RE: Montignac (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


snorlax -> RE: Montignac (23.7.2008 19:51:45)

Pri Montignacu ni hitre variante. To je način prehranjevanja.

Na kratko si preberi http://www.viva.si/clanek.asp?ID=3306

In ne, nobenih riževih oblatov. To je junk food.




amaya -> RE: Montignac (23.7.2008 21:29:07)

Ja, sej to mi je jasno....hvala, hvala, hvala.....




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.7.2008 7:50:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




maja1488 -> RE: Montignac (24.7.2008 8:39:30)

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

snorlax - berem tale članek, ki si ga prilepila:

Montignac zato priporoča kombiniranje teh dveh skupin živil, tako da skupaj s pečenim zrezkom pojemo lečo, zelenjavo ali integralne testenine, ne pa pečenega krompirja ali belega kruha.
 
tukaj so pa ornk v meglo brcnili. OH in B ne gre skupaj.


Ja, sem brala že nekaj člankov v revijah o montiju, pa vedno kej brcajo.


Kruh (polnozrnat seveda) lahko samo z marmelado ali nemastno skuto.
Sem bla pa kr jezna zadnjič, ko sem na vseh straneh po netu gledala sestavo polnozrnatih kruhov, ki jih lahko kupimo v štacuni. In vsi imajo zraven tudi pšenično moko (belo valjda). Delež pz moke je bil nekje do 60%.
Najbolje ga je sam spečt, vsaj veš kaj ješ, ker se je škoda trudit in se kao zdravo prehranjevat, pol pa ugotoviš, zakaj ti nič ne gre dol.




puncica -> RE: Montignac (24.7.2008 9:48:58)

IZVIRNO SPOROČILO: maja1488

Sem bla pa kr jezna zadnjič, ko sem na vseh straneh po netu gledala sestavo polnozrnatih kruhov, ki jih lahko kupimo v štacuni. In vsi imajo zraven tudi pšenično moko (belo valjda). Delež pz moke je bil nekje do 60%.
Najbolje ga je sam spečt, vsaj veš kaj ješ, ker se je škoda trudit in se kao zdravo prehranjevat, pol pa ugotoviš, zakaj ti nič ne gre dol.


Ja res je najbolje je kruh peči doma, to sem jaz tud pogruntala  in še najboljši približek (če nimaš možnosti peči kruha) je polnozrnati kruh od Pekarne grosuplje:
KRUH
NEKAJ ŽEMLJI PODOBNO
drugega "idealnega" kruha jaz nisem našla




maja1488 -> RE: Montignac (24.7.2008 10:38:02)

Mene motijo vsi ti emulgatorji in koruzni škrob. Jaz zamesin 1x na teden in spečem 7 majhnih štročk, ki jih potem zamrznem in dam zvečer iz zamrzovalnika za zjutraj. To se še najbolj obnese.




Špelca21 -> RE: Montignac (24.7.2008 11:13:38)

snorlax hvala za razlago kako speči kruh. Bom danes probala pa sporočim kako bo ratalo.




snorlax -> RE: Montignac (24.7.2008 19:09:04)

Špelca, priporočam ti tudi, da si čisto p.z. moko nabaviš v kakem mlinu ali pri kakem kmetu. Jaz imam srečo, da imamo pšenico doma in to nič škropljeno ali gnojeno in pa tudi mlin, pa mi mož sam zamelje. Tako je res čisto BIO.

Ne kupovat teh pripravljenih mešanic mok, ker vsebujejo polno dodatkov za dvigovanje itd... Sama kemija.




Špelca21 -> RE: Montignac (24.7.2008 19:51:49)

Uh, snorči hvala za nasvet. Evo še dobro da sem danes tako pozno prišla domov, da ni blo časa spečt. Samo bo pa problem, ker tukaj naokrog ni nobenega mlinarja, vsaj da bi vedla ne.




snorlax -> RE: Montignac (25.7.2008 5:01:21)

Saj so menda tudi one kupljene moke OK, samo tistih mešanic ne kupovat, ko je že vse noter, samo vodo še dodaš in podobno....




pokica_ -> RE: Montignac (25.7.2008 10:54:13)

Jaz pa skos kupujem uno pripravljeno zmes PZ moke v rdeči pakungi v Lidlu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A tisto res ni pristno?

Bo treba it v mlin po moko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], katero moka je pa najboljša(pirina,polnozr.,...)?

Sam pol pa še kak fajni recept rabim za domač kruh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image],....a deli ktera skrivnost peke kruha z mano?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




rainbow -> RE: Montignac (25.7.2008 22:08:45)

Ojla vse!

Snorlax, kje te ste vi doma (saj mi ni treba povedat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), to z neškropljeno pšenico je vabljiva stvar. Midva tudi kupujeva moko na enem mlinu v Prlekiji ali kva že kje in nam spet zmanjkuje, tako da bo treba v nabavo.


Pokica, zelo fajn sta pirina in polnozrnata, lepo se dvigne kruh in vse. Je mož zadnjič nabavil tudi rženo, pa je treba čist malo zraven dat, ker je potem kruh cel zbit. Mi ni všeč. Peče pa mož v pekaču, tako kot Maja, čez vikend tri kruhe, dam na 3 dele, v zmrzovalnik in vsako jutro odtalim v mikrovalovni.

jaz se spet vračam počasi na prvo stopnjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
edino kuhat mi občasno ni, imam zbirčnega moža in zbirčni punci. No, jutri kuha možek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




maja1488 -> RE: Montignac (26.7.2008 12:35:46)

Snorlax, a prodaš mal moke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




soncka -> RE: Montignac (26.7.2008 13:40:12)

ojla
jaz kruh spečem tako, da dam v skledo 1 lonček (cca 2 deci) polnozrnate pčenične, 1 ržene, 1 pirine, 1 lonček ovsenih kosmičev zmešanih s semeni. cca 1 žlico soli in en kvas. lahko suh ali pa v lončku v topli vodi raztopljen svež. vse skupaj zalivam s mlačno vodo in kar z žlico zmešam v, kot že zgoraj omenjeno, gosto zmes. pustim stat da vzhaja, prestresem v pekač za eno štruco, pustim stat in potem v pečico za cca 1 uro. najprej dam pečico na max po cca 10 min pa zmanjšam na  cca 200 in pečem do konca.

mešanico ovsenih kosmičev s semeni uporabljam tudi za zajtrk (mešanico naredim sama iz naturinih kosmičev - ovsenih, rženih, pšeničnih in semen - lanenih, sončičnih, bučnih, sezamovih) pa imam v zvezi s tem vprašanje. Ali lahko jem najprej pz kruh z marmelado in kavo, nato pa še malo kosmičev z jogurtom in sadjem? Ni mi jasno, zakaj ta kombinacija ne bi bila o.k. Glede sadja sem jaz razumela, da je priporočljivo pred obrokom zaradi prebave, ne vpliva pa na hujšanje??? Tudi v njegovi knjigi je na sliki pz kruh z marmelado in jogurt pa sadje, ni mi jasno, zakaj naj ne bi bilo kosmičev zraven.

pz kruh, ržen sem jaz našla v hoferju. v pastiko pakiran kvader:) je kar okusen, še posebej popečen v toasterju, vendar domač bolj paše. zgoraj opisan kruh mi je všeč, ker ni tak pust, suh, ampak zaradi semen in kosmičev okusen.

pa še nekaj. ali lahko oz. kdaj  lahko lečo in fižol? GI imata o.k. ma kombiniranje mi ne gre. ?

hvala punce za odgovore in lep pozdravček:)




Sibil_ -> RE: Montignac (26.7.2008 14:43:27)

KAj se lahko poje za zajtrk, če ne bi pz kruha in marmelade?

Sicer se zaenkrat špe ne javljam ker se dosti naokoli službeno in ni variante kaj sledit montiju, ampak bom, ko pridem domov.

Torej-zajtrki me mal mučijo, kaj se še lahko poje?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

LP,
SIbil RR




snorlax -> RE: Montignac (26.7.2008 19:01:11)

Sibil, za zajtrk lahko ješ samo sadje. Lahko ješ tudi klobase, sir, kumarice, jajca, seveda vse brez kruha. Ali pa kruh in jogurt 1,3 % m.m. Ne vem, kake kosmiče tudi verjetno... Mogoče me še katera kaj dopolni.




rainbow -> RE: Montignac (26.7.2008 21:41:38)

ja, jaz za večerjo včasih naredim ovsene kosmiče, skuham v mleku, da kakih pet minut vre, so fuuul dobri. Tudi za zajtrk bi bili super.






dulcinea -> RE: Montignac (28.7.2008 20:53:51)

Ojla punce. Nisem šla vsega brat, kar ste napisale ta mesec, ko me ni blo. Kaj je novega?




snorlax -> RE: Montignac (29.7.2008 4:55:20)

Oj, Dulči! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Dobrodošla nazaj.




maja1488 -> RE: Montignac (29.7.2008 9:02:50)

O dulcinea, dobrodošla back. Kako je blo na dopustu?

N0ovega......marsikaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jančika_ -> RE: Montignac (31.7.2008 14:23:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

KAj se lahko poje za zajtrk, če ne bi pz kruha in marmelade?

Moj zajtrk je skoraj vedno pz kruh, surov korenček, nekaj oliv in zeleni čaj. Sladkega namreč ne maram kaj posebej, sploh ne marmelade. Lahko ješ tudi pz kruh in lahki jogurt, ali pa jajca, sir, salamo + papriko, paradižnik, recimo. Občasno jem tudi pz müsli (Sparova znamka, brez dodanega sladkorja) z lahkim mlekom ali pa kar z vodo (namočim, da kosmiči nabreknejo).

Glede peke kruha. Jaz imam moko od Snorlax[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , zelo dobra je tudi Mercatorjeva pz moka Zdravo življenje. Žitova mi ni všeč.

V glavnem, moko mešam z malo pz pirine (Zdravo življenje), ker je kruh tako bolj rahel. Pečem iz kakih 400g in vzamem recimo 350g pz moke in 50-100g pz pirine. Dodam sol, žličko olivnega olja, vrečko suhega kvasa, 4 žlice mešanice semen (sezam, lan, sončnično seme) in mlačno vodo (slabega pol litra), pustim vzhajati pol ure, uro. Pečem v modelu za mafine (za 12 kosov, namažem z maslom) pol ure na 200 stopinj. Prej "mafine" po vrhu zmočim z vodo, posujem z mešanico semen in jih malo potapkam, da ne padejo dol. Fliknem v zmrzovalnik in jemljem ven po potrebi.

Občasno naredim maso iz 600g moke in kar ostane po peki kruha, shranim v hladilniku in naslednji dan spečem pico (za eno osebo). Testo porazdelim po namaščenem in z moko posutem pekaču in pečem 10 minut na 200. Vmes v ponvi suho popečem jajčevce in bučke in pico nadevam šele po teh 10 minutah (mezga, začimbe, bučke, jajčevci, olive, gobe), pečem še 5-10 minut. Tak postopek se je izcimil po več srednje (ne)uspešnih poskusih - če pekača ne namažeš in posuješ z moko, se pica na sredini ne speče dobro; prav tako ostane pocasta, če jo nadevaš že pred začetkom peke. Takole je pa prav zares dobra.




pokica_ -> RE: Montignac (31.7.2008 14:57:47)

Ooooo punce, ste se fajn razpisale,...full dobre recepte imate, bom uporabila![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tisti mlin v prlekiji, je pa Babičev mlin ja,.....un dedi-mlinar, ...je skos bel od moke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Meni je glih zadnjič mami nabavila pr njem rženo moko,...ima pa samo veliko pakungo po 10kg....rabi katera?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Nevem kdaj bom to porabila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Sem pa v trgovini kupila še pirino in včeraj spekla fiiiiiini kruh, sem dala 70%ržene in 30%pirine moke...pa je fini ratal, ni nič zabit, tak sočen je. Bom še poskusila delat enkrat ržene kajzerice, sem na netu najdla en fajn recept.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lep dan vsem hujšarcam!




snorlax -> RE: Montignac (31.7.2008 19:19:01)

Kaj naj rečem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sad.gif[/image]....pir (jaz, ki nikoli ne pijem alkota), čips, rulada, 2 milki....in menstruacija....

Ok. Jutri smo 1. in se spravim spet nazaj v red ter neham krivit teto s Krvavca. Obljubim in se bridko kesam...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sad.gif[/image]




Špelca21 -> RE: Montignac (1.8.2008 8:29:51)

Snorči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]. Ne se sekirat, vsi smo krvavi pod kožo, in greh je če ni greha. Saj bo.




al1* -> RE: Montignac (1.8.2008 8:37:02)

Pozdravljene!

Kasneje se spravim prebrat vse, kar ste napisale. Jaz se vam počasi spet priključim, seveda sem se v zadnjem mesecu malce poredila, kar je zasluga bagetk in rogljičkov. Mislim, da sem za kakšen kilogram ali kilogam in pol težja, zdaj pa seveda veselo dalje. 




Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>