mancy137
|
hej hoj, aodry, a si še doma? evo, tkole je blo pri meni..mal drgač k pri digi....če si blizu lj doma, potem ful prej najbrž ne bodo klicali v porodnišnico, razen če boš že odprta na pregledu. mene so naročali na pregeld enkrat na teden po 37.-tednu, 39. teden pa sem bila sprejeta, da mi sprožojo (baje je tako v navadi...) čeprov mi je ctg že en mesec kazal popadke, ni blo nič resnega iz tega, niti v 39. tednu, ko so mi dajal vaginaletke za mehčanje ustja...mali kar ni hotel ven. ko sem dobila max dozo teh (4 v 2 dneh, pa ful sprehjanja po stopnicah v porodnišnici), so se 3.dan odločil, da mi prebodejo mehur, kar ponavadi povzroči popadke. pol sem se počas le začela odpirat, ampak res počas, manj k 1 cm na uro (itak da sem dobila zraven še umetne popadke). po ene 4h urah se je dežurni odločil, da počakamo še eno uro, in če bo šlo še tko počas naprej, gremo na carskega....no, jest sem itak skoz govorila, da bo šlo po naravni poti... in res je šlo odpiranje pol mal hitrejš. še vseen je trajal pa 4 ure, da je otrok prišel ven...jest sem predihavala popadke, vmes pa počivala....ko je bla glavca prišla ven, bi mogla sam še en popadek poriniti..pa me je kar zmanjkal....baje se mi je ena babca po trebuho metala, jest pa se čist nč ne spomnim. no, pol je pa blo vse ok. prvi je otroka dobil moj, ker sem bla jest čist fuč, šele po eni uri sem prišla k sebi in stisnila malo štručko... res nekaj najlepšega...že samo zaradi tega, tko k si rekla ti digi, bi jih jest tud mela že en kup doma... cukri so meni na začetku padal, ker so mi dal infuzijo (samo fiziološko). itak nisem nč smela jest zjutrej, tud nc dolgodelujočga insulina. zato so mi dali glukozo in na koncu poroda sem imela 10. tamal pa je bil ok. itak se v porodni noben ni kej dost spoznal ne vse skupej, in so rekli, da ni panike, če je mal višji cuker, samo da ni hipe- to pa naj sama povem...huh... (jest pa zadeta od analgetikov k mamba). mi je pa moj na začetki meril na eno uro, pol ko se je pa tolk dogajal, pa ne več. aodry, samo pozitivno razmišljaj, sej veš, z vsakim popodkom je otrok bližje, da ga pocrkljaš...pa kar postavi se zase, če misliš, da bi ti kaj drugače oz. če imaš kakšno svojo vizijo, kako bi rada rodila (čeprov je v prvo to bolj težko...) a že veš, kaj bosta imela? drži se, pa sporoči, kako gre oz. je šlo!!!
|