Naty*Taja
|
Punce moje - vržte te tehtnice na odpad in živite brez njih zdravo življenje!!!! (sej vem, lažje rečt, kot naredit ) Je pa tak da jaz še vedno pravim, tudi če ne gre dol in če se jaz počutim vredu, nenapihnjeno, je kul! Jaz vem, da če poješ kak kos belega kruha, peciva....bi kr še, pa še, pa še...... in si potem čist napihnjen.... tak da jaz ne mislim obupat, vsaj za zdaj ne!!! Upam, da tudi ve ne! Meni je bitno to, da tiste kilce, pa četudi so to dve al pa tri, ki jih, smo jih, zgubile, bodo ostale dol, če ne bomo preveč grešile. Je pa seveda še več drugih možnih vzrokov zakaj se redite, namesto hujšate. Jaz mislim, da je veliko tudi v psihi! Več kot študiraš na kile, bolj se obešajo?!?!?!?!?! Po moje, če več pokuriš, kot poješ, mora it dol pa konec, drugače je treba pa k dohtarju! Bodisi zaradi tablet, ščitnice..... Meta - jaz če marmelado pripravljam doma, ne naredim nič drugega, kot sadje zmiksam in vržem v lonec, potem pa kuham in vsake toliko pomešam... potem pa vroče v kozarce in zapreš. Kaka dva tri kozarce naenkrat, ker ne vem, kako dolgo bi bilo tole obstojno! Pri kruhu tudi ne kompliciram - 70 dag polnozrnate moke (mamo kr doma mleto iz pire), potem pa naredim kvasec (kvas v toplem mleku namočiš, pa malo sladkorja daš not, da dela) potem pa namesto tekočine dam notri tekoči lahek jogurt in sol, pa vse skup premučkaš (dlje, ko mučkaš, bolj je rahel), daš vzhajat, kipneš v s peki papirjem obložen model in spečeš na 200 stopinj okrog 40 min. Riž lahko uporabljaš on neluščen - jaz ga kupim v Šparu, je taka mala pakunga. stročji fižol pa jaz do zdaj sem samo pražla zraven druge zelenjave in kotletov. Ne vem pa če je čist ok za prilogo! Drugače se pa jaz še kr ne tehtam, ker .... pač ne! Je pa moj itm kr dobro padel in sem vesela že tega uspeha! Grem zdej spat.
_____________________________
MONTIGNAC
|