|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes in nosečnost
5.5.2009 21:13:13   
mancy137
ojla babe,

tuki je en link za film o diabetesu in črpalki, naslov iskanje ravnotežja. film je sicer že malo starejši, pa vseeno. meni najbolj ganljiva mi je zgodba o mami otročka, ki je zbolel pri 13-mesecih.... 

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid22064564001?bctid=22088985001

papa

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 676
6.5.2009 11:45:59   
digi
Joj Mancy nem čla niti gledat, ker to mi je kar groza.... ma da se bi kar vrgla skoz okno, če bi se moj fičfirič moral s tem še tepsti celo življenje grrrr.... hb da se ne in upajmo, da tako ostane.....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 677
13.5.2009 6:56:21   
digi
Oj babe, imam ob 10.30 predstavitev diplomske naloge pred študenti pa še z diplomsko sploh nisem čisto končala, tako da držite pesti, da me ne zbrcajo s predavalniceuser posted image  Popoldan pa grem si tak duška dat v trgovine,d a me bo denarnica bolela user posted image  Ajde, grem pod tuš pa via MB, ker itak nič ni iz mene, da bi se kaj pripravlala bi iTAK bil čudež user posted image user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 678
13.5.2009 19:16:26   
mancy137
oj digi, mal pozn za dobre želje, sem pa prepričana, da je šlo super! mal poročaj!
a pol si že čist fertik s šolo?

ka pa šoping -  je bil uspešen? jest sm tud ugootovila, da po 2 letih skoraj nimam nč več za oblečt za v službo, tko da me projekt boleče denarnice še čaka ;)))

papa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 679
17.5.2009 22:11:32   
digi
Hojla, Mancy hvala, sem rešla... Zdaj pa moram še dokončno oblikovat diplomo, da jo lahko dam pol mentoru in upam, da ne najde še kaj.... Drugače pa moram še zdaj napisat diplomsko seminarsko, potem jo predstavit pred študenti, potem pa še zagovor diplome pred komisijo;) Tako da še bo trajalo... sicer pa imam naslednji ponedeljek maturo (za prekvalifikacijo).... dela čez glavo...

ne mi govorit o cotah... nosim hlače ki sem jih si kupla eni dve leti preden sem sploh zanosla... tak da računajte malo.... za denarnico je bilo boleče, ampak še premalo :( Tak grem po tuš pa spat, zjutraj pa šiht ;)

pa pa

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 680
6.6.2009 20:34:24   
Nova0212
Živjo punce

malo sem pregledala tale forum  in od vas se dobi kar veliko koristinih informacij in napotkov. user posted image  Sem sladkorka tip 2 in sem bila 2 leti na tabletah, sedaj pa se z mojim pripravljava "naredit" enega zdravega dojenčka pa me je moja diab. preusmerila na inzulin. Moram rečt, da ni enostavno, saj so prej tablete delovale ves dan, sedaj pa teli cukri skačejo kot nori. Rekla je, da mi lahko da samo hitro delujoči inzulin (imam Novorapid) ker srednjedolgi menda za nosečke ni dober. Tako, da imam včasih takoj po jedi in 2 uri potem še dobre cukre, potem ko popusti pa spet naraste. Menda, da me bodo poslali v Lj, ker naj bi bili samo tam specializirani za "sladke nosečke". Brala sem, da prvih 10 tednov zelo vpliva na plod, tako da se bomo pač trudili imeti lepe cukre. Sedaj si dam 5 enotk za kosilo in 2 -3 za večerjo. Za zajtrk trenutno ne rabim.

Koliko približno lahko med nosečnostjo poskočijo cukri?  
Zanima me še ali je bila katera na bolniški, vsaj prve tedne da se malo navadiš imaš čas kaj skuhati, športati?.., jaz imam zelo stresno delo in včasih ko pridem domov zelo visoke cukre user posted image  

Če mi bo katera lahko dala kakšen nasvet bom zelo vesela.
p.s. kakšne so zdravnice v Lj? Je obvezen carski rez za sladkorke?

Adijo

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 681
8.6.2009 12:10:29   
aodry
Živjo Nova in vse ostale!
Kolikor vem, če si na inzulinu in noseča ti ginekolog napiše bolniško za ves čas nosečnosti. Tako je tudi sedaj pri meni, s tem da imam jaz inzulinsko črpalko. Najbolš da to vprašaš ginekologa. Za noseče sladkorne je v Lj. dr.Tomažič in dr.Sketelj v porodnišnici, ki spremlja sam potek nosečnosti. Tvoj ginek. ti mora takoj napisati napotnico za dr.Sketljevo. Jaz sem prišla k dr.Sketelj šele v 3 mesecu nosečnosti, ker nisem vedela, da moram takoj k njej-pa me je kar mal nazijala kje sem bla do takrat. Tako da to kar se da hito uredi.

Kar se pa tiče cukrov, mi je Tomažičeva rekla, da v prvem tromesečju so cukri bolj nizki, naprej se pa potreba po inzulinu povečuje. In tako je blo tud pr men, zdaj sem v petem mesecu-nekje 19-i teden pa mam včasih kar višje cukre (okol 10) tko da si moram dat več inzulina.

Kako je pa glede rojstva in carskega reza to pa res ne vem. Bi tudi jaz bila vesela kakega odgovora kako ste rodile!?

Drugač pa imam jaz v Pon. 15.6.09 PDC-prvič, pa me zanima kako to poteka. Rekli so mi da moram prit ob 7.30 v porodnišnico, na tešče in da si tam do ene treh popoldne.

upam, da bo kaka informacija prišla prav,
lp

(odgovor članu Nova0212)
Neposredna povezava do sporočila: 682
8.6.2009 14:29:04   
Tretjinka
pozdravljene, punce...

malo se zgubljam in malo se iščem...se vam lahko pridružim?
sem v tretje noseča....v prvi nosečnosti so mi ugotovili gestacijski diabetis, pa nič kaj preveč zapaničarili...so me kar pri miru pustili...HB je bilo vse ok....pri drugi so me vzeli malo bolj resno in me vrgli na hudo hudo dieto....smo preživeli in tudi drugi otroček je bil ok....po končanih nosečnosti sem bila, kar se tiče cukra, ok....zdaj pa sem spet zanosila...in počutim se OBUPNO! v petek imam OGGT...mislim, da me čakajo hudi rezultati...me je strah, a si tudi zelo želim, da me čimprej nekdo brcne v rit, mi pove kako in kaj, mi da napotke, saj zdaj sploh ne znam živeti....verjetno dejstvo, da sem šele na začetku nosečnosti in me dajejo tudi slabosti, ne pripomore veliko k dobremu počutju..ampak ,ker že poznam nosečniške slabosti, vem, da to ni to...mislim, da mi cukr leti v nebesa in nazaj :(..prav strah me je, ker se ne znajdem....mala2 norita, jaz sem pa čist uničena, utrujena in prestrašena...
malo sem vas brala za nazaj....govorite o poškodbah, ki jih plodku v začetku nosečnosti, lahko povzoči cukr...nisem pa uspela izvedet kakšne poškodbe so to lahko??? joj....ne zamerite moji zmedenosti....sploh nevem kam se dat in kako živet....
čakam petek....

lp vsem!

(odgovor članu aodry)
Neposredna povezava do sporočila: 683
8.6.2009 20:40:08   
Nova0212
Živjo Tretjinka,

Saj bo, nima smisla da se obremenjuješ ker bodo potem še bolj cukri rasli. Vsaj pri meni je tako. Pridejo obdobja ko je cukr višji predvsem morda zaradi stresa, hormonov... moraš malo bolj paziti in se redno kontrolirati, drugače pa bo vse o.k. boš videla.

Tudi jaz se bojim, je vse še pred mano ampak moramo gledati pozitivno. Glede poškodbe ploda te nočem strašiti, jaz sem samo prebrala (sedaj se to skoraj več ne dogaja) ampak leta nazaj, ko "sladke nosečke" niso bile pod nadzorom zdravnikov je bila pač večja verjetnost poškodb srčka, pljuč, novorojenčki so težje dihali... vendar o je sedaj v zelo malo odstotkih in ne pri nosečkah, ki imajo dokaj urejene sladkorje. Saj je tako, da povsem idealnih kot zdrave nosečke pač ne moreš imeti. Vedno ti kdaj čezmerno naraste itd.

Bistvo je, da skrbiš za cukre, se giblješ in probaš čimbolj zdravo jesti. Ali si na bolniški ali hodiš v službo? Ker stres je pa tudi glavni povzročitelj cisokih cukrov. Vse bo o.k. boš videla.

Kaj se javi kako si opravila.

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 684
10.6.2009 13:26:09   
digi
UUUU nove sladkice..... Uh se veselim, kot da bi bilo to kajdobrega haha..... bo vse ok, nič sekirat, cuker tudi kdaj poskoči, v mislih je treba le imeti idejo, da gre za zdravje otroka in potem vse gre... čim manj stresa, bolniška pa bo... PDC, cel dan si tam, dobiš hrano in ko opravijo vse preglede, greš domov... tam nekje po drugi, včasih prej, včasih kasneje..... No grem... sem na šihtu...... ajde

(odgovor članu Nova0212)
Neposredna povezava do sporočila: 685
12.6.2009 13:38:19   
Tretjinka
sploh nevem kam pisat, ker sta 2 temi na to temo odprti user posted image  al nista isti??? user posted image

no, jaz sem s testiranja...za1x sem fasala "le" dieto....mi zna katera malo pomagat pri teh cifrah??? me zanima, če je full hard??? user posted image  na tešče sem imela 4.5, pol sem spila 100 g glukoze, po 1h sem imela 9.2 user posted image , po 2h 8.8. user posted image , sem pa bila po tej hudi dozi glukoze, vse do 11-30 brez jest, pa mi ni čist nič falilo user posted image user posted image user posted image

ah! user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 686
12.6.2009 14:12:05   
Tretjinka
aja, pa GKpp??? kaj je to? sem imela 5,1%

Neposredna povezava do sporočila: 687
21.6.2009 8:15:12   
digi
Tretjinka pojma nimam kak bi naj bilo, ampak menda je končni sladkor nekoliko previsok, ker bi se takrat že moral spustiti po moje pod 6,1, ampak jaz imam tip1 in nimam pojma kako je s temi testi. Tudi kaj je GKpp ne vem, ampak predvisevam, da povprečje med tem testom, ker "povprečje zadnjih treh tednov ima drugačno oznako.... hm nisem tii kaj bila v pomoč..... žal.....

Neposredna povezava do sporočila: 688
21.6.2009 8:50:52   
mancy137
hej hej,
tretjinka, menda naj bi pp pomenil post prandialno, kar pomeni po hrani???? kdaj pa so ti to zmerli? mal pa so enote čudne, kar v % se ponavadi meri glikiran hemoglobin, ki pove povprečje cukra za zadnje 3-mesece....

jest sem mela v petek kontrolo, HbA1C je bil 6,1%. bravo jest! user posted image  no, sej k bom sla čez par dni v službo in si že predstavljam, da bo eno samo norenje in stres.user posted image   bi najrajš šla kar na ene tri porodniške skupi... hehe.. .pa ne gre tko hitr...
mi je kar malo hudo, k bo treba it, in mislm da ta mali to kar čuti, ker se je zadnje 2 tedna začel ful po meni obešat, pa me sploh noče spustit če kam grem...

lepo bodite!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 689
24.6.2009 14:59:08   
Tretjinka
heej......sem uspela razvozlat in zdaj razumem, da se tu zbirate nosečnice in mamice, ki imate sladkorno....ne pa gestacijski diabetis....
ma jaz bom kar vam zastavila še eno vprašanje, ker mislim, da ste ravno ve ta prave strokovnjakinje, ko se gre za te zadeve....
zanima me, če veste, ali lahko plodek že od začetka bolj hitro raste na račun neurejenega cukra?? danes mi je namreč G potrdila, da sem noseča 1t več kot sem mislila....mi je pa to malo čudno, saj čutim svoje ovulacije...user posted image ...je možno, da je v 10 oz 11 tednu že večji na račun mojega cukra, ki pa niti ni bil tako zelo dramatično visok??

HVALA VAM!!!!

lepo bodite!

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 690
25.6.2009 20:01:40   
digi
Hm tretjinka, ma to je vse tako na približno še zdaj. Zdaj boš imela nuhalno in takrat ti kao določijo zadnji točni PDP.... Sicer pa.... nič skrbet, saj če ti kaže kao večji plodek še ni tako krize, bolj je kriza, če ti bi kazalo premajhen plodek.... za zdaj... bo bo.... ja smo sladke tukaj večina, sprejmemo pa tudi začasno sladke.... z veseljem ;)

No da povem, moj je včeraj zmagal. Zadnji šolski dan in se ga gre kmete tako nadeva, da razbije avto v totalko... še čudno, da je živ.... še bolj čudno,d a mu nič ni..... sem jezna kot ris..... se že od včeraj samo derem.... je mali šel kar h babi..... user posted image

Ajd

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 691
27.7.2009 15:40:39   
zvezdicaa
Pozdravljene vse sladkorčke.Sem preletela na hitro in že dobila kar nekaj informacij.  Stara sem 31 let in sva se s partnerjem odločila za otroka. Diabetes tipa 1 imam že 21 let. Sem na penih in imam GHbA1c od 6-7. Imela sem nekaj težav s ščitnico in holesterolom, vendar sem to odpravila in nimam dodatnih zdravil več. Imam pa odpor in strah do inzulinske črpalke, zato me zanima če se da s peni lepo obvladovati nosečnost. Pikanje mi ni problem. Zanima me tudi kako je s senzorji za merjenje krvnega sladkorja, ker imam ponavadi višje cukre predvsem ponoči.
Hvaležna vam bom za vsak nasvet, ker sem se dolgo časa odločala za zanositev, predvsem zaradi strahu, da bi bilo z otrokom kaj narobe (očitno sem preveč brala literature in videla samo slabe stvari) Sem čisto " frišna" na tem področju, zato bom verjetno imela kaj nekaj vprašanjuser posted image No trenutno skušam cukre spraviti pod 7 potem pa veselo na delouser posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 692
27.7.2009 22:20:17   
mancy137
hej zvezdicaa, kar pogumno naprej! user posted image user posted image user posted image tud jest sem na penih, bila tudi celo nosečnost. tomažička ne menja kar vsakiu, če le nimaš preveč pa prehudih hip in če so seveda cukri ok. čeprov se mi pa zdi, da smo take (bile) bolj v manjšini...itak pa so v prve 3-4 meseci prnizki cukri problem, to boš opazila že par dni po začetku nosečnosti user posted image user posted image (mogoče še preden ti bo kakšen test potrdil user posted image  ). tko je blo pri meni, so se mi glih ponoči začele hipe, nikol prej nism mela probelmov...
katere senzorje misliš?

napiši še kej, da se bo tuki mal več dogajal. 
kaj pa ostale user posted image ? kako rastejo bušiji?

lp

(odgovor članu zvezdicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 693
28.7.2009 21:24:26   
zvezdicaa
Gre za senzor za neprekinjeno merjenje sladkorja skupaj s pripadajočim oddajnikom v količini 40 senzorjev in oddajnik. Sem našla tole novičko in zdej raziskujem malo, pa me zanima, če ima katera s tem že iskušnje.

POENOTENO STROKOVNO STALIŠČE (1. točka):
Senzor za neprekinjeno merjenje sladkorja skupaj s pripadajočim oddajnikom v količini 40 senzorjev in oddajnik se v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja odobri:
- otrokom, ki imajo sladkorno bolezen tip 1, do zaključenega procesa razvoja centralnega živčnega sistema v starosti 0 do dopolnjenega 7 leta;
- vsem nosečnicam s sladkorno boleznijo tip 1 v času nosečnosti, ob tem,da se po potrebi nosečnici za obdobje nosečnosti dodatno posodi sprejemnik meritev, če ta ni vgrajen v tehnični pripomoček, ki ga zavarovana oseba že ima;
- osebam s sindromom nezavedanja hipoglikemije in hudimi hipoglikemijami, ob tem, da se zavarovani osebi odobri sprejemnik meritev, če ta ni vgrajen v tehnični pripomoček, ki ga zavarovana oseba že ima.

Sprejeta nova pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja naj bi bil torej sprejeta septembra, na 1. jesenski seji ZZZS.

A mogoče katera kej več ve o tem?

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 694
30.7.2009 19:28:50   
mancy137
ooo, tole je pa novo. za otroke do 7.leta sem vedela, ne pa da bodo odobrili tudi za ostale -nosečke torej. najboljš da vprašaš svojega diabetologa ob priliki.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 695
6.8.2009 12:13:51   
digi
Hoj hoj....

Uf zvezdica ti pa si že veterankauser posted image Mormo tud malo heca vnest v naše živlejnje jeli?! heheh No črpalka je ena super zadeva, prav tako kot so super peni..... eno ma eno prednost, drugo drugo.... Senzorji..... jah, si pač na črpalki potem.... jaz imam črpalko paradigm 712 in zaradi hip sem klicala na zaloker kako in kaj.... bi full mela črpalko to z možnostjo stalnega merjenja sladkorja in ki se kar sama izklopi itd... no..... ampak.... hjo.... 2800 črpalka - moja se namreč ne da nadgradit, vsak mesec cca. 250 eur plus na pol leta do leto nov oddajnik ali nekaj.... v glavnem ni variante.....

če imaš možnost it na črpalko idi, ker drugače je draga kak hudič..... pol pa boš vidla, če ti bo ugajala.... morda nekoliko zgrešeno razmišljanje, vendar sladkorne si nismo same izbrale..... je nesramno noro, da bi vrgle tolk denarja ven, potem pa ugotovile, da to ni za nas.... a zavarovalnice pa bogatijo..... No, morda me bo kdo popluval zdaj, vendar na žalost je tako.... lahko bi imeli tudi črpalke na probo na primer.....

No grem.... imejte se

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 696
11.9.2009 9:54:00   
zvezdicaa
Ojla!
Danes sem naredila test user posted image .

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 697
14.9.2009 20:04:49   
mancy137
ohooo, zvezdicaa, čestitke! pogumno naprej!
zdej pa hitro na bolniško da paziš nase, pa čimprej se najavi v Lj pri Tomažički in Sketljevi.

pa še malo poročaj nam, na RR, kaj se ti dogaja.

papa

Neposredna povezava do sporočila: 698
14.9.2009 20:08:48   
zvezdicaa
Ah, očitno sem bila prehitra, ker ko sem včeraj naredila test je bila samo ena črtica in danes sem ponovila in spet ničuser posted image . A se je kateri že to zgodilo? No menstruacija mi pa zamuja, tko da zdej pa ne vem kaj naj si mislim user posted image

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 699
17.9.2009 14:23:29   
mancy137
jest pa mislila, da user posted image  pomeni, da si že  user posted image ...
par dni še počaki, pa probi spet test naredit...al pa bo user posted image   kar sama prišla,  z malo zamude... al si vse to že naredila, pa še zmeri nič? no, povej, kako se bo izteklo...vsekakor držim pesti ;)))

papa

Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?