Jančika_ -> RE: Montignac (31.7.2008 14:23:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR KAj se lahko poje za zajtrk, če ne bi pz kruha in marmelade? Moj zajtrk je skoraj vedno pz kruh, surov korenček, nekaj oliv in zeleni čaj. Sladkega namreč ne maram kaj posebej, sploh ne marmelade. Lahko ješ tudi pz kruh in lahki jogurt, ali pa jajca, sir, salamo + papriko, paradižnik, recimo. Občasno jem tudi pz müsli (Sparova znamka, brez dodanega sladkorja) z lahkim mlekom ali pa kar z vodo (namočim, da kosmiči nabreknejo). Glede peke kruha. Jaz imam moko od Snorlax[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , zelo dobra je tudi Mercatorjeva pz moka Zdravo življenje. Žitova mi ni všeč. V glavnem, moko mešam z malo pz pirine (Zdravo življenje), ker je kruh tako bolj rahel. Pečem iz kakih 400g in vzamem recimo 350g pz moke in 50-100g pz pirine. Dodam sol, žličko olivnega olja, vrečko suhega kvasa, 4 žlice mešanice semen (sezam, lan, sončnično seme) in mlačno vodo (slabega pol litra), pustim vzhajati pol ure, uro. Pečem v modelu za mafine (za 12 kosov, namažem z maslom) pol ure na 200 stopinj. Prej "mafine" po vrhu zmočim z vodo, posujem z mešanico semen in jih malo potapkam, da ne padejo dol. Fliknem v zmrzovalnik in jemljem ven po potrebi. Občasno naredim maso iz 600g moke in kar ostane po peki kruha, shranim v hladilniku in naslednji dan spečem pico (za eno osebo). Testo porazdelim po namaščenem in z moko posutem pekaču in pečem 10 minut na 200. Vmes v ponvi suho popečem jajčevce in bučke in pico nadevam šele po teh 10 minutah (mezga, začimbe, bučke, jajčevci, olive, gobe), pečem še 5-10 minut. Tak postopek se je izcimil po več srednje (ne)uspešnih poskusih - če pekača ne namažeš in posuješ z moko, se pica na sredini ne speče dobro; prav tako ostane pocasta, če jo nadevaš že pred začetkom peke. Takole je pa prav zares dobra.
|
|
|
|