|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: skupaj na poti do cilja
13.4.2007 12:58:02   
sonchek
ojla punce...
Ja lana38...res dobiš številko šele po pragledu, oziroma ko prvič kličeš tja la neki tazga....sam ne obupat, upam, da ti bo pred poletjem uspelo...ker če ne boš res šele jeseni na vrsti...ker namreč čez poletje ne delajo tovrstnih operacij...

Lep dan vam želuser posted image im vsem...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
13.4.2007 13:38:16   
lana38
Dvomim, da bom na vrsti pred poletjem, ker se tam na forumu na "mami" punce pogovarjajo, da imajo šele 10/06 in 11/06 operacije. Pa te že imajo zap. št. Jaz je pa še nimam.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
13.4.2007 13:47:27   
sonchek
sej vem, da je to ful grozn...kaj pa če bi probala v postojni...jaz če bi mogla it še enkrat bi zihr šla tja...al morš nujno v Lj???

...punce a veste, da še par dni pa bomo imele obletnico tele naše teme: Upanje po splavu....skupaj na poti do cilja...

user posted image user posted image user posted image

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
13.4.2007 13:58:49   
koala
Ojoj lana, zdaj sem pa prav žalostna! Držim pesti, da se vse obrne tako kot mora.
Upam, da bo tvoja starost malo v pomoč, ker na mami so punce večinoma mlajše.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
13.4.2007 14:12:37   
lana38
Na napotnici imam napisano GK Ljubljana Oddelek za reprodukcijo, tako da ne morem drugam s to napotnico. Ne bi pa rada spet hodila nazaj do svojega G in iskala novo napotnico. Pa še vstrajal je pri LJ. Ne vem, zakaj. Morda pa mi bo kaj pomagala res starost. Bom videla.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
13.4.2007 14:18:03   
sonchek
lana38...ko se naročaš te noben ne vpraša za starost...verjemi miuser posted image ....

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
13.4.2007 14:32:09   
lana38
Vem, ja, da nobeden ne vpraša po starosti, ampak jez sem se kar potrudila in jim povedala že zdaj, ko sem se naročala. Pa mi je potem rekla, no pa naj bo 10.5. Morda bi drugače še bolj dolgo čakala na pregled.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
13.4.2007 14:33:04   
Milamay
Lana - te čakalne dobe so res ubijalske. Pa da pri takih stvareh ne more iti hitreje?! Tega jaz res preprosto ne razumem. Ma, kot da jih imamo vse 20, pa je vseeno ali čakaš leto ali dve. user posted image  Vseeno mislim nate in ti držim pesti, da boš čimprej na vrsti. Seveda pa bi bilo lepo, da bi že prej zanosila. user posted image  Moj pregled v amb. za neplodonost bo čez mesec dni. Moram priznati, da sem decembra, ko sem dobila termin, po tihem upala, da bom do maja pa že zdavnaj noseča. Pa še nič. Torej bom res morala na pregled. Po eni strani pa je tako bolje, bom vsaj vedela na čem sem oz. kaj se dogaja tam spodaj. Mogoče pa bodo poletni meseci res bolj naklonjeni vsem ostalim, ki še nismo zagledale magičnih user posted image user posted image .

Andreja - veš, koliko sem mislila nate še potem včeraj zvečer in danes. RES sem tako vesela, da vama je uspelo. Stiskam pesti za lepo nosečnost in zdravo dete. Še ena samo za tvojo pikico: user posted image .

Tako - petek je!!!! Uživajmo! Pa še to prekrasno vreme. Super, ni kaj. Upam, da bomo tudi ta vikend uspeli kaj kolesariti. Naš mali (ki bo maja star že 3 leta!!!) prav uživa v vožnji. Potem mora ati dirkati, da prehitita mamico in to se mu zdi zelo zabavno. V sredo pa sva ga vpisala v vrtec, tako bo septembra šel tja. Se mi zdi, da bo že dovolj star, pa mislim tudi, da pogreša otroško družbo. Bomo videli kako bo. Upam, da se bo dobro počutil. 

Nastavite se sončnim žarkom in uživajte!

LP  

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
13.4.2007 14:35:17   
lana38
Milamay, torej si v MB samo na pregled čakala 6 mesecev. To je pa res ubijalsko. To si lahko prej že v meni, preden sploh prideš do samega pregleda, kaj šele vse ostalo.user posted image  Pa nas je premalo, halo.
LP

lana38

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
13.4.2007 15:04:41   
Milamay
Pa ja, saj to. Potem pa se čudijo, kako to, da nimamo več otrok. HALO! Če pa samo na 1. pregled čakaš 6 mesecev, kje še je vse ostalo. Preden prideš na vrsto za umetno oploditev, mine zagotovo najmanj leto in pol oz. 2 leti. Res pa je tudi, da se za otroke odločamo bolj pozno in zato je več vse teh težav. Ampak mislim, da bi lahko namenili kaj več denarja ravno tej veji zdravstva. Če hočejo, da ne bomo Slovenci ravno izumrli. Baje smo na zadnjem ali na predzadnjem mestu po rodnosti med evropskimi državami. Po mojem mnenju bi lahko država kupila kak oklepnik manj in s tem pridobila nekaj otrok. Bi bila boljša naložba.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
13.4.2007 23:04:36   
Shani
najprej vas bi rada vse lepo pozdravila in sicer vas redno berem od mojega SS ko sem bila čisto na tleh in ko sem vaše zgodbe brala ter tudi vaše spodbujanje eno z drugo ste tudi meni pomagale. Nisem si mislila, ampak ko sem brala vas je tudi meni pomagalo - zato se vam zahvaljujem za to. Zdej počasi prihajam k sebi in lažje tudi govorim o tem. Sicer sem o sebi takoj po SS pisala na temi spontani splav, ker mi ni bilo nič jasno in so mi punce tudi lepo odpisale.

Z možem imava sina starega 6 let in sva si želela še enega otroka - želja je bila velika tudi s strani mojega sina. Znanosila sem takoj prvi mesec ampak končalo se je v 14 t in sicer se je zgodilo od enkrat - samo voda mi je odtekla - zamene je bil to šok . Bilo smo nekaj časa čisto na tleh in po parih tednih žaživeli po starem.

Sedaj je od tega 2 meseca in pol in danes sem dobila M, kako sem jo bila vesela - mogoče je tudi to razlog, da se ravno danes javljam. Po splavu sem imela same probleme, vnetja takoj potem rjavi izcedki skoz, potem kar od enkrat sem krvavela in nekaj je ven iz mene padel, potem sem imela pregled pri dr. Pušenjaku ravno ta teden in je v maternici videl spet nekaj in mi predlagal ponovno abrazijo ampak sva se zmenila, da počakava če bo prišla M in res je hvala bogu prišla in upam, da  bo končno šlo vse ven, da bova lahko začela na novo. Naslenji teden grem zopet k njemu na pregled, da mi pove kakšno stanje je pri meni in potem upam, da bova lahko zopet začela misliti o dojenčku.

Ker sem od vseh dobila odgovor, da se je to zgodilo, zato ker imam slab materični vrat ali pa da je prišlo do kakšne infekcije se seveda nove nosečnosti tudi bojim. Rada bi imela še enega otroka, po drugi pa se bojim SS. Vem, da ne smem misliti na to ampak vseeno me je strah, ker nikoli več nočem doživeti to kar sem - je bilo preveč grozno. Ravno zato sem vas tako z veseljem brala, ker ste tako pozitivne.

Želja po otroku je velika in si ga vsi trije tudi želimo, zato bom poskusila ko dobim potrdilo da lahko začneva delati na tem. No tudi ko nama bo uspelo zagledati user posted image , bom rabila veliko energije, da bom pozitivno razmišljala.

Pri meni je pa tako, da nekako prebolevam splav ampak čist pozabit pa ne morem, ker sem izgubila otroka in vem, da ga bom imela skoz v sebi. Hudo mi je ko se spomnim kako je bil lep na NS in ko sem dobila prvo slikico.

No moram it naprej in ponovno upati, da naslednjič bo pa vse ok in bova dobila user posted image .

Punce, tako kot za sebe tudi za vas upam, da boste čimprej zagledale user posted image in tudi donosile zdravega user posted image .  Ker ste take pozitivke se vam bi rada pridružila v upanju do našega cilja.

LP

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
14.4.2007 7:29:55   
tinaaja
jurka,
te izkusnje so tezke ... ampak lej, probat je treba, ce zelis otrocka.. treba se je sporijet s strahovi, ker drugace bo zmeraj nekaj oprijemljivega - kar pa ves, da je strah od znotraj votel, zunaj pa ga nic ni user posted image drugega nam ne preostane - pa ce bi se mi 3x zgodilo bi se 4 probala .. ker edino tako bi dobila pikico.
in kot vidis, sem jo dobila in sem tako srecna.. kot ves, pa strah ostaja naprej, samo drugacen - a je otrocku ok, a je dovolj, zakaj joka user posted image
tako da, popuscanje MV se da uredit s cerklazo in pocivanjem in vse bo ok user posted image pusenjak ti bo ze znal svetovati. upam, da ti da cim prej zeleno luc za nov zacetek.

lana - grozno tele cakalne vrste. ti kar povej za leta, kolegici so to upostevali.. upam, da prides na vrst pred poletjem, drugace pa klici v postojno kot je sonchek predlagala.

milamay - joj ja mb in cakanje... user posted image no, zelim vama, da rata naravno cim prej user posted image user posted image

mami mora v zizaland user posted image

(odgovor članu Shani)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
14.4.2007 7:47:15   
aurora28
Jurca6 te popolnoma razumem, zato smo se vse z isto usodo na tem forumu združile in skupaj upamo in premagujemo vse ovire in prepreke, ki jih srečujemo na poti k našemu cilju. Pridruži se nam, boš videla da ti bo bolje. user posted image Vsaj zase in upam si trditi v imenu drugih, da nam ta forum zelo pomaga in nam vsaka novička o user posted image in user posted image daje novo upanje. Tinaaja je že dobila svoj zakladek user posted image , me ostale pa bomo počasi capljale user posted image za njo. A je tako punce??????????? Smo se odločile in ne bomo se pustile strahu.  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
14.4.2007 8:00:59   
lana38
Sem danes zelo vesela. user posted image Bolj kot včeraj, ker imam na napotnici napisano, da grem na HYSC. Moj G je to lepo uredil. Torej ne bom potrebovala prej še pregleda 10.5. in kličem prvi dan user posted image , da se naročim na UZ. Dr., ki mi bo delal UZ me bo potem tudi operiral. Bravo jaz, da sem to uredila.user posted image Zdaj me pa samo zanima, kako dolgo bom morala čakati na UZ. Ma, bo že, važno, da sem preskočila ta prvi pregled.
LP

lana38

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
14.4.2007 8:07:36   
Bety upa
Jurka6....lepo, da upaš z nami....in če je tvoj G Pušenjak, pa sploh nimaš kaj skrbeti....V dobrih rokah si in zdrav user posted image  bo tudi privekal....

Jaz se psihično pripravljam na nov postopek ICSI v maju mesecu....Zdaj pričakujem prvo M po laparo in histero. Nimam nobenih krčev v maternici in to je edina sprememba...Nekako, počutim se kot pred leti....Mogoče sem imela kakšno zarastlino, ki v maternici visela in je Reš mislil, da je pregrada, pa so mi to odstranili...Mogočeuser posted image ...Ker se kar božansko počutim....

Z mojim ljubijem si želiva hiško kupiti. Nimava denarja, pa se bova zapufala, saj smo vsi zapufani. Stara, kamnita hiša (240 m2) potrebna komplet obnove, ima pa novo streho in vrt 1800 m2 z lastnim izvirom po ceni 10 mio sit (znižana cena za naju in zadnja ponudba). Vse je ravno tisto, kar sva si želela. Samo še nasvet za dobro kreditno banko rabim in bo. user posted image

Lepi dnevi so. Poletje bo ubijalsko vroče, morje bo cvetelo in ogromno meduz bo plavalo.

Jaz pa upam še vedno, da bom user posted image

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
14.4.2007 8:16:48   
lana38
Bety upa, seveda boš user posted image . Tudi jaz upam, da bom user posted image . Nobena od nas ne sme obupati.
Pri kom si pa ti bila na laparo in histero? Koliko časa si čakala? Veš, da me to ful zanima, ker sem zdaj jaz v tej fazi.
Mi2 tudi razmišljava že kar nekaj časa o večjem stanovanju ali kakšni hiški, samo še nisva nič našla, takega ki bi nam v vsem ustrezalo (cena in lokacija).
Lep dan vsem!
LP

lana38

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
14.4.2007 8:19:42   
aurora28
Lana38 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image super. Vesela sem zate, no vidš, da se stvari počasi urejajo. Tudi ti boš kmalu zagledala user posted image in boš srečna user posted image . Jupiiiiiiiii!!!!!!!

Bety super za hiško user posted image user posted image user posted image . Dober kredit, veliko dobre volje, energije in optimizma in boš videla, da ko bosta s svojim dragim začela urejati hišo, boš pa zanosila. Ponavadi je tako, saj boš vso energijo preusmerila v hišo in se ne boš več obremenjevala z zanositvijo. Vsaj pri moji mami je bilo tako, da sta se z mojim očetom matrala kar lep čas, da sta mene naredila, pa še to so moji mami odsvetovali , zaradi zelo povišanega krvnega pritiska. Pa sta vseeno verjela in se podala na pot in nastala sem jaz. user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
14.4.2007 8:50:55   
lana38
aurora28, vidiš že tvoji starši so bili vztrajni. Tudi jaz sem se komaj obdržala. Moja mama pa je imela vedno težave z grozečimi ss. Pred mano je en user posted image  šel pa-pa, za meno pa tudi eden. Tako da ima moja punčka že kar nekaj angelčkov tam gori, da so lahko skupaj. Torej moramo tudi mi zdaj biti vztrajni in ne obupati. Le tako pridemo do cilja.
LP

lana38

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
14.4.2007 9:09:57   
Bety upa
Lana38....enkrat sem ti že svetovala, da če boš čakala po regulah naročanje in pregledi, boš dolgo na čakalni vrsti.

Jaz sem se odločila za ta poseg kar sama in to februarja, ko sem po umetni oploditvi zopet doživela SS. Sem poklicala v LJ (01/522-6184) in rekla, da bi se rada naročila čimprej (moja leta). Ravno v tistem času sem krvavela po spontanem SS in to sem štela za prve dneve M. (seveda, to nisem povedala nobenemu) in tako me je naročila čez 3 tedne. Nič mi ni povedala, da moram piti K. To sem izvedela iz Pušenjakovih odgovorov in sem skočila do mojega G, napisala na listek, da bi rada napotnico za histero in laparo in recept za stediril M tabletke. Listek sem dala sestri v sprejemni in sem rekla, da bom prišla čez 4 ure to iskati. In brez pregleda in kakeršnihkoli problemov sem to vse dobila. Takoj začela piti K in se 15.3. odpravila v Lj na te operacije.

Tam so me seveda spraševali, kdo me pošilja in sem samo odgovorila, da je dr.Reš videl pregrado, da mi je pa moj G napisal napotnico. In to je bilo dovolj. Drugo veš, kako je bilo. Tisoč različnih mnenj in dijagnoz....pa to me ne briga. Mene so orng pregledali, spucali in če ne zanosim spontano, grem itak naslednji mesec na OBMP. Rešu sploh ne bom omenila, da sem bila na operaciji, verjetno. Ali pa bom, ne vem še. Malo sem jezna na njega, ker je dovolil da grem 4 x na umetno in mi ni omenil, da vidi nekaj v notranjosti, kar preprečuje vgnezditve. Še posebej zato, ker vedno doživljam isto pesem, zanositev in SS.user posted image

Tako. Če si pošten in čakaš na vrsto, kot vsi drugi, se pošteno načakaš. Naša urica, pa prekleto hitro teče in se bo kmalu ustavila. Zato moramo čez vrsto. user posted image user posted image

Srečno Lana38!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
14.4.2007 10:49:52   
andreja2000
jurka6 ,ja,spolnim se tvoje zgodbe in razumem tvojo žalost in bolečino.Res je huda bolečina,ko izgubiš svojo pikico,tudi moje izgubljene pikice se igrajo nekje skupaj z ostalimi angelčki.S časom se naučimo živeti z to veliko,nepopisno izgubo,vendar pozabimo pa nikoli,vedno so v naših srčkih.
Vem,da te je strah ponovne user posted image ,vendar kot ti je že tinaaja rekla,treba je probat,vstrajat,upat.Tudi jaz,ki imam za sabo že kar preveč teh izgub pikic,preveč bolečine.preveč žalosti nekje v sebi čutim strah.Končno nama je skoraj po dveh letih,po zadnji neuspeli user posted image ,uspelo zagledati user posted image .Verjemi,da se prikrade včasih tudi vame strah,ki ga skušam odganjat,mislit pozitivno in vsako slabo misel,takoj zamenjam z novo,lepo mislijo.In s tem se bom borila ves čas moje user posted image .
Želim ti vse dobro za naprej,da ti čim prej uspe zagledat user posted image  in se tudi srečno konča.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Lana38 user posted image user posted image user posted image  super za dobre novice!user posted image user posted image user posted image
beti upa že stiskam pesti zate v maju in naj tokrat izpade vse kot mora.Hrabra si in vstrajna in tako je tudi prav,le pogumno naprej proti cilju.user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
14.4.2007 12:02:51   
lana38
Bety upa, pa mi je zdaj še lepšo informacijo dala na zgornjem postu, če ste prebrale. Zdaj sem še bolj vesela in konaj čakam, da pride user posted image  v tem tednu in kličem.
LP

lana38

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
14.4.2007 21:39:02   
aurora28
Ja moja user posted image se je pred dvema dnevoma poslovila, tako, da zdaj uživamo v user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
15.4.2007 0:40:47   
Shani
Punce ko vas berem dobijam upanje za naprej, zamene ste vse res face. Občudujem vašo pozitivno energijo in kako spodbujate ena drugo. Držim pesti, da zagledate čimprej user posted image .
Andreja2000 (si velik sonček) ... iz srca ti želim, da boš decembra ponosna mamica. Ko si sporočila, da si srečka user posted image , si tudi meni polepšala dan in tudi jaz sem se veselila za tebe.
Tinaaja - čestitke za tvojega sončka in lepo je brati kako je nekomu že uspelo.
Bety upa - če si želiš hiško pogumno v nakup, tudi midva sva v gradnji najine sanjske hiške pa še zapufana kar ogromno, pa sicer kako pa sej ne gre drugače. Ravno sem iz piknika ko smo zalivali našo drugo plato.
Aurora28... mi je že lažje, sam, da sem dobila pogum pisati o sebi.

Pušenjak sicer ni moj G ampak sem šla k njemu na pregled pred novo zanositvijo in v sredo imam zopet pregled, upam da bo vse ok, saj do sedaj še ni bilo in da mi bo dal zeleno luč. Priznam, da komaj čakam, saj si želim user posted image .
Strah imam ampak ko vas berem mi je lažje in dobim voljo za naprej.

Lep nedeljski dan, saj bo zopet sonček.

LP

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
15.4.2007 8:22:14   
lana38
jurka6, le pogumno naprej. Upanje umre zadnje, pravi naša draga Anitka, ki na srečo ni na tej naši temi, ampak na drugih temah pa prav pridno piše in nas spodbuja in nam daje upanje. Ta njem stavek o upanju je meni lani pomagal, da sem se pobrala po UPN, ko je moja user posted image  imela DS. Leto je že naokrog, imam vse polno težav, pa še vedno upam, da jih bom rešila in postala user posted image  in mamica zdravemu user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu Shani)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
15.4.2007 10:57:16   
Shani
lana38 - hvala za spodbudo in se strinjam s to mislijo. Ja predvsem pa je pomebno, da skoz misliš pozitivno in to si trenutno dopovedujem. Želim ti, da te 10. maja takoj operirajo in da boš imela lepo poletje in sicer kot user posted image .

lp

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

CEPLJENJE
manu77

Ste dali oziroma boste dali svojega dojenčka cepit?

da (75%)

ne (16%)

sem še v dvomih (9%)

Število vseh glasov: 166

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!