|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice
29.11.2006 8:40:12   
crci06
Dobro jutro user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
29.11.2006 8:50:38   
Shorty_
Dobro juitro tudi zmoje strani, zdej pa šibam na pregled in se tipkamo kasneje edino če me pošlje v porodnišnico (verjetno ne) se ne bom javila.

Lep dan babuškeuser posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
29.11.2006 8:58:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: manetka
UZ je bil pa moj zadnji v 28 tednu, tako, da nimam pojma kakšno je stanje... Uhja mah mene malo skrbi vse skupaj.... Predvsem ker je bila moja G. bolj skromna pri pregledih in UZ jih.

Moj_moj mene na zadnjih treh pregledih ni pogledala nič spodaj, mislim pa da bi nas na zadnjem ginek pregledu osebni ginekologi morali pogledat,

Eh, manetka, v KR je vse razpuščeno. Jaz sem bila v petek pri Gregoraču, ker ni bilo moje G, in se je ful razburil, zakaj od 30. tedna nisem bila več na UZ. Pa sem morala it lepo še 1x, čakat eno uro, zato da me je potem v (dobesedno) 5 minutah odpravil z besedami: vse OK, zdej samo še čakamo user posted image

Ginekološko pa je mene tudi v 1. nos. moja G zadnjič pregledala tam nekje v 10. tednu. Niti mi ni delala amnio. No Gregorač me pa v petek je, pa napotnico za amnio mi je tudi dal. Ampak jaz sploh ne vem, če bom šla. Amnio delajo itak samo še v KR, a veš ti to? user posted image

(odgovor članu manetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2803
29.11.2006 9:22:11   
manetka
Ja Meta sem res ugotovila, da je amnio samo še v KRuser posted image  Bogvedi zakaj a so tok staromodni?

Mah jaz jo imam ta petek-na PDP, pa kar malo upam, da bi se mi porod že sam sprožil do takrat, da bi šla v petek lepo samo rodit pa fertik.... to je moja pobožna želja, hmmm sam lahko ostane samo pri želji, ker se mi je šraufanje čisto umirilo no razen danes me je ene parkrat na rahlo zvilo kot ena prebava...

Jaz sem v prejšnji petek čakala na izvid od CTG celo debelo uro, pa itak naredi vse babica zdravnik samo podpiše... medtem ko sem čakala sem videla kako so lepo kofetkali in čvekali tam pred porodno kjer imajo eno sobo, da se zbirajo... Potem je pa prišel en mlad zdravnik in jih je razgnal, a bomo kej delali al sam čvekali pa se jih je kar precej ven usulo, jaz sem pa potem kmalu dobila nazaj od CTG-ja.

A je danes spet katera ušla rodit?

LP

pa smo trije

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
29.11.2006 9:24:13   
frufru
Evo mene s pregleda. Spet brez UZuser posted image , se drži pravil (2UZ) kot pijanc plota, kile so +15, S/F 37, CTG pa kot Panonska kotlina, brez enega samega popadka. CTG od user posted image  pa kot Julijske Alpe, ker je skakalo in se premikalo kot za stavo. Komentar moje G. Očitno se dobro počuti v trebuščku pri mamici. Naslednja CTG mam v petek na PDP in v ponedeljek, če bomo še v enem kosu.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
29.11.2006 9:35:19   
Vilma
Punce ne se toliko sekirat zarad UZ in tega, ker vas ne pregledajo vaginalno.
To samo pomeni, da je z nosečnostjo vse ok. Vem, da bi rade vidle svoje
malčke, ampak itak jih bomo kmalu user posted image

Jaz sem tisti, kontra primer, ko mi ginekolog vsakič, ampak res vsakič naredi UZ. Naj vam povem, da mi jih je do zdaj naredil devet, v nedeljo me čaka nov. Zakaj? Ker zdaj sumi, da je naš mali nehal dobivat hrano od mene. V 14 dneh mi namreč trebušček ni dovolj zrasel, glavica in stegnenica pa sta normalni. Vam povem, da ne prav skrbi, kaj bo v nedeljo user posted image
Skratka nikoli ni dobro. Al maš premalo al pa preveč user posted image  
No sem vas samo hotela potolažit upam, da mi je ratalo. user posted image

Kar pa se tiče vaginalnih pregledov, jih pa ginekologi raje ne delajo, ker ti s tistimi "palicami" lahko sprožijo odprtje. Mislim, da ginekološko pregledujejo zaradi dolžine materničnega vratu (pri meni je bilo to 1X, pa imam dve konizaciji za sabo), če se testirate za streptokok bakterijo in čisto na koncu, ko CTG že kaže popadke, ko ginekolog preveri, koliko cm je nosečnica odprta.

Uf sem naložila, upam da imam vsaj prav user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
29.11.2006 10:19:07   
lidijat
Pozdravljene souser posted image ! Sem precej nova na RR, pa sem se končno opogumila, da še jaz napišem nekaj vrstic med decembrčice (čeprav jih je vedno manj-november vam je res všeč).

Najprej čestitam vseh novopečenim mamicam in očijem na RR!

Res me zanima, kam hodite na preglede, da vam delajo CTG-je pred PDP, pa toliko UZ-jev. Jaz obiskujem zasebno ordinacijo (no, saj po večini so samo še te) in sta mi pripadala dva UZ-ja (na začetku nosečnosti in v 22.tednu). NS verjetno plačaš povsod, potem mi je na mojo željo v 32. tednu samoplačniško opravil UZ. Ta UZ v 32.tednu je včasih krila zavarovalnica (sem rodila pred 6.leti in je bil brezplačen), sedaj je pa odvisen od finančnega stanja user posted image . Pa saj ni velik tistih 7-jurjev ampak očitno za zdravstvo ogromno, ker nam ga ne krije.

Kar se vaginalnih pregledov tiče, naj jih ne bi opravljali do PDP-ja, pri meni je bilo tako, da so po PDP-ju vse nadoknadili s pregledi pa se še zmer ni nič zgodilo, na koncu se me je pa usmilila dr. Blejčeva v Ljubljanski porodnišnici in naredila UZ, kjer je ugotovila, da sem brez plodovnice in horuk na oddelek pa vaginalete, no pa smo po mukah spravili naše dete ven, ki je zdaj že v 1.razredu (rodila sem prvič 15. dan po PDP-ju).
Skratka, itak vem, da bom med januarkami pristala (PDP 28.12.), čeprav sem ginekologa rotila, da mi termin poroda res določi kot je treba in ne kr neki kot je bilo prvič.

Sorry, ker sem tolk zatežila, sem danes v takem spalno-težilnem user posted image  razpoloženju.

Lep dan vsem!

Lidija 

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
29.11.2006 11:07:36   
vampirka
Dobro jutro souser posted image ...malo za "reminder" user posted image :
user posted image
03.10. Zasanjana, user posted image  Aleksej user posted image
27.10. Ženkica, user posted image  Kaja user posted image
24.11. Tintara, user posted image  Nadja user posted image
26.11. Emamair, user posted image  David Llewelyn user posted image  & user posted image  Luka Griffin user posted image
28.11 Supermami, user posted image  Tilen user posted image
22.11. Naja3
01.12. Manetka, user posted image  
01.12. Shorty, user posted image  (Nika)
01.12. frufru (presenečenje, za ime še ni konsenza)
02.12. Pikanogavička
06.12. sabini
13.12. Severnica77, user posted image (Leo)
15.12. Petri85
17.12. Meta,  user posted image  ali user posted image  (Neža ali Matija)
17.12. Vilma, user posted image  (Jaka user posted image
17.12. R1ta, user posted image  (Ana)
20.12. Pika30, user posted image  (Ajda)
20.12. Barbk, user posted image  (Manca)
21.12. Vampirka, user posted image  (Laura)
21.12. Moj_moj
28.12. T_t_y
28.12. lidijat, user posted image  (Sara ali Eva ali ... )
31.12. London_paris, user posted image

Naja3, Manetka, Shorty, Frufru, Pikanogavička...drvite proti cilju user posted image in kmalu boste user posted image ...

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
29.11.2006 11:49:55   
crci06
Dobro jutro še enkrat!
Sem vedela, da se likanje od 7.00 ne bo dobro obneslo. Še dobro, da imam parni likalnik in ker full uporabljam paro, jo hitro zmanjka... Pol pa jaz lepo ohladim likalnik, preden se lotim naslednjo rundo :)
Prvi zajtrk je bil zeloo dober, dzaj se bom pa skušala malo zadržat :) Upam, da mi uspe.
Itak je pa čas kosila - to je pa luksuz, če si sam doma :)

Glede vaginalnih pregledov se jaz ne sekiram toliko, samo omenila sem jih... PA veste kaj je še zanimivo?
Naša G po novem pravi, da ne smejo več pisat napotnic za rešilca v naprej, da pokličeš takrat v dežurno in ti pol dežurni G napiše....  Sicer še zdaj točno ne vem, kam naj bi poklicala, če bi bilo kaj ... verjetno se zmeniš kar mimo 113. Tud prav. No, saj, kakšen prevoz bom že našla, če pa ne, se bom pa sama peljala, če bom imela avto user posted image

Skratka, pri pregledih me je presenetilo samo to, ko so povsem rutinsko rekli: se vidimo čez 14 dni, jaz pa kot nosečka pa to valda takoj prekalkuliram, da je to 7 dni pred rokom! In da marsikatera takrat že rodi...
Mogoče se me pa hočejo "znebit"? user posted image

Pa še en komentar sem dolžna: previjalna podloga je iz BC, takrat, ko sem jo jaz kupovala, je bila od BebeJou samo taka barva, vse ostale ta velike so bile bolj grde...  Je pa res, da sem bila v KR, kjer je meni BC kar nekaj... Čez 14 dni sem v LJ videla še full barv. Ampak, ajde, saj barva sama ni tolk važna. Men je všeč. Pa pikici bo tudi, sigurno :)

Lidijat, če boš pridna, te sprejmemo med decembrske decembrčice :)
Vilma, kaj to pomeni, da bebi ne dobi hrane pri tebi? Da se pripravlja na porod? Da je že dovolj velik? Sigurno bo vse OK!

Zdaj pa počakat naslednjo trolo, da se vrne Shorty :)
Al mislite, da jo bodo obdržali?  Pomoje ne, dons je tak lep dan, se bo šla še malo ven šetat...

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
29.11.2006 11:58:40   
r1ta
Pozdravljene!

Najprej naj vam malo na dušo pihnem glede UZ, vaginalnega pregleda in CTG-ja. Saj vem, da sem si sama kriva, da sem se odločila roditi v NL in se tako odrekla slovenski zdravstveni oskrbi, toda naj vam še enkrat povem, da jaz nisem do zdaj imela nobenega CTG-ja in nobenega vaginalnega pregleda, za dva UZ sva morala plačati oz. sta bila prostovoljna (nuhalna svetlina in 4D), torej sem imela uradno le tri UZ, pa še to čisto na začetku. Hvala Bogu, da sem bila vmes v Sloveniji in sem šla k svojemu ginekologu, ki mi je naredil vaginalni pregled in UZ, da me je malo pomiril. Res je, da sem imela prejšnji petek spet UZ ampak je bilo tako na hitro, da jaz nisem nič kaj veliko videla, pa če vam po pravici povem mi ni bilo veliko do tega UZ. Zdaj itak je kar je... Punce, ne se sekirat, vse bo vredu. Če vam ne delajo vseh teh silnih pregledov pomeni, da je vse v mejah normale!

Potem pa vas moram še vprašati če še kaj spuščate? Jaz sem danes stopila izpod tuša, se obrišem in se mi spet tako zajetno pocedi po nogah. Če se ne bi to zgodilo že enkrat prej bi bila sigurna, da je plodovnica. Jaz pa res imam vsak dan nekaj na repertoarju. Kolikor je prvih 7 ali 8 mesecev nosečnosti potekalo tako, da skoraj nisem vedela, da sem noseča, toliko me zdaj telo na to prav močno opozarja user posted image . Pa ne vem ali je samo pri meni tako ali pri drugih tudi. Se mi že zdi, da kar naprej nekaj jamram in se pritožujem. Jaz bi že kar šla rodit!

Lep dan vam želim!

R.

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
29.11.2006 12:14:02   
lidijat
moj_moj, hvala za sprejem med decembrčice user posted image ! Bom pridna in se vas držim, da mi ne uidete! Bo pa itak dete odločilo oziroma strokovnjaki v porodnišnici. 

LP
L.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
29.11.2006 13:42:34   
Strawberrie Cherrie
Ojla punce in naša nova decembrčica...user posted image user posted image
Moj_moj: upam, da ne boš huda, sem se potem, ko sem vidla kok fajn zgleda pri teb odločila in naročila zelenegauser posted image ; sicer mam na razpolago 2, ampak mislim, da bo tale kr tapraviuser posted image Pa FUL NISO DRAGI!!!

Vidim, da na polno razpravljate o UZjih -> jaz sem jih imela 7; zadnjega prejšni teden v petek; je pa res, da sem bila prvič pri G šele v 10tednu (imam pa tudi privat G)...in potem kar NS, eden vmes in morfologija...pa enga paničnega, ker me je jajčnik ful bolel, ostali so bili pa bolj tako 5minutk pa čao...je pa res, da sem do zdaj imela že 2 CTGja - in me je kar malo strah, čeprav je G prejšni petek rekla, da je user posted image sicer malo velik, ampak da se normalno debeliuser posted image , razvija, plodovnica je pa daleč od zrele...aja, pa pogledala mi je kje se nahaja popkovina in da se ne bi ovila mu kje okoli glavice - vse je BP, ampak jaz imam v petek spet CTGuser posted image user posted image ; ok, pa naj bo, upam, da je to samo zato, ker sta z mojo mamo prijateljici in mi gre malo na roko. Vaginalno sem bila pa pregledana v 10tednu in potem nič...

Frufru: jaz se ob tvojih postih vedno tako nasmejimuser posted image user posted image user posted image

No, da se pohvalim in povem, da mi je uspelo v 5minutkah pojest Milko in to po kosilu (še sreča, da sem jedla samo solato in mlinceuser posted image user posted image ); se mi pa zdi, da mam še kar nekaj prostora za kakšen twix user posted image user posted image

Sedaj grem pa likat....nimam pa te sreče, da bi imela parno likalno desko + likalnik za stotisočuser posted image ; ima pa moja mama, in res je ZAKON! Tko da upam, da si jo bom kmalu privoščilauser posted image user posted image ; sem ugotovila da je likanje nujno breme in da se ne morem temu izognit...je pa vsekakor boljše likat z neko kvaliteto, se mi zdi, da je vse skupi kr drgač zlikano, kot pa z nekim poceni likalnikom....
In še vedno me čaka 1 pralni stroj belih cotk za user posted image - tetra plenice, krpice in te stvari...user posted image

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
29.11.2006 13:44:19   
r1ta
Aja, pozabila sem vam povedati, da smo se v soboto odločili za eno posteljico, ki jo bo kupila tašča, danes pa me kliče moj dragi, da je čakalna doba na posteljico 14 tednov, torej 3 mesece in poluser posted image . Pa toti nizozemci niso normalni, vam povem! Stole čakama že pol leta! Meni se bo sfuzlalo! A ko sem pa pritiskala da bi posteljico čimprej šli izbrati, predvsem dokler sem še jaz dokaj pokretna, so pa vsi bili pametni, češ da je še čas... Zdaj ga pa naj imajo! Ampak prvič ko mi dete pokaže nezadovoljstvo s košarico grem v Ikeo in kupim posteljico. Pa saj ne vem no... A bo košarica dovolj velika za trimesečnega otroka če so njene dimenzije 70x35?

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
29.11.2006 13:55:54   
Strawberrie Cherrie
Pomojem bo ti šlo ravno na tesno, ampak bo šlo skoziuser posted image user posted image Tako je moje mnenje...če pa veš, kdo je proizvajalec posteljice pa počekiraj malo na netu, mogoče pa jo dostavlja tudi kakšna ONline trgovina - te imajo ponavadi rok dostave okoli teden dni...

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
29.11.2006 13:59:08   
Anonimen
Pozdravljene decembrčice user posted image ,

Sama sem sicer novembrka,... ampak je vse kazalo, da bom pristala med vami user posted image  (sem bila že kar malo paničnauser posted image ) ,... no pa sem vseeno ostala zvesta novembrkam.

Želim vam vsem, da čimhitreje stisnete k sebi svoje zakladke, čimmanj boleče in čimhitrejše porode vsem!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2815
29.11.2006 14:40:45   
crci06

Lidijat, če boš pridna, te sprejmemo med decembrske decembrčice :)

Hej, lidijat, poudarek je na DECEMBRSKE decembrčice...  med decembrčice smo te itak že sprejele, je pa res, da nove članice sprejemamo samo še kakšen mesec, pol bo pa za letos vlak odpeljal user posted image

da se še jaz pohvalim, da sem uspela v 5 min pojest 3 hruške viljamovke :) sploh nisem vedela, da se še dobijo...njami...

R1ta, Košek bo pa pomoje dost velik za 3 mesece, saj je glih v temu fora koška, da so od začetka še bolj na tesnem, kot v maternici in da nimajo cele ta velike posteljice. Zato jim punce tudi malo zagradijo posteljico, če iamjo to 70*140. Men se zdi, da se prva nevarnost pokaže, ko se dete začne okrog obračat in oprijemat opore...  Pravijo, da še dolgo ni dovolj močan, da bi sebe odzignil... samo ne želi si zapomniti dneva, ko se prvič odzigne na ta način, da ti nekje dol pade... nikol ne moreš vedet, če ne bo glih dons...  tako nekako se mi zdi, da smo slišale v MŠ - glede posteljic in glede tega, da ne sme bit nikol npr. sam na previjalni....

London_paris_ valda da ne bom huda, če kupiš enako podlogo, kot jo imam jaz! :) To je prej pohvala zame, da sem dobro izbrala :)  Samo si pa malo pozna, jaz jo imam že od poletja :) (podlogo namreč, leseno konstrukcijo pa kot veste od prejšnjega tedna)...  Uf, ja, jaz bi tud imela parno likalno desko in likalnik... imam pa obični likalnik za 20.000, ki tud daje od sebe paro.... da ne bo kakšne pomote....  Pa saj za bebice likamo samo zdaj od začetka, pa ja ne bomo vsake žehte vse prelikale??  Pomoje je to potrebno smao, ker ej zdaj vse novo, pol pa če vržeš v sušilca in mogoče 2x na hitro potegneš z likalnikom, je čist OK. Raje dam 100.000 za sušilca, kot pa za likalnik. Čeprav fantove ta lepe službene uniforme so pa user posted image , samo pa baje tud čistilnica stane nekih 300 SIT za stajco al kolk že...  Vsekakor čez pol leta ne mislim več čisto vseh bebi cunjic likat....

Matejka81, ti bi pa že skoraj težko počakala na december, kajne? Verjetno dalj kot konec tega tedna ne bi čakala.... vseeno pa lepo, da nas spodbujaš! Upam,d a se imata s tvojo Zalo kar se da lepo!

Še vedno pa čakam Shorty???

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2816
29.11.2006 14:58:49   
lidijat
Sem razumela DECEMBRSKE decembrčice, si prav želim, da bi bilo tako. Še boljše bi bilo, da sem že za Božička doma - ja, sanjam, vem. 
Čeprav sem že 1x rodila, nisem prepričana, če bom vedela kdaj je pravi čas za iti v porodnišnico, ker so meni prvič sprožili porod z vaginaletami.  Po šestih letih je skoraj tako, kot da si prvič user posted image .

Kar se tiče košarice in malih dimenzij bo kar res, da je primeren tja do 2-3 mesecev. V porodnišnici so tudi take male posteljice kaj pa vem okoli 70cm*30cm, da se otrok počuti bolj varnega, ker ima v zadnjih mesecih do rojstva vedno manj prostora v bušiju, potem ga pa damo kar naenkrat v posteljico 140*70,...

LP
Lidija

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
29.11.2006 15:12:17   
manetka
Madonca madonca, jest sm čist zmatrana dones, user posted image  že cel dan rogovili po trebuhu, da me kar boli vse. kolcal je pa tudi danes sigurno že 5x.  Hmmmm so rekli, da se pred porodom umirijo hja če je tako potem mi še ne kaže nič za rodit...

SHorty se res še ni javila, Naja3 se mi zdi pa tudi ne?   A sta zdej mogoče kr obe pobegnle?

Moj_moj a maš enako podlogo kot jaz na previjalni? Ker firma, ki si jo napisala je enaka? Uno s kužkom?

Jaz sem ta drobne pripomočke kupovala v Avstriji od te firme Babeyou, potem sem bila pa full vesela, ker so pri nas imeli še enako podlogo. Zdejle sem pa gledala na internetu, da je  cela kolekcija no samo za kupit je nism videla nikjer cele, mi je pa všeč in bi imela še ta druge stvari.... da bi mi čist vse skup pasalo, ker sem manijak kar se tega tiče.... mi je full lepo, če je vse v istem stilu.

Vampirka ja drvimo proti cilju, upam, da bomo na cilju na ta pravi časuser posted image , si  napisala kot, da si nas dala v kuverto in odposlala zdej pa ziher pride pošta v petek, če se ne bo kje zabasalauser posted image user posted image user posted image

Mene pa danes spet prebavne motnje mučijo, se mi zdi, da sem skoz na dežurna na WC pa ne vem al od tega ker me res ves čas danes buta al je kaj drugega...

Matejka hvala za vzpodbude, upam, da bo šel tvoj zadnji stavek v božja ušesauser posted image

LP M.

pa smo trije

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
29.11.2006 15:19:58   
frufru
Še enkrat dobro jutrouser posted image . Nisem ponoči spala, pol pa podnevi nadoknadim. Da ne bo če ta malo zamenjalo noč in danuser posted image  
London-paris hvala, se trudim, da boš res rodila prejuser posted image user posted image user posted image . Samo moraš bolj definirat za kateri praznik boš doma. Zdaj grem pa jest žgance drobljance. Mi jih je mtka prineslauser posted image . Je pa res fino, če kdaj ni treba kuhat.

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
29.11.2006 15:56:00   
Zasanjana
Živjo frajle!user posted image

Sem mislila, da me bo pričakala novička, da sta Shorty ali pa Naja rodili, pa ni še nič.Nič hudega...
Moj_moj in Petri, jaz bi tud za gesla prosila, da si ogledam vajine slikce.Hvala.
Lidijat, dobrodošla med nami, pa kar decembra se drži!

Punce drage, tudi jaz želim vsaki izmed vas nepozabno, čimlepšo in čimlažjo porodno izkušnjo ter pridne in zdrave bebice!Bom navijala za vsako posebej.user posted image

Midva z Aleksom sva imela pa danes športni dan.Dopoldne je bilo sončno in sva se odpravila na en dooolg špancir.Njega sem popokala v voziček, si nataknila rolerje in sva šibala v en park, ki je oddaljen kar ene 3,4 kilometre.Tam sem našla prav en lušten kotiček, kjer ni žive duše in sem Aleksa lahko diskretno podojila, potem pa sva šibala naprej na tržnico, kjer nama je branjevka rekla, da izgledava luštno!user posted image

Takole, kosilo je skuhano, tla so pomita, posesana, posteljnina zamenjana...Zdaj grem pa kakšno pecivo spečt, ker imamo najavljene ene obiske...

Uživajte v sončku!user posted image LP!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
29.11.2006 16:11:16   
Strawberrie Cherrie
Uf, danes smo pa pridne v pisanju, skorajda vse smo se že javile, razen Naje3 (ki se ponavadi samo ob vikendih - držim pesti zate Naja, da priguraš do petka in 1.decembra) in shorty 8tudi ti MORAŠ malo še počakati - pa hitro se javi in nam sporoči, kaj so ti povedaliuser posted image )
Matejka81: Lepo, da si prišla pogledat malo med decembrčice; bi nam lahko za 'lušte' prilepila kakšno slikico Zale, ko je tako lepa princeska - sem gledala tudi na tvojem blogu - TOTALNO DOBRE ADIDASKE IN KAPICO ADIDAS je dobilauser posted image user posted image ; prava mala osvajalka srcuser posted image bo user posted image user posted image
moj_moj; vsekakor smo v nosečnosti ugotovile, da se v 5minutkah da dosti pojest user posted image MNJAMI ; glede likalne deske na paro - juj jaz moram toliko teh službenih oblek od mojga zlikat in morajo bit res tko fajn zlikane, da bi si jo naraje že kar jutri nabavla - mi je pa ful žal, so menda v hoferju imeli nekaj mesecev nazaj od ****herja tole desko z likalnikom vred za 25tisočuser posted image ; znižano ob otvoritvi Hoferja v Prevaljah...smo zamudiliuser posted image
manetka: Mislim, da ima moj_moj tjulenčka, vsaj jaz sem naročila zeleno s tjulenčkom, tista roza njena mi je pa popolnoma identična moji, razen seveda v barvi...
Frufru. Ful hvala, upam, da se boš še naprej - ampak pazi, da ne bom rodila pred 20 - mam še določene stvari za postorituser posted image
Zasanjana: Lepo, da se nam malo javiš...joj, komaj čakam da bomo tudi mi zapeljali našega quinnya po cestiuser posted image user posted image

No, da vam se zaupam kaj sem odkrila - sem brisala prah, in imava z D en del omarice v katerem imava vedno kakšen vinček, pa mogoče whisky, pa kakšne borovničke - tko da je nekaj vedno pri roki, če pridejo kaki obiski. In brišem prah - ter najdem, kaj vse si je naš kmalubom očka nakupil za pijančevanje ob rojstvu otrokauser posted image - 2x Jack daniels, konjak, in zgleda mu je kolega prinesel še 2 vodki direkt iz ukrajine...tiste 40% BLJAKuser posted image -> sem mislila, da bo tole samo enih par dedov pilo, ampak zgleda da jih bo kar več, če še prištejemo, da verjetno bodo spili še kakšno pivouser posted image
Seveda se moram že sedaj malo živcirat, kajti v bolnici pomojem ne bom imela časauser posted image
A vaši gospodje se kaj pripravljajo na veselo novico?user posted image ?user posted image

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
29.11.2006 17:24:53   
crci06
ja, no, tjulenčka imam na previjalni!!!

Že cel dan razmišljam, kaj je že to za ena žival, pa ni delfin, pa ni mrož....

bravo jaz! Pa ravno jaz, k tolk rada hodim v ZOO.

Zasanjana, ti si pa tako lepo opisala, kolk si bila danes pridna.... Sem se kar malo zamislila, če bomo tudi mi 2 meseca po porodu tolk pridne....  Mogoče moraš take dneve malo bolj potiho opisovat, da ne bodo naši srčiji to brali...  hahaha, sej se hecam.  jaz itak upam, da bom čimprej dobra, ker cem že celo nosečnost prav zoprna če mi kdo kje kaj šari in bom verjetno znorela, če bom imela skoz moje pri meni...
Mah, ja, danes ni moj dan.
Poleg spanja in prehranjevanja mi je uspelo le it na 5 km sprehod, pa seveda zjutraj likat, pa mi vseeno uspe vmes še zoprna bit!!

Zdaj pa grem Linote odnest na pošto, pa čakat, da se mi napolnijo baterije za miško.
Je prav mučno po tolikih letis spet samo tipkovnico uporabljat. No, saj gre.

LP!

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
29.11.2006 17:32:18   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

ja, no, tjulenčka imam na previjalni!!!

Že cel dan razmišljam, kaj je že to za ena žival, pa ni delfin, pa ni mrož....

user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
29.11.2006 17:41:47   
Shorty_
Pokorno se javljam s pregleda.
Sicer sem še vedno me predvidenimi prvimi decembrčicami ampak sedaj je PDP uradno spet 11.12. in takrat imam tudi ponovni pregled, odprta sem še vedno 1,5cm, popadek na ctg-ju samo en, naša pikica pa veselo skače po maminem trebuščku. G je rekla sam da naj štejem gibe ker če jih ni 10 je to lahko znak da posteljica popušča in da bova najkasneje do 18.12 dve, da dlje pa ne bomo čakaliuser posted image  
Tko da ne boste se me še tolk hitro znebile. Lidijat dobrodošla in počakaj vsaj do petkauser posted image
Matejka81 lepo da si se malo spomnila na nas in hvala za lepe želje tebi in Zali pa veliko spanja in cartanja.
Naja3 nakasnej v petek se javi če si še v enem kosu drugače pa naj bo tako kot si sama želiš.
Prosim za popravek mojega pdp-ja na seznamu, hvala.
No napišite še kaj aja pa petra in moj moj jz bi tudi geslouser posted image

Mejčki te se jz se grem pa stiskat k lubiju ki komaj čaka da bo očka,
aja glede žurke ob rojstvu pa se jz zelo mirna saj moj skoraj nič ne pije in mislim da bo tudi tisi dan vse v mejah normale!

čaw čawuser posted image  

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
29.11.2006 19:15:49   
Barbk
Čer bejbike,

tudi jaz sem še tukaj.Ctg ne kaže še kakšnih premikov.No špikanje v fifiki je posledica tiščanja naše pupike. No G je še pripomnila, da se ji zdi, da se je buško že malce spustil, da pa to ni noben pokazatelj bližanja poroda. Danes ne bom nič kaj več čvekala, se grem še mal stiskat k mojemu user posted image . Bom drugič bolj pridna, obljubim.Držte se babuške...Kaj dogaja kej pri Naji-a ni šla danes na pregled v porodnišnico?Mrbit se pa kej dogaja....user posted image

Čavči,

Barbk

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?