fionaP
|
daaaaan marčice, bom kar med malico nekaj napisala... Včeraj sva bile z Nušo na cepljenju (šele zdaj, ker smo tistega ob letu prestavili zaradi noric). Bilo je ... glasno. In to že od vstopa v ordinacijo, ko še slečena ni bila. Komaj smo jo stehtali in zmerili - 85 cm in 11200 g. Cepili smo jo tudi, vse ostalo pa... Pri pediatrinji ni hotela sodelovat nič, samo po meni je plezala in se drla, kot bi jo iz kože dajali. In polulala me je po hlačah. Pomirila se je šele v čakalnici, ko pa je zdravnica pokukala ven, se je spet začela jokat. Boji se pa od poletja, ko smo ji dvakrat odstranili molusko. To je sicer ne bi smelo boleti, saj so jo prej namazali z anestetično kremo. Verjetno ji je šlo na živce, ker smo jo držali pri miru Saj drugače je zdrava in upam, da bo sčasoma pozabila na ta strah. Čez vikend smo bile punce same doma si je privoščil srečanje s sošolci iz gimnazije. Vsako leto se dobijo za vikend na eni planini in "obujajo spomine". Tudi takratni razrednik se jim pridruži. So bili pa sami fantje, da ne bo katera kaj komentirala V glavnem, zvečer mi je bilo dolgčas in sem prebrala ta zadnjega Harrya Potterja, je bilo fajn. Princess Mononoke: Hvala za pojasnila , spet nekaj novega vem. Slikice od Eme sem tudi pogledala, punčka je luštna, da je kaj. Tudi Nuši je všeč magnetna tabla, imamo jo še od Klare. Poleg pisala ima tudi magnetne štampiljke. Menjava plenic, umivanje zobkov: trma, trma, trma. Plenice ji že nekaj mesecev menjavam v glavnem stoje. Ne vem zakaj, ko se pokaka, se noče previt, kar skrije se mi. Ko pa jo le dobim, se krega in cepeta Krega se tudi pri tuširanju - to pa zdaj zadnji teden. Kar naenkrat. Mislim, da se ji je zamerilo zaradi umivanja las, ker tega pa nikoli ni marala. Moram poskusiti še s kopeljo, mogoče bo to bolje sprejela. Umivanje zobkov pa načeloma ni problem, samo vmes se igra (ugrizne v ščetko). Imela pa je obdobje - kakšen mesec nazaj, ko je hodila v kopalnico po ščetko in se je hotela igrati z njo. Enkrat je celo izsilila, da je šla z njo spat - namesto dude Pravi ji tetka. Žaži: ne bit huda, ampak jaz sem navijala za dojenčka Tananejka: sožalje tudi z moje strani za dedija. Glede pesmic: Alina je prava frajerka, ko toliko zna. Nuša se mi pridruži samo s kakšno besedo vmes. Da bi znala melodijo zapeti, še nisem opazila. Imava navado peti predvsem zvečer, da jo v spalnici umirim. To so pravi večerni koncerti, program je pa naslednji: Huda mravljica En hud pesjan je živel Kekčeva pesem 1 in 2 (ne vem točnega naslova) Jesenska pesem (ježek teka teka) Sijaj sijaj sončece Na planincah sončece sije Na planincah luštno je Barčica po morju plava Prebudil se je rano sosedov bosopet Na kmetiji je lepo Murenčki Maček Muri Po Koroškem po Kranjskem Teta v Zalem Logu Biba leze biba gre Angina ...pa še in še, zdajle se ne spomnim več, ampak jih je še veliko. Ne zapojeva pa vseh naenkrat Še čestitke za 10. obletnico in za zelo romantičnega moža Katjandraž: lepo da hiška napreduje. Koliko vaju bo stala prenova, sta kaj računala, če ni skrivnost? Pred 8 leti sva midva za prizidek-vhod, na novo narejen balkon, notranje stene in izolacijo, vse notranje inštalacije (elektrika, voda, ogrevanje, peč, sončna), keramiko (WC in kopalnica), kuhinjo z aparati, notranja vrata, knauf stropi, 5 novih oken, dala ca. 5 miljonov SIT. Je pa res, da smo marsikaj naredili sami. SončicaT: tvoja zgodba z rožo me je nasmejala. Teo je prav posrečen. Mateja82: tudi mi uporabljamo vrečo, brez nje bi bila Nuša neprestano odkrita. Moram pa kupiti novo, ker je ta že kar majhna. Veseli december: se že počasi pripravljamo, včeraj sem kupila leseno hiško - adventni koledar. Jo moram še pobarvati in okrasiti. Nalogice pa že imam. Pa še kakšna malenkost bo notri za vsak dan. Čestitk še nismo delali, bomo šli pa ta vikend po zelenje v gozd. Darila: Klara si še izmišljuje, kaj bi rada, za Nušo bomo verjetno kupili novega poganjalca, ker je stari polomljen. Ubogi poganjalec je dal skozi 2 fanta in Klaro. Nuša pa ga je dokončno uničila. Ne vem kaj je delala, ampak polomljeno je sedalo in zadnja 'ograjica'. Mogoče je plastika bolj krhka, ker je bil poganjalec celo poletje zunaj pod vremenskimi vplivi. Naša imena: jaz sem Mami, ata je Ata, je bil že pri Klari in je tako tudi ostalo, Klara je Kaka, Nuša pa je Noni. Lep pozdravček od vseh nas!
|