beti 1
|
No zdaj pa vem, kako bo s šolo. Me je svetovalni delavec klical v šolo na dodaten posvet, ker so bile vse strokovne službe mnenja, da je naš fant več kot zrel za šolo, niso pa hoteli izdati odločbe v nasprotju z željami staršev. Na koncu sem se odločila, da umaknem prošnjo za odlog vpisa predvsem zato, ker bo v razredu v družbi vrstnikov, v vrtcu bodo pa povečini otroci vsaj 2 leti mlajši od njega in mu bo verjetno res dolgčas, pa vedno bolj opažam, da mu so mu tudi doma igrače dolgočasne, zanimivo mu je le reševanje nalog, raziskovanje,... Z legicami se že par mesecev ni zaigral, sam se sploh ne spomni več na njih. So nam pa dali možnost, da se, če se kaj spremeni v naslednjih 2 mesecih še premislimo. Pa še glede sošolcev smo imeli veliko srečo, v istem razredu bosta obe punčki iz vrteca in fantek, ki je naš sosed in se kar dobro razumeta. Vzgojiteljica, ki sicer podpira, da otroci ostanejo še eno leto v vrtcu, je Žigija opisala kot najbolj pridnega, delavnega, razumevajočega, čustveno in socialno zrelega v celi skupini. Opaža tudi, da se pri prosti igri že zdaj dolgočasi in si želi zahtevnejših nalog, kot mu jih lahko dajo. Glede na vse to je seveda mnenja, da bo z dodatnim letom v vrtcu več izgubil kot pridobil. Sem pa prvič slišala, da lahko gre otrok iz šole nazaj v vrtec, če mu res ne gre. Žaži: uživaj, pa veliko zadovoljnih oskrbovancev želim
|