pearl_shell -> RE: Montignac (26.10.2008 14:47:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: snorlax Sesil, a si tako prijazna, pa vsaj od oka napišeš količine? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sicer nisem Sesil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa bom vseeno kopirala recept z M foruma, če ti bo kaj v pomoč: "PZ palačinke: 0,5 litra vode ali radenske polnozrnata moka, z dodatkom malo ajdove (za vezavo) sol lahko še za noževo konico pecilnega praška Vse skupaj miksaš, da ni nobene grudice. Jaz dam najprej tam 3 dl vode, potem moko, da je ful gosto in grudice izginejo, nato pa dolivam še radensko dokler ni ravno prav. Počiva najmanj 30 minut, nato pa teflonsko ponev za palačinke. Samo prvič dam par kapljic olja, segrejem na fulll, obrišem olje s papirnato brisačko in pečem. Potem samo še s to brisačko ( kjer je olje) obrišem ponev. Palačinke so super.Če jih pečeš na premalo vroči ponvi se prijemljejo, na malo bolj (srednji plin) vroči je pa v redu. Pa dobro se morajo speči na prvi strani. Ta masa je za veliko palačink (20) in jaz jih pečem v dveh ponvah hkrati. Kdor pa ni na dieti, lahko doda še jajce, mleko, namesto jajca pa se lahko uporabi žlica čičerikine moke. Te palačinke so rahle, vendar temnejše barve. Meni so super, tako jih pečem že kako leto in od mojih sploh noben ne ve da ni notri jajc in mleka. Sladkor je pa itak brez veze, če si namažeš palačinke z sladkim namazom. Tako, ko je pečeno namaži s 100 % marmelado, skutnim namazom..."
|
|
|
|