|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
20.6.2006 11:07:16   
Marelica
Joooj, kako je vroče... čakam na večerne urice, da greva z vozičkom ven. Mojčika, a veš, da se tudi jaz z vozičkom v senčki počutim kot na dopustu! Jaz Katarince nič kaj ne izpostavljam sončku, ker se mi zdi premočno za to nežno kožo. Pa tudi mažem jo še vedno samo z lekarniško kremico in Bubchenovim oljčkom (mislim, da v senčki čisto zadostuje).

Komarji? Mi smo rešili problem v hiši s tem, da imamo pri odprtem oknu nameščeno mrežo, enako pri balkonskih vratih. Sem pa pred kratkim zasledila v katalogu od pikapolonice lučko, ki z ultrazvokom odganja komarje (baje je neškodljivo) za 2990 sit in jo bomo verjetno nabavili. Sem namreč zelo proti vsem kemičnim odganjalcem, odkar imamo tamalo.

Mreže pa imamo od takrat, ko sta mi v 1 dnevu priletela v sobo 2 sršena v razmaku 10 min. Meni je kar kri ledenela, ker si ju v prisotnosti tamale nisem upala odganjat ali ubijat in sem vreščala kot zmaj, na malo hitro vrgla eno brisačo in potem enega ubila s copato v kuhinji, drugega pa živega posesala samo 2 metra stran od pokrite dojenčice. Dokler ni ati prišel domov z mrežami si sploh več nisem upala odpirat vrat in oken. Sedaj tudi zunaj čez voziček vržem eno mrežo, ker se mi zdi preveč tvegano. Letos je pri nas očitno leto sršenov, ker jih ful vidim letat, ubila pa sva jih skupaj že 5. GROOOZA! To je po moje najbolj hudobna žival sploh, ker se ful nekaj zažene v tebe, brez razloga, pa še nevarni so. Upam, da jih pri vas drugih nimate!

Ja, dodatnih stvari za preoblečt pa jaz vedno vzamem raje več kot premalo. Se nam je pa ravno zadnjič zgodilo, da smo porabili vse plenice in sem pokakano tamalo kar v avtu previla v 2 tetra plenici (sem se nekaj brezveze trudila z zmajčkom, pa mi tak ni več ratalo :) ).

Danes sem mislila, da bom v taki vročini naši naredila veselje s kopanjem, pa se je že v 1 minuti naveličala in začela sitnarit. Čaja ali vode pa se pri nas spije največ 3 požirke, pa še to zadnji požirek ponavadi izpljune. Ker se bojim dehidracije potem popustim in ji zmešam v čajek čisto malo aptamila – potem pa ni problema.

Eya, tudi jaz sem se spraševala, kje so ostale aprilke. Moja razlaga je, da so verjetno doma brez interneta (prej so ga imele v službi). Jaz imam še edino srečo, da mi možek iz službe kopira in daje gor moje poste. Mislim pa, da ga ima Ksenija zagotovo, pa se tudi nič ne javi. Upam, da ne zaradi kakih problemov. Res želim vsem družinicam vse najlepše in predvsem zdravje.

Uživajte v poletju! 

(odgovor članu maja979)
Neposredna povezava do sporočila: 301
20.6.2006 13:03:14   
Nenya
ojla!

Tudi midve sva že poletno neoblečeni, moja mala je pridna, a se mi zdi da jo potovanje vrže s tira. Razmišljam a sploh iti na morje pred septembrom. Mala se kopati ne more, sončiti bognedaj, bazenček ji pa tudi doma lahko naštimava.

A se vaše tudi kaj slinijo, moja ima skoz mehurčke na ustih.
Ena je pisala o blazini za user posted image ki polivajo, kje si jo kupila, tudi moja namreč poliva občasno in bi mi prišla zelo prav.

A ni fajn ko je tako lepo vreme, da so tamali lahko zunaj.

Najina tamala je začela čebljat, je prava klepetulja in se kar 'pogovarja' . gruli, cvili in se smeje na vsa usta.

Men tudi ponoči vse premoči, pa še nisem našla dovolj dobrih blazinic.
Tamala mi spi od 10 do 5h in pol do 8-9 in zjutraj je zelo dobre volje.

Zdaj pa že zahteva mojo pozornost, lepo se mejte

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 302
21.6.2006 16:03:46   
2mak
No, pa naj na hitro še jaz kaj napišem. Z mojo hčerkico je takooo lepooo!!! Res je zlato dete. V teh lepih, sončnih dneh uživamo - malo doma in malo naokoli in nam res nič ne manjka. Spi dobro, tudi ponoči, krčkov še ni imela (upam, da jih tudi ne bo!!!), pa jaz vse jem. No, razen jagod in citrusov. Veliko se "pogovarja", se smeje in spušča vsak dan nove glasove. Nekaj prijateljev si je našla med igračkami in z njimi ima cele debate! Je ne razumem, a mislim, da jim razlaga nekaj zelo smešnega, saj se veliko smeji zraven. Nasploh je dobrovoljček. Med kopanjem zelo uživa, po kopanju pa smo vsi žalostni, saj se skoraj vedno joka. Pa sva včeraj poskusila tako, da sva ji brisačko, na katero jo položiva, segrela s fenom in je bila ful zadovoljna - nič se ni jokala in s svojo ovčko sta si imeli veliko za povedat. Jo pa samo dojim in za enkrat imam veliko mleka, tako da se tudi odžeja pri meni in ji ne dam ne vode ne čaja. To je super, ker lahko brez skrbi hodimo naokoli. Upam, da bo tako ostalo. Uporabljam pa Chico-tove blazinice in so ful dobre. So narejene kot pleničke in nimam nikoli mokrih bradavic, čeprav se vanje izlije liter mleka :) ! Jutri gremo spet malo na morje (nono in nona sta jo ful vesela!) in že komaj čakam. Ja, tudi meni se na trenutke zazdi kot da sem na dopustu. Ni nam hudega, ne?! Jo pa malo razvajam, ko jo zjutraj (med 5.30 in 6.30) vzamem k sebi v posteljo, da lahko zaspimo še za kako uro, ker zjutraj noče več biti v košku. No, mogoče mi jo pa jutri uspe uspavat nazaj... Lepo se imejte, aprilke, pa uživajte s svojimi sončki!

2mak

p.s.: Se nismo pogovarjale kot nosečke, da bi se enkrat aprilke dobile na kavici (no, na sladoledu)?

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 303
21.6.2006 20:25:56   
rozica11
Hoj,

Nenya ja jest sem pisala o tisti blazinci; jst sm jo kupila v Baby centru, stane pa mal čez osem tisoč. Sej prej smo tko naredil, da smo pod jogi podložil kako reč tako da je bil kot 30 stopinj, ampak čez dan je na kavču in z veseljem leži na tem svojem povštrčku. Zdej sem ji ga dala tudi v posteljico, tako da jogi ni več podložen, ker je vedno lezla dol. Se mi zdi da je malenkost boljš ker prej je res polivala na veliko. Po eni strani se splača seveda pa se da stvar rešit tut drugače- da kaj podložiš.

Kar se pa blazinic za dojenje tiče so pa chiccotove res zakon. Nič naša palčica se jokca jo grem mal potolažit...pridne bodte...čav.

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 304
23.6.2006 7:35:04   
mojčika
Vidim, da uživate, mi se imamo načeloma lepo, dobila sem menstruacijo tisto noč, preden bi morala v postojno, a me boli ko hudičuser posted image , vse tišči in še vedno zgledam, kot bi bila v tretjem mesecu nosečnosti, vsaj naša Mayči je zelo nezahtevna, zato še gre.

O sončnih kremah se prebrala svašta, ma sem se sedaj odločila, da eno kupim in probam, kaj hudega nam že ne bo, po obrazku je pa itak ne bom mazala.

V LJ so nam povedali, da so kolki BP, zato bomo sedaj opustili tudi nočno povijanje, hvalabogu.

Opažam pa tudi, da naša Maya že kar daleč vidi in da me že zna poiskati z očkami v družbi, kjer je več ljudi. Še malo pa se me bo držala kot klop in se ne bo več rada pestovala pri drugih, vsaj občutek mi pravi tako. Sicer pa ni rada v rokah, ker ji je prevroče, bolj zadovoljna je v stolčku, sploh če se pogovarjava.

Danes spet nov lep dan, midve bova kar zunaj, najin ati pa se sprehaja po goricah, je včeraj ob 4-ih zjutraj iz Idrije odšel peš na Triglav v skupini, že osmič, no lepo, a zame malo noro.

Sprašujete, kje so druge aprilke, eno sem zasledila na forumu mama, tam je zelo aktivno, tudi me se bomo morale bolj potruditi, a ne.

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 305
23.6.2006 17:25:20   
halena
Mojčika,lepo slikico si prištimala!user posted image Kako je zdaj s tabo?A bi mogla it v PO zaradi maternice?En dan te pokličem(morda jutri zjutraj)po skypu pa mi boš kaj več povedala!

Res je vroče in do 16h,17h mi sploh ne pade na misel,da bi šla ven iz hiše!Ajdo imam že tako na pol nago,pa še teče vse od nje..

Zanima me kdaj je prvo cepljenje?Jaz nimam nobene napotnice ali česa takega..A ste ve to dobile pri 1.posvetovalnici ali že v bolnici?Stari smo 2.5 meseca.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 306
23.6.2006 21:38:25   
mojčika
Ola peklenski dan za nami, poln sopare, a ne.

Halena faj, se slišiva, če se ne oglasim, sem pri mami in te pokličem nazaj, zdaj ko Jerneja ni doma, sem dosti tam.

Zaradi menstruacije nisem šla v Postojno, mi ne bo treba, menda naj bi kar menstruacija sčistila vse, a še kar boli in vsa otečena sem, kot v zadnjih mesecih nosečnosti, ma bo že, saj me moj sonček vsak dan razveseljuje s svojimi nasmeški, s svojo izjemno pridnostjo, je ne nosim, ni je potrebno uspavati... res sem srečna mamica, no le s kopanjem smo začeli protestirati, nekaj se ji je zakisalo in zelooo jokamouser posted image , čeprav smo prej ful uživali.
Cepljenje je menda po tretjem mesecu, mi naj bi se cepili  začetek avgusta, ko bo 3. posvetovalnica, brez napotnice, kar pri izbranem pediatru.

Kupila sem kremico Vichy 50+, bomo videli, kako bo, bom jutri malo na nogice dala za probo.

Halena te pridemo kaj obiskat tekom poletja, obljubljam, bom pa prej poklicala, bi prišla tudi te dni, ma se preveč skuhava v avtu.

2mak tebi pa iskreno hvala stokrat, res je super razloženo, upam, da se ti bom lahko kdaj odolžila.

A ja še to, a katera ve, kako zaboga uštimati slikco, da ne bi bila kockasta.

Čau

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 307
23.6.2006 22:11:40   
mojčika
Zdaj pa je malo boljše, da se vidijo moje prve špangice, maica se malo norčuje iz laskov

< Sporočilo je popravil mojčika -- 23.6.2006 22:12:06 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 308
23.6.2006 22:26:52   
eya
Ojla!
Kaj nobeni ni treba več široko povijati niti ponoči? Kolki od user posted image  so tudi 1A, pa mi je sestra pri pediatrinji rekla, da ortopedi priporočajo široko povijanje ponoči še do enega leta ali vsaj do takrat, dokler user posted image  ne sedi... Tako mi ponoči še povijamo široko. Baje pa je praksa čisto različna, nekatere mamice nikoli tako ne povijajo.

Naš Žiga se navadil spat od 10ih pa do 9ih zjutraj, vmes se enkrat zbudi (nekje od 6-7ih), da zajtrkuje, tako, da se lahko tudi jaz fajn naspim. Ko se ob 9ih zbudi, spet papca, je 1,5 ure pokonci, in potem zaspi za 45 min. Točen je kot urauser posted image . Ga pa popoldne vročina matra, sva včasih samo v plenički in majčki, ker imamo 28, 29 stopinj v dnevni. No, že pospešeno razmišljamo o klimi, ker poletje bo še doooooooolgo! Na sprehode pa hodimo pozno-po sedmi, ker sicer se skuha v vozičku. Je pa ful luštno hodit takrat, malo se shladi, strehico spustimo in ful opazuje okoli sebe (no, nad sabo).

Prvo cepljenje je nekje pri 3 mesecih, se mi zdi. Mi gremo v posvetovalnico 5. julija (to bo šele druga posvetovalnica, pri starosti 3 mesecev). Kakšne napotnice pa še nisva dobila. 

Pa sladke sanje vsem!

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 309
23.6.2006 23:10:11   
maychika
Joooj mojčika kaj si faca, da daješ tamali že pšpangice. Prav cortkana je.

Ja, mi se od odhoda iz porodnišnce ne povijamo več na široko. Je pediater rekel, da ni treba, čeprav smo morali na ponovni pregled, ki smo ga imeli včeraj. Naša pikica je bila takooo pridna, ker smo morali čakati eno uro na zdravnika, ker je imel en nujen primer in so ga s helikopterjem prišli iskat in pripeljali nazaj. In je revica ravno zaspančkala (v temni čakalnici brez zraka...user posted image ) pa je prišel, tko da smo jo zbudili. No, kolki so super in je rekel, naj nas ne skrbi več ter naj se imamo lepo.

Aja mojčika glede slikice mislim, da je to zato, ker je osnovna slikica premajhna in jo potem tako poveča, da je kockasta. Poskusi pripeti večjo...user posted image

Prvo cepljenje je pri treh mesecih in ga opravijo na posvetovalnici, zato zanj ne potrebujete napotnice. Komaj čakam na našo naslednjo posvetovalnico, ker je naša frajla lepo zalita in velika, pa me zanima koliko meri in tehta. Po naših meritvah ima že kakih 63 cm in 6,2 kg... Pravi big foot...

Tudi mi zdaj pridno spimo, ker je bolje z noskom in še ta vročina jo izmuči. Spančkamo od ene devetih, desetih pa do kakih štirih in potem popapcamo in še juriš do ene osmih. Kar lepo, čeprav bi mamica še ene štiri ure hi hi hi...user posted image

No, jutri gremo do četrtka na morje...bomo videli kako bo. Čez dan bomo po moje notri na klimi, zjutraj in zvečer pa bomo izkoristili za pohajkovanje.

Ja, zadnjič smo dali delati osebno izkaznico za tamalo. Kaj je luštna na slikici...joooj...se mi zdi da sem vsak dan bolj zaljubljena vanjo.

No, aprilke lepo bodite in uživajte v lepem vremenu. Pri nas trenutno lije kot iz škafa že kako uro. Kar nekaj. Komaj čakam, da vas naslednjič berem, ker se bo malo nabralo za prebrat.

LP, M.user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 310
24.6.2006 12:07:57   
halena
Še eno verjetno trapasto vprašanjeuser posted image ..Kako pa veš kdaj imaš drugo posvetovalnico?-a moraš poklicat pediatra in se naročit,tako kot za prvo al že obstaja kaka napotnica,pa je jaz nimam?-jaz sem na tem področju čisto zgubljena..

Mojčika,super!Ti kar pokliči en dan prej!Res bi bil prijeten obisk!Je pa tudi res,da je vročina nooora in mi nimamo klime v avtu in je prava katastrofa iti na izlete..čeprav se kar odpravimo in še se bomo,ker mama ima še velikoo planov kam in kdaj bomo šli!Zdaj bo super,ker bo ati imel počitnice(dela v šoli)in bomo končno več časa skupaj!user posted image

Lep dan vsem!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 311
24.6.2006 12:51:49   
Anonimen
Mojčika, a sva z istega konca doma? No, jaz sem priseljena v Ljubljano user posted image user posted image user posted image .

Cepi se običajno prvič okoli tretjega meseca, kako je z naročanjem pa je verjetno različno od kraja do kraja. Halena, najbolje, da pokličeš in kar vprašaš.
Mi se bomo cepili kasneje, ker je pediatrinja na dopustu, morava pa vmes priti preverit koliko je naša user posted image  pridobila na dolžini in teži. Na ta pregled nisva naročeni, bova kar vleteli enkrat, ko bova imeli čas user posted image user posted image user posted image .

Moram iti, mala je lačnaaaa.

(odgovor članu halena)
  Neposredna povezava do sporočila: 312
24.6.2006 15:33:01   
mojčika
Ankica, od kje pa si, mogoče te pa poznam, jaz sem kot si že videla iz Cerknega, mož pa iz Idrije, sestro pa imam v LJ...

Halena mi smo vse tri datume dobili v prvi posvetovalnici, mogoče pa ti dobiš po pošti, najbolje da pokličeš.

No bodite lepo, midve greva po atija, ki je bil na Triglavu že ob 7.00 zjutraj, čau dekleta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 313
24.6.2006 21:16:05   
mojčika
 no mi smo danes pohajkovali, sedaj pa bi se rada še naučila, kako gre s temi smeški, ki niso na razpolago, ma ne gre. Vsak dan kaj novega.

Danes sem razmišljala o tem, kdaj bomo začeli papati drugo hrano, zato odpiram novo temo.

Lepe sanje

< Sporočilo je popravil mojčika -- 24.6.2006 21:19:04 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 314
25.6.2006 9:01:37   
eya
Midva ne bova nič kaj kmalu začela z gosto hrano. Po moje bom počakala do 6. meseca in potem začela. Kakor sem zasledila splošno prakso tukaj na RR je tako, da user posted image , ki se hranijo po steklenički začnejo malo prej dodajati (ne prej kot okoli 4. meseca), dojenim user posted image  pa začnejo uvajati GH pri 6. mesecu.

Halena-nas so na drugo posvetovalnico naročili takrat, ko sva bila na prvi.

Mi2 sva bila pa včeraj dopoldan v arboretumu v Volčjem Potoku in sva prav uživala. Sva prišla domov šele ob 12ih, pa se nisva nič skuhala. Se mi zdi, da je tam čisto druga klima, pod drevesi...ko sva počivala na klopci, sem mu še nogavičke gor dala, ker je bilo hladno. Avto sva pa tudi imela v senci, tako da se ni preveč segrel. Prav fajn in priporočam! Sicer pa zdaj cvetijo vrtnice.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 315
25.6.2006 10:37:48   
mojčika
Tudi meni se zdi, da je nekako tako z GH, sama bom začela, saj smo na adaptiranem mleku, okrog 4 meseca, moja mami ima vrt v hribčkih in res bio zelenjavo in bom izkoristila vrt konec poletja, da bo naša MM papcala res samo dobre stvari.user posted image

Danes ma moj ati 50. let, gremo na naš prvi piknik, ma bo fajn, se že veselim, sploh, ker je pri naši stari mami, ki je doma na jasi sredi gozda, kot v pravljici Janko in Metka, no samo čokoladna hiška manjka, mmmm mi smo tako sladkosnedni, naša MM se bo težko uprla sladkemu, ker sta ati in mami prava sladkožerca user posted image user posted image

No zdaj pa še naše mice nahranit in ven. lepo nedeljo vsem 

< Sporočilo je popravil mojčika -- 25.6.2006 10:43:03 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 316
25.6.2006 11:22:06   
flecker1
Glede GH, bom naši mali dala po dop. 4. mesecu kot sem pri prvi hčerki. Čez 10 let pa bodo pediatri svetovali dajanje GH po 1.letu, kaj vse se spreminja. Nam so starši začeli dajati že po 3. mesecu, pa smo zdravi in fit. Ne mislim dati šele po 6. mesecu, saj je že user posted image v 4. mesecu sposoben jesti po žličkah. Moja soseda, ki ima pa 1 mesečnega fantka, je tako rekla da bo dala user posted image jesti po 4. mesecu, pediatrom pa bo rekla da še doji...
Mi pa pričakujemo obiske iz MB, namreč moja starša in babica pridejo, user posted image
Pa lepo se mejte! user posted image Mojčika, tvojemu očetu vse naj naj user posted image user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 317
25.6.2006 13:09:11   
eya
Sem nekaj našla na drugemu forumu, to so vprašanja in odgovori o GH od pediatrinje.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=1017&t=995#reply_1017
http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=1542&t=1542

Lp!

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 318
25.6.2006 15:43:28   
eya
Spet se jaz oglašam, sem že sama sebi tečna user posted image
DrejDrejc se mi je oglasila...pravi, da ima doma počasen internet in da ne odpira Ringaraje kaj dosti, ker ji zelo počasi nalaga. Je pa na enem drugem forumu, kjer tudi čvekajo mamice aprilke. Vas vse lepo pozdravlja!
Aja, ima pa fantka Reneja...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 319
25.6.2006 21:39:43   
halena
Hvale vsem za pojasnila o 2.posvetovalnici!Bom morala kar poklicat,ker nimam nobenega datuma ne papirja..

Mi bomo GH začeli septembra,ko pridemo z morja(da bomo na morju še komot-samo dojenje!)

Eya,mi se tut odpravljamo v arboretum!Ja,prav zaradi vrtnic,da naredim plan kako in kaj bom z njimi nakrasila naš vrt,ki je res ogromen!user posted image

A DrejcD ima pa Reneja?!Kako lepo!Vse lepo ji želim in res škoda,da ne 'ulovi' RR..

Punce,jaz sem tako utrujena,da komaj gledam,sem se samo malo oglasila..

Mojčika,čestitaj Jerneju za ponoven podvig!Res je neverjeten ta vaš ata!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 320
26.6.2006 8:05:06   
*zvezdica*
Hej!

Se vam po dolgem času še jaz malo javim! Joj tale vročina je pa že nenormalna. Mi se pražimo kot sardelce. Groza! Mali se mi prav smili. V samem bodiju brez rokavčkov je, pa še mu je vroče. Še v senci je kar prevroče, tako da ga v najhujši vročini držim raje kar noter.

Naš pikec nas je prejšnji teden spravljal v strah! Se mi je na previjalni začel dušiti…res je bilo grozno…kar ni mogel zadihati….potem sem ga vsa panična obrnila navzdol, na bok….potem sem mu pa kar prst v usta dal in mu sprostila prostor pri sapniku. Revček je potem le zajokal. To se mu je drugače zgodilo že parkrat….se mi je zdelo da se mu je dvignila hrana (čeprav je bilo že kakšno uro po obroku)…vseeno sem klicala k zdravniku. Zdravnica pa me je spravila v totalno paniko..da moram malega takoj pripeljat tja, da gre lahko za možganske krče (epilepsija). Lahko si predstavljate da se mi je hotlo zmešat! Takoj sva dobila napotnico za kliničnega za nevrologijo na otroški. Tam so naju sprejeli in malega pregledali. Čez noč so ga priklopli na aparat in mu snemali dihanje…da bi videli če prihaja do kakšnih motenj v dihanju. Joj je bil revček priklopljen da vse tiste aparate. Men se je prav srce trgalo. Jaz sem noč prebedela na stolu zraven njegove posteljice. Naslednji dan so ga zdravniki res v nulo pregledali (pohvala vsemu osebju) in ugotovili, da je z Marcelom vse v najlepšem redu. Gre samo za to, da ima refluks, kar pomeni, da poliva po obrokih….hrana se mu dvigne in zatakne v sapniku in on ne more zadihati. Itak da mene zagrabi panika…kdo bi pa mirno lahko gledal, da se mu duši otrok. Baje, da bi s časoma (!!!) sam zadihal…ne vem no. Jaz močno močno upam, da me ne bo več takole strašil!!!! Sedaj moramo biti res pazljivi, da je vsaj pol ure po hranjenju v pokončnem položaju, pa posteljico mora imeti dvignjeno…..Skratka imeli smo prav strašljivo izkušnjo, ki jo nikomur ne privoščim. Najhuje pa je gledati svojega malega pikca in si predstavljati, da je slučajno kaj narobe z njim. Grooooza! Lahko pa samo pohvalim celotno osebje na oddelku…od zdravnikov do sester…vsi so bili noro noro prijazni! Razmere na sami pediatrični pa itak katasrofalne….o kakšni postelji za mamice itak ni ne duha ne sluha…pa en sam WC pa še ta totalno v razsulu. Prav groza no. Si sploh ne predstavljam, da bi mogla bit tam kak teden…saj se še stuširat ne moreš! Se mi zdi, da se že od kar pomnim zbira denar za pediatrično, pa še kar ni nič! No, ne bom vam več težila s tem…..

Kako kaj prenašate vročino?? Greste kaj na morje? Mi gremo šele 1. teden septembra. Se mi zdi, da je kar prevroče da bi šli na morje…itak je najbolje biti noter čez tahudo vročino…mam pa doma boljši konfort kot pa tam. Čeprav bi mi res pasalo se it mal namočit v morje!!

Lepo se imejte…pa čim lažje prenašanje vročine vam želim

Marcel in Zarja

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 321
26.6.2006 9:17:13   
Anonimen
Joj, zvezdica, samo da je vse OK z Marcelom.
Podobno se je zgodilo mamini znanki, otrok je nehal dihat in ga je morala oživljat. Sedaj je z malim pikcem dobro, mora pa tudi ležat na vzdignjenem vzglavju. Me je ta zgodba tako prestrašila, da sem se prijavila na tečaj oživljanja dojenčkov. Pa upam, da mi novega znanja ne bo treba nikoli uporabit.

Glede pediatrične in nasplošno zdravstva pa ni vredno izgubljati besed. Žalostno, kako dolgo traja in koliko zapletov je potrebno, da se sploh kaj naredi. Za vojsko se denar takoj najde in kakšne ogromne vsote user posted image user posted image user posted image user posted image . Saj mora biti tudi vojska dobro oborožena, vendar mi ne gre v glavo, kako denar za vojsko brez problema takoj najdejo, za zdravstvo pa nikakor ne.

Jaz nameravam gosto hrano začeti uvajat nekako s 6. mesecem, se polno dojiva in upam, da bo tako še nekaj časa. Potem bomo pa razno zelenjavo iz babičinega vrta porabili.

LP

(odgovor članu *zvezdica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 322
28.6.2006 15:23:50   
DrejcDrejc
Pa se vam le malo javim, me je Eya izbrskala in povedala, kje se nahajate. Ja, moj interent je obup, zato bom tule bolj redko, dokler nam ne posodobijo centrale. Kot da živim v Tunguziji... RR ima očitno preveliko šare za naložit, ker mi ga res dolgo odpira. Sicer pa, če je kateri dolgčas, lahko pride čvekat med aprilke na revijo mama, smo pod temo porod.
Moram lepo od začetka, a ne? user posted image
10. aprila smo (deset dni prezgodaj)  po treh urah v porodnišnici spoznali našega Reneja. Ena od vas ima Marcela - to je bil tudi moj izbor, pa se možek ni strinjal, potem pa sva obstala na drugi francoski variantiuser posted image  
Tehnični podatki: 2,95 kg in 48 cm. Pri dveh mesecih je imel 5 kg in 56 cm. Foto dokumentacija se najde na :
http://drejcdrejc.moj-album.net
Sicer pa težko v nekaj stavkih napišem, kako se imamo. Malček je priden, lepo spi, včasih kr preveč, dobro ve, za kaj je noč, spi po 7 ali 8 ur, ni najbolj ješč, najraje ima moje mleko, včasih mu tekne še kakšen Novalac, voda ali čajčki pa mu niso všeč in mu prav na silo z žlico dodajam tekočino, da mi ne dehidrira. Prava mala lenobica za jest je, tako kot je bil, ko je na svet prišel, prve dni mu sploh ni bilo mar za hrano, pa tudi spal je ogromno. Sicer pa odkriva svet, vsak dan kaj novega, bcanje in mahanje z rokami so zdaj klasika, smehljanje in izpuščanje glasov tudi, od igrač ima najraje vrtiljak nad posteljo in Nemota ribico, ki mu visi nad glavo v vozičku. jaz mamica pa se seveda ukvarjam z vsako stvarjo, če je okej ali ni okej, trenutno me skrbi, da premalo je in preveč spi. Doma smo klimo nabavili, tako da se v tej vročini držimo cele dneve noter, pa tudi bolna sva že bila, najprej malček, potem jaz (in res je tako kot pravijo: malčki veliko lažje prebolijo), zdaj pa čakam na bolj znosne dneve, da moj avto brez klime spet pride v poštev, pa da greva končno spet malo v življenje. V glavnem sva bolj sama doma, varstva nimam, ati hodi pozno domov, skratka sem bolj ali manj sama za vse in se mi kakšen trenutek že malo meša, ampak načeloma pa je to čisto okej - kar moraš, pač moraš. Materinstvo je pač lep, a naporen šport user posted image  Ko bo končno spet normalna temperatura, bom malega lahko spet v kengurujčka dala - to mu je ful všeč in pred poletno vročino sva se povsod kengurujčkala.
No, to je bilo zelo na hitro. Vas pozdravljam vse mamice, ki vztrajate na netu, oglasite se še kaj na sosednji forum, jaz pa upam na boljšo linijo, da vas bom lahko končno spremljala tudi od doma.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 323
28.6.2006 22:57:30   
rozica11
Hoj aprilke,

dejte mi povedat al vaši otročki kej manj tekne hrana - tiste ki izključno dojite. Naša mala je prej tako rada jedla, sedaj pa se po desetih minutah odstavi in ni dnarja da bi še malo popapcala. Ko jo pristavim se začne jokat ko jo dam stran se umiri. Zdej pa ne vem al ji zarad vročine ne paše al kej drucga. Sicer že 3 dni ni pošteno kakcala tako da jo morda to preganja, ker prej je redno odvajala. No če ima katera podobno težavo ali kak dober nasvet je zelo dobrodošla.

Pridne bodte, nočko

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 324
29.6.2006 8:44:13   
flecker1
Rožica11, tudi moja komaj kaj poje, prej je zmeraj 140-150 ml popila, sedaj pa samo 90-120ml. Večkrat ji dajem pit čaje. Odvaja pa tudi 1x na dan, zadnjič pa 3 dni ni odvajala, potem je pa končno ko sem ji ponudila sladko kamilico, ful smrdeč kakec je imela. Sedaj dojenčki manj kakajo oz. ne več večkrat v enem dnevu. Glede apetita, saj bo bolje, ko to soparno poletje konča user posted image

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?