|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nuhalna svetlina
24.11.2008 19:19:05   
T.A.T
odg. po dolgem časuuser posted image
Ja dr. Miglar se ti posveti in je zelo natančen in aparature ter ordinacija nove...sprejem tak kot more bituser posted image men je blo ful všeč!
NS je bila 50 eu in sem dobila slikico in cd!!!
Ne vem tudi jaz nisem zaposlena ampak za otroka se mi zdi da bi dala še zadnji denar in tako sem si poleg teh plačanih privoščla še 3 pri zasebniku in some ful pomirili in mi je to ful dostipomenilo, da vem da je z mojo štruco vse o.k!!!
Sej je res da ti nobeden ne more 100 % nič rečt ampak je pa vsaj 90 % in če te to pomiri je tudi tako boljše...
imam pa G na Ptuju v ZD in je super in tudi nisem imela samo 2 UZ...ampak kr kake 4user posted image tak da čist odvisno...
Sem si pa npr. želela 3d UZ ampak za to pami je 75 eu res bilo malo prevečuser posted image

(odgovor članu pajek)
Neposredna povezava do sporočila: 426
25.11.2008 18:37:55   
zvesta
A je katera bila na NS pri dr. Faris Mujezinović v MB?
Kakšne so vaše izkušnje?

H komu se najbolj splača it v Mb na NS?

(odgovor članu T.A.T)
Neposredna povezava do sporočila: 427
27.11.2008 21:57:26   
xmarijanax
Ja, jest se tudi ne bi želela uvrstiti med tistih 20% ki so dobile otroka s DS čeprav je na nuhalni bilo vse kul, to tudi najhujšemu neprijatelju ne bi želela! In si sploh ne morem predstavljati kako je to težko, verjamem da ti uniči življenje. Ampak če nuhalna vsaj večini žensk ne bi pomagala je ne bi imeli kot opcijo oz. možnost za zgodnje ugotavljanje napak! In še vedno mislim da je veliko boljše da na NS izvemo ali je nekaj narobe ali šele po porodu. Če se tudi zgodi da rodiš takega otroka ti Bog nekaj hoče povedati očitno in se je treba iz tega nekaj naučiti, npr. da vsi imajo pravico do življenja..... Lep dan vam želim in probajte imeti čim več pozitvne energije in ne se obremenjevat s težkimi rečimi še posebej v najlepšem obdobju kot je nosečnost! 

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 428
1.12.2008 11:15:09   
primorka 73
Pozdravljeni,

ali mi lahko kdo pove, če imajo v Postojni tudi možnost posnetka na CD?
Iz vseh prejšnjih odgovorov sem opazila par možnih mest, kjer ti poleg slik dajo še CD, a Postiojne ni omenil nihče.

Hvala za odgovor.

primorka 73

(odgovor članu xmarijanax)
Neposredna povezava do sporočila: 429
3.12.2008 18:54:54   
žakoberin
Kako je pa v Izoli pri dr.Lovšinu! Ti tudi posnamejo CD? Kaj cd moraš prinesti s seboj? 

(odgovor članu primorka 73)
Neposredna povezava do sporočila: 430
3.12.2008 22:52:02   
Anonimen
No tako, prebrala sem vse, odgovora pa vseeno nisem našla.
mandreja (18. 11.) je napisala, da ti po 37. letu pripada ali NS ali AC.
Meni je g. dala napotnico za NS, torej če izkoristim napotnico, bom morala AC  (če bo potrebna seveda) plačati sama ? Razlika v ceni je desetkratna (60/600eur)?
Kakšne izkušnje???

(odgovor članu žakoberin)
  Neposredna povezava do sporočila: 431
3.12.2008 22:54:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

No tako, prebrala sem vse, odgovora pa vseeno nisem našla.
mandreja (18. 11.) je napisala, da ti po 37. letu pripada ali NS ali AC.
Meni je g. dala napotnico za NS, torej če izkoristim napotnico, bom morala AC  (če bo potrebna seveda) plačati sama ? Razlika v ceni je desetkratna (60/600eur)?
Kakšne izkušnje???

Če spadaš v kategorijo toliko starih user posted image , potem pojdi nazaj do zdr. in zahtevaj napotnico za AC, ker ti pripada. Zakonsko! Srečno!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 432
8.12.2008 10:10:13   
bybyka_1987
pozdravljene mene pa zanima kaksne izkusne imate z dr.sketeljevo? kajti odlocila sma se z partnerjem da bova se dala narest posnetek a dela redi posnetke pa kolk slikic dobis?ker sem sedaj narocena pr njej pa ce me lahko katera usmiri malo da bom nasla ker prihajam iz celja!

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 433
8.12.2008 18:25:02   
MTFP
Ali je katera delala NS pri dr. Mili Lomšek - ginekologija Bežigrajski dvor.

(odgovor članu bybyka_1987)
Neposredna povezava do sporočila: 434
8.12.2008 18:36:55   
temtem
ja, jaz sem imela NS pri Mili L.
Ful je bila prijazna, vse lepo razložila, tko da jo priporočam

temtem

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 435
8.12.2008 19:26:39   
MTFP
IZVIRNO SPOROČILO: temtem

Hvala, saj sem mislila iti tja ker imam tudi ginekologa tam, ampak na tistem seznamu, je pa nisem našla.

(odgovor članu temtem)
Neposredna povezava do sporočila: 436
8.12.2008 19:42:41   
MTFP
IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

IZVIRNO SPOROČILO: temtem

Hvala, saj sem mislila iti tja ker imam tudi ginekologa tam, ampak na tistem seznamu, je pa nisem našla.

Joj sem jo našla... me pa zanima ali si poleg slikie dobila tudi cd...ga je potrebno s seboj prinesti?

Hvala in lp,

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 437
11.12.2008 19:37:59   
primorka 73
Danes sem bila na nuhalni svetlini v Postojni pri dr. Uršuli Reš Murovec. Bila je zelo prijazna, razložila nama je vse, posvetila se nama je maximalno, pa še CD s filmčkom so nama naredili - CD so dali oni. Ker sem imela napotnico sem CD doplačala 8 EUR.user posted image

Priporočam obisk Postojnske bolnišnice.

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 438
15.12.2008 14:03:34   
malamoja
Pozdrav vsem
Odločam se za pregled NS vendar, ne vem, pri katerem ginekologu naj se naročim. Imam nek "ožji izbor" - dr. Pušenjak, dr. Antonič Babnik in dr. Darija Strah.
KAJ MENITE? Prosim za vaša priporočila - že v naprej hvala.

(odgovor članu primorka 73)
Neposredna povezava do sporočila: 439
15.12.2008 14:06:34   
manna
Jaz sem bila pri Pušenjaku in sem bila zelo zadovoljna. Je prijazen, sproščen, se malo poheca, odgovori vse kar ga vprašaš, skratka, lahko se pogovarjaš z njim kot da se poznata že od nekdaj... popolnoma sproščeno. Seveda pa tako hitro mine ta pregled, da šele na poti domov v avtu dojameš, da je že mimo. 

(odgovor članu malamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 440
17.12.2008 19:46:11   
bamoocham
Js sem bila danes na nuhalni in mi je izračunala povečano tveganje 1:385 (2,9), stara sem 25 let. Čisto sem iz sebe. Vse ostalo je z malim ok, vse, srček, mehur in želodček vidna, možgani tudi, hrbtenica ok, nosna kost videna.
Božal se je po obrazu, pa mahal je. Pa še klečal.
Je pa res, da je merila nuhalno, ko je mali ležal na trebuhu. Nikakor se ni hotel obrniti na hrbet, zato mu je mogla izmerit, ko je ležal na trebuhu.
Ful sem prestrašena, jutri morem dat kri za nadaljne teste.
LPuser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 441
31.12.2008 20:20:59   
Alja_
Pozdravljene!

A je bila morda katera na nuhalni pri dr. Lukmanu na Ptuju?
Zanima me, ali je tudi pri njem mogoče dobiti CD?

Hvala za prijazen odgovor!
LP

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 442
3.1.2009 14:24:50   
rina22
Pozdravljene,
mene pa zanima, kaj vse pove G na pregledu nuhalne svetline? Npr. spol otroka, ...
Hvala za odgovore :)

(odgovor članu Alja_)
Neposredna povezava do sporočila: 443
3.1.2009 14:59:54   
bamoocham
Pozdravljena.

Na nuhalni svetlini pri moji pikici je merila:

-obseg glavice,
-kako so razviti možgani (more bit oblika metuljčka)
-velikost otročička od temena do trtice
-poslušala srček+št.utripov/minuto
-pogledala, če je hrbtenični kanal zaprt
-pogledala, če sta vidni obe nogi, obe roki, nosna kost

Potem je pogledala še par organov, ki se vidijo npr. želodec, pa mehur, prste na rokicah. In seveda zmerila NS. (upam, da nisem ničesar izpustila)

Tamicen pa ni hotel sodelovati. Praviloma se NS meri, ko otrok leži na hrbtu, mali je pa skos bil na trebuhu. Ni se hotel obrniti, pa tudi če  smo ga migali pa žokali.
Zato je pa rezultat NS verjetn tak zaradi tega, kot je. Bi bil manjši riziko, če bi ležal na hrbtu (je rekla gin).
Se je vmes pobožal po obrazu, pomahal, pa še klečal je...lep prizor.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 444
3.1.2009 15:01:07   
bamoocham
Za spol pa ni mogla rečt, ker se ni dobro videlo.

Neposredna povezava do sporočila: 445
3.1.2009 15:06:34   
Melika
Pozdravljena Alja,

jaz sem bila na NS pri dr. Lukmanu na Ptuju. Slikice mi je posnel na USB ključ, ki sem ga prinesla zraven, drugače pa ti posname na CD.

Lep pozdrav !!

Neposredna povezava do sporočila: 446
3.1.2009 15:37:40   
rina22
Hvala za odgovor, bamboocham :)

(odgovor članu Melika)
Neposredna povezava do sporočila: 447
3.1.2009 16:55:12   
bamoocham
Rina22, malenkost. Če te kaj zanima, vprašaj.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 448
3.1.2009 20:14:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: annya

Zakaj priporočajo nuhalno???Ker s tem SLUŽIJO!!!!!!Če bi bil to res kak pomemben pregled in bi res lahko 100% rekli...evo vse je super, bi bil pregled brezplačen in bi ga uvrstili kot obvezen pregled v nosečnosti,ker pa je treba še zraven rednega šihta nekje drugje služit...se pač dogaja kar se dogaja!!To sta mi potrdila 2 ginekologa in dva osebna zdravnika oz. en primarij, tako da nekaj je že na tem.

Jaz se pa strinjam s tabo annya - tudi pri meni se je našlo par zdravnikov, ki so rekli, da je to preiskava, ki pomeni v zdravstvu predvsem zaslužek.
Vendar men so to rekli šele po porodu, ko sem rodila otroka z DS in padla v tistih nekaj minimalnih odstotkov, ki so izvidi super bp, otrok pa s PP in še hudo bolan.
Pa nisem delala samo NS, ampak še DHT (obe preiskavi skupaj naj bi bili več kot 90% zanesljivi) in še dodatne samoplačniške UZ in se je na koncu pokazalo, da so samo pobrali denar... več kot očitnih zdravstvenih težav pri otroku pa nihče! ni videl.

V prihodnje, če mi bo še kdaj dano biti srečka user posted image , grem samo na AC, ki kromosomske napake resnično odkrije.

(odgovor članu annya)
  Neposredna povezava do sporočila: 449
3.1.2009 20:30:00   
Anonimen
Oprostite ampak kaj pomeni oznaka AC? NS - nuhalna svetlina, kaj pa AC?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 neverjetnih fotografij žensk med popadki
Bolečin med popadki se ne da opisati, dokler jih same ne začutimo. Fotografi so ujeli te neverjetne trenutke.

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?