tu še prisoten. Kaj pa vem?! Rada bi imela izvide čimprej. Nisem pa še bila na 1. pregledu pri svoji G, tako da še nisem govorila z njo. Naslednji teden (27. 8. ) pride z dopusta in tako upam, da bom tisti teden na vrsti. Bom pa takrat že 10 tednov noseča. OK. Grem nazaj na kavč. Fajn bodite.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 19.8.2007 17:14:17
|
|
|
|
micla
|
Lep pozdrav vsem po dolgem času. Čas tako hitro beži, pa malodopusta vmes.....in že gremo počasi proti zadnjemu mesecu. Sem imela malo komplikacij v začetku avgusta. So mi merili sladkor in je bil prvič malo povišan, pol sem pa morala it na ta dolgi OGTT test, ki traja 4 ure in sem komeaj preživela vso tisto glukozo in špikanje v žile. No samo da je bilo na koncu uredu. Sem pa dobila navodila za manjšo dieto glede sladkorjev in oglj. hidratov. Bolj preventivno, da ne bo naša pupa čez 4 kg. smo bli na UZ in je bila v 31+1 tednu težka že 2060g. Baje je povprečje v tem času 1.800g. Ni kaj, bo prava velikanka. Samo da bo zdrava in bo vse ok. Sem vas bolj na hitro preletela, zato se opravičujem, ker ne bom vsake posebej omenjala. Lana....zate sem ful ful vesela. Naj fantič pridno raste. Nove pridružene.....žal mi je za vašo izkušnjo, ampak bo bolje. Tukaj nas je že dosti, ki smo letos to potrdile. Aurora in ostale nečakajoče.....držim pesti. Teri..... . Ostale nosečke....sonchek, milamay, andreja, raho, meli, lusa......pobožajte svoje bušije. Raho....v tvojem podpisu sem vidla da imaš že 108cm obsega. Jst ga imam sicer 102, ampak pride vedno najprej trebuh okol ovinka in šele pol jst. Mi je šlo že prav na živce, ki so me vsi tam julija spraševali, če bom rodila avgusta in ko sem odgovorila, da je rok oktobra so vsi čudno pogledli. Še dobro, da jim zdej odgovorim kar še en mesec in pol - to pač ne zgleda tako zelo čudno, saj mi vsi kar naenkrat govorijo "ah sej to bo pa kmalu". Ni kaj, zgleda da bojo naše pupice pravi hrusti. Nič, mejte se. Se vam še kaj oglasim.
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 19.8.2007 17:14:34
|
|
|
|
tinaaja
|
Milamay, meni se zdi tole z BHR cist pametno in tudi sama sem brala, da je vecja verjetnost ss ravno zaradi tega prvega tromesecja. No jaz bi naredila tkole: NS + DHT in na podlagi tega rezultata bi se odlocala, kaj grem delat - BHR ali AC. NS + DHT data 95% zanesljiv rezultat. Upam, da slabosti cim prej minejo, po drugi strani pa so slabosti dober znak Naty- super, upam, da vama pokaze No pri nas so noci postale katastrofalne, tko da se vcasih komaj prebijem cez dan. Danes ponoci na stevilcnici nisem edino 2 videla Vse ostale ure sem bila tko ali drugace pokonc Brina ga kar ornk sracka, skoz bi bila na zizi - nima dude ima pa mamodudo. Bo ze.. Aurora, jaz sem imela vgnezditeveno prvic 10-7 dni pred ne pricakano M. Drugic pa je sploh nisem imela.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 7:05:13
|
|
|
|
krtekxx
|
Dobro jutro! Še dobro, da je ponedeljek in lahko 8 naslednjih ur presedim. Tile vikendi me čist zmatrajo. Včeraj sem šla na kolo, pa me je zaradi ovulacije tako špikalo in matralo na levi strani v trebuhu, da sem čutila čisto vsako luknjo in kamen, ki sem ga povozila. Ovulacija gor ali dol, mi2 na otročku ne delava, tako da čez 14 dni pričakujem in ne . V bistvu nimam kaj napisati, kaj povedati, o otročku niti ne razmišljam, želja je potisnjena nekam v ozadje... Rada bi pa tu povedala, da sem pred časom spoznala punco, ki ima ravno take probleme kot jaz in marsikatera med vami: zanosi, potem pa splavi. V četrtek je imela 4.splav. . Upam, da bom čimprej spet videla nasmešek na njenem obrazu in ne bo izgubila poguma za nov boj. Lusa, drzim pesti za 46. Nosečke....si predstavljate avgust 2008? mali korenjaki se bodo že veselo plazili, dajali v usta vse mogoče in mogoče že rekli MA-MA, TA-TA, ... Lepo se imejte.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 9:49:52
|
|
|
|
mihi78
|
Aurora, tudi pri meni se je 3x slabo končalo - tako, da imam že tam gori. Imam pa prav tako PCO pa pregrado so mi odstranili maja - upam, da nam bo zdaj uspelo pa da je bila zgolj pregrada tista, ki je povzročila toliko gorja. Vsem želim, da bomo čimprej pestovale svoje .
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 10:48:00
|
|
|
|
lana38
|
aurora28, moje zarastline niso od rojstva, ampak posledica lanskega UPN. Že prvič sem težko zanosila. Uspelo je šele po letu in pol po HSG. Leta 1996 je bil HSG izvid OK. Prav zato smo po letošnjem HSG vedeli, da gre za posledice abrazij po UPN. Tudi dr. Pušenjak, ki mi je lani opravil 2. abrazijo po UPN, je že takrat takoj omenjal možnost, da bodo nastale zarastline, ker je zelo težko odstranil ostanke posteljice s pomočjo UZ. Pa še mu ni v celoti uspelo. Potem sem v Ptuju morala še tretjič na abrazijo, da je moj G končno vse odstranil. Ko sem bila prvič in drugič, vseh teh težav z maternico ni bilo. O tem sem že veliko pisala, ampak važno je, da sem zdaj , čeprav gre za čudež. Milamay-tudi za izvide BHR boš izvedela po 13. tednu in način UPN je enak kot v 21. tednu, samo je manjši. Jaz mislim, da je enako hudo ne glede na to, za kateri teden gre, saj so psihične bolečine dosti težje od fizičnih. Edino možnost ss je pri AC manjša. Jaz ravno iz tega razloga ne bi šla na BHR, ker obstaja možnost, da je vse OK z . Še AC me je bilo tokrat strah kot . Dosti bolj kot prvič. No, vse to sem prestala. Izvid je havla Bogu 46 ****, samo še 4 mesece treba zdržati. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 11:19:12
|
|
|
|
kodrana
|
zarastline in pregrada sta drugo. zarastlne so posledice vnetja, posegov v telo, kot je abrazija.. oplojeno jajčeče se ne more vgnezdit, ker so zarastline; pregrada pa je prirojena. in deli matrnico recimo na dva dela, tako da se zarodek ne more razvijat, ker nima prostora.. pride do ss. evo, pri nas bo deževalo. drugače pa sem kar nekaj dane sžalostna. brez pravega razloga. bi se cartala,a moejga ni doma. znakov ravno nimam. prsa me bolijo ob strani, kar je lahko znak ali ali .. moram it, ker že pošteno grmi. pa,pa
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 12:04:30
|
|
|
|
lana38
|
Pri nas je pa eno pravo neurje že bilo zjutraj. Potem je posijal sonček. Zdaj je pa spet vse sivo. Pa sem bila kljub tej sivini na sprehodu, da sem se malo razmigala. Zdaj imam pa za danes kar dovolj, ker nič ni toplo. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 12:23:43
|
|
|
|
aurora28
|
Lana38 oprosti, če sem ti naredila krivico z izjavo, ki sem jo napisala. V glavnem važno je, da je zdrav in da se ti počutiš dobro. Kondrana super, mene je včeraj in danes ponoči vsake toliko časa malce špiknilo enkrat v levi jajčnik in enkrat v desni. Prsi me pa ne bolijo. Se pa zdaj bolj zdravo prehranjujem, pa ne zaradi zanositve, ampak zaradi odvečnih kg. So se mi malce preveč nabrali in si jih želim zmanjšati, tako, da zdaj ne jem nič več sladkega, pijem veliko, po 18. uri zvečer ne jem in do zdaj sem shujšala 1,5 kg.
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 12:39:26
|
|
|
|
lana38
|
aurora28, saj ni nič hudega, samo pojasnila sem ti. V času, ko sem jaz vse to izvedela, si bila ti trenutno odklopljena z RR, pa nisi mogla vedeti. Še kak teden, pa boš tudi ti morda že vedela, če si . naj ti čas čim hitreje mine. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 13:44:39
|
|
|
|
kodrana
|
evo mene sem že nazaj. res sem obsedena s to nosečnostjo. včeraj me je kar malo pri srcu stisnilo, ko sem videla nosečko-od mojega bratrančeva zaročenka. rok ima v začetku januarja. res ima lep buši. jst bi tud tazga imela. neverjetna sem. prej, ko sem se izklopla iz rr. zaradi grmenja, me je spet prijelo test narest. ne vem kaj mi je. groza. sicer je še prezgodaj. vsaj še kak dan bi morala počakat. vsaj do čet., pet. imam pa dost testov.. no, pa je bila taka bleda črtica na baby chek-u. čisto čisto bleda. saj se trapasto pučutim, ko to pišem. mogoče si sam domišljam. bom z jutranjim urinom ponovila. ah
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 13:55:52
|
|
|
|
lana38
|
kodrana, želim ti, da ta bleda črtica postane močna in zagledaš pravi . LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 14:17:23
|
|
|
|
marjana.r
|
kodrana zjutraj boš vidla močni držimo pesti
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 14:38:46
|
|
|
|
Milamay
|
kodrana - navijam za močni črtici . Lana - Pušenjak mi je rekel, da ni večje možnosti ss pri HB, le da se to dela v 1. tromesečju, pa je zato tisti procent zaradi tega tromesečja prisoten. Ne vem no. Moram se seveda še naprej pogovorit s svojo G. Res upam, da bom imela naslednji teden pregled. Je pa kolegica imela HB v juniju in je bilo vse OK, zdaj pričakuje zdravo punčko. Sam poseg je rekla, da ni bil nič kaj drugačen od AC. Z iglo grejo v trebuh in ti vzamejo vzorec. Potem počivaš tam, nato pa 1 teden bolniške. Bom pa še videla, kako in kaj bo. Najprej moram videti, da je otročiček dobro vgnezden, potem pa naprej. Lep dan, čeprav je vreme prav jesensko.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 20.8.2007 17:04:30
|
|
|
|
Lusa
|
Lana-ni vedno tako ,da imaš po 13t UPN ,ker sem jaz bila v 16t in otrokec nekje za 14teden ,so mi nardili abrazijo.Je pa mene tud bilo že Ac tako strah in Če bi slučajno po HB splavila ,bi si mislila ,da je sigurno le-ta kriva.Ah ,saj vedno iščemo nekakšne vzroke. Milamay-tudi moj ginekolog mi je tko rekel za HB ,da je tisti procent večji zaradi prvega tromesečja.Ti le pogumno! Kodrana-upam ,da bo jutri močnejša Micla-mojo prijateljico so tud že čist vstrašli s to glukozo in vsak drug dan je morala prit k njim v bolnico ,in na koncu je bilo z obema vse ok ,pa dojenčica je imela 3.500g. Krtexx-Obe s prijateljico ne smeta izgubit upanja-OBE.Lepo ,da si stojita ob strani in ,da sta se našle.Do zadnjega je potrebno upat.Dokler ti g. ne rečejo ,žal gospa ne boste nikoli zanosili ,še je vedno upanje.Pa hvala za pestke in tud jaz močno upam ,da bo kromosom 46 ,čeprav poznam eno 2letno punčko z DS ,ki ima število kromosomov 46 ja res!Upam ,da bodo naši res zdravi in bomo lahko gledali njihove začetne napredke.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.