neja
|
Anuš tudi jaz sem imela občutek, da mi bo prinčepesa zamerila, ker sem jo pustim jokat, ampak me je potem zjutraj vseeno lepo gledala . Beti1, vem za te sirupe, da delujejo na center za dihanje v možganih....mi je ped. tudi tako razložila kot ti, ampak ker je kašelj pri moji deci takrat, ko jih napade tako hud, ne pomaga nič drugega. In je rekla ped. da je tukaj pač treba pretehtat, kaj je za otroka bolj pomembno, da se pošteno naspi in dobi ta sirup, ali pa da cele dneve in noči kašlja, joče in bruha zraven (ker nam se to žal dogaja) in je potem vse še slabše, saj kašelj niti približno ni moker, ampak zelo suh in dražeč. Pri Neji še moramo biti posebaj previdni, ker je lani takšen čas imela bronhitis in do takrat Pholcodina še nikoli ni dobila. Dobila ga je enkrat po tem in ko je začela spet hudo kašljat, je dobila ta sirup, ki ji res edini pomaga. Je pa sreča, da ne kašlja pogosto in če že kašlja, ji ga ne dam kar tako, ampak počakam, če se res razvije hud kašelj. Pa tudi doza je samo dva-do tri dni zaporedoma pol žličke samo pred spanjem in ne tri krat na dan, kot piše na deklaraciji. Pri Jani pa je bil do sedaj kašelj tudi samo enkrat tako hud, da ni nič spala, ampak je samo jokala, kašljala in bruhala in je dobila Sinecod kapljice, ki pa so na srečo tudi pomagale, saj kaj drugega ni. Pri malo manj hudih kašljih si pomagamo z slezovim sirupom. Z Prospanom ne, ker je za izkašljevanje in ga pred spanjem naj ne bi dajali, ker sili na kašelj. LP
< Sporočilo je popravil neja -- 10.1.2007 12:22:15 >
|