Nenya
|
Uf, Eya, bomo preverili. Predvsem Brina je ob rojstvu dobila kopico igrač, bo treba preverit firmo. Pokora, verjetno ti je zdravnica razložila kakšno prehrano mora uživat . Vseeno ti sporočam en link, ki na kratko pove par dejstev o železu (in drugih mineralih). Zanimivo za pogledat, verjetno pa ne boš ravno odkrila Amerike. Upam, da bo povezava delovala. Aja, še to, poglej, če je v novem pripravku tudi vitamin C (askorbinska kislina). Nekateri od teh pripravkov ga namreč ne vsebujejo. Če je ni, bi bilo smiselno zraven tudi uživat kakšen pripravek z vitC, saj le-ta poveča absorpcijo železa. www.ce-lekarne.si/upload/File/da%20ne%20bi%20zboleli/minerali.doc Prejle mi je Nenya povedala, da ko je Brina imela vneto oko, ji je P svetovala, naj spira učke s kamilicami. Moram pa priznat, da sem tudi sam začel resno razmišlat, če je moje prepričanje o kamilicah OK......no predvsem o spiranju očesa z njimi, glede na to, da ste vse proti . Pri kamilicah mi je to vseč, da so dokaj univerzalno zdravilo za razna vnetja, saj delujejo protivnetno in antibakterijsko, kar bi bilo ugodno pri vnetju očesa. Je pa verjetno res to, kar je Eya napisala, namreč da je težko tako dobro odcedit, da bi se znebili vseh trdnih delcev, ki bi lahko dražili oči. Tako da eno pretirano spiranje očesa verjetno tudi ni dobro. Je pa meni to vedno pomagalo, al je bil to samo placebo efekt . Mina je kar dobro sprejela Brino, čeprav še vedno z začudenjem gleda, če se Brina joka. Sedaj jo včasih tudi poboža, takrat stojim zraven ves napet v pričakovanju, da bom moral posredovat. Ravno danes jo je kar dolgo gladila po glavici, vendar jo potem vedno prime za prstke in se ustrašim, da ji ne bi kaj naredila. Brina ima namreč zelo dolge in suhe prstke, zgledajo tako krhki. Eya, tudi jaz ti verjetno ne bi pustil, da mi bi šarila po očesu, hi hi . To obarvanje je pa odvisno od koncentracije borove kisline in od tipa leč. Sicer po moje to napišejo čist preventivno, vendar bi ti vseeno svetoval, da si ob aplikaciji zdravila daš leče ven za kakih 5 minut, da ne bi bilo kakih neljubih presenečenj. Kot zanimivost...preberi si sestavo tekočine za hranjenje leč oziroma za čiščenje. Obstaja velika verjetnost, da je ena od sestavin ravno borova kislina, ki jo ponavadi dodajo, ker stabilizira encime v pripravku. A pecivo že diši? Lep večer.