mojčika
|
Hojla dekleta, vidim, da imamo bolj ali manj iste težave, mi smo tudi iz enega nočnega bujenja zopet na dva, očitno gre za tisti preskok v rasti, saj popapca ponoči tudi 130 ml mleka, no a na srečo naša Mm takoj pade naprej v spanje. Danes sem jo pustila noni in šla v LJ malo na šoping, smo prerasli vse bodije, a jopic ne maram, ker vsakokrat, ko jo vzdignem, gre vse do vratu, po mojem bomo mi dolgo prakticirali bodije. Kupovala sem pa 74 številko, saj vse sušim v sušilcu in rado skupaj potegne, tako lahko rečem, da sedaj nosimo veliko 68, niti ne gre za kilažo, dolgi smo 66 cm in blazno mi gre na živce, če vidim, da bodi malo vleče. Spanje je tudi pri nas z obrati 360 stopinj, dekica, kaj je to... kar v žakelj sem jo dala, tako ji sigurno ne bo mrzlo, pozimi ji bom dala pa žakelj z rokavi, če ga bom kje našla. Ima pa proti jutru tudi eno čudno brcanje, noge dvigne kar se da pokonci in na vso moč udari ob posteljo, še sreča, da moj možek trdno spi, jaz pa sem se tudi že navadila preslišati. Sem večkrat mislila, da je budna, a to počne v spanju. Danes mi je kolegica rekla, da se je njena punčka ful zbujala v joku in je pediatrinja rekla, da se bo to nehalo, ko bo shodila, saj sigurno sanja, da hodi in pada,... no in čisto zares, točno tako je bilo, ko je shodila, joka ni bilo več Na previjalki se obračamo ko nori, skratka ne smem se niti stran obrnit. Vrtci, kdaj boste dale otročke v vretc, sama se sicer učiteljica na predmetni stopnji, a sem lansko leto čisto po naključju dva tedna delala v jaslih, po mojem je tam zelo lepo, če je skupina majhna, kot je to pri nas, tako vzgojiteljice lahko tolažijo malčke, ki jokajo, če pa je to v velikem mestu, so menda nehodeči otročki v vozičkih ali posteljicah, nahranit morajo vsakega posebaj in če je skupina velika, je verjetno veliko vreščanja, ... sigurno se težje posvetijo vsem. Nam bo pomagala dva meseca tašča, z letom in pol pa gremo verjetno v vrtec, meni je sicer lažje, ker je vrtec zraven šole in bom lahko tja tudi malo pokukala, a sicer sem tako velik zagovornik, da otroci morajo v vrtec, nobena babica se z njimi ne more igrati na tak in on način in mu nuditi toliko, kot mu lahko vrtec, seveda če skupine niso take, kot so v velikih mestih, kjer so vrtci totalka prenatrpani, res so bolezni, a tiste lahko dobijo tudi izven vrtca, oz. prej ali slej se jih itak prime. Maychika zaupaj točno kako pripraviš kašico, svežo ali kuhano, meni vsi poudarjajo, da mora biti vse sveže, da kaj ostane od vitaminov. je pa težko zmiksat sveže dovolj dobro, a s čim redčiš, meni se jabolko ne zmiksa dovolj, no juti bom uporabila sokovnik. Mleko, tiste, ki dodajate, a je katera že šla na 2, comformil 2, saj je v teh kašicah mleko 2? Lepe sanje vam in malčkom
< Sporočilo je popravil mojčika -- 7.8.2006 22:38:38 >