Nenya
|
Mina je odsotnost mamice kar dobro prenesla. Pozna se, da je stalno v kontaktu z zelo različnimi ljudmi, tako da se ni pretirano navezala na nobenega od naju. Težje je Minino odsotnost prenesla Nenya. Meni tudi ni pretirano težko skrbet za Mino, res pa je, da me ni prav veliko doma in da imam veliko pomagačev. Zjutraj namreč z Mino vstaneva ob pol sedmih, sledi obvezno desetminutno bondanje v posteljici, saj je zjutraj zmeraj zelo dobre volje. Sledi previjanje in odhod v službo. Mino pustim pri Nenyini mami, ona jo nahrani in odpelje k moji mami, kjer ostane do treh popoldne, ko jo prideta iskat Nenyini sestri. Jaz zapustim službo ob 14.30 in grem na obisk v porodnišnico, kjer ostanem do 17.30. Domov pridem ob 18.20, nakar se z Mino zabavava do 19.00. Vmes ji skuham večerjo, vsake dva dni pa jo tudi kopam. Obožuje vodo, tako da dobesedno znori samo če sliši zvok vode, ki teče iz tuša. Zaspi nekje ob 19.20. Na žalost sem bolj malo časa z njo, vendar me Nenya trenutno bolj potrebuje kot Mina. Pomanjkanje skupnih trenutkov poskušam nadomestiti ob vikendih, ko ravno tako vstaneva malo po šesti uri, sledi prevjanje, hrana, nato pa greva ven na sprehod. Kadar je bolj toplo greva ven s kolesom. Ravno včeraj sva bila na eni kmetiji, kjer so imeli konje; Mina je zelo uživala. Ob dveh gremo k mamici v Ljubljano, kjer pa ne ostanemo tako dolgo, kot bi si Nenya želela, saj ponavadi postane Mina zelo nemirna in začne pritiskat na gumbe, odpirat omare, predale, nadleguje njeno cimro ipd. Najtežje se je bilo na začetku privadit na najbolj preproste stvari, kot je npr. priprava hrane, saj je za vse to prej skrbela Nenya. Ni bil sicer problem sama priprava, problem je bil v tem, da nisem vedel točno kakšno vrsto hrane je dobivala ob določenih urah (moški nismo ravno talentirani za take zadeve). To so bile sicer samo začetne težave, tako da sedaj ni več nobenega problema. Rahel problem je v začetku predstavljala tudi njena družina, saj je njena mama navajena, da se moški ukvarjajo z otroci samo kadar so le-ti previti in naspani, tako da jim je bilo kar malo čudno, ko sem vztrajal, da jo bom jaz previl in ne mama, kot je le-ta sprva predlagala. Če bi slučajno katera imela željo priti na obisk - četrto nadstropje, oddelek E, soba 10E. Bom sporočil, če bodo kakšne novosti glede Nenye.
|