|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nuhalna svetlina
20.10.2008 8:48:31   
mediuhec
Ali mi lahko katera pove kje ima dr.Pelkičeva zasebno ambulanto???Točen naslov oz. kako priti do tja???

gregorčičeva 19, vhod je iz dvorišča

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 401
20.10.2008 9:16:34   
anchika
Zanima me ali katera ni šla na nuhalno?

(odgovor članu mediuhec)
Neposredna povezava do sporočila: 402
20.10.2008 9:19:31   
Doll
anchika jaz nisem šla na NS

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 403
20.10.2008 9:25:48   
annya
IZVIRNO SPOROČILO: mediuhec

Ali mi lahko katera pove kje ima dr.Pelkičeva zasebno ambulanto???Točen naslov oz. kako priti do tja???

gregorčičeva 19, vhod je iz dvorišča

Hvala!!!

(odgovor članu mediuhec)
Neposredna povezava do sporočila: 404
21.10.2008 12:49:06   
anchika
Doll, jaz  tudi  nisem šla ne prvič in ne zdaj ne nameravam.

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 405
22.10.2008 13:24:02   
girly
IZVIRNO SPOROČILO: anchika

Zanima me ali katera ni šla na nuhalno?

Tudi jaz nisem šla...

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 406
23.10.2008 8:59:24   
Blueeyes
jaz sem bila glih v ponedeljek pri dr. Strah... kok fajn.. moj otročiček je že zelo živahen, maha z rokicami in nogicami, srček mu bije v normali... tako da jaz sem bila čisto razneženauser posted image

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 407
2.11.2008 19:04:24   
T.A.T
čistmimogrede, ne vem če je blo že omenjeno vendar;
dr.Miglar v Mb tudi ima zaseb.amb. in je super!!!in takoj si na vrsti!user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 408
11.11.2008 21:48:09   
_eLa_
pa ti tudi vse razloži,si vzame čas,posname ali dobiš slikce???

je mogoče bila katera na NS pri ginekologu(ne vem kak se piše) v termah Ptuj???

(odgovor članu T.A.T)
Neposredna povezava do sporočila: 409
12.11.2008 15:24:25   
metimenka
Tudi jaz nisem šla oz. ne bom šla ;)

< Sporočilo je popravil metimenka -- 12.11.2008 15:25:23 >

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 410
13.11.2008 10:29:45   
pajek
Prvič sem šla na nuhalno in je bilo vse ok, rodila krasno punčko. Drugič šla na nuhalno, tam ugotoviji, da je plodek mrtev.
Šla tretjič na nuhalno, postaviji katastrofalno diagnozo, da bo plodek umrl.Grem še na drugo mnenje v Ljubljano, kjer ugotovijo zelo povečano nuhalno in odsotnost nosne kosti, ta plodek umre v 16. tednu.
Sedaj sem spet noseča in na nuhalno nisem šla im ne bom šla nikoli več. Vsak se odloči po svoje.

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 411
17.11.2008 14:22:07   
xmarijanax
Pajek, zelo mi je žal zaradi takih izvidov ampak a ti mislis da je pregled nuhalne svetline kriv za to? Misliš da se vseeno ne bi isto zgodilo tudi če ne bi tako zgodaj izvedela za napake pri plodih? Mogoče pa bi tudi ti bila v nevarnosti če ne bi pravočasno odkrili in rešili problem. In ne vem kako boš zdržala 9 mesecov da se sprašuješ če bo tokrat vse ok, a ni lažje plačat tistih bednih 60 eur in biti prepričan da je z pikico vse ok? Še enkrat, res mi je žal in upam da se nikoli več ne bo ponovilo, pri tebi ali pa drugi punci ampak moje osebno mnenje je da ti pregled NS umiri živce in ne naredi nič hudega za pikico. Želim ti veliko sreče, LP 

(odgovor članu pajek)
Neposredna povezava do sporočila: 412
17.11.2008 15:07:35   
Anonimen
da je vse o.k. z bebico niti po opravljeni NS ne moreš biti, ker je to samo presejalni test

(odgovor članu xmarijanax)
  Neposredna povezava do sporočila: 413
18.11.2008 8:55:49   
mandreja
Pozdravljene
mene pa zanima, če je katera šla na NS kljub temu da je šla tudi na AC.
Jaz imam obvezno AC zaradi let, pa me je moj ginekolog naročil še na NS, ker jo on tudi dela, pa se mi zdi malo nepotrebno. Bi rad malo zaslužil user posted image
A mogoče katera ve ali se kaj na NS vidi kar ti AC ne pove?

Hvala in lep dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 414
18.11.2008 9:34:07   
xmarijanax
Anonimna, očitno si nekje prebrala da je NS presejalni test in da ni 100%, tako da zdaj misliš da ga zdravniki in ginekologi kar brez veze priporočajo ali kva??? S tem testom se ugotovi povečana možnost za veliko genetskih bolezni ampak to kar praviš da je presejalni test pomeni da je opozorilo in potem se izbere ustrezna diagnostična metoda za naprej. Tako da ti ta presejalni test pove kdaj je treba iti na DHT, THT, amniocentezo oz. analizo kromosomov. Seveda v 20% nuhalna tudi ne pokaže razvojne napake ampak jest takoj dam 60eur da sam tistih 80% bolj mirna. Vsaka ženska pač ima svojo mnenje in pravico do tega.
Mandreja, meni se ne zdi nuhalna potrebna če greš na amniocentezo ker ti amniocenteza pokaže točno gensko karto oz. kakšne gene ima otrok. Na nuhalni se edino boljše vidijo fizične strukture samo ta pregled itak imaš zastonj kot morfologijo en mesec po nuhalni, pomoje da ti ni treba iti ampak seveda izbira je tvoja. Najboljše da pokličeš kakšnega nevtralnega ginekologa in prosiš za drugo mnenje, zna biti precej razlilčno od prvega ki ga dobiš. Pa veliko sreče in veselo naprejuser posted image  LP

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 415
18.11.2008 10:36:27   
mandreja
No saj se mi je zdelo, da dobim kak tak odgovor.
V bistvu skoraj, da nimam kaj narest, ker sem že naročena, pa še moj osebni ginekolog je pa ne bi hotela se pametno delat. Ma bom dala teh 60 €, saj me ne bo konec, ampak če si nezaposlen je vsak evrček dobrodošel.
Nimam zastonj, ker ali NS ali AC. Tako ti je to.

Hvala in lep dan

Neposredna povezava do sporočila: 416
18.11.2008 13:01:12   
xmarijanax
Nisva se razumele, jst sm mislila da namesto nuhalne svetline vse strukture in organe vidiš na morfologiji ki je redni pregled v nosečnosti, nekje v četrtem mesecu in bi moglo biti zastonj. Drugač pa ja, za 60 eur in si kul. Jest sem tudi študentka prav tako kot je moj ampak denar za tamalo oz. tamalega se vedno najdeuser posted image  LP

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 417
18.11.2008 15:04:04   
Anonimen
Anonimna, očitno si nekje prebrala da je NS presejalni test in da ni 100%, tako da zdaj misliš da ga zdravniki in ginekologi kar brez veze priporočajo ali kva??? S tem testom se ugotovi povečana možnost za veliko genetskih bolezni ampak to kar praviš da je presejalni test pomeni da je opozorilo in potem se izbere ustrezna diagnostična metoda za naprej. Tako da ti ta presejalni test pove kdaj je treba iti na DHT, THT, amniocentezo oz. analizo kromosomov. Seveda v 20% nuhalna tudi ne pokaže razvojne napake ampak jest takoj dam 60eur da sam tistih 80% bolj mirna. Vsaka ženska pač ima svojo mnenje in pravico do tega.

Ni se potrebno razburajti.

Ne pravim nič drugega, da NS pač ne da 100 % rezultata. Ko sem sama delala (mi tudi ni žal dati teh evrčkov) prvič NS sem bila samo nekoliko bolj pomirjena, ne morem pa reči ali 80 % ali kolkrkoli že.

V glavnem pa si želim, da bi bili vsi otročki zdravi!

Neposredna povezava do sporočila: 418
18.11.2008 15:47:33   
playgirl
bla sem pri doktor rosiću pri termah na ptuju za nuhalno svetlino, zelo dober ginekolog, čisto se ti posveti in ti čisto vse razloži...
moj otročiček, je kar živahen in moj fant je bil zraven ves blažen......user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 419
19.11.2008 13:14:51   
annya
Zakaj priporočajo nuhalno???Ker s tem SLUŽIJO!!!!!!Če bi bil to res kak pomemben pregled in bi res lahko 100% rekli...evo vse je super, bi bil pregled brezplačen in bi ga uvrstili kot obvezen pregled v nosečnosti,ker pa je treba še zraven rednega šihta nekje drugje služit...se pač dogaja kar se dogaja!!To sta mi potrdila 2 ginekologa in dva osebna zdravnika oz. en primarij, tako da nekaj je že na tem.

(odgovor članu playgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 420
19.11.2008 14:13:45   
Anonimen
Punce pozdravljene,

jaz sem bila na nuhalni pri dr. pušenjaku in moram rečti da sem bila ful ful zadovoljna, ful lepo otročka vidiš vse ti lepo razloži pove mislim tak zdravnik kot se šika.

jaz sem pa z annyo čisto nič ne strinjam. nuhalna svetlina je pregled ki pove zelo zelo veliko- pregleda se vse organe , dawnow sindrom,.... tako da vsem priporočam da greste to, razen če je res finančni problem, drugače pa za koga bom dala denar kot za zdravje svojega otročka.

lep pozdrav vsem,

maša

(odgovor članu annya)
  Neposredna povezava do sporočila: 421
19.11.2008 14:38:41   
Abra
Annya, zavarovalnica nam plača, kar nam pač plača. Če se tebi ta pregled zdi nesmiseln tudi uredu. Je pa dejstvo, da ti lahko pokaže verjetnost kakšne napake in greš lahko še na nadaljne preiskave, lahko pa tudi ne. Tiste, ki pravijo, da bi otroka v vsakem primeru obdržale in da je zato ta pregled nesmiseln, bi se pa po mojem že v nosečnosti lahko pripravile na šok po rojstvu. Se pa na NS ugotavlja tudi verjetnost za trisomijo 13 in 18, ki niso združljive z življenjem...

Mandreja, zate amniocinteza ni obvezna, imaš samo to možnost, da lahko greš za račun zzzs, brez, da bi imela povečano tveganje. No, to je v osnovi povečano zaradi let. NS ti bo to tveganje lahko zmanjšala in boš mogoče zaradi tega tudi bolj mirna čakala na izvid.

xmarijanax, AC ti ne pokaže natančne genetske analize, ker je genov preveč. Če je v družini kakšna genetska bolezen jo seveda iščejo, drugače pa je to iskanje kromosomskih napak, ki so navadno naključne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 422
19.11.2008 15:36:20   
xmarijanax
Ja, to že vem, hvala, obstajajo tudi druge preiskave za humani genotip, nočem tukaj več razlagat vsako ki zanima lahko kaj več prebere v knjigah bolj kot na forumih. Samo ne razumem zakaj punce ki mislijo da NS ni ok preiskava berejo in pišejo na takih forumih??? Noben te ne sili se pravi stvar izbire je, prav tako kot folna kislina, vitamini, zdrava prehrana in vse ostalo. Eni pač nočejo tvegat, za ostale me res ne zanima kaj mislijo in pomoje boljše da se ne oglašajo sploh tukaj. Lahko pa odprejo forum kdo je proti NS in tam si privoščijo kakšne debate na to temo. Živcira me da so vedno zdravniki tisti ki hočejo samo denar zaslužit in če je kaj narobe zdravnik je kriv. Mogoče bi kakšna lahko šla medicino študirat potem še ginekologijo specijalizirat da vidi če je res tistih 60 eurov razlog in edini vir zaslužka zakaj si se učila 12 let ali celo več.  Dejte punce pomagat ena drugi če se le da glede dvomov o NS in ne se obremenjevat s tem a je ok ali pač ni. Adijo

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 423
22.11.2008 13:11:15   
PapuaNG
Sama sem orpavila tako NS kot DHT in mi ni žal, ne za eno ne za drugo, čeprav so me nekoliko slabši rezultati NS za nekaj dni spravili v slabšo voljo. Predvsem mi ni žal, ker takrat prvič vidiš svojo bebico, kako miga, se preteguje....uglavnem, prvič vidiš, da je to res neko živo bitje v tebi. Na prvem ultrazvoku sicer tudi vidiš srček, a to ni isto. Ravno tako je to vedno posebno doživetje tudi za očkate, ki si lahko prej samo predstavljajo, kako vse skupaj izgleda. Pa če dobiš filmček, ga vsi radi pogledajo :D 

Neposredna povezava do sporočila: 424
23.11.2008 10:04:46   
pajek
xmarijanax !
Jaz pa mislim, da ima vsak pravico, do svojega mnenja in izmenjavi mnenj ter izkušenj so namenjeni tudi tile forumi. Z vso pravico lahko zagovarjaš upravičenost NS, kot lahko tudi z vso pravico jaz povem, zakaj nisem šla in zakaj nikoli ne bom šla več.
Ne moreš pa vedeti, kako se počuti ženska, ki dobi slab rezultat !!!! Niti v sanjah, si ne znaš predstavljati kako to zgleda, dokler tega ne doživiš !!!! In zato nimaš pravice pljuvat po nas, če mislimo drugače kot ti !!!!

Želim ti srečno nosečnost, pa da ne bi padla med tistih 20 % žensk, ki so imele super rezultat na nuhalni, pa so rodile otroka z DS !

Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 neverjetnih fotografij žensk med popadki
Bolečin med popadki se ne da opisati, dokler jih same ne začutimo. Fotografi so ujeli te neverjetne trenutke.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?